Şimdi Ara

Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
42
Favori
21.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alaturcamawzer

canlee89 ve slicer nickli arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim..

Dün itibariyle HDD değişimiyle ilgili işlemi gerçekleştirdim.. Arkadaşların anlattığı gibi gayet basit bir işlem, tereddüt eden arkadaşlar varsa endişe etmesine gerek yok.. Alt taraftaki ölçülere sahip bütün Harici Disk'ler PS4 için uyumludur..

STEA2000400 - Seagate Expansion Portable 2TB Sabit Disk - 230,00 TL

PS4 İçin Uyumlu Olan Sabit Disk Ölçüleri : (Kasasız)
    -Uzunluk (inç/mm) 4,61/117,00
    -Genişlik (inç/mm) 3,15/80,00
    -Yükseklik (inç/mm) 0,58/14,8

Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU]

Hayırlı olsun güle güle kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alaturcamawzer

canlee89 ve slicer nickli arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim..

Dün itibariyle HDD değişimiyle ilgili işlemi gerçekleştirdim.. Arkadaşların anlattığı gibi gayet basit bir işlem, tereddüt eden arkadaşlar varsa endişe etmesine gerek yok.. Alt taraftaki ölçülere sahip bütün Harici Disk'ler PS4 için uyumludur..

STEA2000400 - Seagate Expansion Portable 2TB Sabit Disk - 230,00 TL

PS4 İçin Uyumlu Olan Sabit Disk Ölçüleri : (Kasasız)
    -Uzunluk (inç/mm) 4,61/117,00
    -Genişlik (inç/mm) 3,15/80,00
    -Yükseklik (inç/mm) 0,58/14,8

Hocam bu hdd yi arattım Türkiye'de 280 - 300 lira civarı , yurtdışından mı aldınız ?

Amazondan gelecek ürünü 20 günde geliyor anca beklemesi bir dert

@MARCO hayırlı olsun karar veremezsem aynısından vermeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AYLAVYU -- 26 Kasım 2015; 22:41:10 >

• ottomanson kullanıcısına yanıt
    benim kafa ölçülere ve performansa gitti

Bu arada İGN sitesinde en iyi performans değerlendirmesi yapılmış ;

quote:

The Best PS4 Hard Drive

To get the best mix of performance and price, buy a mechanical drive for your PS4. Our recommendation for a 1TB drive is the HGST Travelstar 7K1000. It will double the space in your PS4, will slightly reduce the load times in some games, and is competitively priced at just $65 when compared with other 2.5-inch (laptop-sized) drives of the same capacity. You can sometimes even get it for about the same price as a 1TB 5400RPM HDD if you catch it on sale.

If you want more space, you can grab a 2TB 5400RPM drive like the Samsung ST2000LM003; the mostly small speed difference between a 5400RPM and a 7200RPM drive makes sacrificing extra seconds of your time to gain more space acceptable.

If you want more space, you can grab a 2TB 5400RPM drive like the
    www.amazon.com
    Amazon.com: (Old Model) Seagate 2TB Laptop HDD SATA III 2.5-Inch Internal Bare Drive 9.5MM (ST2000LM003): Computers & Accessories
    http://www.amazon.com/Seagate-HN-M201RAD-Momentus-SpinPoint-ST2000LM003/dp/B00I8O6OQ4/ref=sr_1_1?
    ; the mostly small speed difference between a 5400RPM and a 7200RPM drive makes sacrificing extra seconds of your time to gain more space acceptable.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AYLAVYU -- 26 Kasım 2015; 22:50:03 >

• AYLAVYU kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sahibinden.com 'dan satın aldım.. İstanbul-Ataşehir de birisi sıfır ürün 4 adet kliksa'dan kampanyalı olarak almış birisini ben dün elden teslim aldım.. İlanları hala mevcut değerlendirmek isteyenler arkadaşlar ulaşabilirler..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaturcamawzer -- 26 Kasım 2015; 22:54:16 >
  • Alaturcamawzer A kullanıcısına yanıt
    İyi yakalamışsın hocam valla kafadan 50-60 TL hesaplı.

Az önce baktım bende IGN de ki araştırmaya

elin oğlu 460 dolara ssd alıp takıyor bir haftalık kazancına, biz bir haftalık kazancımızla 300 liraya hdd alıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYLAVYU

benim kafa ölçülere ve performansa gitti

Bu arada İGN sitesinde en iyi performans değerlendirmesi yapılmış ;

http://www.ign.com/articles/2015/08/26/the-best-ps4-hard-drive

quote:

The Best PS4 Hard Drive

To get the best mix of performance and price, buy a mechanical drive for your PS4. Our recommendation for a 1TB drive is the HGST Travelstar 7K1000. It will double the space in your PS4, will slightly reduce the load times in some games, and is competitively priced at just $65 when compared with other 2.5-inch (laptop-sized) drives of the same capacity. You can sometimes even get it for about the same price as a 1TB 5400RPM HDD if you catch it on sale.

If you want more space, you can grab a 2TB 5400RPM drive like the Samsung ST2000LM003; the mostly small speed difference between a 5400RPM and a 7200RPM drive makes sacrificing extra seconds of your time to gain more space acceptable.

If you want more space, you can grab a 2TB 5400RPM drive like the http://www.amazon.com/Seagate-HN-M201RAD-Momentus-SpinPoint-ST2000LM003/dp/B00I8O6OQ4/ref=sr_1_1?; the mostly small speed difference between a 5400RPM and a 7200RPM drive makes sacrificing extra seconds of your time to gain more space acceptable.

Güzel araştırma ama genel olarak bakıldığında ve özellikle Türkiye 'deki kur ve ekonomik koşulları göz önüne aldığımızda 4-5 sn. kazanmak için pahalı ve düşük kapasiteli sabit disklere yönelmektense, 4-5 sn. fazla beklerim uygun fiyata daha yüksek kapasiteli sabit disk almak daha mantıklı geliyor.. IBM 5150 PC 'lerde disketten oyun oynamak için dakikalarca beklediğimiz zamanları düşününce saniyelerin lafı bile olmuyor

"elin oğlu 460 dolara ssd alıp takıyor bir haftalık kazancına, biz bir haftalık kazancımızla 300 liraya hdd alıyoruz" bu söz gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaturcamawzer -- 27 Kasım 2015; 9:02:04 >

• Elimde 2 adet ;

http://www.hepsiburada.com/wd-elements-1tb-2-5-usb-3-0-tasinabilir-disk-wdbuzg0010bbk-eesn-pm-bd303566

bundan var ama 2 tb olsun diye kararsız kalıp bir türlü amazondan kafayı yiyeceğim.

Yukarıda ki hdd sorun çıkartır mı uyumlu mudur ?

WD Elements 1TB 2.5' USB 3.0 Taşınabilir Disk

www.amazon.com
    Amazon.com: Seagate Backup Plus Slim 2TB External Hard Drive Portable HDD Ã Blue USB 3.0 for PC Laptop and Mac, 2 Months Adobe CC Photography (STDR2000102): Computers & Accessories
    http://www.amazon.com/Seagate-Backup-Portable-External-STDR2000102/dp/B00FRHTTIU

amazon dan sipariş verdim bakalım aralık 16-23 arası gelecek diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AYLAVYU -- 27 Kasım 2015; 20:01:28 >

• Bende bu aralar değiştirmeyi düşünüyorum hdd ama kimi yerde sata3 olması gerektiği söyleniyor ve ayrıca suan en ucuz nereden Alınır dahili yada harici hdd harici alacak olursam sokerken riske girmiş olurmuyum sizin tercihiniz dahili olandan almakmi biliyorsunuz'ki harici olanlar daha ucuz ve 7200 rpm alsam ses ve ısınma olayı çokmu olur yada 5400 / 7200 arasında ne fark var

• silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvadankpakal -- 7 Aralık 2015; 14:05:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ireMira

Bende bu aralar değiştirmeyi düşünüyorum hdd ama kimi yerde sata3 olması gerektiği söyleniyor ve ayrıca suan en ucuz nereden Alınır dahili yada harici hdd harici alacak olursam sokerken riske girmiş olurmuyum sizin tercihiniz dahili olandan almakmi biliyorsunuz'ki harici olanlar daha ucuz ve 7200 rpm alsam ses ve ısınma olayı çokmu olur yada 5400 / 7200 arasında ne fark var

5400 ve 7200 arasında hız farkı var. Fakat konsolun içine takabilmen için 5400 alman gerekiyor. 7200 alırsan harici takman lazım (7200lik hdd ler büyük). Bu da sadece benim imzamda bulunan uygulamayı yaparak mümkün.
    Hız farkı gerçekten fark ediyor ama. Mesela Witcher gibi oyunlarda yükleme sürelerinde bariz azalma var. Konsolu kullanma sırasında da fark ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4spenox -- 7 Aralık 2015; 11:35:04 >

• Güncel olarak hangi hdd tavsiye edersiniz su anda 2 tb'lardan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm. arkadaşlar sahibinden sitesinden Seagate Expansion 2TB 2.5" USB 3.0 ürününü aldım. tabi ürünü direk ps4'e monte edmiyorsunuz.Hdd nin içini açıp bu şekilde işlem yapıyorsunuz.bu arada içinden samsung çıkıyor bilginize:) gayet stabil çalışıyor.düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.

benim sormak istediğim ps4 ten çıkan hariciyi nasıl kullanabiliriz? pc taktığımda ne NTFS nede FAT32 olarak gördü.tanımlanamayan sistem olarak görünüyor. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

dark dragon;hocam bahsetiğim modele bakın.piyasaya göre fiyatı çok uygun. sadece Hdd içini açmanız lazım. buda gayet basit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Muallim -- 8 Aralık 2015; 18:49:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedTigger

slm. arkadaşlar sahibinden sitesinden Seagate Expansion 2TB 2.5" USB 3.0 ürününü aldım. tabi ürünü direk ps4'e monte edmiyorsunuz.Hdd nin içini açıp bu şekilde işlem yapıyorsunuz.bu arada içinden samsung çıkıyor bilginize:) gayet stabil çalışıyor.düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.

benim sormak istediğim ps4 ten çıkan hariciyi nasıl kullanabiliriz? pc taktığımda ne NTFS nede FAT32 olarak gördü.tanımlanamayan sistem olarak görünüyor. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

dark dragon;hocam bahsetiğim modele bakın.piyasaya göre fiyatı çok uygun. sadece Hdd içini açmanız lazım. buda gayet basit...

ps 4'den çıkan hdd'yi daha önceden yedekledin ve yeni taktıgın hdd'ye geri yükle diyerek tekrar bütün oyunları indirmediğini farz ediyorum.
    eğer böyleyse, evet eski ps4 hdd ile işin bitmiş, direk ntfs'ye biçimlendir sonra yeni hdd'yi içinden çıkardıgın seagate kutusuna tak 500gb harici hdd olsun elinde işte.

• hocam yazdıklarınız aynen uygulandı. ps4 hdd ile işim bitti.
    pc takınca sağ tıkladığımda biçimlendir seçeneği çıkmıyor. başka da nasıl yapacağımı bilmiyorum.
  • merhabalar,500 gb bana da yetersiz elmeye başladı,hdd yi değiştirmeyi düşünüyorum ama bu işlemi konsolumdaki mevcut olan oyunlarımı save lerini falan kaybetmeden yapabiliyormuyuz.yani herşey oldugu gibi kalsın sadece hafıza artsın istiyorum.mümkünmü bu:)
  • @ilker_xxx hocam herşeyi yaptım , macbook kullanarak USB 3.0 bir disk'i fat şeklinde formatladım ama şuan CE-30774-1 hatası alıyorum
  • Beyler size bişe soracağım mesela ben 2tb HDD ps4 e monta ettim sonra 1 yıl geçti ve Hunarca şekilde oyun aldım ve bu HDD doldu sonra bir tane daha 2 tb HDD aldım bunuda kullanmaya başladım. İkisinde de farklı oyunlar var olduğunu düşünelim ben bu iki HDD yi dönüşümlü olarak tak çıkar yaparak sorunsuzca kullanabilir miyim ? İnşallah açıklayıcı olmuştur şimdiden teşekkür ederim

• nero_o N kullanıcısına yanıt
    Tak cikar yapamazsin her harddisk degisiminde ps4un sistemini restore etmen gerekiyor. USBden takilan HDDlerle de oyun oynamaya izin vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nero_o

Beyler size bişe soracağım mesela ben 2tb HDD ps4 e monta ettim sonra 1 yıl geçti ve Hunarca şekilde oyun aldım ve bu HDD doldu sonra bir tane daha 2 tb HDD aldım bunuda kullanmaya başladım. İkisinde de farklı oyunlar var olduğunu düşünelim ben bu iki HDD yi dönüşümlü olarak tak çıkar yaparak sorunsuzca kullanabilir miyim ? İnşallah açıklayıcı olmuştur şimdiden teşekkür ederim

Toplamda 4 tb lık oyun alacaksın vay beee

• Batuak teşekkür ederim bilgi için. Yok merak ettiğim için misal verdim yanı 4 tb lik oyun durum olupda alsam bile TTnet bu ülkedeyken nereye yüklüyorsun kardeşim ki

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.