Şimdi Ara

Playstation 3 Anti-Aliasing Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, kısa süre önce ilk ps 3'mü aldım (120 gb) ve birkaç ay öncesinde de şöyle bir monitör almıştım bilgisayarım için;http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=bd53957&categoryId=986

Sonuç olarak ilk oyunum red dead redemption'ı geçenlerde yükledim ve karşılaştığım manzara oldukça sinirimi bozdu; ekranın tamamı oldukça aşırı bir şekilde titriyordu. Farklı bir sorundan bahsetmiyorum, bildiğimiz anti-aliasing olmayan oyunlarda olan, kare kare olma, titreme olayı. Benim monitörüm gördüğünüz gibi full hd ve oldukça iyi bir monitör. Ps3 yeni, oyun orjinal, bağlantı kablosu deseniz belkin marka hdmi altın uçlu kablo aldım. Ancak monitörün ayarlarıyla da oynamama rağmen bu hatanın önüne geçemiyorum. Başka oyunda veya makinede hiç bir sorun takılma yavaşlık vs. yok. Sadece oyun çok fazla kare kare. Ben bunu nasıl çözebilirim, başka bu konuda şikayet eden de pek görmedim o yüzden oyunla alakalı olduğunu sanmıyorum. O halde neyle alakalıdır?

• Rdr fullhd değil aslında hd bile değil,640p PS3'te,yaşasın berbat portlar!Bu arada bunun sebebi directx'in ps3'te olmaması,dolayısıyla bizim bildiğimiz anlamda aa yapamıyor ancak qaa(blur efekti) yapabiliyor,bu da biz ps3 sahiplerine port oyunlarda işkence oluyor.Exclusive'lerde böyle sorunlar olmaz mesela.
  • Arkadaş ps3 oyunlarında zaten AA diye bişe yok doru düzgün + oyunların çoğu 1280x720 böyle çöz ayarına AA da eklemeyince malesef göze batan bi grafik çıkıyo kimsenin şikayet etmiyo olmasıda her oyunda böyle sorunu göre göre alışmasından kaynaklanıyo ama bende xbox360 da oyandım bu oyunu ps3 versiyonuna göre görüntü daha net ve güzel sana tavsiyem oyundan zevk almaya bak çok detaylı grafiğe bakarsan oyundan alacağın zevki bi okadar düşürürüsün
    birde ps3 de ex oyunlara yönel onlarda böyle sorun çok az oluyo monütöründe süpermiş çok beğendim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TacTical_TR

Arkadaş ps3 oyunlarında zaten AA diye bişe yok doru düzgün + oyunların çoğu 1280x720 böyle çöz ayarına AA da eklemeyince malesef göze batan bi grafik çıkıyo kimsenin şikayet etmiyo olmasıda her oyunda böyle sorunu göre göre alışmasından kaynaklanıyo ama bende xbox360 da oyandım bu oyunu ps3 versiyonuna göre görüntü daha net ve güzel sana tavsiyem oyundan zevk almaya bak çok detaylı grafiğe bakarsan oyundan alacağın zevki bi okadar düşürürüsün
    birde ps3 de ex oyunlara yönel onlarda böyle sorun çok az oluyo monütöründe süpermiş çok beğendim
    monitörde "smart image" diye bi tuş var mı? Aynı sorunları yaşadım Philips 22" HDMI monitörümde, bu tuşu bulup ayarlara girene kadar 2 gün işkence gibiydi, şu an evimdeki 82 ekran SONY Bravia TV den daha net ve daha koyu/parlak renkli bi grafikte oynuyorum... HDMI monitör her zaman LCD TV den daha iyi grafiklere ve renklere sahip oluyo bu bi gerçek, sırf daha net olsun diye SONY Bravia varken gittim monitör aldım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REAL MADRID -- 25 Eylül 2010; 9:51:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: REAL MADRID

monitörde "smart image" diye bi tuş var mı? Aynı sorunları yaşadım Philips 22" HDMI monitörümde, bu tuşu bulup ayarlara girene kadar 2 gün işkence gibiydi, şu an evimdeki 82 ekran SONY Bravia TV den daha net ve daha koyu/parlak renkli bi grafikte oynuyorum... HDMI monitör her zaman LCD TV den daha iyi grafiklere ve renklere sahip oluyo bu bi gerçek, sırf daha net olsun diye SONY Bravia varken gittim monitör aldım...

Alıntıları Göster
    1080i display menusunden kaldırırsan sorun düzelir herhalde.

• quote:

Arkadaş ps3 oyunlarında zaten AA diye bişe yok doru düzgün + oyunların çoğu 1280x720 böyle çöz ayarına AA da eklemeyince malesef göze batan bi grafik çıkıyo kimsenin şikayet etmiyo olmasıda her oyunda böyle sorunu göre göre alışmasından kaynaklanıyo ama bende xbox360 da oyandım bu oyunu ps3 versiyonuna göre görüntü daha net ve güzel sana tavsiyem oyundan zevk almaya bak çok detaylı grafiğe bakarsan oyundan alacağın zevki bi okadar düşürürüsün

sallaaaa

• quote:

Orijinalden alıntı: husmenus

quote:

sallaaaa

Alıntıları Göster
    playstation u 720 p olarak ayarla.
    1080i yi kaldır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox One X Açılmama Problemi
    2 yıl önce açıldı
    gta 5 ray tracing ayarı yok
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: husmenus

quote:

sallaaaa

hüsnü sana bi sallarım hüsniyenin yanına giden

• quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

playstation u 720 p olarak ayarla.
    1080i yi kaldır.

Alıntıları Göster
    23" Monitorde AA fazla sorun olmamasi lazim , LCD Tv lerde cok fark var bu konuda...
    Ayarlar 1080 i de olsa, 720 de olsa,1080p de olsa bu sorun olmamali..

Hocam sen Genel aayarlari yaptiktan sonra , Hangi degerlerde oldgunu söylersen "Kontrast,parlaklik,netlik " birseyler söylenebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Abartmaktan kim ölmüş ...

Ayrıca bu msj yazdıktan sonrahttp://forum.donanimhaber.com/m_43176251/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43176251 bu konuya msj atmıssın ki o sıra ps3 un yokmus anlamadım ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 25 Eylül 2010; 16:53:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Raven~

Ayrıca bu msj yazdıktan sonrahttp://forum.donanimhaber.com/m_43176251/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43176251 bu konuya msj atmıssın ki o sıra ps3 un yokmus anlamadım ben...

Alıntıları Göster
    hdden bağlamıyodunuz monıtorde bi arkadaş diyodu dvi falan diyodu öyle bi konu vardi hdden daha iyi görüntü veriyo diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Oppsional

hdden bağlamıyodunuz monıtorde bi arkadaş diyodu dvi falan diyodu öyle bi konu vardi hdden daha iyi görüntü veriyo diye

Alıntıları Göster
    Red dead redemption'ın kötü port edilmesinden kaynaklanıyordur,mw2 mesela düzgün port edilmiş,ben bir sorun yaşamadım,ama herkes RDR'dan şikayetçi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel Van Helsing

Red dead redemption'ın kötü port edilmesinden kaynaklanıyordur,mw2 mesela düzgün port edilmiş,ben bir sorun yaşamadım,ama herkes RDR'dan şikayetçi.

Alıntıları Göster
    rdr den ben de şikayetçiyim kör olmayan herkes şikayetçi olacaktır. oyunda öğle vakitlerinde ortaya çıkan müthiş tırtıklar zevki kaçırıyor hakkaten. bende de monitör var 23" full hd nokta aralığı monitörlerde düşük dolayısı ile lcd tv lere oranla daha az göze batması lazımken olmuyor işte.

çok defalar dedik ps3 ün geforce6800 den bozma rsx gpu su hdr+aa yapamıyor. bu nedenle yapımcılar hileli bir yöntem olan qaa uyguluyor ve blur efekti vererek tıtıkları azaltma yoluna gidiyor. ancak çok bulanık bir görüntü elde ediliyor şüphesiz ki bu vakit.. üstelik aa problemi hala duruyor..

aa konusunda xbox360 daha önde rdr de bunu ispatlıyor. 4x aa ya kadar performans kaybı yaşatmadan halledebiliyor xbox360 ın gpu su ati xenos

ayrıca oyunda kasılmalar da var. misal meksikadaki escalera şehrine girdiğimizde 15fps lere kadar düşüyor oyun heralde..

tek çözüm var olabildiğince monitörden uzak durmak. 3-5 metreden zaten aa varmış yokmuş hissedilmiyor bile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 25 Eylül 2010; 21:57:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatal

rdr den ben de şikayetçiyim kör olmayan herkes şikayetçi olacaktır. oyunda öğle vakitlerinde ortaya çıkan müthiş tırtıklar zevki kaçırıyor hakkaten. bende de monitör var 23" full hd nokta aralığı monitörlerde düşük dolayısı ile lcd tv lere oranla daha az göze batması lazımken olmuyor işte.

çok defalar dedik ps3 ün geforce6800 den bozma rsx gpu su hdr+aa yapamıyor. bu nedenle yapımcılar hileli bir yöntem olan qaa uyguluyor ve blur efekti vererek tıtıkları azaltma yoluna gidiyor. ancak çok bulanık bir görüntü elde ediliyor şüphesiz ki bu vakit.. üstelik aa problemi hala duruyor..

aa konusunda xbox360 daha önde rdr de bunu ispatlıyor. 4x aa ya kadar performans kaybı yaşatmadan halledebiliyor xbox360 ın gpu su ati xenos

ayrıca oyunda kasılmalar da var. misal meksikadaki escalera şehrine girdiğimizde 15fps lere kadar düşüyor oyun heralde..

tek çözüm var olabildiğince monitörden uzak durmak. 3-5 metreden zaten aa varmış yokmuş hissedilmiyor bile..

Alıntıları Göster
    bu ps3 un sınırı buysa neden herkez ps3 un 5 yıl daha omrü olduğunu söyleyebiliyor?

• quote:

Bu foruma senin gibi boş konuşmayan, somut verilerle gelen adam lazım hocam, kötü port deyip bırakmak tamamen bahane, kapasite meselesi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1E1FC651D

quote:

Bu foruma senin gibi boş konuşmayan, somut verilerle gelen adam lazım hocam, kötü port deyip bırakmak tamamen bahane, kapasite meselesi bu.

Alıntıları Göster
    şimdi bazı arkadaşlar diyecektir e iyi de uncharted 2 de heavy rain de niye gözümüze batmıyor da aa eksikliği rdr de batıyor..

şöyle diyelim her oyunun kullandığı oyun motoru o motoru platformlara uydururken kullandıkları api ler bambaşka. rdr bildindiği üzre open world bir oyun ve çok sayıda fiziksel hesaplama istiyor bu durumu. ksııtlı bellek miktarı open world oyunlar için çok büyük sorun.. bu sorunun üstüne bir de aa sorunu eklenmesi işten bile değil zaten. yapımcıların eli kolu bağlanıyor doğal olarak. karşınızda beklentileri artık karşılayamayan bir gpu olduğu açık.

ps3 ün işlem gücüne diyecek yok ancak kısıtlı bellek miktarı ve gpu daki ana sorunlar (hdr+aa gibi) open world oyunlarda hep sıkıntı demek.

RAGE oyun motoru bu sorunlar nedeni ile kısmen daha fazla gpu gücü vaadeden xbox360 da daha iyi çalışmakta. gta4 de de rdr de de gördük bunu..

uc2 de heavy rain de kullanılan motorlar direk ps3 e özel qaa nın göze batmadan yapılmasını sağlayan ve ayrıca dikkat ederseniz kameranın yakın çekim gittiği oyunlar. daha pastel tonlarda ve yumuşak kullanılan kaplamalar aa eksikliğini de minimuma indiriyor zaten. sonuç gerçekten nefes kesici görüntüler..

diğer yandan gow 3 e bakıyoruz müthiş bir aa eksikliği gene göze çarpıyor. bu kesinlikle tonların kaplamaların nasıl kullanıldığı ile ilişkili.. keskin kullanılan kaplamalar oyunda kendini hemen belli ediyor zaten.

kısacası yapımcılar ps3 ün aa problemine karşı bazı çıkarımlar yapmışlar kimisi başarılı olmuş kimisi olamamış. başarılı olamayanlar çoğunlukla multiplatform oyunlar oluyor. üç platforma birden oyun yapmak zorunda kalan yapımcılar ps3 ün ihtiyaç duyduğu özel ilgiyi kendisine göstermiyorlar. bunda da onları suçlamak yersiz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 25 Eylül 2010; 23:07:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

evet, konuyu açtığım sırada yoktu sonra gittim aldım :)

ayrıca damla abartmıyorum, daha önce okuduklarımdan bir aa sorunu bekliyordum ancak bu çok aşırı, benden kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum şimdi buldukça deniyorum çözümleri işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: punkunicorn

bu ps3 un sınırı buysa neden herkez ps3 un 5 yıl daha omrü olduğunu söyleyebiliyor?

PS3'un siniri bu degil, sinirin ne oldugunu da kimse bilmiyor dogal olarak...

Sony, MLAA teknigini SDK'sina eklemis yanilmiyorsam... Artik sadece PS3 exclusive oyunlarda degil, tum oyunlarda cok cok kaliteli AA gorme sansimiz olacak gibi... MLAA icin en son LBP2 ile ilgili ornek vermistim, buraya da ekleyeyim ;

LBP

LBP2 - MLAA

Her gecen sene yeni ve iyi birsey cikiyor bu ornekte de goruldugu gibi, o yuzden siniri kimse bilmiyor diyorum... Yoksa PS3'un gucu sinirsiz diyecek kadar suurumu yitirmedim daha...

• quote:

Orijinalden alıntı: keyn

quote:

Orijinalden alıntı: punkunicorn

PS3'un siniri bu degil, sinirin ne oldugunu da kimse bilmiyor dogal olarak...

Sony, MLAA teknigini SDK'sina eklemis yanilmiyorsam... Artik sadece PS3 exclusive oyunlarda degil, tum oyunlarda cok cok kaliteli AA gorme sansimiz olacak gibi... MLAA icin en son LBP2 ile ilgili ornek vermistim, buraya da ekleyeyim ;

LBP

LBP2 - MLAA

Her gecen sene yeni ve iyi birsey cikiyor bu ornekte de goruldugu gibi, o yuzden siniri kimse bilmiyor diyorum... Yoksa PS3'un gucu sinirsiz diyecek kadar suurumu yitirmedim daha...

Alıntıları Göster
    inş dediğin gibidir dostum şimdiye kadar cod nfs serisi dısında duzgun port edilmis oyun pek gormedim

• quote:

şimdi bazı arkadaşlar diyecektir e iyi de uncharted 2 de heavy rain de niye gözümüze batmıyor da aa eksikliği rdr de batıyor..

şöyle diyelim her oyunun kullandığı oyun motoru o motoru platformlara uydururken kullandıkları api ler bambaşka. rdr bildindiği üzre open world bir oyun ve çok sayıda fiziksel hesaplama istiyor bu durumu. ksııtlı bellek miktarı open world oyunlar için çok büyük sorun.. bu sorunun üstüne bir de aa sorunu eklenmesi işten bile değil zaten. yapımcıların eli kolu bağlanıyor doğal olarak. karşınızda beklentileri artık karşılayamayan bir gpu olduğu açık.

ps3 ün işlem gücüne diyecek yok ancak kısıtlı bellek miktarı ve gpu daki ana sorunlar (hdr+aa gibi) open world oyunlarda hep sıkıntı demek.

RAGE oyun motoru bu sorunlar nedeni ile kısmen daha fazla gpu gücü vaadeden xbox360 da daha iyi çalışmakta. gta4 de de rdr de de gördük bunu..

uc2 de heavy rain de kullanılan motorlar direk ps3 e özel qaa nın göze batmadan yapılmasını sağlayan ve ayrıca dikkat ederseniz kameranın yakın çekim gittiği oyunlar. daha pastel tonlarda ve yumuşak kullanılan kaplamalar aa eksikliğini de minimuma indiriyor zaten. sonuç gerçekten nefes kesici görüntüler..

diğer yandan gow 3 e bakıyoruz müthiş bir aa eksikliği gene göze çarpıyor. bu kesinlikle tonların kaplamaların nasıl kullanıldığı ile ilişkili.. keskin kullanılan kaplamalar oyunda kendini hemen belli ediyor zaten.

kısacası yapımcılar ps3 ün aa problemine karşı bazı çıkarımlar yapmışlar kimisi başarılı olmuş kimisi olamamış. başarılı olamayanlar çoğunlukla multiplatform oyunlar oluyor. üç platforma birden oyun yapmak zorunda kalan yapımcılar ps3 ün ihtiyaç duyduğu özel ilgiyi kendisine göstermiyorlar. bunda da onları suçlamak yersiz bence.

GoW 3'te AA problemi var mıydı?TV'Nin dibinde oynamıştım hiç de sorun yaşamadım.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.