Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (7995. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: supressor , ulwi Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 19 Misafir (3 Mobil) - 18 Masaüstü3 Mobil
5 sn
159.912
Cevap
329
Favori
6.047.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
185 oy
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #5
Giriş

Bence şansı olan tek oyun.

Nintendo'nun en büyük ipsi zelda, iki oyunu da görmek lazım önce tabi ama imkansız diye bir şey de yok. Rdr2 2018 oyunu olmasına rağmen üzerine daha iyi görünen, daha iyi detay ve atmosfer sunan bir oyun çıkmadı. Ona rağmen gow 2018 almıştı, kazananı oyuncular değil juri seçiyor. Benim şuanlık ön görüşümle yani iki oyunu da görmeden, kesinlikle 1 şansı var ocarina'nın.

Gta muazzam bir ip evet ama nintendo'da şaka bi firma değil en çok sevdiğim yanları ciddi olarak sadece oyuncu zevkini düşünüyor olmaları oyun yaparken. Rekabet edebilir, göreceğiz  

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • Kage. kullanıcısına yanıt

Ocarina remake. Ve öyle Re 2 gibi bambaşka bir oyun tarzı remake olmayacak. Orijinaline sadık olacak genellikle. Bu da onu bir adım geri atar ödüllerde. Ama GTA olmasa kim alırdının cevabı o evet. Büyük bir sürpriz çıkmazsa tabii ama sanmam bu saatten sonra. 2023'te Totk garantiydi mesela. 96-97 almıştı. Bg 3 bir sürpriz yaptı ona kaybetti. Eğer Ocarina remake yerine yeni bir Zelda gelseydi ihtimal olurdu ama özüne çok sadık bir remake ile zor. Ama meta puanı çok yüksek olacaktır. 90+ gelmezse hatta bir şeyleri yanlış yapmışlar demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 14 Eylül 2026; 12:46:18 >

Xbox 360 Ps3'ten 1 , 1.5 yıl önce çıktı. Peki ne pahasına? Sırf konsolu erken çıkarabilmek adına uzun vadeli kalite kontrol testleri ihmal edildiği için konsollarin yarısı çıkışının üzerinden 3 yıl geçmeden pert olmustu(3 kırmızı ışık hatasi). Microsoft'a 3 milyar dolar zarara patladı.

Değdi mi? Sonuna kadar değdi çünkü Xbox efsanesini yarattılar. 360 olmasaydı Xbox markası olusamazdi.

Tabiki birde o dönemler Sony'nin çevrimici/online özellikleri hala taş devrindeyken Xbox Live sistemi ve online özellikleri ile fırtınalar estiriyordu.

Şu anda da bazı Ps fanlari Kojima Xbox'a geçtiği için Xbox'ı soyup soğana çevirecek diyorlar . Microsoft'da Petrol zengini Arap şeyhleri kadar para var , yeter ki konsolun ayağa kalkmasına yardımcı olacak , ses getirecek bir oyun yapılsın Microsoft'da fazladan 100 / 200 milyon dolar vermeyi kimse tınlamaz.

Microsoft'un nakit akışı, sermaye bolluğu konusunda hiçbir zaman sıkıntısı olmadı. Sıkıntıları her zaman bu fazla para ile verimli işler kurmak konusunda oldu . İşin ucu kendi ayakları üzerinde duracak verimli bir girişim olacaksa Microsoft Sony'den 4 - 5 kat daha fazla para yakmaya hazır bir firma çünkü her zaman çok fazla nakitleri bulunuyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 14 Eylül 2026; 13:11:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Periah kullanıcısına yanıt

Kojima Xbox'a yarayacak. Adamın adı bile yetiyor 

Physint de, Xbox'ın single oyun eksiğini telafi eder. Xbox'a, Alan Wake ve Quantum Break'ten beri, ağır konulu exc gelmemişti. PS karşısında öyle oyunlara ihtiyaç vardı. Physint, bu ihtiyacı giderir.

Ayrıca, Kojima woke olayına giren biri değil. Physint o bakımdan da fark yaratır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 14 Eylül 2026; 13:9:46 >

Hiç acelesi yok ya elimde zibil open world var zaten ben çok gameplay izlemedim. Sevmiyorum zaten başkasının oynamasını izlemeyi hikayeli oyunlarda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben bir kere bu sitenin AC2 için inceleme videosunu izlemiştim sene 2009 falandır bölüm sonu canavarından. O nasıl bir incelemeydi 40 dk sürüyor ve oyunun tüm mekaniklerini gösteriyordu. Sonra oyuna ben başladım oyunu oynadım bitirdim komple ama oyunda beni şaşırtacak tek şey kalmadı hepsini videoda göstermişler [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

o zamandan bu zamana bir oyunu 4 5 dk anca izler geçerim. Ve canlı etkinliklerde ne gösterirlerse, her mekaniği görünce hoşuma gitmiyor oyunu oynamak.

Bir de geçen Gta VI izledim onda da oyunu komple göstermeyeceklerini bildiğim için izledim ki hikaye tanıtımı gibiydi zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultralisan -- 14 Eylül 2026; 13:50:12 >

Biraz laf söyleyeyim yapmışsınız :) Ama konuların zerre kadar alakası yok. Hideo Kojima markadır. Adam karşı konsola kaydı diye bunlara ne gerek var. Sony ile güzel işler yaptı; xbox'da da yapması beklenir. Patlarsa da konuşulur...

Evet Insomniac markasına pek yakışmadı diyebiliriz :) kimine keyifli gelmiştir belki çok az bir kesim

Bana sorsan hala Enslaved Oddsey oynarım mesela oyun keyifli gelmşti o yıllar Volverinde o dönemin oyunu gibi :)

Metal Gear Solid Dönemi şaheser yapımlardı bu deathstranding başka bi yapı çok farklı bir kafada yapılmış tam böyle rüya kabus karışık birşeyler görmüşsün gibi :)

Benim endişem hidea kojimadan Sinema filmi gibi bişey çıkacak gibi yani şöyle son dönem çıkan dispatch veya detroid become human gibi bişey çıkmasında :)

yoksa bekleriz Metal gear solid gibi bir yapım üstüne koysun daha iyisini yapsın bekleriz benim için nereye çıktığı önemli değil yeterki oyun olsun :)

İndiana Jones güzel bir oyun hocam eğer oynamadıysanız tavsiye ederim. Özellikle 35-40 yaş üstü oyuncuların seveceği bir yapım olmuş. 35 yaş altı da elbette beğenebilir. Film serisine bağlı kalınarak geliştirildiği için ben çok beğenmiştim.

Kojima'nın sektörde etkisi kesinlikle var ama DS serisi gibi niş kitleye hitap eden değişik oyunlar yapacaksa konsol açısından satışlara ne derece etki eder bilemedim. Yine de Xbox açısından iyi bir hamle gibi görünüyor.

Evet hocam IJ çok güzel oyun. Deneme sürümünü oynayıp beğenmiştim. Satın da alacaktım, ama araya başka oyunlar girdi falan.. Artık bir dahaki indirimde alırım.

Aslında dürüst olmak gerekirse, o oyundan Path Tracing'in kullanılma şekli sebebiyle soğumuştum  IJ gibi gece - gündüz döngüsü olmayan, çizgisel bir oyunda, normal iç mekan ilüminasyonu için bile PT kullanmaları oldukça "lame" bir durumdu. PC'ci olsam bile desteklemezdim 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 14 Eylül 2026; 16:53:48 >

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]wccftech
    FromSoftware and Bluepoint's Demon's Souls Remake Emulation Progress Skyrockets In 24 Hours, as KyTyPS5 Emulator Hits 30 FPS Milestone
    https://wccftech.com/fromsoftware-demons-souls-remake-emulation-progress-skyrockets-30-fps

Emülatörün, daha alfa sürümdeyken, Demon's Souls grafiğinde bir oyunu 30 FPS oynatması büyük başarı. Çünkü emülatörlerde CPU yükü fazladır. Çözünürlüğü falan arttırmak, normal oyunların aksine, CPU'ya yük bindirir.

Belli ki, PS4 emülatörünün ulaştığı nokta, PS5 emülasyonunu da hızlandırmış. İki konsol da X86 olunca, süreç eskilerden farklı gidiyor.

Dendiği gibi, emülatörün GTA 6'yı açması o kadar sürmeyebilir[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 14 Eylül 2026; 22:2:40 >

• Pc’ye gta6 çıkmadan biraz emü ile deneriz artık :) Ayrıca demon souls ve astro bot oynamak isterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KutsalNova -- 14 Eylül 2026; 19:30:23 >
  • False King kullanıcısına yanıt

Ben konsolda önerilen ayarlarla oynamıştım. Teknik olarak teknolojiye uygunluğunu test etme gibi bir kurcalama yapmadım. Doğrudur yani. Gameplay açısından keyifli bir oyundu diyebilirim. Xbox ve sony bu tip oyunları 1-2 yılda bir çıkartsa keşke.

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

Eksiler

Tarihin en kötü Wolverine hikayesi
    Sadece adı geçsin diye konulmuş, içi bomboş mekanlar
    İçleri boşaltılmış, tüm karakter gelişimleri çalınmış başta Jean Grey olmak üzere yan karakterler
    Düşman çeşitliliği bir noktadan sonra tamamen kendini tekrarlıyor
    En sevdiğim çizgi roman karakterine yapılmış devasa bir ihanet

oyungezer online
    Marvel's Wolverine - İnceleme
    https://oyungezer.com.tr/inceleme/marvels-wolverine-inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 14 Eylül 2026; 21:4:39 >

• Gears çok iyi duruyor artık 90+ alıp şu laneti kırmalılar hele hele ps bunca laf yiyorken.

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]XBOXyoutube
    The Locust Horde erupts from beneath the surface of Sera to wage a brutal war against humanity. Set to a haunting rendition of Barber's Adagio for Strings, adapted by Gears of War: E-Day composer Adam Lastiwka, the launch ad captures the horror and human cost of Emergence Day. Emergence Begins October 6, 2026. Pre-order the Premium Edition: https://www.xbox.com/games/store/gears-of-war-e-day-premium-edition-pre-order/9p2qmwj6xsb6 SUBSCRIBE TO XBOX: https://xbx.lv/2EEjmaR FOLLOW XBOX https://twitter.com/xbox https://www.facebook.com/xbox https://www.instagram.com/xbox/ https://www.tiktok.com/@xbox https://www.threads.net/@xbox https://bsky.app/profile/xbox.com
    https://www.youtube.com/watch?v=vkWRKJ20gF0

Kutsalnova bunu okuyup da böyle bir yorum yapman beni üzdü, akıllı bi adamsın sen şu ai yazıya bakıp gerçekten türkiye için sıkıntılar başlayacak diyor musun. Romantizm var diye oyunda, şaka mı bu steamde zibilyon tane hentai oyunu var, onu geçtim hadi triple a oyundan örnek verelim baldurs gate 3 hala duruyor hiç de adı geçmiyor.

Belki arap ülkelerinden bahsetmiştir ancak türkiye'de oyun yasaklaması diye bir şey olmayacak özellikle şu sebeplerden asla olmayacak. O yasa 18 yaş altı hatta 15 yaş ve altı oyuncuları ilgilendiren bir şeydi, geçti gitti zaten.

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.