Şimdi Ara

Pixel Shader Nedir,Nereden Bulunur,Alınır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta ne demek istediğim yazıyor pixel shader nedir?Oyunlarla alakası olduğunu düşündüğüm için buraya açtım.

• Pixel Shader bir grafik teknolojisidir.Bu teknoloji aldığın ekran kartı ile birlikte gelir.
    Yani ayrı bir şey olarak alınmaz.GeForce FX 5200 den itibaren olan kartlarda vardır.
    Sanırım şuan en son Pixel Shader 3.0 var.
    Bu genelde oyunlardaki parlama efektleri için kullanılır(güneşin parlaması vs.).

Bunlarda pixel shader örnekleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 6 Haziran 2006; 21:57:24 >

• Açıklama güzel. Ancak Fx 5200'den beri değil.

İlk olmama ihtimali olsa da 2001 yılında çıkan Geforce 3'te 1.3 sürümü mevcut idi piksel shader'in.

Dx 8.0 desteklediği anlamına geliyor bu. Yani bildiğimiz anlamda piksel shader'i kullanan ilk kartlardan biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 6 Haziran 2006; 22:04:37 >
  • Yaw harbiden bu Geforce 3 tede pixel shader var.Ama ben bugüne kadar ne bu kartı gördüm nede bu kartı kullananı gördüm.Neyse zaten ne olduğunu ve ne işe yaradığını açıkladık gerisi pek önemli değil.

Edit:Yaw aslında kart varmış.Ama ben hayatımda ilk kez GeForce 3 görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 6 Haziran 2006; 22:10:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rietveld

Yaw harbiden bu Geforce 3 tede pixel shader var.Ama ben bugüne kadar ne bu kartı gördüm nede bu kartı kullananı gördüm.Neyse zaten ne olduğunu ve ne işe yaradığını açıkladık gerisi pek önemli değil.

Mx gibi türevlerinin çıkmamasının etkisi olmuştur şüphesiz. 2 mx'i olanlar (ya da olmayanlar) 4 serisi çıkınca mx440'lara saldırdılar (Dış görünüşü iyi, içi fos kart nasıl olurmuş gördüler benim gibi:)

Ti 200 gibi sürümleri çıkmıştı gerçi. Hatırlamasam da fiyatları gene yüksek kalmış olmalı ki çok kullanan yoktu.

Bir nevi teknolojik gösteri seviyesinde kalmış diyebiliriz. Zira ps kullanan pek bir oyun mevcut değildi o zamanlar.

3dmark 2001'in son testini çalıştıran tek karttı aynı zamanda. Millet vidyolarını izliyordu. (Gerçek gibi gelmiş olmalı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 6 Haziran 2006; 22:14:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Yaw harbiden bu Geforce 3 tede pixel shader var.Ama ben bugüne kadar ne bu kartı gördüm nede bu kartı kullananı gördüm.Neyse zaten ne olduğunu ve ne işe yaradığını açıkladık gerisi pek önemli değil.

Mx gibi türevlerinin çıkmamasının etkisi olmuştur şüphesiz. 2 mx'i olanlar (ya da olmayanlar) 4 serisi çıkınca mx440'lara saldırdılar (Dış görünüşü iyi, içi fos kart nasıl olurmuş gördüler benim gibi:)

Ti 200 gibi sürümleri çıkmıştı gerçi. Hatırlamasam da fiyatları gene yüksek kalmış olmalı ki çok kullanan yoktu.

Bir nevi teknolojik gösteri seviyesinde kalmış diyebiliriz. Zira ps kullanan pek bir oyun mevcut değildi o zamanlar.

3dmark 2001'in son testini çalıştıran tek karttı aynı zamanda. Millet vidyolarını izliyordu. (Gerçek gibi gelmiş olmalı:)

Bende de GeForce 4 MX 440 var.Ama pixel shaderi yok.Sizce yeni bir ekran kartı alsam mı?Ne önerebilirsiniz?

• quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

quote:

quote:

Bende de GeForce 4 MX 440 var.Ama pixel shaderi yok.Sizce yeni bir ekran kartı alsam mı?Ne önerebilirsiniz?

Sistem özellikleri ve bütçe bilinirse sağlıklı öneriler gelecektir.

3 yıla yakın mx440 kullanan biri olarak 1 gün bile beklemeyin derim.

Donanım bölümüne sorarsanız daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 6 Haziran 2006; 22:27:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

quote:

quote:

Sistem özellikleri ve bütçe bilinirse sağlıklı öneriler gelecektir.

3 yıla yakın mx440 kullanan biri olarak 1 gün bile beklemeyin derim.

İlla bir sınır ber diyorsanız 400-450 YTL nin üstünde olmayacak en iyi ne önerirsiniz?Ayrıca ne yazık ki 128 MB SDRAM,Intel 1.2 GH işlemci ve 40 GB hafıza var.Sizce ne yapmalıyım?

• anlaşılmıcak bişi yok gibi gözüküyooo
  • öncelikle konuyu dahili bileşenler bölümüne açsaydın keşke. neyse;

400-450 milyonluk bir vga senin konfigürasyonuna fazla gelecektir ve tam performans alamayacaksın. benim önerim, 450 milyona sisteminin her parçasını bir kademe yükseltmen. 128 mb ram i satıp 512 alabilirsin. 1.2 ghz işlemcini satıp p4 2.8 alabilirsin yada 3.0 ve o ekran kartını satıp radeon 9550 alabilirsin. bu sistem seni pek götürmez ama bu paraya alınacak en iyilerinden bu olur. fiyatlara bakmadan söyledim biraz fazla yada biraz az olabilir fiyatlar. sen ona bakarak biraz daha yüksek yada biraz daha düşük olarak belirleyebilirsin sistem parçalarını.

edit:: aslında düşündümde. senin bu dediğim pc yi alman çok farkettirmeyecek. oyunları rahat oynaman için 1000-1500 doları gözden çıkarman gerekiyor. bence sen ps3 ü bekle onu al. paranıda biraz daha yükseltirsen rahat alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 6 Haziran 2006; 23:14:22 >

• bendemi yenilesem pc yi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.