Şimdi Ara

Plak Dinleyenler (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
309
Cevap
12
Favori
15.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    The peace you cannot find

Plak Dinleyenler
  • benim de elimde plaklar var ama bir çok insanın paylaştığı gibi yabancı rock albümler değil.

380 Civarı 45 Devir ve 20 civarı 33 Devir Plak var.

Bunların büyük çoğunluğu türkçe pek bilinmeyen sanatçılardır. Ama arada tek tük boney M. neşet ertaş, muazzez abacı, bülent ertsoy, neşe karaböcek, yıldız tezcan, gülden karaböcek, bedia akartürk gibi sanatçılar da var.

Hepsini satmayı düşünüyorum, ilgilenen , bana farketmez arkadaş her çeşit plak dinlerim diyen, dinlemesem de dekor yaparım ben bu plaklardan diyen olursa excel formatında listeleri gönderirim.
  • Benim de bir sürü plağım var; hepsi 70 ve 80'lerden kalma; rock ağırlıklı, amma velakin öğrenci evimde hepsi. Gidince koyarım artık.
  • Selamlar. Bende aranıza D&R'den aldığım Long Play ile katıldım. 36.5 TL fiyatı var, çok sevdiğim bir film ve OST.

Plak Dinleyenler
  • Lies divided me I wonder
    Cries enlighten me I wonder
    Light has guided me I'm stronger

Plak Dinleyenler
  • Hacı sende bu plak, ortalara doğru (ilk yüzde Theories From..., ikincide Ending Through...'da) seste bir sapıtma yapıyor mu?
  • Konuya ilgi adına!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

Hacı sende bu plak, ortalara doğru (ilk yüzde Theories From..., ikincide Ending Through...'da) seste bir sapıtma yapıyor mu?

Hayir yapmiyor. En azindan farketmedim su ana kadar. Daha birkac saat once 1 kez daha dinledim. DoubleLP cikana kadar idare etse yeter aslinda...
  • Ya benim iğnenin açısı sapıttı, ya da bendeki kopya garip ama Theories From Another World -son albümdeki en sevdiğim parça birde- dinlerken ağlayasım geliyor. Her LP 45RPM çıksa artık yaw. 33RPM mi kaldı?
  • Follow me now and you will not regret
    Leaving the life you led before we met

Plak Dinleyenler
  • Ben klasik müzik ve orkestral soundtrack dinleyicisiyim. CD den dinliyorum. LP ve türevlerine giriş yapmak zor ve masraflı geliyor.
  • Bugün Tunalı D&R'deydim, yüzlerce plak vardı. Türkçe kısmı kısıtlı olsada yabancı plakların fiyatları gayet uygundu, Leonard Cohen'in bir LP'si 30 TL'ye satılıyordu. Bütçem olsa onuda kaçırmazdım. Özellikle Box Set yapmaları çok iyi, 2'li plakları 60 tl gibi uygun rakamlara satıyorlar. Bizim Sanatçıların plakları ise ortalama 44.5 civarında.

Bu arada kendime bunu aldım, hedefim 2012 sonuna kadar 10 plak.

Plak Dinleyenler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük İskender -- 3 Temmuz 2012; 23:15:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

Bugün Tunalı D&R'deydim, yüzlerce plak vardı. Türkçe kısmı kısıtlı olsada yabancı plakların fiyatları gayet uygundu, Leonard Cohen'in bir LP'si 30 TL'ye satılıyordu. Bütçem olsa onuda kaçırmazdım. Özellikle Box Set yapmaları çok iyi, 2'li plakları 60 tl gibi uygun rakamlara satıyorlar. Bizim Sanatçıların plakları ise ortalama 44.5 civarında.

Plak Dinleyenler

O on yalan olur çok sararsan, ben sana diyeyim. Yedi ayda geldiğim nokta 47 33lük, 34 45lik.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

Bugün Tunalı D&R'deydim, yüzlerce plak vardı. Türkçe kısmı kısıtlı olsada yabancı plakların fiyatları gayet uygundu, Leonard Cohen'in bir LP'si 30 TL'ye satılıyordu. Bütçem olsa onuda kaçırmazdım. Özellikle Box Set yapmaları çok iyi, 2'li plakları 60 tl gibi uygun rakamlara satıyorlar. Bizim Sanatçıların plakları ise ortalama 44.5 civarında.

Plak Dinleyenler

O on yalan olur çok sararsan, ben sana diyeyim. Yedi ayda geldiğim nokta 47 33lük, 34 45lik.

Yok artık.

Ben öğrenci halimle ancak o civarda alabilirim ki aslında belli de olmaz. Bu arada siz gerçekten sağlam bir arşiv kurmuşsunuz. Hepsinin içinde yer aldığı bir foto istesek ve gözlerimiz bayram etse.

Bu arada geleceğin zenginlerindensiniz biliyorsunuz değil mi? Plak olayı ilerleyen yıllarda azalarak bitecek diye düşünüyorum.
  • Yok hacım zengin etmez beni şimdilik.45likler arasında çok değerliler var ama 33lük açısından daha emekliyor diyebilirim. Yeni bir arşiv sonuçta, millette binlerce plak varken, bizimkiler henüz çok yolun başında diyebiliriz. Elimdeki 33lüklerin çoğunluğu yeni basım, onlarda şu an astronomik rakam etmezler. 33lüklerden elimde iyi para edebilecek Barış Manço - Yeni Bir Gün ve Nilüfer - Geceler var. Temizinden 200-250 TL'ye giderler şu an. Nilüfer - Selam Söyle ve Nükhet Duru - Melankoli var, onlar da 80-120 TL aralığında ederler. O yüzden yabancılarda da artık çoğunlukla ilk baskı peşine düşüyorum, ki yeni baskılarda dinamik aralık sıkıştırma denen illeti uygulayanlar oluyor, plakta yapılması gereken en son şey aralık sıkıştırmadır.

Şunlar öyle görünüş 45likler;
     Plak Dinleyenler

Bu da bir rafı kaplamış 33lükler;
     Plak Dinleyenler
  • quote:

Yok hacım zengin etmez beni şimdilik.45likler arasında çok değerliler var ama 33lük açısından daha emekliyor diyebilirim. Yeni bir arşiv sonuçta, millette binlerce plak varken, bizimkiler henüz çok yolun başında diyebiliriz. Elimdeki 33lüklerin çoğunluğu yeni basım, onlarda şu an astronomik rakam etmezler. 33lüklerden elimde iyi para edebilecek Barış Manço - Yeni Bir Gün ve Nilüfer - Geceler var. Temizinden 200-250 TL'ye giderler şu an. Nilüfer - Selam Söyle ve Nükhet Duru - Melankoli var, onlar da 80-120 TL aralığında ederler. O yüzden yabancılarda da artık çoğunlukla ilk baskı peşine düşüyorum, ki yeni baskılarda dinamik aralık sıkıştırma denen illeti uygulayanlar oluyor, plakta yapılması gereken en son şey aralık sıkıştırmadır.

Şunlar öyle görünüş 45likler;
     Plak Dinleyenler

Bu da bir rafı kaplamış 33lükler;
     Plak Dinleyenler

Maşaallah hocam.

Kulağının pası siliniyordur senin.
  • yerimi aldım
  • Murders in the Rue Morgue
    They're never gonna find me
    Murders in the Rue Morgue
    I'm never going home.

Plak Dinleyenler
  • Let him who hath understanding reckon the number of the
    beast for it is a human number, its number is Six hundred and
    sixty six.

Plak Dinleyenler
  • 2 minutes to midnight,
    The hands that threaten doom.
    2 minutes to midnight,
    To kill the unborn in the womb.

Plak Dinleyenler
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.