Selam.Bundan 2 ay önce you tube de izlediğim bir maket uçak yapım videosuyla bu işe merak saldım zaten aşırı derecede askeri pilotluğa ve uçaklara ilgim vardır.gerçeğine sahip olamıyorum bari maketlerini yapiim dedim bi tane f16 aldım ılk yapışıma göre birlestirmesı cok ıyıydı ama boya rezalet oldu zaten boya dedığimde guaş boyaydı daha sonra f 14 aldım onu da ıyı monte ettım ama boyamadım.artık bu aradan sonra maddi durumum yettiğince maketçiliğe baslamak ıstıyorum daha sonra profesyonel malzemeler alırım suan orencıyım sızden baslarken alabıleceğım temel malzemelerın ne olacağını solyemenızı ıstıyorum tabı uygun olanlarını bıde maket yaparken verebıleceğiniz yaktikler varsa onlarıda aliim
yokmu yardım etcek kımse?
merhaba öncelikle revell marka enamel boyaları tavsiye ederim fırça ile boyamak çok kötü airbrush setleri var ama sen daha yeni başladığın için sana tavsiyem ne enamel boya ne de airbrush tamiyanın sprey boyalarını kullanabilirsin başka soruların varsa sorabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: okan789
merhaba öncelikle revell marka enamel boyaları tavsiye ederim fırça ile boyamak çok kötü airbrush setleri var ama sen daha yeni başladığın için sana tavsiyem ne enamel boya ne de airbrush tamiyanın sprey boyalarını kullanabilirsin başka soruların varsa sorabilirsin.
aslında 10 gun ıçınde bıraz araştırma yaptım malezemelerım var ama bı kaç tane teknık sorum var 1 profesıonellerın yaptığı maket resımlerınde detaylara baaktıımda dteaylar sadece derın ızlı deıl ayrıca koyu renklı oluyo resimdeki gibi o detaylar nasıl ole yapılıo arastırdım ama bulamadım yardımcı olursan ıyı olur 2.sorum bıldıın eskıtme yontemerı varmmı ?ben bı kaç tane baktım ama prof işi onlar daha basıt olabılır.
1. sorunun cevabını bilmiyorum ben airbrush kullanıyorum belirgin oluyor ama koyu olmuyor 2 soru ise gri renk bir allık kullanarak veya başka renklerle çok güzel bir eskitme yapabilirsin