Şimdi Ara

planör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar planörü olan herkez uçabilirmi yani uçmak için bir belge gerekiyormu
    her kalkışta yetkili kurumlardan belge izin gibi şeyler almamız gerekmi bu konuda bilgisi olan söylesin
    not:imla



  • up
  • Google biraz aratırsan 4 tane lisans olduğunu bulursun. Bu lisansları ya thk'dan ücretsiz olarak yada özel kuruluşlarda para ile alabilirsin. Ama planör çok masrafsız gibi görülmeyebilir ama en dandik planörler bile 30.000TL'den başlar fiyatı 30.000TL olan planöre ben binmem açıkçası. Ayrı yeten birde motorlu planörler var. Onlar için nasıl bir sertifika alındığı hakkında bir bilgim yok.
  • Bunun için planör uçuş brövesine sahip olmanız lazım. Arkadaşımın dediği gibi THK'dan 4 sene yaz dönemlerinde kursu kazanman durumunda katılarak veya bunun için eğitim veren kurumlardan temin edebilirsin.
    Bahçeli ve bahçesinde bir pist olan bir evden canım sıkıldıkça uçuş yapmak harika olurdu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagin08

    Bunun için planör uçuş brövesine sahip olmanız lazım. Arkadaşımın dediği gibi THK'dan 4 sene yaz dönemlerinde kursu kazanman durumunda katılarak veya bunun için eğitim veren kurumlardan temin edebilirsin.
    Bahçeli ve bahçesinde bir pist olan bir evden canım sıkıldıkça uçuş yapmak harika olurdu :)

    Aynı benim hayallerim ama planörün çok pahalı olduğunu öğrendiğimde resmen bir arkadaşım ölmüş gibi üzüldüm. Ne yazık ki havacılık=çok fazla para çok fazla para çok fazla para demek.




  • Planör bana güvenli bir taşıtmış gibi geliyor. Bir kere çok hafif, yere düşse bile süzülerek düşer normal uçak gibi çakılmaz. Youtube'daki videolarda planör kullanan adamlar kask bile takmıyor dikkatimi çekti. Yalnız bununla şehir üstünde ya da dağlık bir bölgede uçulmaz bence, çok usta olmak lazım o halde bile tehlikeli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.