Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (285. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
148.131
Cevap
316
Favori
5.558.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
176 oy
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam kişi bazlı kararlar beni ilgilendirmez.Bu insanın kişisel tercihine giriyor.Kişisel tercihine siz karışırsanız zaten anayasaya karşı bir şey yapmış olursunuz.Böyle bir hakkınız yok.İsteyen bu oyunları oynar isteyen bu oyunları oynamaz onların kendi tercihi.Bu tarz oyunların yapılması da firmaların tercihi.Ben The Last of Us oyunlarını teknik olarak başarılı oyunlar olarak gördüğüm için oynadım hikayesi de o kadar sarmamıştı beni ama teknik olarak harika oyunlar.

Ancak dediğiniz gibi yeni IP gibi bir şey değil bu.Bu oyunun benzerini aynı stüdyo Life is Strange oyunlarıyla yaptı.The Last of Us Left Behind oyununa bakarsanız zaten daha oradan böyle şeyler olacağı biliniyordu.Naughty Dog'da çalışanlar Left Behind oyunundan bunun sinyalini verdiler.The Last of Us Part 2'de de daha önce bahsettikleri şeyi uygulamış oldular.

Artık o kadarına izin verilmez denen şey bugün teker teker gerçek oluyor muhabbeti on yıllar hatta yüzyıllar önce de vardı bu yeni olan bir şey değil.Bu konuda konuşmaya girersek hem Playstatin VS Xbox konusundan uzaklaşacağız hem de bunun üzerine tartışmanın pek bir manası yok çünkü tartışmanın sonucu insanın kişisel tercihine giriyor.Tüm devletlerde de bu durum böyle insanın kişisel tercihine karışırsanız,hatta bunun üstüne sözlü veya fiziksel müdahalede bulunursanız anayasaya ihlal bir şey yapmış olursunuz.

Kimse sizin bu tercihlerine gülmez bu arada.Tercihiniz böyleyse bu tarz şeyleri uygun görmüyorsanız veya bu tarz oyunları iyi bulmuyorsanız oynamazsınız olur biter.Bu kadar basit.Kimsenin de size yobaz diyemez.Size garip gelebilir bu normal bir şey ancak siz bu konuda sözlü veya fiziksel bir müdahale yapmadığınız sürece hiçbir şekilde size birisi bir şey diyemez.Ancak sizin de düşünceleri veya davranışları bu yönde olan insanlara sadece insan olduğu için bile saygı duymanız gerekir.Şahsi görüşüm bu şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Intergalactic_1907

Alıntıları Göster

Bu süperdi yalnız, tam yerine cevap.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

Atatürk'ün konumuzla alakası yok, Atatürk modern, medeni bir ülke inşa etmeye çalışan biriydi ve döneminde senin gibilerle mücadele etti. O dönemin trendleri farklı olduğu için farklı gruplar vardı. Şuanda siz varsınız. 100 sene sonra muhtemelen sizden de kalmayacak.

Neyse Last of Us sjw ile mahvedilmiş bir seri değil. Ana karakterin eşcinsel olduğunu ilk oyuna gelen ek paketten zaten biliyorduk. Yani Sony hadi sjwleri mutlu edelim diye böyle bir şey yapmadı. Miles Morales ise yine Sony tarafından yaratılmış bir karakter değil, Marvel evreninde çizgi romanlarda oldukça önem kazanmış bir karakter. Yine kendisi ara bir oyunda ana karakter oldu, yani Peter'ı atıp Miles'ı ana karakter yapmış değiller ki ilk Spider-Man oyununda zaten Miles'a oyun geleceğine dair göndermeler vardı.

Nihat Amca'nı arayıp oyunda adam öldürmek günah mı diye sorabilirsin, iyi günler.

Alıntıları Göster

Müslümanların aksine Allah'a inanmadığım gibi, sizin gibi de politik doğruculuğu din bellemedim. Miles Morales karakteri siyahi biri olmasından dolayı SJW değil, oyun içinde sağa sola BLM propagandaları yerleştirilmiş olduğu için SJW oyunu. Aynı şekilde TLOU 2'de eşcinsel karakter olduğu için değil aşırı zorlama olarak güçlü kadınlar/ zayıf erkekler ve iyi kadınlar/kötü erkekler propagandası yapılıyor. Ama herkes biliyor ki bir zombi kıyameti yaşansa erkeklerin etkin olduğu bir dünya olacak. Şimdi bu hiç kullanılmamış bir IP'de yapılmış olsa neyse diyeceğim de birinci oyunda olmayan bir ajandayı dayatıyorlar. Siz hayatınızı böyle yönlendirebilirsiniz, ben size bir şey demedim ama kendi hayatında değerlerine önem veren bir insan olarak ben asla ve asla böyle şeyleri desteklemeyeceğim. Size şöyle yapın böyle yapın demedim kendi yapacağımı söyledim gördüğünüz üzere. Ama siz özgürlüğü sadece solgazete postlarından ya da lgbti türkiye sayfasında "ben f**işeyim" pankartı kaldırmaktan ibaret sandığınız için ne yazık ki anlamanız çok zor olacak.

• Jellal Fernandes kullanıcısına yanıt

Solgazetelerin ne olduğunu bilmiyorum. Lgbt Türkiye sayfasını da bilmediğim gibi. Umurumda da değil çünkü ilgi alanıma girmiyorlar. Lgbt bireylerin varlığını kabul ediyor ve onlara saygı duyuyor olmam mı beni politik doğrucu yapıyor, komik.

Bahsettiğiniz iki oyunda da SJW yok, üzgünüm. SJW görmek istiyorsan Netflix'i izlemeni tavsiye ederim. Siyahi elf, siyahi Kral Arthur gördükten sonra üyeliğimi iptal ettim. Sjw budur işte. Gerçek olanı saçma bir şekilde değiştirmek. Sony oyunlarında böyle bir şey yok. Days Gone'da ana karakter beyaz ve tamamen düz bir birey. Last of Us 2'de beyaz bir kadın ama eşçinsel. Başka bir oyunda siyahi bir ana karakter olması beni rahatsız etmez. Oyun ana karakterin kimliğini bana dayatmıyor sonuçta. Hikayenin kimliği ile alakası da yok. O yüzden farklı kimlikte ve cinsel tercihe sahip karakterler olması beni asla rahatsız etmez. Gidip Kratos'u siyahi yaparlarsa burada ben de tepki gösteririm ama Sony'nin böyle bir firma olmadığını ikimiz de biliyoruz.

Size tek tavsiyem insanların tercihlerine saygı göstermeyi öğrenmenizdir, dünya sizin etrafınızda dönmüyor ve yine dünya sizin duygu ve düşüncelerinize göre yönetilmiyor.

• ideolojilerini böyle milyonların ulaştığı platformlara çok güzel entegre ediyorlar.bu tiplerde ayran budalası gibi aa hiçte sjw değildi ayol diye geziyorlar işte.

İyi de ben Xbox One nesli rezaletti ve aptalca politikalar yüzünden kaybedildi diyorum. Farklı birşey söylemiyorum ki, burada bahsettiğim mevcut jenerasyonun yapılan yatırımlarla çok büyük bir potansiyele sahip olmasıdır. Yoksa hiçbir yatırımın garantisi yok ama şunu da unutma mevcuttaki potansiyel yeterli olmasaydı asla bu kadar büyük yatırımlar yapılamazdı.

Ek olarak 50 milyonu sayı olarak küçümsemenden bahsediyorum, senin gibi sevmeyen insanlar derken de gayet açık bir şekilde oyun zevklerinden bahsediyorum. Bunlara neden bu kadar alındın anlamadım gerçekten
  • Yalnız bu sorunuz Xbox kullanıcılarını ne şekilde ilgilendiriyor hocam? Yani Microsoft'un oyun dünyasına yaptığı katkının az veya çok olması konsol kullanıcısını ne şekilde ilgilendirebilir ki? Sadece fanboy tatmini olur bunun Xbox tarafına pro yazılması. Konuya ortadan girdim ve herhangi bir alıntı da yapmadığınız için genel görüştür diye yorum yapıyorum.

Bazıları bazı oyunlar ve konsolları o kadar kutsallaştırmış ki en ufak olumsuz yorumda bile tartışma çıkıyor. Kimi bir oyunu grafik ve oynanış yönünden müthiş bulduğu için oynar ve över, kimi de herhangi başka bir unsurdan dolayı oynamaz ve eleştirisini yapar. Eskiden sık yapılan ve seviyenin epey düştüğü PES vs FIFA muhabbetine evriliyor hem oyun bazında hem kullanıcılara yönelik yapılan konu dışı yorumlarla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 11 Mart 2021; 16:18:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allaha inanmamakta moda oldu ergenler arasında. SJW nin babasıdır Allah'a inanmamak. Hava atma aracına dönüştü, ben Allah'a inanmıyorum yeaahhh ben cool um biliyor musun yeahhh ! Sonra uçak türbülansa girince " eüzü billahi mineşeytani racim"

Oyunda eşcinsel görünce sjw var yeahhh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intergalactic_1907 -- 11 Mart 2021; 15:19:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Spitz

ideolojilerini böyle milyonların ulaştığı platformlara çok güzel entegre ediyorlar.bu tiplerde ayran budalası gibi aa hiçte sjw değildi ayol diye geziyorlar işte.

Biri bu arkadaşa sözde SJW Sony'nin yeni nesil konsolu olan PS5'in satış sayılarını atsın da iyice kudursun  

Türkiye'de bile "SJW Sony" eziyor rakiplerini.

Kullanıcısını tabi ki ilgilendirmez. Mesela kişi der ki ben Forza seviyorum, o yüzden Xbox alıyorum saygı duyarım. Ama biri gelip Sony oyunlarına çöp derse o zaman cevabını vermek zorundayım. Beğenmezsin ama yüzlerce ödül almış oyuna çöp diyemezsin. Aynı şekilde biri sırf Microsoft Bethesda'yı satın aldı diye TES serisine çöp derse aynı tepkiyi ona da veririm çünkü aldığı ödüllerle ve satış sayılarıyla zaten kendini kanıtlamış bir seri. O soru bu yüzdendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 11 Mart 2021; 16:24:24 >

Biri bu arkadaşa sözde SJW Sony'nin yeni nesil konsolu olan PS5'in satış sayılarını atsın da iyice kudursun  

Alıntıları Göster

Benim fancık kardeşim ben ps1 den beri ps kullanıcısıyım ama marka fetishim yok Allaha şükür. Sony'nin gelirinede bi ortaklığım olmadığına göre parasını verip kullandığım ürünü babalar gibi eleştiririm   bugün size normalleştirmeye çalıştıkları o sjw saçmalıkları yarın çok daha farklı şekillerde karşınıza çıkacak çoluk çocuğa karışınca ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spitz -- 11 Mart 2021; 16:26:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Intergalactic_1907

Allaha inanmamakta moda oldu ergenler arasında. SJW nin babasıdır Allah'a inanmamak. Hava atma aracına dönüştü, ben Allah'a inanmıyorum yeaahhh ben cool um biliyor musun yeahhh ! Sonra uçak türbülansa girince " eüzü billahi mineşeytani racim"

Oyunda eşcinsel görünce sjw var yeahhh

Allah'a inanmamak hava atılacak bir şey değil kaldı ki artık farklı olmak için Allah'a inanmak lazım gençler arasında çünkü gençlerin çoğu dinden uzak şu anda. Konuya ters düşeceği için uzatmak istemiyorum isterseniz özel mesajdan devam edebiliriz ama benim inanmama sebebim uzaktan da olsa ilgilendiğim biyoloji ile uyuşmaması. Asıl saçma olan ise hem kendini müslüman olarak addedip, Kur'an'da lanetlenen eşcinselliği hoş görmek hatta ve hatta böyle bir içeriğin propagandasını yapmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypnosis.

İyi de ben Xbox One nesli rezaletti ve aptalca politikalar yüzünden kaybedildi diyorum. Farklı birşey söylemiyorum ki, burada bahsettiğim mevcut jenerasyonun yapılan yatırımlarla çok büyük bir potansiyele sahip olmasıdır. Yoksa hiçbir yatırımın garantisi yok ama şunu da unutma mevcuttaki potansiyel yeterli olmasaydı asla bu kadar büyük yatırımlar yapılamazdı.

Ek olarak 50 milyonu sayı olarak küçümsemenden bahsediyorum, senin gibi sevmeyen insanlar derken de gayet açık bir şekilde oyun zevklerinden bahsediyorum. Bunlara neden bu kadar alındın anlamadım gerçekten

Hiç bir yatırımın garantisi yok diyip devamında potansiyel yeterli olmasaydı yapılmazdı dersen kendinle çelişiyorsundur. Ona da benim yapacak bir şeyim yok.

İkinci kez söylüyorum; okuduğun cümleleri anlamadan böyle ithamlarda da bulanamazsın kafana göre. 8,5 yılda %50 barajını geçemeyen konsol başarısızdır. Meme olacak kadar eleştirilen oyunlar kötüdür, Crackdown 3 gibi yalanlar ile pazarlanan oyunlar rezil ve fiyaskodur. Somut verilere bakıp ne olduklarını yazmak küçümsemek değildir.

''Halo oynayan zevksizdir'' ''Gamepass kullanmayan aptaldır'' ''Oyuna para veren enayidir'' gibi tanıdık gelen ithamlara küçümsemek denir.  

• quote:

Orijinalden alıntı: Spitz

Benim fancık kardeşim ben ps1 den beri ps kullanıcısıyım ama marka fetishim yok Allaha şükür. Sony'nin gelirinede bi ortaklığım olmadığına göre parasını verip kullandığım ürünü babalar gibi eleştiririm   bugün size normalleştirmeye çalıştıkları o sjw saçmalıkları yarın çok daha farklı şekillerde karşınıza çıkacak çoluk çocuğa karışınca ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

Alıntıları Göster

Desene en büyük sjw destekçisi senmişsin. Taa PS1'den beri destekliyorsun SJW Sony'i.  

Ayrıcı konunun evlilik ile ne alakası var anlamadım. Evlilik ve çoluk çocuk gibi zaman öldürücü ve özgürlük kısıtlayıcı şeylere en azından kısa vadede bulaşma gibi bir düşüncem yok.

• quote:

Alıntıları Göster

Ülkemizde seçimleri kazanan parti en iyi partidir. Beğenmeyen ve kötü bulan herkes kudurabilir. Nasıl mantık ? Toplulukların bir yöne yönelmesi onun doğru olduğu anlamına gelmez. Hatta istersen şey de diyelim Marvel filmleri en iyi sinematografik eserlerdir.

• Dictattor kullanıcısına yanıt
    Benim söylediklerime ancak bu kadar alakasız cevaplar verilebilirdi. Peki hocam kırmayalım birbirimizi belli ki aynı frekansta değiliz, iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypnosis.

Benim söylediklerime ancak bu kadar alakasız cevaplar verilebilirdi. Peki hocam kırmayalım birbirimizi belli ki aynı frekansta değiliz, iyi forumlar

Yahu bunlar senin cümlelerin değil mi?

''Sevme arkadaşım senin oyun zevkine hitap etmiyor anlıyorum, ama seven kitleyi de küçümseme''

''Ek olarak 50 milyonu sayı olarak küçümsemenden bahsediyorum''

2 kere hiç bir şeyi küçümsemediğim halde küçümsediğimi iddia ettin. Ben de ilk deyişine küçümsemiyorum, bak Xbone %50'yi bile geçemedi başarısız konsol dedim sen de buna katılıp başarısızdır diyip kabul ettin cevap yazıp, kendi lafını çürüttün.

İkinci kez deyişine böyle, böyle oyunlar var bak bunlar Xbone döneminde çıktı, bir kısmı tüm dünya da meme olup fiyasko oldu dedim cevap yok.

Lafı atıp sonra aynı frenkansta değiliz alakasız diyip kaçamazsın. 3.kez söylüyorum; sana nedeni sorulduğunda cevabını veremeyeceğin ithamlar da bulunmazsın karşındaki insana. Burası net anlaşıldıysa sana da iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 11 Mart 2021; 17:2:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jellal Fernandes

Ülkemizde seçimleri kazanan parti en iyi partidir. Beğenmeyen ve kötü bulan herkes kudurabilir. Nasıl mantık ? Toplulukların bir yöne yönelmesi onun doğru olduğu anlamına gelmez. Hatta istersen şey de diyelim Marvel filmleri en iyi sinematografik eserlerdir.

Alıntıları Göster

Pkk bir terör örgütü ve destekçisi az. Ve toplumun büyük kısmı bunlardan nefret ediyor. Bu mantıkla toplumun büyük kısmı hatalı ve pkk doğru mu oluyor? Bakış açınızı değiştirin. Bir şeyin doğru olup olmadığını onu destekleyen kişi sayısı belirlemez. Sizin değer yargılarınıza ters diye lgbt yanlıştır diye bir şey yok.

• 
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.