Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (1282. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Lawhiet Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 14 Misafir (1 Mobil) - 14 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113.632
Cevap
263
Favori
4.133.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
169 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
65. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 12801281128212831284
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zooe kullanıcısına yanıt

    Kıptilik ben ve arkadaşlarımda demek [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  herkesin çevresi farklı zaten aldığım oyuna muhteşem şeyler eklemeden 10 birim para istemesi benim için kerizliktir o yüzden vermiyorum adam gibi dlc eklesin 25 istesin verelim misal çok ufak şeyler için o para çöpe para atmakla eş değer benim gözümde zaten tam fiyattan almışız oyunu daha ne istiyorsun çocuğun çocuğun rıskına göz diker bu sony


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Revrains R kullanıcısına yanıt

    Yok hocam parası olan oynar bende varki oynuyorum böyle şeyler zevk işi paran yoksa oynama. İkisi ile mutluyum Nintendo Oled de var

    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayakuk kullanıcısına yanıt

    Hocam fanboyluğu asla bırakmam da hahah [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  Lakin Call of Duty'yi de her zaman gömerim... Niye gömmeyeyim... Microsoft satın aldı diye övecek halim yok benim ve de zaten COD övücü bir yorum ve de COD oynadığıma dair tek ibare bile bulamazsın çünkü işim bile olmaz :) Halo tabii öyle değil... Hastasıyımdır FPS deyince...


    Tabii benim COD'un kötü olduğunu düşünmem; inceleme puanlarının ortada vs. oluşu COD'un büyük marka olmadığı gerçeğini; dünyanın en büyük ip'lerinden birinin olmadığı gerçeğini değiştirmiyor...


    PS2,3,4 sahibi olarak dönemlerinde çıkmış God Of War'u da oynamadım... PC'de torrentten indirip dahi 5 dakika oynamayacağım ve hatta para verseler dahi oynamam çünkü benim için kötü bir oyun... Ama bu forumda yine GOW'a da laf ettiğimi göremezsiniz... Benim kişisel yorumum genel gerçekleri değiştirmez; GOW nasıl güçlü bir ip ve iyi bir oyunsa COD da öyledir genel bazda... Yoksa bana COD gelmiş veya gitmiş... COD'cu olsak zaten PS5 alırdık :)





  • Zooe kullanıcısına yanıt

    bu neslin bence en güzel kombinasyonu budur... Hele 6000 civarı ile PS5, 3100 civarı SS alan için misss...

  • aksungur_ kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam zaten konsol çıkmadan oyun üstünde çalışmak yasakmış Sony kod yazanların falan ellerine vuruyormuş dur önce konsol satışa çıksın diye. Day1 çıkan falan oyunlar o gün geliştirilmişler hep [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    2020 Kasım'da çıkmış konsolu hiçbir şey üretilmiyor diye eleştirirken -ki bu da yanlış- 2019 Şubat'taki açıklamayı gösterip bak valla oyun yapacaklarmış diye savunmak güzel kafaymış. Daha duyuru bile yok yani.


    Bir de hem buradan hem özelden yazacak kadar neden heyecanlandınız onu anlamadım. Forumda kardeşim mesajda yeğenim yazmışsınız bir karar verin önce [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • Call of Duty icin su sacma konsolu alacagima gider pc alir rahat rahat oynarim.Ps i exclusive icin aliyorum fifa cod oynayacak olsam almazdim.Exclusive 4 sene sonra baska platforma cikmis umrumda degil.
    Cok erken konusmayin benden soylemesi,Sony nin en zayif oldugu yillarda microsoft asiri cuvalladi.Elbette herkesin kendine gore hamlesi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne alaka bedava oyun yahu adamlarda çeşitlilik var Adam sana diyor ki uçak mı uçurmak stiyorsun, flight sım var, en iyi yarış oyunu mu e bizde forza horizon serisi ve motorsport serisi var, FPS oyunlarının kralları (doom, call of Duty, Halo, wolfenstein) e oda var bir de çok önemli bir tür vardı RPG. Şu an RPG kalesi Xbox. PlayStation tarafına baktığımızda ise hep TPS omuz kamerası bakış açısıyla, birbirine benzeyen yanımızda yoldaşımızla birlikte 8-10 saatte biten oyunlar. Ben oyunları kötü demiyorum ama tek tip. Ha bir de senin dediğin konu var beleş konusu. E adamlar oyun sektörünün Netflixi. 25 milyon kullanıcıya sahip sence bu Türkiye pazarı mı sadece? Son satın alımdan sonra sen ona en az 30 da diyebilirsin aslında. Microsoft inanılmaz hamleler yapıyor ve güçleniyor olaya hangi taraftan bakarsanız bakın durum bundan ibaret. Daha geçen sene oyun yok denilen Microsoft şu an çoğu Sony firmasını babası gibi savunan kişileri cidden korkutmuş durumda. Burada bile aman CoD almayacaz oldu bittiye getiriyorlar ama aslında durumu onlar da biliyor. Eğer önümüzdeki günlerde cod exc olacak denirse Sony inanilmaz bir maddi kayıp yaşayacak ve bu durumda exc oyunlara ayrilacak olan para da düşecek. Düşünün ki 2021 in bana ve bir çok kişiye göre en boş bakın kötü değil boş FPS oyunu vanguard PlayStation markette yok sattı. Bir de komple seriyi düşünün. Böyle uyumaya devam edecekse Sony evet mustahak kendilerine.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar. Yeri burası değil biliyorum fakat sinirim çok bozuk, hızlı cevap alabilmek adına buraya yazıyorum, şimdiden kusura bakmayın konuyu alakasız bir mesaj ile doldurduğum için. 4 gün önce Amazon'dan Xbox Series S almıştım fakat cihazın kontrolcüsünde Xbox tuşu düzgün çalışmıyor. İçeri gömülmüş gibi, basınca hemen algılamıyor, iyice basmak gerekiyor. Bu genel sorun mu yoksa benim kontrolcüye özel mi tam anlamadım fakat genel sorun olduğunu düşünmüyorum. Mesela hafif basarsam kesinlikle algılamıyor o tuş. Xbox logosuna biraz sert basmam gerekiyor. Basınca tuş baya aşağıya gittiği için çok rahatsız bir basış hissi oluşuyor. Nasıl tarif edeceğimi bilemedim ama tuş, yuvanın çok altına gidiyor ve parmağınızı yuvaya sokmanız gerekiyor.

    Bu problem normal mi? Her Series S'de mi böyle? İlk kez Xbox konsol aldım, çok bilgili değilim ama bana normal değil gibi geldi. 4 günlük cihaz. Böyle bir sorun olması canımı çok sıktı. Eğer gerçekten bir sorun varsa iade etmek istiyorum.

    Eğer sorun varsa ve iade edeceksem 3 adet sorum var.

    Şimdi ben bu cihaza Microsoft hesabımı kurdum, developer hesabı etkinleştirdim, retroarch yüklemek için.

    İlk sorum: Bu cihaza format atınca tekrar developer hesabı almam mı gerekiyor? 37 TL ödediğim developer hesabını yeni gelecek olan konsolda kullanamaz mıyım? Daha doğrusu bu hesapta yeni konsolu etkinleştirebilir miyim?

    İkinci sorum: Cihazda kendime ait Microsoft hesabı var ve 2 yıllık Gamepass aldım 2 gün önce. Bu hesapta kredi kartı bilgilerim falan var. Bu hesabı konsoldan tamamen uçurmak istiyorum. Format atmam yeterli olacak mı yoksa başka bir işlem yapmalı mıyım? Format atarken seçenekler var mı?

    Üçüncü sorum: Cihazı harici bir diske yedeklemem mümkün mü?

    Sorunun videosu:



    Kontrolcünün fotoğrafı:

    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    Bu tuş biraz daha dışarıda olması gerekmiyor mu normalde?

    Xbox Series S sahibi arkadaşlardan bilgi bekliyorum. Hatta kendi kontrolcülerinizin fotoğrafını atarsanız iyi olur. Merak içerisinde bekliyorum, boşu boşuna iade ile uğraşmak istemiyorum lütfen beni aydınlatın bu konuda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 20 Ocak 2022; 4:32:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Bende one s kontrolcüsü var o da takılıyor, yazının tamamını okumadım, herhalde takıntılı birisiniz bu kadar yazı yazmışsınız. Madem öylesiniz neden yurtdışından aldınız?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Yurtdışından almadım. Amazon TR'den aldım.

    Takıntılı bir insan değilim. Sorunu düzgün bir şekilde açıklamaya çalıştığım için ve Xbox hakkında çok bilgili olmadığım için, bazı sorularım olduğu için bu kadar yazı yazdım. Keşke yargılamadan önce yazıyı düzgünce okusaydınız. 4 gün önce aldığım cihazda böyle bir sorun görmek can sıkıcı. 4 günde toplasanız 3 saat bakmışımdır. O 3 saatin 2 saati Retroarch kurmak ile geçti zaten. Bunu dert etmem tabi ki normal. Bu cihazlar 10 TL'lik şeyler değil sonuçta. O kadar para veriyoruz, 4 günlük cihazda böyle bir problem görüyoruz. Rahatsızlık verdiği için soruyorum, kimse cihazında sorun olsun istemez.

    Yıllardır Playstation konsollarım vardı, ilk kez Xbox konsol aldım. Dediğim gibi, çok bilmiyorum. Emin olmak için buraya yazdım.

    Yinede cevabın için teşekkürler.

    Diğer arkadaşlardan da yorum bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 20 Ocak 2022; 5:2:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • E.R.W. kullanıcısına yanıt

    Senin bu tutumun ne PS üzerinde en çok FIFA ve COD oynandığı gerçeğini, ne de özel oyunlardan gelen gelirlerin çok büyük prodüksiyonlar olmadığı sürece düşük olduğunu değiştiriyor. Bu iki oyun da Sony'nin endüstriyel kaleleri. Oyunlarda geçirdiği zamanının büyük çoğunluğu COD-FIFA gibi yapımlar olan ciddi bir kullanıcı profili var ve bu oyunların oyun içi endüstrisi de çok büyük. Bu kadar büyük yapımlardan yoksun kalması büyük eksi yazar hangi platform olursa olsun. Özel oyunların da alıcı sayısı herkese hitap etmemesidir, kardeşliktir gibi durumlardan dolayı fazla değil zaten. Büyük prodüksiyon özel oyunların da maliyeti paradan çok zaman oluyor, e büyük prodüksiyon oyun çıkaran stüdyo sayısı da belli sayıda. Dolayısıyla konsollar third party yapımlara muhtaç.


    Oyun konsolu kullanan adam farklı sebeplerden PC almak istemediği için kullanıyor. Büyük bir çoğunluk da third party oyun oynuyor zaten. Sony eli sıkıştığı için exclusive oyunlarını kısa periyotlarda PC'ye getirirse hem konsol kullanıcısı kaybeder hem de ilk günden kırılan hikayeli oyuna alıcı bulamaz. Bence yapması gereken Nintendo gibi kapalı kutu tutması, yoksa elinden third party oyunlar alınırken bir de kendi oyunlarını başka platforma vermesi intihar olur. Zaten exc. altında PC'ye de gelen bir sürü oyun oluyor, bu sene Deathloop-Kena vardı önümüzdeki yıl Forspoken, Ghostwire falan var bunlar zaten bizim için fiyatıyla PC'de öne çıkarken bir de flagshiplerin gelmesi PC'de oynamaya fit olan adamlar için Playstation seller bir şey bırakmaz.


    Microsoft tarafında ise böyle bir problem yok, COD veya bu satın alımlarla PS'ten eksilen oyunları oynamak isteyenler Xbox ya da PC'de ya 70-80 dolar verecek ya da Gamepass abonesi olacak. Xbox zaten donanımından aman aman para kazandıran bir alet değil, sadece Gamepass çalıştırmanın en kolay yolu olan bir araç. Microsoft da kullanıcı da bu gözle bakıyor. Yoksa zaten tüm Microsoft oyunları PC'de varken ve öyle ya da böyle Sony oyunları da gelecekken hala Xbox alan adam ya masaüstü kullanmak istemiyordur ya da daha ucuza çözmek istiyordur işi.


    Console Wars olayı ise bence bitti. Xbox her dijital ekranda Gamepass kütüphanesini sunabildiği vakit bu olayla ilişiği resmi olarak kalmayacak. Sony oyunlarını sürekli PC'ye getirirse bu mevzudan çıkar, eğer oldschool gelenek ile dışarı çıkarmaz ise Sony vs Nintendo olarak rekabet devam eder. Microsoft ise bu geleneksel metotlardan vazgeçmek zorunda kaldı ve yeni trend müşteri kullanım alışkanlıklarını da dikkate alarak abonelik sistemine geçti. Yönelim olarak da online pazarların hüküm sürdüğü yeni dönem oyunculuğu, PC-konsol-mobil tüm platformları hedefleyip Cloud gibi teknolojileri de dahil edip hem ticari hem de yeni bir kullanım modeli oluşturmak ve bu modeli beslemek üzere yatırımlar yaptı. Bugün Apple veya Amazon gibi şirketler de tamamen ticari kaygılar gözeterek hamleler yapmak istese Sony veya Nintendo'nun yolundan gitmez mesela, Microsoft ise bu potansiyel rakiplerinin hem geleneksel oyunculuk hem de modern döneme yönelik sentezler yaparak önüne geçmeye çalışıyor. Tabii hali hazırda oyun sektöründe ticari olarak ekosistem kurmaya çalışan başka rakipleri de var. Yani Sony veya Nintendo gibi platform sahibi üreticilerle yolunu ayırdı denebilir, o kulvardaki rekabeti tamamen ekosisteminin bir parçası olarak devam edebilir.





  • Zooe kullanıcısına yanıt

    Series S'i X'e güncellemeyi düşünüyor musunuz hocam? Bende de aynı kombin var, çok da mutluyum :) Ama bu son satın almalardan sonra S'i satıp X alsam mı diye kararsızım.

  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Dostum sorun olsa bile sadece kolu garantiye vermen yeter. Konsola gerek yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Orta vadede Sony sırtını özel oyunlara ne kadar yaslayabilir orası çok meçhul. 2021 yılında en çok indirilen 10 oyun listesine bakıyorsun PS4 tarafında exclusive yok haliyle, PS5'te de sadece Miles Morales ve özel oyunculara ters olsa da Kena var. Bunun dışında baktığında direkt 2 tane Call of Duty, 2 tane FIFA + BF + It Takes Two ile 4 EA oyunu, FC6 + Valhalla ile 2 tane Ubisoft oyunu var. Yani DH forumunda konsol karşılaştırma konusuna yazacak kadar geek, ana akımdan uzak adamlar EA ve Ubisoft'a burun kıvırsa da bu şirketlerin Microsoft ortaklıkları Playstation platformu için büyük tehdit. Hali hazırda Microsoft'un EA Play ile ortaklığı var. Ubisoft+ ile de açıklandı geçenlerde ama Gamepass'e dahil edilmesi için direkt satın alımı gerek bana kalırsa. Normalde direkt satın alımına çok ütopik gözle baksam da son olaydan sonra Microsoft'un EA ve Ubisoft olası satın alımı çok tehlikeli ve umarım böyle bir şey olmaz. Sony'i birebir hedef alan bir hamle yapmak istese özellikle EA satın alımı büyük sıkıntı olur.





  • Th3M4NIMAL kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam, onu bende düşündüm fakat sadece 4 gün önce aldığım için ve 3 saat bile kullanmadığım için kontrolcüyü garantiye verip 20 gün beklemek istemedim. O yüzden Amazon.com.tr'den değişim talebinde bulunmayı düşünüyorum. En azından onlara kargolarım, 2 gün içerisinde yenisini gönderirler, 20 gün beklememiş olurum dedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mar00N kullanıcısına yanıt

    KArdeşim forumda xbox konusu var oraya yazarsan her soruna cevap alırsın. Kola gelince içine sinmediyse microsoftu ara hemen değiştiriyorlar. (https://forum.donanimhaber.com/xbox-series-x-ana-konu-dunyanin-en-guclu-oyun-konsolu-fps-boost-ea-games--138606936-2401)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Petyr Baelish

    Aynen hocam zaten konsol çıkmadan oyun üstünde çalışmak yasakmış Sony kod yazanların falan ellerine vuruyormuş dur önce konsol satışa çıksın diye. Day1 çıkan falan oyunlar o gün geliştirilmişler hep  


    2020 Kasım'da çıkmış konsolu hiçbir şey üretilmiyor diye eleştirirken -ki bu da yanlış- 2019 Şubat'taki açıklamayı gösterip bak valla oyun yapacaklarmış diye savunmak güzel kafaymış. Daha duyuru bile yok yani.


    Bir de hem buradan hem özelden yazacak kadar neden heyecanlandınız onu anlamadım. Forumda kardeşim mesajda yeğenim yazmışsınız bir karar verin önce  

    Arkadaşım çalışmak yasak diyen olmadı oyun yapmak öyle hemen olan bir şey değil demeye çalıştım ama Türkçe tercümana ihtiyacın olduğun için anlamadın. Öyle her muhabbete atlamadan önce bilgin olsun. Sonra böyle demagoji yapmak zorunda kalırsın. Al okuma anlama sıkıntısı olmayan bir tanıdığımdan rica et ne demek oluyor anlatsın sana hadi bakayım.



    ✅Deviation Games - CoD devs
    ✅Firewalk - Destiny 2 devs
    ✅Haven Studios multiplayer
    ✅The Last of Us 2 Factions
    ✅Gran Turismo 7 MP
    ✅Guerrilla’s MP game
    ✅Insomniac’s MP game
    ✅EVO eSports
    Sie london Studios
    Sucker Punch MP game

    Adamların hemen hemen projesi multiplayer içeriyor artık. İşe aldıkları çalışanlar bile MP uzmanlığı olanlar. Açıp şimdi kendine "ahıjeueheheu diye gülebilirsin" hahahaha

    Koskoca Sony'yi bakkal Muhittin amca zihniyeti ile ana göre hareket eden bir firma sanan birinden anlaması güç bilgiler bunlar tabii hahaha

    Yeğenim dedim çünkü bilmediği muhabete "hıeuehuehe diye atlayan bir ergen olduğun aşikar. Üstelik bu bilgi çağında 2 tıkla ulaşıp hatanı anlayıp susmak yerine hala muhabbeti uzatman artık kofluğuna tüy dikmek oluyor. Noktayı koyalım, vakit kaybı olmaya başladın =)

    Sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksungur_ -- 20 Ocak 2022; 6:45:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • aksungur_ kullanıcısına yanıt

    Aynen katiliyorum kardeşim sony multi tarafina baya bir yatirim yapti Deviation Games - CoD devs firmasindan cok umutluyum sony destegiyle cok güzel bir proje gelecektir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TaKo kullanıcısına yanıt

    Yok hocam S idare ediyor şimdilik memnunum 😁😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TaKo kullanıcısına yanıt

    Uyguna bulursanız geçin bence ama artık zor eskıden 6-7k ya bulunuyordu sımdı series s ler o fıyatlarda malesef. Ilerdede sıkıntı yaratmaması için PS5 ve X güzel tercih oluyor ben ılk cıktıgında aldım kafam rahat şuan ama hangısı daha cok acılıyor dersenız X kapatmıyorum nerdeyse PS5 ise şuanlık süs diye duruyor.

  • 
Sayfa: önceki 12801281128212831284
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.