Şimdi Ara

pna yı nasıl unlock yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar gecenlerde bir pna aldım harman-kardon gps300
    içinde batı avrupası yüklü ,doğu avrupa ve türkiye haritası ilave etmek istiyorum fakat her yerde araştırmama rağmen nasıl unlock yapabileceğim konusunda bir bilgiye ulaşamadım.igo myway 2006 plus yüklü makinada
    konuya vakıf olan arkadaşların yardımını sabırsızlıkla bekliyorum.

saygılar

• Daha ne istiyorsunuz?.. IGO 2006 Plus yüklü makinaya.
  • avrupada oturuyorum izin yolu var malum doğu avrupa haritalarını yüklemek istiyorum
  • Harman kardoncu gurbetci Arkadas
    ayni soruyu 15 gun once baska bir forumda sormus.

Asagidaki cevap da bir tanidiktan verilmis bile.

Selamlar,

www.hepsiburada.com adresinde IGO myway 2006 plus Turkiye paketi var. satin alirsaniz cihaziniza SD karti taktiginizda aninda TURKIYE haritasi yuklenir ve calismaya baslar...

sevgiler.

Alim K.

Daha nesini soruyor anlamak zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 4 Haziran 2008; 19:35:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sas_sas

belesini soruyor belesini.
  • sizce ben siteden o paketi almış olsam elime ulaşırmı dersiniz .bende orjinalini almak taraftarıyım ama elime ulaşacağının garantisini kim verir kaldiki alınan harita türkiyeden gelecekse,karşımızda önceden yaşanmış birsürü kötü örnek varken bu konuda o seçeneği devre dışı bıraktım.kaldıki türkiye kendi memleketimiz gps olmasada olur sora sora yolu yine buluruz esas bana daha çok doğu avrupa haritaları lazım alırken avrupa diye aldım sonuçta beleş değil lisanslı bende ki haritalar cahillik işte meğerse batı avrupa varmış içinde evet bir iki forumda sordum bu konuyu malesef kimse yardımcı olamadı.bu cihazı alacağıma gidip tomtom 930 alsaydım en azından başım ağrımayacaktı
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi statteoz -- 4 Haziran 2008; 20:39:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugur73

quote:

Orjinalden alıntı: sas_sas

belesini soruyor belesini.

hangimiz beleş kullanmıyoruzki türk milleti olarak acaba merak ediyorum forumda kaç kişi orijinal windows kullanıyor en basitinden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: statteoz

hangimiz beleş kullanmıyoruzki türk milleti olarak acaba merak ediyorum forumda kaç kişi orijinal windows kullanıyor en basitinden

evet arkadasim haklisin ama bizim derdimiz windowsun veya sunun-bunun orjinali filan degil.Amacimiz Turk firmalarinin yazilimlarini kacak kullanmamak.Yerli malimiza zarar vermemek.Igo haritasini da hazirlayan bir Turk firmasi.
    Evet ilk baslarda farkinda olmadan vermistik harita linklerini ama olayin farkina vardiktan sonra vermemeye gayret ediyoruz en azindan ben vermiyorum.(Ama bazi arkadaslar hala link veriyorlar)
  • tabi arkadaşım anlayışla karşılıyorum link vermeyebilirsin tabi ,bu sana kalmış lakin kafamda bir kaç soru var onları cevaplandırabilirsen hakikaten çok memnun olacağım
    pda ve pna harita dosyaları birbiriyle uyumlumudur speedcam da dahil yani pda harita dosyasını pna ya yükleyebilirmiyiz
    ayrıca bu dosyaları makinanın romuna atmamız yeterlimi başka bir işleme ihtiyac varmı
    başka bir sorumda pna nın romuna ulaşılabildiğinde desktobuna nasıl ulaşabilirim

yardımların için şimdiden teşekkürler
  • quote:

tabi arkadaşım anlayışla karşılıyorum link vermeyebilirsin tabi ,bu sana kalmış lakin kafamda bir kaç soru var onları cevaplandırabilirsen hakikaten çok memnun olacağım
    pda ve pna harita dosyaları birbiriyle uyumlumudur speedcam da dahil yani pda harita dosyasını pna ya yükleyebilirmiyiz
    ayrıca bu dosyaları makinanın romuna atmamız yeterlimi başka bir işleme ihtiyac varmı
    başka bir sorumda pna nın romuna ulaşılabildiğinde desktobuna nasıl ulaşabilirim

yardımların için şimdiden teşekkürler

Benim bilebildigim kadari ile;

PNA ve PDA yazilimlari genelde farkli (birkac istisna yazilim disinda) olmakla birlikte Haritalar da bu farklilik yoktur.

Yani teknik olarak haritalar PDA veya PNA ayirimi yapmaz.

Bu ilave olarak satin alinan harita datalari yine kendileri ile birlikte verilen lisans dosyasi sayesinde veya calistirma kodunu elde etmek veya gelistirmek ve bunu yazilima bir sekilde ilave etmek sureti ile yazilima bir anlamda tanitilir ve calistirilir.

Ancak son zamanlarda basta IGO veya MIO veya bunlarin clone yazilimi yuklu PNA lar olmak uzere bazi aletler Marka ve Bolgesel olarak ayird edilmis olup lisansli harita datasi satin alinmis olsa bile bunu ayni yazilim altinda calistirmak mumkun olmayabiliyor.

Ornegin USA da satilan bir aletin yaziliminin altina lisansli Avrupa, Avusturalya veya Asya Harita datasi ve belki de Bati Avrupa da satilan bir alete dogu Avrupa Harita datalari eklenip calistiramayabiliyor.
    Ayni sey yazilim ayni olsa bile farkli PNA markalari icin de benzer bir sekilde gecerlidir.

Bu biraz da Marketing politikalari ile ilgili bir konu. Anladigim kadari ile
    bir nevi satis bolgeleri ve markalarin satis sinirlamasi yapilmaya calisiliyor.

Tabirleriniz dogru degil. Ornegin aletin Romu bizim konumuzun tamamen disinda.
    Belki, WinMobile veya WinCE isletim sisteminden bahsetmek daha dogru olur. Amac bu windows isletim sistemini ve aslinda Dosya yoneticisini ve Registrysini gorebilmektir.
    Bu goruldugunde ayni PC lerde oldugu gibi alete hakim olmak yazilim veya onun eklerini kurmak, silmek,yuklemek veya kopye etmek ve de registry de degisiklik yaparak aleti istedigimiz gibi yonetmek mumkun olur.
    Uygun gordugumuz kisayollari yaratmak da buna dahildir.
    Butun bunlari ister bu aletin kendi hafizasinda ve veya Ilave hafiza kartinda yapabilmek icin de gecerlidir.
    Tabii bu isler icin zaman zaman PC nize data kablosu ile baglanmak geregi de hasilolacaktir.

Iste winCE yuklu (ki nerede ise tum PNA lar winCE yukludur) olan bu aletlerinin icini yani dosya yonetimini gorebilme isine Unlock veya Hack etmek ya da Customize etmek deniyor.

Iste yukarida anlattigim, bu isleri yani aletin Dosya yonetimini ortaya cikaran ve ayni anda bazi yardimci programlar yukleyen unlock yazilimlari vardir. Ornegin MIO PNA larin bircogu icin Miopocket yazilimi. Bunlar alet spesifik yazilimlar olup cok ise de yararlar ve kolaylik getirirler.

Gelelim sizin Harman Kardon isinize.

Kanimca, alet Avrupa da icinde IGO yazilimi ve FBL soyadli haritalarla satidigi varsayimindan yola cikarsak muhtemelen lisanli TR ve East Europe haritasi ile calisacaktir. Nitekim A. Kucukpehlivan bunun boyle olacagini soyledigine gore dogrudur.

Bence onun tavsiyelerine saygi duyun ve dedigini uygulayin.

Son bir care de eger ucretsiz halletmekde israrli iseniz ve yeterli Bilgisayar bilginiz varsa.

Yazilim ve Harita eger Kartda yuklu ise (bazen boyle olmayabiliyor boyle ise benim bir onerim yok) Aletin icindeki Karti cikarip saklayin. Yerine baska bir karta ilacli IGO PNA yazilimini ve Istediginiz ulkelerin harita datalarini Speedcam dosyalarini disarida kopye edip aletin icine sokun.

Tabii bundan once Kisa yolu tanimlayan shell.ini veya benzeri dosyayi yeni klasor ve exe dosyasina gore duzenleyin. Ya da tersini yapip kisa yol tanimina gore klasor ve Navngo veya Igo exe dosyasinin adini Harman Kardonun kullandigi gibi yapin.

Ayrica, Gps protocolunu ve com portunu ve baudrate meselesini de sys..txt dosyasi icinden duzenlemek gerekirse onu da yaparsiniz.
    Bazen ekran boyutlari uyumsuzluklari olabiliyor onlari da halletmek ayri ve ciddi bir istir.
    Tabii Haritalari ve yoksa ses dosyalarini eklemek de gerekecektir.

Ya da o alet icin uygun Unlock yazilimi bulabilirseniz onu kullanabilirsiniz.

Isin KISACA (!) Ozeti burada anlattigim gibidir.

Bu vesile ile Buradan Siz ve sizin gibi PNA alipda sonradan bunu istedigi sekle semaile sokmak isteyen herkese seslenmeme izin verin.

Yukarida yazdiklarimi anlamayanlar, anlayamayanlar OKUMASINI BILMEYEN ve SEVMEYENLER bu islere SAKIN OLA kalkismasin.

100-150 USD kar etmek ilk basta bastan cikarici olabilir ama bazen cilgina doner ve namus meselesi yapip 800 EU vereceginizi ilan etmek zorunda da kalabilirsiniz.
    Okuyanlar bilir, Birkac gun once bu durumda olan bir arkadas buralardaydi.

Kalin Saglicakla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 6 Haziran 2008; 17:15:25 >

• arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkürler,eline koluna sağlık sizin gibi arkadaşlar iyiki varki bir şeyler öğrenebiliyoruz sizin sayenizde(uygulamaya geçirmek şart değil tabikide şahsen ben cesaret edemem)
    demekki bu işler beni aşıyor o kadar teferruat varki .
    daha bu işin üstünde çok kafa patlatmam lazım ,çok çalışmam lazımm çokk

lisanslı olarak sadece türkiye harıtası bulabildim doğu avrupa haritası içinde tek tek lisans almaya kalksam heralde 500 euroyu bulacak bana
    en iyisi cihazı olduğu gibi bırakmak.ama yinede forumları takipte olacağım

saygılar
  • quote:

arkadaşlar gecenlerde bir pna aldım harman-kardon gps300
    içinde batı avrupası yüklü ,doğu avrupa ve türkiye haritası ilave etmek istiyorum fakat her yerde araştırmama rağmen nasıl unlock yapabileceğim konusunda bir bilgiye ulaşamadım.igo myway 2006 plus yüklü makinada
    konuya vakıf olan arkadaşların yardımını sabırsızlıkla bekliyorum.

saygılar

ince uçlu birşeyle cihazı resetle
    on-off düğmesine basılı tutup bekle,ta ki bios menüsü görünene kadar
    "update from pc" seçeneğine gir
    bilgisayarına bağla (belki acemisindir diye yazıyorum,yeni bir hardisk ilave olacak bilgisayarım da C ye ilaveten D E gibi,oraya gir)
    NAV klasörünün içinde "maps" klasörü olacak oraya turkey.fbl haritasını at,sonra yine resetle ve dene

eğer olursa buraya yaz,ben denemedim,tamamen alıntıdır...

• söylediklerini denemiştim.bahsettiğin biçimde sadece sd kartının içine ulaşabiliyorsun yalnız makinada bios ekranı gelince makinanın usb kablosunu söküp tekrar takman gerekiyor ilkinde olmasa bile ikincisinde makinadaki dosyalara ulaşıyorum
    yalnız türkçe dil desteği ve doğu avrupa haritalarını atmama rağmen olmadı(ama bendeki doğu avrupa haritaları fbl uzantılı olsada belki igo myway 2006 pna ile uyumlu olmayabilir)
    açıkcası bendeki haritalar sd karta yüklü değil makinada yüklü onun için çok kurcalamaktanda cekiniyorum
    yalnız romun içindeki dosyaları yedekledim o kadarda acemi değilim canım
    romun içindekileri tehlikeye atmadan uğraşmaya devam hobi oldu bana zevkli oluyor
    saygılar

• mio269 pna ya igo myway 2006 plus yüklemiştim,pocket pc için olan haritaları kabul ediyordu,program menüsünden adres ararken ülke değiştir yapıyorsundur tahminim,ayrıca bir yöntem daha yazayım,madem kurcalamak hobi oldu,NAV klasörü içindeki exe nin adını bir harfle değiştirip,cihazı resetle,böylece wince desktop geliyormuş,başka yazılım da kurabilirsin belki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat1369

mio269 pna ya igo myway 2006 plus yüklemiştim,pocket pc için olan haritaları kabul ediyordu,program menüsünden adres ararken ülke değiştir yapıyorsundur tahminim,ayrıca bir yöntem daha yazayım,madem kurcalamak hobi oldu,NAV klasörü içindeki exe nin adını bir harfle değiştirip,cihazı resetle,böylece wince desktop geliyormuş,başka yazılım da kurabilirsin belki...

murat arkadasim mio269 pna ya igo myway 2006 plus u nasil yukledigini anlatibilir misin?

bu cihazin icine nasil girilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugur73

quote:

mio269 pna ya igo myway 2006 plus yüklemiştim,pocket pc için olan haritaları kabul ediyordu,program menüsünden adres ararken ülke değiştir yapıyorsundur tahminim,ayrıca bir yöntem daha yazayım,madem kurcalamak hobi oldu,NAV klasörü içindeki exe nin adını bir harfle değiştirip,cihazı resetle,böylece wince desktop geliyormuş,başka yazılım da kurabilirsin belki...

murat arkadasim mio269 pna ya igo myway 2006 plus u nasil yukledigini anlatibilir misin?

bu cihazin icine nasil girilir?

anlatması çok zor,uzun zaman oldu yapalıhttp://forum.donanimhaber.com/m_19935960/tm.htm buraya bak,unlock yapabilirsen,sys.txt si de dahil mio 269 a uygun igo yu bir yere upload ederim istersen...

ilave link :http://www.deemaac.dk/en/?Mio_269

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1369 -- 8 Haziran 2008; 1:00:39 >

• quote:

deneyince yazarım .yani tabiki cihazı acınca türkçe dil ve doğu avrupa haritaları eklenmiş olması lazım değilmi otamatik olarak eğer programı kabul etmiş olsaydı ,ne demek istediğini tam anlayamadım doğrusu
    ayrıca igo myway 2006 plus e uygun türkçe dil paketi ve doğu avrupa haritalarını nerden bulabilirim belki bendeki haritalar uygun olmadığı için olmuyordur.pna için olan dosyalar yani
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi statteoz -- 8 Haziran 2008; 1:05:18 >

• murat arkadaşım söylediğin yöntemi denedim yapamadım

zaten nav dosyasının içinde exe uzantılı dosya yok
    cahillimi hoş görün ama nowngo nun adını değiştirdim
    reset atınca cihaz açılıyor fakat navigasyon hata veriyor
    yani win ce yi hiç bir şekilde göremiyorum veya ben yapamadım
    acaba reset normal resetmi oda var tabi ben normal reset attım diğerini pek beceremiyorum yani olursada şans eseri oluyor
    kurcalamaya devam
    saygılar
  • Arkadaşlar selamlar benim dert sizlerden daha büyük sanırım;
    bende navigon porsche design diye bir pna var ama bilgisyara bağlayınca sadece sd yi görüyor birincisi bu konuda yardım ve destek bekliyorum,
    ikinci konu ise bunun içinde igo çalıştırma imkanım olabilirmi olur ise nasıl olacak ve neler gerekli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dogu0

Arkadaşlar selamlar benim dert sizlerden daha büyük sanırım;
    bende navigon porsche design diye bir pna var ama bilgisyara bağlayınca sadece sd yi görüyor birincisi bu konuda yardım ve destek bekliyorum,
    ikinci konu ise bunun içinde igo çalıştırma imkanım olabilirmi olur ise nasıl olacak ve neler gerekli.

Neden olmasin..

Bir SD karta IGO 2006 PNA versionu ve TR mapini kopye et. Shell.ini dosyasindaki kisayolu yeniden yaz.
    Alete sok ve calissin.
    GPS portu ve ekran boyutlari konusunda sikinti olursa sys.txt ve/veya Data.zip dosyalarinda duzenleme yaparsin..

Baska bir yol da Yolbilden Sygic + TR harita paketi yazili SD karti satin al ve sok calistir. Igo degil ama enaz onun kadar iyi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.