Şimdi Ara

PLAYSTATİON NETWORK SON DURUM (ANA KONU) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.501
Cevap
3
Favori
176.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blacktower35

Bu iş kolay bir iş degil.
    Eger bu hack olayı birkez daha yasanacak olursa ps biter..
    O yüzden Sony çok ince eleyip sık dokuyordur arkadaslar..
    Sistem güvenligini tam kapasite ile saglayıp ve bundan %100 emin olup sonra acacaktır..
    Suan öyle geliyorki PSN hazır durumdadır belkide son teknikleri yapıyorlardır denemeye alınıyordur..
    Dedigim gibi bu durumun bir kez daha tekrarlanma şansı yok bu olay büyük bi olay..
    Sony' nin birkez daha çıkıp özür dileme şansı yok..
    Geç olsun saglam olsun arkadaslar sonucta bizim için bu..

PSN dediğin gibi büyük olasılıkla hazır ama bazı şartlar açmalarını engelliyor olabilir bunun en başında ise yeni bir saldırı ve bu ihtimali güçlendiren SOE'nin yediği saldırı.

Hackerların gözünde birkere sistem aşıldı bu diğer hacker'ların iştahını kabartacaktır. FBI falan bunlar pek önemli değil pek umursayacaklarını düşünmüyorum. Bunun en büyük kanıtı yukarıda söylediğim SOE saldırısı. PSN hacklendi FBI işin içindeydi ama adamlar umursadam SOE'yide hacklediler ve kredi kartı bilgileride alındı şuan SOE'de Sony tarafından kapatıldı. Birde başka bir tehlike var topladıkları kullanıcı bilgilerini başka saldırılarda yada bu saldırada yem olarak atmaları yani suçu başkasına yıkma yolunu izlemeleri sonuçta özellikle yurtdısında birçok kullanıcının bilgileri gerçek ve onaylı. Black Hat Hackerların sevdiği ve gerekirse kesinlikle kaçınmayacakları birşeydir bu üstüne bu saldırıyı üstlenen olmadı yani ego tatmini yok direk atarlar birini Allah Korusun.

Sony büyük olasılıkla hem süreci geciktiriyor hemde son ayarlar yapılıyordur zaten aksini düşünmek istemiyorum eğer yolun başındalarsa falan hem tüketicilerin hemde Sony'nin işi var. Sony'nin bu süreç içersinde 20 milyar doların üzerinde zarar ettiği belirtilmişti birde hisselerin depremdekinden daha aşağı düşmesi falan var belkide hisselerde dahildir. Düşünsene dünya genelinde PSN'den yapılacak alışverişleri falan kaç gündür hiçbiri yapılamıyor.

Bu süreç bile zaten yeterince baş ağrıtıyor ve ağrıtmaya devam edecektir üstüne PSN'e yeni bir saldırı Fatality olur. Kanadadan ilk ciddi dava geldi 1 milyar dolarlık bir dava açıldı. Bu örnek teşkil ederse başka davalarda gelirse zaten yeni bir hack girişimine bile gerek kalmaz.

Sony ilk sefer yapmadığı güvenlik ve temkinli davranma politikasını şimdi izliyor hem iyi yapıyor hem kötü yapıyor. Birkaç gün içersinde neyin ne olacağı çok daha net belli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 5 Mayıs 2011; 1:48:56 >

• quote:

Sistem güvenligini tam kapasite ile saglayıp ve bundan %100 emin olup sonra acacaktır..
    Suan öyle geliyorki PSN hazır durumdadır belkide son teknikleri yapıyorlardır denemeye alınıyordur..
    Dedigim gibi bu durumun bir kez daha tekrarlanma şansı yok bu olay büyük bi olay..

Kesinlikle katılıyorum. Aşağı yukarı aynısını dün (saat farkından 2 gün de olabilir saat gece 2 oldu) ben yazmıştım tepki gösterenler olmuştu.

Sony imkan olsa şu an açar zaten en çok onlar zarar görüyor. 2. bir saldırı da PSN'e veda ederiz PS4'e kadar da online için başka platform aramak zorunda kalırsınız, en iyi ihtimalle aylarca beklersiniz ki ben online müptelası kimsenin sabredebileceğin sanmıyorum, 2 hafta bile bazılarını çileden çıkardı. O sebeple sabırlı olun, geç olsun ama sağlam olsun, güzel olsun. Bir daha benzer bir sorun olmasın ve PS4'e kadar PSN'le devam edelim. Daha da önemlisi bunun global bir olay olduğunu da unutmayın sadece bizi kapsayan bir durum değil ve tahmin edersiniz ki herkes bizim millet kadar iyimser değil, örneğin Kanada hükümeti kart şifreleri çalındı diye dava açmış sonuç ne oldu bilmiyorum. Diğer ülkelerin birçoğu bu özür seremonisine o kadar da iyi niyetle bakmadı. Kısacası şu an dahi PS3'ün ismi ciddi zarar gördü 2. bir vakadaysa tamamen biter, taa ki PS4 gelene kadar. PS4 gelince de tekrar bir güven ortamı yaratması zaman alır. Sabırlı olun, olalım. Zaten başka da yapabileceğimiz birşey yok, her türlü beklemek zorundayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 5 Mayıs 2011; 2:40:03 >

• sanırım acılmayla ilgili herkes birşey sallıyor sony den gelen gercek bir acıklama yok. İyimidir kötümüdür anlamadım sadece bekleyecez ,yanlız arkadaslar bu konu ile ilgili (online ) acılma zamanını bir taraflarından yada soylentıden ibaret olarak yazmasınlar.

ps nin resmi web sitesinden türkçeye çevirip açıklamarı daha dogru olur diye düşünüyorum.

NOT: yaş itibari ile kusur etti isek affola..
  • Sabır sabır nereye kadar adamların aklı daha önceden neredeydi.Geçen haftaki açıklamada PSN'nin kapatıldığı günden itibaren 1 hafta sonra serverlar açılabilir gibi bir cümle kurmuştu millet bugünü bekledi.Sonra SOE serverlarınında uçtuğu haberi gelince bu seferde 1-2 hafta sonra açılacak gibi söylentiler başladı.Sürekli çok çalışıyoruz,çok uğraşıyoruz,sabrınız için teşekkürler gibi günü kurtarıcı açıklamalar yapıyorlar.Desinler ki şu tarihte kesin açılacak,bildiğin kullanıcılarla dalga geçiyorlar.Nasıl bir güvenlik açığıysa bütün Sony serverlarında var.

Ayrıca Sony'nin 25-26 milyar $ zararı var gibi haberler var,bu rakama nasıl ulaşmışlar gerçekten çok merak ediyorum.Bu kadar kısa sürede bu kadar fazla para kaybetmeleri pek mantıklı gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Sabır sabır nereye kadar adamların aklı daha önceden neredeydi.Geçen haftaki açıklamada PSN'nin kapatıldığı günden itibaren 1 hafta sonra serverlar açılabilir gibi bir cümle kurmuştu millet bugünü bekledi.

Dostum , o açıklama pazar günü yapıldı. 1 Mayıs tarihinde. 1 haftanın bitmesine daha 4 gün var
    biraz daha bekleyip görelim. Pazara kadar gelmez ise tepkimizi daha farklı bir şekilde dile getirelim..Hepberaber.
  • quote:

Ayrıca Sony'nin 25-26 milyar $ zararı var gibi haberler var,bu rakama nasıl ulaşmışlar gerçekten çok merak ediyorum.Bu kadar kısa sürede bu kadar fazla para kaybetmeleri pek mantıklı gelmiyor.

Bu şirketlerin ne kadar büyük olduğu hakkında pek bilgi sahibi değilsiniz sanırım.
    Sadece hisse fiyatlarının düşmesi dahi çok büyük zararlar için kafidir. Japonya depremi görünürde Sony ile bağlantılı biir olay değil ama orada dahi çok ciddi zarar etmişti Sony.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zala

Dostum , o açıklama pazar günü yapıldı. 1 Mayıs tarihinde. 1 haftanın bitmesine daha 4 gün var
    biraz daha bekleyip görelim. Pazara kadar gelmez ise tepkimizi daha farklı bir şekilde dile getirelim..Hepberaber.

27 Nisan 2011

Q: When will the PlayStation Network and Qriocity be back online?
    A: Our employees have been working day and night to restore operations as quickly as possible, and we expect to have some services up and running within a week from yesterday. However, we want to be very clear that we will only restore operations when we are confident that the network is secure.

http://blog.us.playstation.com/2011/04/27/qa-1-for-playstation-network-and-qriocity-services/

---

quote:

Orijinalden alıntı: Arsenic

Bu şirketlerin ne kadar büyük olduğu hakkında pek bilgi sahibi değilsiniz sanırım.
    Sadece hisse fiyatlarının düşmesi dahi çok büyük zararlar için kafidir. Japonya depremi görünürde Sony ile bağlantılı biir olay değil ama orada dahi çok ciddi zarar etmişti Sony.

Farkındayım ama 20 küsür milyar dolar Sony gibi bir firma için bile çok uçuk bir rakam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 5 Mayıs 2011; 3:49:51 >

• quote:

quote:

Farkındayım ama 20 küsür milyar dolar Sony gibi bir firma için bile çok uçuk bir rakam.

Geçen yıldan bir haber;

quote:

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Sony, geçen yıl 98,9 milyar yen zarar ederek 14 yıldır ilk defa zarar ettiğini açıklamıştı.

Şirket bu yıl da zarar etmeye devam ediyor. Bu mali yılının raporlarına baktığımızda Sony'nin 40.8 milyar dolar zarar ettiğini görüyoruz. Sony, Ocak-Mart aylarında 56.6 milyar yen (608 milyon dolar) net zarar ederken aynı çeyrekteki gelirleri 1,72 trilyon yen (18.4 milyar dolar) oldu.

20 milyar dolar dünyadaki her şirket ve ülke için uçuk bir rakamdır tabii ki ancak Sony bir çok ülkeden dahi çok daha zengin durumda, Microsoft'un Sony'den dahi çok daha zengin olduğunu düşünürsek artık onların bütçeleri ne kadardır düşünmesi bile fena.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 5 Mayıs 2011; 4:06:44 >

• İşte 2 haftayla 1 yıl bir değil benim demek istediğim de bu.Her PSN hesabının 1 ayda 300$'lık oyun aldığını düşünerekten mi hesaplamışlar.15 MB'lık bir update dosyasını bile en az 2 hafta test ediliyor,şimdi ise koca serverları başka bir data centera taşıyıp sistemi yeniden kuruyorlar bu kolay bir iş değil ama artık kesin bir tarih vermeleri gerekiyor.Yarın da çıkıp dünden itibaren 1 hafta sonra bazı servisler çalışabilir duruma gelecek diye bir açıklama yapıp o gün geldiğinde yine PSN açılmazsa ne olacak.Ne zamana kadar böyle devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 5 Mayıs 2011; 4:17:42 >
  • @armagedon , o linkte adam expect diyor..umuyoruz diyor...

Ozur diledikleri toplantida bu hafta acilacak deniliyor.yani 1 mayista blogda yer alan haberde...

Ilk aciklamada kesinlik yok. Ikinci aciklamada kesin ibareler var. Ok ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zala -- 5 Mayıs 2011; 4:33:12 >
  • Bu pazara kadar gelir artık, yoksa yuh yani.
  • İki açıklamada resmi,yani adam kendi kafasına göre birşey söylemiyor.İlk açıklamaya göre çoğu site ve kullanıcı 3-4 Mayısta açılır diye düşünüyordu,2.açıklama da bu hafta içinde açılacak denmesiyle daha da umutlandı ama hala birşey yok.Desinler ki 7 Mayısta açılacak,1-2 gün daha bekleriz ama hep geniş zaman kullanıyorlar.
  • quote:

quote:

Kesinlikle katılıyorum. Aşağı yukarı aynısını dün (saat farkından 2 gün de olabilir saat gece 2 oldu) ben yazmıştım tepki gösterenler olmuştu.

Sony imkan olsa şu an açar zaten en çok onlar zarar görüyor. 2. bir saldırı da PSN'e veda ederiz PS4'e kadar da online için başka platform aramak zorunda kalırsınız, en iyi ihtimalle aylarca beklersiniz ki ben online müptelası kimsenin sabredebileceğin sanmıyorum, 2 hafta bile bazılarını çileden çıkardı. O sebeple sabırlı olun, geç olsun ama sağlam olsun, güzel olsun. Bir daha benzer bir sorun olmasın ve PS4'e kadar PSN'le devam edelim. Daha da önemlisi bunun global bir olay olduğunu da unutmayın sadece bizi kapsayan bir durum değil ve tahmin edersiniz ki herkes bizim millet kadar iyimser değil, örneğin Kanada hükümeti kart şifreleri çalındı diye dava açmış sonuç ne oldu bilmiyorum. Diğer ülkelerin birçoğu bu özür seremonisine o kadar da iyi niyetle bakmadı. Kısacası şu an dahi PS3'ün ismi ciddi zarar gördü 2. bir vakadaysa tamamen biter, taa ki PS4 gelene kadar. PS4 gelince de tekrar bir güven ortamı yaratması zaman alır. Sabırlı olun, olalım. Zaten başka da yapabileceğimiz birşey yok, her türlü beklemek zorundayız.

Sony'nin bu saatten sonra daha fazla bu konuda hata yapacağını düşünmüyorum ve düşünmek istemiyorum. Hacker'larla bir oyun oynadı ama yanlış oynadı daha doğrusu yanlış yoldan gitti sonucu hepimiz biliyoruz. Şuan yaptıklarını en başta yapıp öyle savaş ilan edecekti ama bildiği yoldan gitti o yolda malum.

Hack konusuyla ilgili "işten çıkarma olmuş, çıkarılanlardan biri yapmış" gibisinden açıklamalar dönüyormuş eğer bunu Sony açıkladıysa Kutaragi işi şuan bıraksın ve gidip bir bakkal falan yönetsin. İşten çıkarılan elemanlar hangi birimden bir kere serverının şifrelerini nereden biliyorlar eğer işler bu şekilde ise demekki Sony'nin server, Domain ve Enterprise Admin şifreleri şirket içinde elden ele geziyor demektir. Diyelimki Bilgi İşlem departmanındanda çıkarma oldu yine kabul edilemez çünkü böyle durumlarda gider şifreleri değiştirirsin, en basitinden bir eve taşındığımızda kilidini değiştiririz dimi ?

Bu açıklamalar doğruysa Sony resmen bakkal zihniyeti ile yönetiliyor demektir başka açıklaması olamaz. İnanılmaz bir vurdum duymazlık var demektir. Bir saldırı sonucu hacklendim demesi şu durumdan çok daha masum bir durumdur.

Sony bu saatten sonra yukarıdada dediğim gibi dersini almıştır. Bundan sonra yapacağı şey PSN'i hem güvenlik hemde içerik olarak sağlam tutup alabildiği kadar kullanıcının gönlünü almak olmalıdır. Birde açılacak olan davalarla uğraşmak olacak çünkü Kanadadan seninde dediğin gibi çok büyük bir dava geldi birde bu örnek teşkil ederse o zaman davalar yağmur gibi yağmaya başlayacaktır.

quote:

İşte 2 haftayla 1 yıl bir değil benim demek istediğim de bu.Her PSN hesabının 1 ayda 300$'lık oyun aldığını düşünerekten mi hesaplamışlar.15 MB'lık bir update dosyasını bile en az 2 hafta test ediliyor,şimdi ise koca serverları başka bir data centera taşıyıp sistemi yeniden kuruyorlar bu kolay bir iş değil ama artık kesin bir tarih vermeleri gerekiyor.Yarın da çıkıp dünden itibaren 1 hafta sonra bazı servisler çalışabilir duruma gelecek diye bir açıklama yapıp o gün geldiğinde yine PSN açılmazsa ne olacak.Ne zamana kadar böyle devam edecek.

PSN'nin kısa sürede açılmayacağı belliydi. Sadece yeni güvenlik ağının oluşturulması falan bunlar uzun işler ki birde işin içine SOE'nin hacklenmesi girdi. Şuan ise bence PSN hazır denilebilecek duruma gelmiştir ama dediğim gibi SOE'nin hacklenmesi yine herşeyi alt üst etti. Bir yerden değil birçok yerden saldırı geliyor, bir deliği kapatıyorlar başka bir delikten su fışkırmaya başlıyor. İnanılmaz bir açık yakalamışlar. Sony'nin şuan birde derdide büyük olasılıkla dünya genelinde şirketlerinin ağını oluşturan server olabilir çünkü bu kadar ileri gidenler birde bu servera dadanırsa olay gırgıriyede şenlik var olur. Serverdan domain'lere yada child domainlere heryere ulaşabilirler bu adamların elinde dediğim gibi çok acayip birşey var çatır çatır ulaşıyorlar sisteme.

Zarar etmede ise Sony ve benzeri şirketlerin böyle krizlerde bahsi geçen rakamlarda zarar etmesi mümkündür. Dünya genelinde PSN alışverişi durdu üstüne hisseler depremdekinden daha aşağıya indi, dışarıdan bir şirket geldi network yapını hazırlıyor falan filan. Çok büyük bir rakam birde bunların üstüne tazminat ödeme durumları olursa artık iş nereye gider hepimiz göreceğiz.

• Su PSN için dogumgunumu evde küçük bisi yapicam . Normalde bahcelievlerde yapicaktim . Cumartesi psn gelirse hemen oynayım diye evde yapıyorum
  • Arkadaşlar şu an Life With PlayStation çalışıyor ve güncelleniyor demek ki servisler gelmeye başlamış, Folding Home uygulamasına katılabilirsiniz ps3nüzü kullanmadığınız zamanlarda tamamlarsanız hem bilime katkınız oluyor hemde Türkiye'nin hangi şehirinde gerçekleştiriyorsanız o şehrimizin yavaş yavaş haritada ışıldayıp tüm dünya tarafından görülmesine neden oluyoruz ayrıntılı bilgi için bu başlığa göz atınhttp://forum.donanimhaber.com/m_40183297/tm.htm
  • Ewt Arkadaşlar PSN Yavaş Yavaş Yola Koyuluyor...
  • onceden playstation network hass been sing out falan yazıyodu bu sabah baktığmda Dns yazıyodu sağ ustte demekki ilerleme var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atLasMaviSi

onceden playstation network hass been sing out falan yazıyodu bu sabah baktığmda Dns yazıyodu sağ ustte demekki ilerleme var.

İlerleme yok , o an Adsl bağlantın olmadığından öyle bir hata vermiştir.

En az 1 ay kadar sürer demiştim ben bu olay patlak verdiğinde, 2 hafta çok iyimser bir süre.
  • arkadaşlar komiksiniz ya adamlar hayla arkadaş listesi ve trophy derdindesiniz ya hele psn gelsinde onları sonra düşünürüz Allahım YA
  • "Bu hafta açılacak" dendi, hafta daha bitmediğine göre umutlarımız sürüyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.