Arkadaşlar kolay gelsin. Mkportal phpbb 2 forum ile birleştirilmiş bir web sitemzi vardı. Bunu Plesk panelde yapılandırmıştık. Hosting firması ile yaşanan sorundan dolayı web sitemizi satın aldığımız başka bir host a taşımaya karar verdik ancak cpanel olduğu için host taşıma işlemini yapamadık. Şuan elimde plesk panelden alınmış bir adet full backup dosyası var başkada birşey yok. Ne yapabilirm yardımlarınızı bekliyorum.
Siteniz kapanmadan önce taşımaya karar verseydiniz cpanel root panelde (WHM) pleske bağlanıp otomatik site taşıma vardı. Fakat şu an elinizdeki yedeği elle kopyalamanız gerekiyor. Şunu yapmalısınız.
elinizdeki yedek içindeki web kök klasörünü bulup içindekileri sitenize yüklemelisiniz
ayrıca veritabanınız da içindedir onları da bulmalısınız ve cpanelden bir veritabanı ve veritabanı kullanıcısı açarak verinizi yüklemelisiniz.
dosyaları yüklerken zip ile sıkıştırıp toplu olarak yükleyip cpanel ile karşıda açabilirsiniz.
Biraz daha detaylı anlatmanız mümkün mü ? mesela mkportal kurmuştum bunu tekrar kurmalimiyim? Veri tabanımı nasıl tekrar aktif edecem?
Hayır. tekrar kurmanıza gerek yok.
tüm site dosyalarınızı ftp ile karşı tarafa yükleyin. Site dosyaları derken backup içinden çıkan herşeyi demiyorum. Sadece public_html veya htdocs veya httpdocs gibi bir klasör altındakilerdir sizin site dosyalarınız. Yani index dosyanız neredeyse o klasör içindekileri alıp yükleyeceksiniz.
Aynı şekilde backup dosyasından veritabanınızı bulun.
adresinde resimlerle anlatıldığı gibi cpanelden veritabanınızı oluşturun
Veritabanını oluşturduktan sonra şimdi geldi backup dosyası içinden çıkan veritabanını cpaneldeki veritabanına yüklemeye. bunun için cpanel içindeki phpmyadmin'i kullanacağız
Daha sonra site dosyaları arasında config.php veya settings.php gibi veya db klasöründe config.php gibi DBD kullanıcı ve şifresinin bulunduğu bir dosya vardır. Onu bulup sizin yeni veritabanı oluştururken belirlediğiniz şifreyi yazın.
Hepsi bu. zor gibi görünüyor ama yapabileceğinizi düşünüyorum.