Şimdi Ara

piyasadaki 15 inç ekranlı notebooklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 15'4 inç ekranları sevmiyorum kötü gözüküyor bence..
    piyasada bulunan 15 inç ekranlı notebookları paylaşalım...

PACKARD BELL EASYNOTE G55160C1.6
    almak isterdim fakat yok hiçbir yerde..

• 17"'den şaşma
  • dell 2200 fiyat/performans on numara.....
  • katılıyorum 15 inch den büyük aletler daha çok masaüstü gibi duruyor.
    bilgisayarı daha çok evde kullanmasam ben ilerde şu 12-13 inchlerden almayı bile düşünüyorum. laptop dediğin küçük ve hafif olmalı. özellikle şu 12" sonylere hastayım
  • 14" tamam da 12" fazla küçük.Güzel olmasına güzel ama bilgisayar ekranı birazcık büyük olmalı ki film falan seyredebilelim.
  • evet 15 bunun için ideal geliyor bana..
    bazı 15'4 inç kullananlar sorunlardan bahsediyor..biraz da orantısız duruyor be abi..
    15'4 yapğmalarının sebebi ne bilen varmı?
  • 4:3 yerine 16:9 ekranı tercih etmeleri. Yani wide screen denen olay.. (WXGA ordan geliyor zaten, 15"'lerde XGA olan ekranlar 15.4"'lerde Wide XGA oluyor)

Avantajları:
    1) DVD filmlerin büyük çoğunluğu bu 16:9 ekran yapısına göre yapılıyor. Dolayısıyla en büyük avantajları film izlerken.

4:3.......................................................16:9

2) Yatayda daha geniş ekran sunuyor. Böylece daha fazla pencere aynı anda açıkken ekrana sığabiliyor. Bu da makinesi üzerinde çizim, grafik, fotoğraf vb. uygulamalarla uğraşan veya aynı anda bir çok sitede surf etmeyi seven kullanıcılar için artı bir özellik. Ayrıca Word ve Excel'i bol miktarda kullanan prof. kullanıcılar için de büyük kolaylık sağlıyor.

4:3.......................................................16:9

3) Yatayda daha geniş olduklarından, klavyeye yazarken ellerinizi koyduğunuz satıh yüzeyi daha geniş. Bu da konfor sağlıyor.

Dezavantajları;
    1) 4:3 bazı filmlerde ve bazı eski oyunlarda çok az bir basıklık hissi yaratıyor.
    2) Genellikle ağırlık olarak çok az daha ağır.
    3) Bence en büyük dezavantaj. Yatay olarak genişlerken dikey boyutları ekranın küçülüyor (15.4" bir ekranın dikey boyutu 14" ile nerdeyse aynı) Reel olarak baktığınızda toplam alan kare yüzeyi daha düşük. (Ama kullanılır alan daha fazla)
    (PS: Resimlerwww.alienware.com'dan alınmıştır)

Eğer hem küçük, hafif, hem de WXGA modeller istiyorsan, Asus'un W3 modelleri var, bir de Benq'nun 7000 diye bir modeli var. Her ikisi de 14" geniş ekran ve mantıklı aletler.

Umarım biraz yardımcı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasonion -- 1 Aralık 2005, 11:00:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iasonion ellerine sağlık gerçekten gzl olmuş..
    15'4 lerin ne işe yaradığını ne işe yaramadığını öğrendim..aslında fene değilmiş yani insan alışır o genişliğe..
    tekrar sağolasın..
  • eğer monitor de modarate bir ekran istiyorsanız

Acer Aspire 5032 WXMİ AMD TURION™ 64bit ML-30, ATI Radeon® XPRESS 200M chipset / AMD Turion™, LCD Ekran 14.1™ WXGA Acer CrystalBrite TFT LCD CinemaVision™ teknolojisi, Aspire

14' 1 ekran var çok hoş gözüküyor.......
  • 5032deki cinemaVision ne işe yarıyor? çokmu net parlak ekran var..
  • iasonion
    o verdiğin örnekte sol taraftaki 15 sağdaki 15,4 mü ya, orda çok fark var gibi görünüyo bana. sanki soldaki 14 sağdaki 15,4 gibi geldi bana.
  • O örneklerin 14 yada 15 olması ekranın boyutunu etkilemez.Yani ha 14", ha 15" (4:3) olsun, eğer widescreen (16:9) değil ise görüntü aşağı yukarı böyle olacaktır. Anlatabildim mi bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: tugtim

5032deki cinemaVision ne işe yarıyor? çokmu net parlak ekran var..

tam olarak cinema visionın ne işe yaradığını bilmiyorum ama ekran kapalı iken ekrana bakarsanız çok kolay bir şekilde saçınızı tarayabilirsiniz.

siyah bir ayna düşünün işte view bright tecology i bu. bir de sen onu ekranı açıkken gör neredeyse her açıdan bakıldığında kararma oranı çok az.....

selamlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.