Japonya' dan orijinal yüksek çözünürlüklü Panasonic kameralar. Sıfır, bütün orijinal parçaları ile kutusunda. Piyasanın yarı fiyatına.
PANASONİC HDC HS9 :1800 YTL
3 CCD 1/6" CCD (560K x 3 pixels) sensor* dahili 60 GB harddisk · istendiğinde max 16 GB lık SDHC karta görüntü çekme imkanı · 1920x1080 Full-HD kayıt · Face recognition (yüz tanıma)· 10X optik zoom · 25X digital zoom · Leica Dicomar Lens · 5 lux min gece aydınlatması · AF/Manuel odaklama · 2.7" LCD (300 k pixels) ekran · 5.1 dolby digital ses kaydı · Ses kaydında gürültü azaltma · HDMI çıkışı · SD/SDHC Kart yuvası · SD/SDHC kartından veya usb 2.0 dan bilgisayara kolay aktarım* Lithium-Ion batarya · Boyutlar: 75x126x74mm · Ağırlık:450 gr (batarya dahil). Türk piyasasına girmesine aylar öncesinden kullanmaya başlayın.
PANASONİC HDC SX1: 1000 YTL
Panasonic´ in 3 ccd, sd/sdhc kartlı, yüksek çözünürlüklü (full high definition) yeni harikası* 1/4" CCD x 3 (560 k x 3 pixels)sensor* 12X optik zoom* Leica Dicomar Lens* 2 lux min gece aydınlatması* AF/Manuel odaklama* 3.0" Geniş LCD (250 k pixels) ekran* 5.1 dolby digital ses kaydı* Ses kaydında gürültü azaltma* SD/SDHC Kart yuvası* SD/SDHC kartından veya usb 2.0 dan bilgisayara kolay aktarım* Lithium-Ion batarya* Boyutlar: 91.5x90.2x162.4 mm* Ağırlık:680 gr*
selamlar
en merak ettiğim ve şu an yaklaşık 1 saattir forumda aradığım konu :
Bende Sony HC-24E MiniDV vardı, kasetten DVD ye görüntü aktaracam (codec yapacam) diye akla karayı seçiyordum, 1 saatlik kayıt sonrasında 2-3 saat bilgisayarda dvd hazırlamak için harcıyordum.
Bu yeni nesil HD kayıt yapan kameralar, SD tipi kartlara yada HDD ye hangi formatta kayıt yapıyorlar? Yani bu tip kameralar ile Harddisk'e yada SD tipi karta HD kayıt yaptığımızda, bu kaydı direkt dvd'ye hiç codec yapmadan atabiliyor muyuz ve herhangi bir hd-dvd player da izleyebiliyor muyuz? Yoksa Harddiskten yada SD tipi karttan yine codecleyerek mi DVD yapmak durumundayız
Teşekkürler,
Sony bulunmuyor mu peki? Yakında Sony HDR-SR12E çıkacak piyasaya. Ya da çıkmıştır belki.
quote:
Orjinalden alıntı: mesutkececi
selamlar
en merak ettiğim ve şu an yaklaşık 1 saattir forumda aradığım konu :
Bende Sony HC-24E MiniDV vardı, kasetten DVD ye görüntü aktaracam (codec yapacam) diye akla karayı seçiyordum, 1 saatlik kayıt sonrasında 2-3 saat bilgisayarda dvd hazırlamak için harcıyordum.
Bu yeni nesil HD kayıt yapan kameralar, SD tipi kartlara yada HDD ye hangi formatta kayıt yapıyorlar? Yani bu tip kameralar ile Harddisk'e yada SD tipi karta HD kayıt yaptığımızda, bu kaydı direkt dvd'ye hiç codec yapmadan atabiliyor muyuz ve herhangi bir hd-dvd player da izleyebiliyor muyuz? Yoksa Harddiskten yada SD tipi karttan yine codecleyerek mi DVD yapmak durumundayız
Teşekkürler,
procosing yapmadan atamazsın zaten bazı programlar direct dvd özelliği var o bile procosing yapar yani... sadece tak izle dvd formatlıları dvd playerden izleyebirsin... sanırım siz hiç efeksiz mefeksiz direk izlemek istiyorsuruz ama MiniDV yanlış seçim olmuş.size bir dvd ye çeken kamera lazım tak izle ( sony) olabilir. ama eğer ben işliyecem diyosan efek filan+hd olsun filan bilgisayarının procosing işlemi için en az çift çekirdek işlemci en az 2gb ram olması gerekir.... eğer elinizdeki kamerayı değiştirmyecekseniz temiz de görüntü elde etmek istiyorsanız bir firevere kart alın k lite mega codek indirin ve hdd nizde boş miktar olsun.1 saat bekledikten sonra işler mis gibi atarsınız dvd ye.tabi biraz uzun sürüyor yazdırması felan.bide size ulead,pınnacle gibi profesyonel programları tavsiye ederim...dvd yi de en düşük hızda yazdırın karelenme olmasın...
selam
haklısın, minidv yanlış seçim olmuş. Normalde firware'den görüntüyü mümkün olan en kayıpsız şekilde aktarıp ulead ile dvd yapıyorum. ama her ne kadar uğraşsam (ulead ve türevlerini ayrı ayrı denesem de) çok ciddi bir görüntü kaybı oluşuyor.
Şöyle direkt DVD'ye ve HD kayıt yapan bir aleti 1200-1500'e satsalar ne güzel olacak :)
teşekkürler,
quote:
Orjinalden alıntı: mesutkececi
selam
haklısın, minidv yanlış seçim olmuş. Normalde firware'den görüntüyü mümkün olan en kayıpsız şekilde aktarıp ulead ile dvd yapıyorum. ama her ne kadar uğraşsam (ulead ve türevlerini ayrı ayrı denesem de) çok ciddi bir görüntü kaybı oluşuyor.
Şöyle direkt DVD'ye ve HD kayıt yapan bir aleti 1200-1500'e satsalar ne güzel olacak :)
teşekkürler,
procosing yaparken hardiskinizde yetirli boş yer varsa kameradan bil. a atarken (dv) formatını seçin biraz yer kaplıyor ama en kayıpsız sanırım o ... ama hd kameraları biraz daha bekleyin derim ben hd format biraz otursun türkiyede öyle....
dvdye hd kayıt yapan makinalar kimseyi tatmin etmez 15dk görüntü 1 dvd yapıyor çok kullanışsız
ama hangi marka hatırlamıyorum bluraye kayıt yapan kamera çıkarmıştı onlar yaygınlaşacak yakında o işte güzel olacak:)
quote:
Orjinalden alıntı: anilgee
dvdye hd kayıt yapan makinalar kimseyi tatmin etmez 15dk görüntü 1 dvd yapıyor çok kullanışsız
ama hangi marka hatırlamıyorum bluraye kayıt yapan kamera çıkarmıştı onlar yaygınlaşacak yakında o işte güzel olacak:)
normal dvd den bahsetmiştim ben hd dvd deil normal dvd ler yarım saat hatta lp yaparsan 1 saat ... birde çift katmanlı olursa daha fazla kayıt edebilir... ayrıca bazıları tak izle şeklinde ister bilgisaylarla uğraşmak istemiyorsa dvd ii seçimdir...
hd dvdye kaydeden makine varmı normal dvd kameralar onlara kaydetmemeli çünkü bluray ve HD-DVD birbirlerine alternatif olarak çıkmış farklı türde medyalar
bluray veya hddvd kayıt yapan makineler çıkmadan dvd hd uygun değil bence tak izle de olsa sonuçta tatmin sorunu olacaktır bence
bi normal dvd formatlı mepeg2 çekenler var bunlar da tarih olmak üzereler çünkü artık hd dvd ye çekenler çıktı ama format uyuşmazlığı var normal dvd playerlar sanırım okumuyorlar blu ray medyalar okuyor fiyatlarıda bihayli fazla. hd dvd mini Diske 1080i Yüksek Tanımlamalı kayıt (AVCHD Formatı) kayıdı çift katman olursa (DVD+-R DL'li ) Diske 1 saate kadar Yüksek Tanımlamalı kayıt imkanı var.... hd sp 1 saat çift katmanlı diyerleri daha az ha lp yani long play olursa biraz daha sıkıştırır süre biraz daha artar.... ama bu hd dvd leri okuyan normal player yok blu-ray okur sadece...
((HD HQ+ (AVCHD 12Mbps) / HD HQ (AVCHD 9Mbps) / HD SP (AVCHD 7Mbps) / HD LP (AVCHD 5Mbps) / SD HQ (9Mbps) / SD SP (6Mbps) SD LP (3Mbps)) formatları var içinde.
sd sp - sd lp normal mpeg 2 dvd formatı....
Peki abi bu PANASONİC HDC HS9 ın fotoğraf çekimi kaç megapiksel.. O da önemli bi olay
quote:
Orjinalden alıntı: Hamzaberk
Peki abi bu PANASONİC HDC HS9 ın fotoğraf çekimi kaç megapiksel.. O da önemli bi olay
JPEG Picture size: 1920 x 1080 [16:9] 2.1MEGA.....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme