Şimdi Ara

piyano seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Piyanoya başlıyorum.İki seçenek arasında kaldım. 5000 tl civarı limit var. Firma fiyat performans açısından kawai cn24 önerdi 2890 tl. Bir de yamaha clp 430 5500 tl. Hangisi ya da başka öneri var mı? Şimdiden teşekkürler. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Konuda bilgisi olan varsa n olur bir yadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hep piyano çalmak istemişimdir bu işe midi klavyeler ile başlamak istiyorum ne diyorsun.
  • Bence kafaya taktıktan sonra her zaman mümkün. Hocalar direkt piyanoya başlayın diyorlar. Hakkaten ben klavyeyle başladım. Ama uyumsuzluk yaşadım. İlerleyebilmek için piyano alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak bir araştırma yaptım ve midi klavyeleri önermiyorlar başlangıç için org alın diyorlar iyi olur mu org gerçekten.
  • En az 5 oktavlı bir Org olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • bu nasıl
  • En az 5 oktavlı bir Org olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bronte B kullanıcısına yanıt
    orgların teknik özellikleri hakkında pek bilgim yok acemiyim yani biraz
  • Yamaha CLP 430'u öneririz.
  • CLP 430 plastik tuş kullanıyor, piyano alırken en önemli şeyin tuşe olduğunu düşünürsek en azından bir Kawai CA15 alırsan ahşap tuşlu bir enstrümanın olur.
    Ama benim tavsiyem Kawai CA65, CA15'ten üstün bir ses motoru ve speaker sistemi var, ayrıca Grand Feel denen ahşap bir tuşe kullanıyor. Kawai zaten en büyük piyano üreticilerinden, eğer CA65 alırsan grand piano aksiyonuna sahip olacaksın :)
    CN24 fiyat/performans bazında bulabileceğin en iyi plastik tuşlara sahip, belki CLP 430'dan bile iyidir. Her neyse CN25 piyasaya sürüldü ama zuhal daha satışa çıkarmadı, en azından onu bir bekle derim, eğer CN24 tarzı bir şey alacaksan tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_lenker -- 13 Kasım 2014; 0:06:01 >
  • i_lenker kullanıcısına yanıt
    Digital piyanonun tuşlarının ahşap veya plastik olmasının tuşeyle alakası yoktur. Kullanılan materyal ne olursa olsun önemli olan mekanizmanın akustik piyanoyu ne kadar taklit edebildiğidir. İyi bir digital piyanoda kuyruklu piyano tuşesini taklit eden, çekiç etkili, tuşlar kalın seslere doğru ağırlaşan, incelere doğru hafifleyen sistem kullanılır. Tamamen benzer sistem ve ağırlıkta, aynı mekanizmayı kullanan iki piyanoda, plastik veya ahşap tuşun hiçbir faydası, farkı yoktur. Lükstür, digital piyano alırken dikkat edilecek son şeydir. Kawailer ve clavinovalar birbirlerine çok yakın ürünler çıkarıyor. En iyisi deneyerek almaktır. Kawaide alsan, yamahada alsan, rolandda alsan memnun edecektir.
  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Merhaba dediğinize katılıyorum yalnız plastikte sıkıntıların olduğunu unutmamak lazım... İçi boş bir yapıyla geldiği için mekanizması daha farklı, simülasyonlar daha sıkıntılı.
    Dijital piyano alırken tuşlara mutlaka dikkat edilmelidir, fiyatı uçuk plastik tuşeli bir clavinova yerine ahşap tuşlu daha sağlam bir piyano seçilmelidir.
    Clavinova da alsa bilmeyen birini tatmin edeceği kesin ama sadece parasına yazık etmiş olur, asıl bu harcanmaması gereken bir lüks olurdu.
  • i_lenker kullanıcısına yanıt
    Dediğinize katılmıyorum diyecektimki, fiyatlara baktım. Ben clavinova aldığım zamanlarda, benzer seviyedeki CLP serisi ve kawailer aynı fiyattı. Şuan clavinovaların fiyatları çok fazla. Ben yinede Yamaha Clavinovaların Kawailerden bir gömlek üstün olduğunu düşünüyorum. Kawailerin içi nasıldır bilmiyorum ama, benim clavinovamın tuşu bozulduğunda, sadece bir yıldız tornavida ve tereyağı bıçağı (ki tornavidadan daha önemli, hayati bir araç bu tuşları sökerken:) ) ile halletmiştim. Yani mekanik yapısı tamiri çok kolaydı, biraz uç bir örnek gibi gözükebilir ama, ne kadar kadar basit yapı o kadar az sorun. Benim söktüğüm GH idi, GHS ve GH3 de benzer basitlikte. Tuşlar plastik olsada altlarında çekiç etkisini sağlayan ağırlıklar olduğu için pek sorun olmuyor. Clavinovalarda da ayrıca ahşap tuşlu modeller var. Aslında önemli olan tuşun mekanizmaya bağlandığı yer. Ahşap tuşlu olanlarda, bağlantı yine plastikse eğer, sağlamlık açısından pek fark olmaz gibi. Kurcalamadığım için bilmiyorum tabi :) Birde bende dahil kimse dememiş; eğer sadece klasik piyano eğitimi alınacaksa, ritmdi, ekstra seslerdi vs. falan çok gereksiz. İyi bir piyano sesi, güzel bir klavsen sesi, ve güzel bir pipe org sesi yeterlidir. Karar yinede gidip deneyerek, dokunarak ve dinleyerek verilmeli.




  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    http://www.do-re.com.tr/U12507,519,techno-ark-2175-org-dijital-orglar-klavyeler-techno-by-the-tool.htm bu org başlangıç için nasıldır sizce? Bir de normalde 88 tuşlu piyanolar bazı orglarda 61 oluyor ben ileride sıkıntı yaşar mıyım? 88tuşlu org var mıdır ?Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GIRALİÇEM -- 8 Ocak 2015; 10:57:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GIRALİÇEM kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu bir piyano değil. Bir klavyeye piyano denebilmesi için birkaç özelliği birden taşıması gerekli;

    88+ Full Size / tam boy tuşlar
    Tuş Hassasiyeti
    Hammer Action / çekiç etkisi, piyanonun mekanik mekanizmasını simule eden yine mekanik sistem.


    Bunlar ilk temel özellikler. Diğerleri;

    En az Sustain pedal
    Tuşların peslere doğru artan ağırlıkları

    İlk üçü olmazsa olmaz özellikleri diyebilirim.

    Ben klasikçi olduğum için ona göre cevap vericem; 61 tuşla sadece barok dönem klavsen eserlerini çalabilirsin. Ondan sonrasında tuş sıkıntıları başlar.

    Alacağın enstrumanı, beklentilerine göre almalısın. Ne tür müzik yapacaksın, ne seviye çalacaksın vs. gibi. Ben pop gruplarının (ki müzikoloji açısından pop demek, rock, metal vs.de kapsar) arkalarındaki gibi çalıcam dersen digital piyano yerine klavyede işini görür. Ama tabiki alabiliyorsan digital piyano almak sana çok daha geniş bir yelpaze sunar.

    Fiyatlar biliyorum son senelerde özellikle çok uçmuş ama uygun fiyatlı iş görür aletler bulmakta mümkün. Kawai, Yamaha, Rolanda çıkamıyorsan, Casionun giriş modellerine bak derdim. 1250tl civarına, pedallı, 88 tuş digital piyanoları var casionun. (CDP serisi). Bu bilindik markalar dışına çıkma.




  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Peki teşekkür ederim Batı müziği eğitimi almaya başladım sanırım ama 88 tuşlu dijital piyanolar 3000 den başlıyor diye gördüm nette rica etsem dediğiniz fiyattakilerden bir link gönderebilir misiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GIRALİÇEM kullanıcısına yanıt
    http://www.casiom.com/kategori/casio-digital-piyano-cdp-serisi.aspx

    Birkaç ay önce burda 1200 olan ürün teknosada kampanya olarak 999 lira idi. piyano+stand+pedal.
  • Dostum elektronik piyanolara bak bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    a tamam teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.