Şimdi Ara

plazmayı pc ye bağlayınca net görüntü alamıyorum...*** KONU AÇILIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, Panasonic Full HD 106 ekran plazma tv ye herzamaan farklı tvlere bağlantı yaptığım aynı laptopumu bağladım ancak windows yazıları , açılan resimler ve videolar benzer şekilde flu bulanıklık içerisinde açılıyor.

Tvde VGA girişi bulunmadığından laptoptan s-video çıkışı ile diğer ucu scart olan kabloyu kullandığımda hafif kötü bir görüntü alırken, yine s-videodan normal sarı kablo girişi ile yine farklı ve 3. bir bağlantı yapsamda görüntü düzelme olmuyor.

Sanki aynı 3 görüntüyü üst üste bindirip her birini 1mm yana kaydırmışız gibi. Çeşitli bağlantı kablolarım mevcut olduğu halde hiçbir türlü düzgün görüntü alamadım.

çözünürlüğüde 800*600 denedim olmadı 1024*768 denedim bir değişiklik olmadı sadece objeler büğüyüp küçülüyor.

bu çözünürlüğün üzerine de çıkamıyorum.

Windows7 ultimate x64 kullanıyorum. bağlantılarımı otomatik algılasada çözüm üretemiyorum.

Neler yapmam gerek?

Teşekkürler şimdiden

• Kullandığın s-video kablosu, scart dönüştürücülü kablo vs.ile zaten iyi görüntü alamazsın ki. Bu tip panel tv'lere hdmi, dvi veya vga ile bağlantı kurmak lazım. Eğer notebook harici, bu çıkışlara sahip bir pc'in varsa bir de onunla dene derim nacizane. Ondan sonra sorun devam ederse ekran kartı, çözünürlük ayarları gibi noktalara yönelirsin.
  • Pcim iş yerimde olduğundan evde deneme şansım olmayacak lakin hdmi ile sorun çıkıcağını sanmam,ancak laptopta vga çıkışı var ancak tv de yok ,dönüştürücü kutu 110$ olduğundan ve ne tür bir sonuçla karşılaşıcağımdan emin olamadığım için yeltenmedim. s videodan veya vgadan dvi ya dönüştürüp deneyen kişiler duydum ancak buda oldukç çeşitli uçların bir araya gelmesinden sonra olabiliyor. buda maliyetli ve garantisiz bir iş.

ne yapıcağımı şaşırdım açıkçası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBFOREVER -- 30 Mayıs 2010; 3:20:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BBFOREVER

Pcim iş yerimde olduğundan evde deneme şansım olmayacak lakin hdmi ile sorun çıkıcağını sanmam,ancak laptopta vga çıkışı var ancak tv de yok ,dönüştürücü kutu 110$ olduğundan ve ne tür bir sonuçla karşılaşıcağımdan emin olamadığım için yeltenmedim. s videodan veya vgadan dvi ya dönüştürüp deneyen kişiler duydum ancak buda oldukç çeşitli uçların bir araya gelmesinden sonra olabiliyor. buda maliyetli ve garantisiz bir iş.

ne yapıcağımı şaşırdım açıkçası..

TV'de Vga girişinin olmaması kötü olmuş.

Dostum, senin yerinde olsam eğer tv-pc bağlantı yapmamın ana amacı film izlemekse gider nmt denen yeni nesil hd ve hd-rip film de oynatan ufak cihazlardan alırdım. İkinci elde 100 tl civarına bulmak bile mümkün. Bu sana kablo-sök tak pc'yi aç ekranı ayarla gibi bir sürü sıkıntıdan kurtulmanı da sağlayacaktır.

• Doğrudur hocam bi dediğin gibi bakayım el elden üstündür , fikir zenginleştirir, o tarz cihazlara kıl oluyorum aslında amma denize düşen yılana sarılır misali. yok altyazıyı ben göremeiyorum büyümezmi? altyazı filmeden 2 saniye önde gidiyor geri alınmazmı?

bu filmi codekten okumadı keşke pcye taksaydık gibi dertler başıma gelicek bu sefer ... :D

lakin ben yinede göz atayım..

yorumlar ve fikirler için çok teşekkür ederim.
  • O tarz sorunlar eskide kaldı dostum. Bak ben de bu cihazların ilk çıkanından Western HDtv var. Ve yoğun olarak dizi ve film indirip seyrediyorum. Şu ana kadar ne oynatmama ne de altyazı sorunu yaşadım. Farz-ı muhal tek tük sorun çıkarsa da ihmal edilebilir kanaatindeyim.

Filmi alırsın bir usb belleğe, cihaz zaten tv'ye hep bağlı olur. usb belleği de takarsın cihaza. Oturduğun yerden kumandasıyla filmi başlatırsın. Bence bir notebook veya pc bağlamaya göre daha pratik ve daha sorunsuz...

Tabii bir pc, nmt lere nazaran daha esnek. Yani şayet sorun çıkarsa uğraşıp didinip çözme imkanın var. Mesela bahsettiğin gibi izeyeceğin filme tam uyan altyazı bulamadın; altyazı geriden geliyor. Bunu pc deki player ayarlarından kolaylıkla çözersin. Ama işte bu tip durumlarla çok az karşılaşılıyor. Bu nedenle nmt tavsiye ediyorum ben.
  • tamam hocam derinden bir araştırmaya giricem gerçi son aldığım kablo ile bulanıklığı bir nevze çözdüm sanrıım bundan sonrası ufak windows ayarlarından kaynaklanıyor.

elimdeki filmleri 2 adet 500lük cd çantasında çekili vaziyette bulunduğundan ve sürekl aynı işlemi tekrar ettiğim için usb işime gelmiyor. o neden cd ile bu işin çözümüne ulaşabirsem o tarz teknolojilere yöndelmekte fayda var.

teşekkür ederim tekrar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.