Arkadaşlar plank hareketi bildiğiniz gibi şınav pozisyonunda bekleyerek karın, bel ve kalça kaslarını çalıştırıyor. Ama kasların çalışır halde beklemesi kasları güçlendirir mi? Örnek verecek olursak şınav çeken biri tekrar yapmadan, kasların çalışacağı halde bekleyerek kaslarını güçlendirebilir mi? Ya da barfiks çeken bir kişi tekrar yapmadan kendisini kol kaslarının çalışacağı biçimde yukarıda beklerse kasları güçlenir mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Plank Hareketinin Mantığı

-
-
Hiç araştırmayıp direk buraya konu açmak için yazmışsın çok belli.
Plank şınav pozisyonu değil ayrıca, plank pozisyonu daha zor, kollarını öne büküp dirseklerinin üzerine duruyorsun plankta.
Muhtemelen hiç spor yapan biri değilsende 20-30 saniye sonra karnın feci ağrımaya başlayacaktır, uzun ve düzenli şekilde plank yapmak karındaki yağları yakar, göbeği eritir.
-
Bana öğretmeye çalışana bak plank hareketlerinin çeşitleri olduğunu bilmiyor. Şınav pozisyonundan kastım ayakları şınav pozisyonunda uzatıyorsun. Ayrıca plank hareketinin çeşitlerinde tam olarak şınav pozisyonunda beklenen çeşidi de var ve hemen hemen klasik plank hareketi kadar zor. Yağ yaktığını biliyorum ayrıca kasları çalıştırıyor. Kasları çalıştırırken kaslara nasıl bir faydası olduğunu sordum ve sorumun cevabını alamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam nasıl karındaki yağları eritiyor çözemedim,bir yerde okumuştum belirli bir yeri çalıştırarak oradaki yağları eritmek diye bir şey yokmuş.Anca orada kas olurmuş oda yağdan dolayı gözükmezmiş.Açıklar mısınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6DEE46B69 -- 13 Mart 2021; 0:9:57 > -
Normal plank zaten şınav gibi ayaklarını uzatarak oluyor, senin şınavdan kastın ellerin üzerinde durmak mı ?
Sorunun cevabını tam bilmiyorum ama, bomboş barfiks çeker gibi asılı durunca kas gelişmesi mümkün değildir.
-
Buraya ansiklopedi gibi uzun yazılar yazmama gerek yok hocam, plank nasıl yağ eritir yazın direk çıkacaktır.
-
-
Plank hareketinin mantığı deyince aklıma Planck sabiti, enerjinin kuantum fiziği çerçevesinde zaman ve mekanda parçalı dağılımı / hareketi geldi. Sporla ilgili olduğunu görünce karmaşık duygular yaşadım. :D
Bolgesel yag yakimi olmaz ama kaloride acik oldugunda vucut yag kullanir plank yaptiginda veya ayakta durdugunda fazla kalori = yag kaybi
Kaslar her zaman kısalıp uzayarak değil, hareket etmeden de aktive olabilirler. Bu şekilde olan kasılmalarda kasın uzunluğu ve eklem açısı değişmeksizin, kuvvet üretilir. Buna izometrik kasılma denir. Izometrik antrenmanın en önemli faydalarından biri, vücudun neredeyse tüm motor ünitelerini aktive edebilmesidir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Beslenmende iyi olursa süper yağ yakarsın.
-
Çok iyi açıklamışsın hocam sağol
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X