Şimdi Ara

Planet 5 Lütfen Yardım ve bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamün aleyküm diyerek başlayayım arkadaşlar
    Kısacası ben derdimi şöyle söyleyeyim
    Daha önce hiç motor kullanmadım ne bileyim bu ara bir hevestir aldı başını gidiyor ALLAH yardım etsin...:))
    Bizde eski , kaç model olduğunu bile bilmediğim 7,8, senedir kullanmadığımız bir Kırmızı planet 5 var araba aldığımız için bir köşeye bırakmışlardı zamanında garibimi ben şu an 25 yaşındayım bu ara bir merak saldım buna baya netten araştırdım ama ne teknik açıdan bir bilgim var nede motor kullanmışlığım en son bırakırken çalışır vaziyette olduğuna eminim ama tabi senelerden beri yerinden bile kımramamış genel itibarı ile iyi ama ayaklığı akü kapağı oturduğumuz parça vs. gibi bazı parçaları ufaktan çürümüş gibi parçalarının ucuz olduğunu gördüm ufak tefek değişikliklerle tekrar bazı parçalarını değiştirerek aya kaldırırım şu rus katırını diyorum ama bilmiyorum böyle uğraşmaya değermi ,motorlar hakkında tamiri,bakımı gibi pekde bilgim olmadığı için biraz çekimserim hevesim yarım kalır felan diye Dün bir baktım neyi var neyi yok diye arka teker kitlenmiş ama adam olura benziyor belki düzeltirsem çok masraf açmadan parçalarınıda değiştirirsem güzel bir şeye benzer işe gidip gelirim diyorum araştırdığıma göre bununda baya piyasası var gibi duruyor nede olsa eskilerin efsanesi ama şu an çok uçuk motorlar var bu planet abezmi kaçar istanbul sokaklarında diye o da kafamı kurcalıyor hani birde rezil olmayalım aaa şu motora bak gibisinden...:)) ama en azından mobilet gibi durmuyor. Ağır ve hoş bir duruşu var işte böyle bir niyetim var sizlerde hem tamiriydi,bakımıydı işte vitesli motor şöyle yaparsan böyle olur gibi biraz bilgi paylaşırsanız sevinirim Hadi ALLAH'a emanet olun...şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebestcinnn -- 4 Haziran 2012; 3:53:49 >

• Hocam kimse aa motora bak falan demez burda sıkıntı yok.

Tamirini bakımıda yaptırırsın saat gibi tıkır tıkır çalışır ama tecrübe yok İstanbul trafiği maglum buna rağmen kendine güvenin varsa neden olmasın. Kullananlar doğuştan başlamadılar ya motor kullanmaya zamanla herşey olur. Allah kolaylık versin diyorum
  • Sagol hocam teşekkür ederim işte bakalım nettende araştırıyorum... Bakımıydı parçalarıydı hiç bir bilğim yok bakalım nasıl olacak bende bilmiyorum daha bizimkilerinde haberi yok şimdi motoru toparlayım desem boş ver uğraşma diyecekler kesin ama bakalım israrlıyım...

• tüm kozmetik parçalarını sökün boyayın veya boyatın o sıra onlar boyanırken

sizde elektrik düzeneğini elden geçirirsiniz ve mekanik parçaları lütfen işin ehli bir tamir ciye göstertin belki bir arızası yok yağını benzinini ekleyip marşa çalışacak durumdayken usta piston silindir vs kaynamış rektefiye lazım filan diyebilir. ha istese bile eğer o motorların rektefiyesi fazla birşey tutmaz

iyi bir mekanik bakım
    iyi bir elektronik bakım
    gaz fren debriyaj vb tellerin yenisi ile değişimi
    lastikleri ve frenlerin değişimi
    iyi bir karbüratör ve depo temizliğini

elimde keşke bi planetim filan olsa depoda duran böyle boş vakitlerimde elden geçirsem bir ömür kullansam :)
  • Teşekkür ederim E.isgenderli Güzel bilgiler daha bir şey yapamadım ama haftaya başlarım bakıma öyle görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.İsgenderli

tüm kozmetik parçalarını sökün boyayın veya boyatın o sıra onlar boyanırken

sizde elektrik düzeneğini elden geçirirsiniz ve mekanik parçaları lütfen işin ehli bir tamir ciye göstertin belki bir arızası yok yağını benzinini ekleyip marşa çalışacak durumdayken usta piston silindir vs kaynamış rektefiye lazım filan diyebilir. ha istese bile eğer o motorların rektefiyesi fazla birşey tutmaz

iyi bir mekanik bakım
    iyi bir elektronik bakım

elimde keşke bi planetim filan olsa depoda duran böyle boş vakitlerimde elden geçirsem bir ömür kullansam :)

Planet 5 için rektefiye ne kadar tutar bilginiz var mı ?...
    ve motor 7,8, senedir kullanılmıyor parçalarını boyatsam diyorum ortalama ne tutar
    Şöyle baktığım zaman ışıl ışıl parlasın kerata...:))

• quote:

Orijinalden alıntı: thebestcinnn

quote:

Orijinalden alıntı: E.İsgenderli

tüm kozmetik parçalarını sökün boyayın veya boyatın o sıra onlar boyanırken

iyi bir mekanik bakım
    iyi bir elektronik bakım

Planet 5 için rektefiye ne kadar tutar bilginiz var mı ?...
    ve motor 7,8, senedir kullanılmıyor parçalarını boyatsam diyorum ortalama ne tutar
    Şöyle baktığım zaman ışıl ışıl parlasın kerata...:))

dostum inan hiç bir bilgim yok

boyama yaptıracağın yer fiyatta farklılık gösterebilir ama boya genelde yakıntır birbirine sadece nikelaj ve krom yerlere fiyatı etkilyecektir diye düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 8.1 Hakkında Yardım Lütfen
    10 yıl önce açıldı
    2-3 Sistem hakkında bilgi lazım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eyvallah dostum sagol başka bilgisi olan varmı acaba...:))
  • Arkadaslar bende planet 5 1996 model var debriyaj halatinı degistim ama ayar yapamiuorum 1 vitese atinca motor direk istop ediyor halat gergin ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar 1996 model planet 5 debriyaj halatını degistim ama yapamiuorum yardimci olabilirmisinz halat gergin ama vitese atinca moyor kafa atıp istop ediyor ve birde baktim debriyaj halatinin montaj yerinde ki bilye yok onceden de yoktu ondan kaynaklanabilit mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.