Şimdi Ara

Plazma dan LED e geçtim. Görüntüde sıkıntı var ? yardımcı olursanız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG plazmadan LG LED e geçtim. 47LA640S aldığım yeni tv. fakat sorun şu ki televizyon izlerken insanlar yürürken veya ellerini hızlıca hakeret ettirirken vs. görüntü doğallığını kaybediyor. sanki tık tık ilerliyor hızlı sahneler. sd ve hd kanallarda aynı sorun.
    televizyonun Hz sine bağlı olduğunu hiç zannetmiyorum. mutfaktaki LCD de 5 yıllık var ama ondada öyle bir sorun yok. önceki plazmam 10 sene önceki teknoloji sonuçta. geligelelim gündelik izlediğimiz yayında hızlı hızlı aksiyon sahneleriyle dolu değil.
    acaba tv nin bir ayarı falan var mı ?

• furer F kullanıcısına yanıt
    Ben de philips lcd den lg 55la860 a geçtim aynı şeyi ben de fark ettim. Kamera hareket ettiğinde görüntüde netlik kayboluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @furer

1-bu tip olayların Hz.ile hiç alakası yoktur,ama nedense hep yalnış ilgilenmeler ile panelinin Hızının,HZ ile alkası var sanılıyor!

LGE de Hız ayarlama için "TruMotion" ayarı vardır,bunları çeşitli konumlara getirdinmi?? zaten tek yapacağın ayar da(Hıza bağlı sorunlar da)burasıdır!

2-Trumotion ile Judder/Blur/Ghost/ gibi efektlerin önlenmesine yönelik ayarlar yapılır

örneğin senin bahsettiğin "stutter" efektidir,resmin net olarak pürüzsüz akamaması durumudur,bilinen birinci sebebi panel hızının yetersiz olmasıdır!!(HZ den filan bahsetmyorum dalgaya düşmeyin ltf)işlemci stabilitesinin iyi olmaması ve tabiki en başta da hızın düşük olması(input-lag yüksek veya çok yüksek olmasıdır)gibi sebebleri vardır başlıca

Şimdi şu verdiğim link den videoyu masaüstüne indir,PC yi HDMI ile panele bağla ve görüntüyü izle,ayrıca o video ile de Trumotion ayarlarını denersin!

http://rg.to/file/39ccc34956f081160a5d9fb96d0ed338/Motion-inputlag.rar.html
    http://ryushare.com/2osvtmr20jl0/Motion-inputlag.rar

3-Senin bir önceki PDP eski idi ama çok hızlı idi,onunla LGE gibi hız özürlü paneli mukayese etmek haksızlık olur arkadaş

++

• Bende 46f 6640 aldım.televizyonun sağ üst köşesinden aşağı doğru 3-4 cm genişliğinde bir karartı var gibi.açık renklerde falan belirgin oluyor.aynı şey sol tarafta da mevcut.dün aldım televizyonu.sorun neden kaynaklı olabilir?

@albani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravenous -- 25 Mart 2014; 20:55:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • albani kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim verdiğin ayarları deniyorum. Kafama şu takıldı, benim eski tv nasıl daha hızlıydı son cümlende ondan bahsetmişsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım bütün eski paneller ve özellikle PDP ler çok hızlıydı veya hızlı!!

Ayrıca verdiğim testleri yap videoyu izle sonra bakarsın son duruma

Hız olayına şimdilik takılma önce ayarlarını bir güzel dene,ancak günümüz panelleri işletim olarak üzerindeki bir dünya ıvur-zıvır özellikler sebebiyle
    bunları işleyecek güçte olmadıkları gibi,sisteme binen yük ve bunların işlem sırasında ayırt edilmesi v.s v.s v.s hepsi yğk olarak biniyor ve sistem de
    özellikle HIZ olarak ciddi çuvallıyor!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.