Şimdi Ara

Plants vs. Zombies ( oyun incelemem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PLANTS VS . ZOMBIES (Bitkiler Zombilere Karşı )

Yıllarca zombiler üzerine oyunlar yapıldı ama iddaa ediyoruz hiçbirisi bu kadar eğlenceli olmamıştı…

PopCap firmasının çıkarttığı farklı ve bir o kadar da eğlenceli olan plants vs. zombies ‘ de bahçenizi ele geçirmeye çalışan zombilere karşı çeşitli özelliklerdeki bitkileri kullanarak korumaya çalışıyoruz. Çok basit bir temaya kurulu olan ve çizgifilm tadında grafikleri olan oyunu bu kadar popüler yapan en büyük unsurun eğlence, puzzle ve strateji öğelerini çok iyi bir şekilde bir arada buluşturmasıdır.

Oyun oldukça basit bir arayüzle karşımıza çıkıyor. İlk açtığımızda öncelikle bir isim giriyoruz ve ana menüdeki Adventure’’ butonuna tıklayarak oyunumuza başlıyoruz.

Tower defance temalı oyunumuzdaki amaç; evimizi istila etmeye çalışan zombileri bahçemizden uzaklaştırmak. Her bölümde farklı özelliklerde giderek zorlaşan zombilere karşı, yine farklı özelliklerde ve bölüm geçtikçe yenisi çıkan bitkileri kullanmak. Inventory ‘mize eklediğimiz her bitkinin de kendine özgü yetenekleri olduğundan, bu bitkileri de bölüm içerisinde karşımıza çıkacak zombilere göre seçmemiz ve ona göre bahçemize yerleştirmemiz gerekmektedir. Her bölümde sahip olduğumuz bütün bitkileri bölüm içerisinde inventory’ mize ekleyemiyoruz. İşte burada oyunun stratejik konumu devreye giriyor. Bölüme başlamadan önce bahçemize saldıracak zombileri görüyoruz ve ona göre o bölümde kullanabileceğimiz bitkileri doğru bir şekilde belirlememiz gerekiyor. Inventory mize oyuna başlarken en fazla 7 bitki ekleyebilirken oyun ilerledikçe oyun içerisinde topladığımız paralarla extra bitkiler ve oyun içerisinde işimize yarayacak şeyler satın alabiliyoruz. Bunlardan bir tanesi de inventory’ mizin genişletilmesi. En fazla 9 tane bitki eklememize izin veriyor.

Oyun içerisindeki bitkileri kullanabilmek için güneş puanına ihtiyaç duyuyoruz. Bunu da 2 şekilde elde edebiliyoruz. Birincisi, bölümler içerisinde belli aralıklarla havadan düşen güneşleri topluyoruz ki sadece bu yeterli olmadığı için ikinci seçenek olan, ‘’sun flowers’’(ay çiçeği) adı verilen bitkilerden bolca yapmak zorundayız. Bu da bize belli aralıklarla güneş puanı kazandırarak diğer bitkileri de satın almamıza olanak sağlıyor.

Oyunun sol üst köşesinde topladığımız güneş puanlarını ve inventory mize o bölümde eklediğimiz bitkileri görebiliyoruz. Sol alt köşesinde oyundaki paramızı görebiliyoruz. Sağ alt köşesinde ise bölümün ne kadarının tamamlandığını gösteren bir yol haritası gözükmektedir. Aynı zamanda bu ufak yol haritasında zombilerin ne zaman ağır saldırılarda bulunacağını da görebiliyoruz.

Bölümleri geçtikçe karşımıza yeni özelliklerde, daha zorlayıcı zombiler çıktığı gibi yeni özelliklerde o zombileri alt edebilecek bitkiler de çıkmaktadır. Bazı bitkileri kullanabilmek için ise bir diğer bitkilere ihtiyaç duyabiliyoruz. Örneğin mancınığı anımsatan mısır topunu kullanabilmek için öncelikle bahçemize 2 adet mısır bitkisi dikmemiz gerekiyor.

Ara bölümler dışında her 10 bölümde bir oynadığımız alan değişmektedir. Ön bahçede başladığımız bölümler, havuzlu arka bahçe ve çatı katında olmak üzere 3 farklı konsept ile gece / gündüz ve sisli bölümler ile de oyuna ayrı bir eğlence katarak oyunu tek düze olmaktan sıyırıp uzun soluklu hale getiriyor. Ayrıca belirli bölümleri geçtikten sonra da oyuna extra eğlence katan ara bölümlerle karşılaşıyoruz. 50 bölümden oluşan adventure modunu tamamladığımızda ise karşımıza, mini games ve survival olmak üzere diğer modlar açılmaktadır. Mini games modunda 20 adet ufak oyun bulunuyor. Survival modunda ise; oyun içerisinde bulunan gece, gündüz, havuz, sis ve çatı katındaki bölümlerden istediğimizi seçerek sürekli olarak gelen zombilere karşı bahçemizi korumaya çalışıyoruz.

Plants vs. Zombies oyunu, 26 farklı zombi ve 50 civarında bitki ile zengin bir oynanış imkanı sunuyor. Ara yüzler, animasyonlar, sesler ve oynanabilirlik gerçekten çok başarılı. Çizgi film tadındaki grafikler oyuna çok güzel bir hava katmış. Özellikle zombilerin patlama sahneleri ile meydana gelen görüntüleri çok seveceksiniz. Ipad için çıkmış en iyi oyunlardan birisi dememek için hiçbir neden bulamıyoruz.

Tuncer YAVUZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyavuz -- 10 Mart 2011; 16:31:15 >

• çok sağol deneyelim o zaman
  • oyun içi bir görüntü

• tyavyuz'un kapsamlı incelemesine küçük bir ek olarak da zen bahçesinden bahsedelim. zen bahçesini oluşturabilme aşamasına geldiğinizde tüm o silah olarak kullandığınız bitkileri ekip sulayıp ilaçlıyorsunuz. bu bahçeye ister bitkilerinizi ekin ister satış yapan (adını unuttum :P ) amcadan para çiçeği alıp ekin para kazanın.

fakat unutmayın ki bitki yetiştirmeye karar verirseniz her bitkiyi kendi ortamında büyütmeniz gerekiyor :)

oyun bağımlılık yapıyor bilginize :)
  • ben bu oyuna benzer oyunlar arıyorum bilen varsa paylaşabilirmi?
  • ibomber defense ve Field Runners bu türde başarılı diğer 2 oyun.
  • havuz bölümünü nasıl geçecegiz acaba cok grastım yapamadım biraz ip ucu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Escape from Tarkov [ANA KONU]
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu oyunu bilgisayarda oynamistim çok güzel bi oyun sanirim ipadde daha zevklidi zaten oyun tamamen mausela oynaniyo ipadde bu açidan iyi durmustur.
  • Gardaslar yeti zombiyi kesfeden varmi varsa söylesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopard10 -- 31 Temmuz 2011; 7:49:09 >
  • Bu oyunu bilgisayarda oynamıştım gayet zevkliydi bu arada inceleme için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara Kisuke. -- 18 Eylül 2011; 14:13:50 >
  • şu oyunu bi oynayamadım ya ne ipodda ne telefonda bir türlü denk gelmedi
  • İncelemeden gayet zevkli oyun olduklari anlasiliyor inceleme icin tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ëmir

quote:

Orijinalden alıntı: Ëmir

İnceleme için sağol. Oyunu deneyeceğim.

Şu oyunu bir türlü deneyemedim. Satın almaya değer mi?

bana göre ipad deki en iyi oyun
  • Arkadaşlar bitkiler ve zombiler oyununu hala bir türlü oynayamayanlar varsa artık internet üzerinden oynanabiliyor. Akıllı telefonlardan sonra artık flash olarak yayında oyun gerçekten çok ama çok eğlenceli. Bitkiler ve zombiler oyununda arkadaşında anlattığı gibi evinize girmeye çalışan zombileri bitkiler aracılığı ile bahçede engellemelisiniz.
    Oyun içi görüntü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrd3mr -- 10 Şubat 2012; 22:15:47 >

• İndirimdeyken almıştım. Level 5-10 da bitiyor. Daha hikaye sürsün isterdim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbox 360da oynaması ayrı bir keyif
  • Bilgisayarda denemiştim ipad'e de yükledim güzel bi oyun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.