Şimdi Ara

Pitbull yasağı olmasın! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fbm333

quote:

Orijinalden alıntı: waltran

istediğiniz kadar eğitin sokakta bu kadar güçlü bir hayvanı dolaştırmaya ne hakkınız var. eğer piybul serbest olacaksa sokaklarda ak 47 lerle gezebilelim durduk yere saldırmaz evcil ak 47 bu.

evet ak47 durduk yere saldırmaz ama psikopatın eline geçince o zaman sorun olur işte pitbull da böyle kimde olduğu önemli.

arkadasa cevabi vermissiniz ve aslinda cogu kisiye cevap verdiniz

• @fbmm33
    aynen arkadaşım çok doğru ve güzel söledin.
  • zaten bu olaya destek verenler genelde köpekten korkan insanlar.olay onlar için pittbıl değil yani.arkadaşlar süper önyargılı saolsunlar
  • sokakta yürürken görüp aa ne kadar güzel köpek ne kadar asil köpek diye yakıştırmalarda bulunduğunuz dur şunu seveyim dediğiniz bir doberman bir dogo argentino yada ne biliyim bir rottweiler bile kafasına eserse eğitimi yoksa en az pitbull kadar tehlike arz edebilir ozaman bu köpekleride yasaklasınlar. Benim huskym bile kafasına eserse elimden kaçıp bir insana büyük oranda zarar verebilir ozaman husky leri de toplasınlar yada ne biliyim bir ingiliz bulldog ufacık sevimli olmasına rağmen insandan parça alabilcek güçte bir çene yapısına sahip :)

Burda dikkat edilmesi gereken nokta bu ırk ve benzerlerini çoluk çocuğa, dışarda kendine güvenmeyip bu köpeklere tut olum atla olum ısır olum diyen tiplere verilmesini engellemek. Dışarda görüyoruz 2 3 tane saçma zibidi tip bu köpeklerin boyunlarına bir naylon ip geçirip ahkam kesmekte işte bu tip insanların kontrolünden çıkan köpekler insanlara zarar vermekte.

Uzun lafın kısası yasaklanmasını istediğiniz pitbull cinsi ve benzeri cins köpekler eğitildikleri zaman sevgi ve ilgi gördükleri zaman insana en yakın dostundan daha sadık bir dost olabilirler. Bu konu hakkında discovery chanel da programlar var izlemenizi tavsiye eder herkesin yaşam koşullarına göre bir köpek beslemesini tavsiye ederim :))

• Pitbul yasağı bir an önce çıksın. Köpeklerinden de sahiplerinden de hoşlanmıyorum.

Pitbulu olan kimi görsem sahilde, sokakta hayvanı ile hava atma derdinde. Muhabbetleri ise, tuttumu parçalar, normalde falanca köpeği mahfeder ama ben dövüştürmüyorum v.b. muhabbetler.

Şahsi fikrim ne bu köpekler ne de sahipleri psikolojik olarak normal değil.
  • ağızlıksız köpeklerin dolaitırılmasına karşıyım pitbull için dün mahallede 1 tane çocuk pitbull dolaştırıyo arkadaşınıda salyim mi üsütne diye korkutuyo ya köpek bi anda fırlayıp çocuğa zarar verse bende destekliyrum bakamıycak adamlar bakmasın şu köpeğe
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

Pitbul yasağı bir an önce çıksın. Köpeklerinden de sahiplerinden de hoşlanmıyorum.

Pitbulu olan kimi görsem sahilde, sokakta hayvanı ile hava atma derdinde. Muhabbetleri ise, tuttumu parçalar, normalde falanca köpeği mahfeder ama ben dövüştürmüyorum v.b. muhabbetler.

Şahsi fikrim ne bu köpekler ne de sahipleri psikolojik olarak normal değil.

benimde şahsi fikrim senin bir uzmana görünmen yolunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberstgruppen

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Diğer yüzlerce köpek cinsleri dururken neden pitbull ? Daha akıllı, daha iyi huylu, daha iyi görünüşe sahip birsürü cins var.
    Özellikle bu vahşi cinsi beslemekte ısrar ediyorsanız işin içinde bir iş vardır, tamam siz eğitebilirsiniz belki ama hayvan şiddete meyilli.
    Şiddete meyilli bir sahibin eline de geçtimi tam bir canavar oluyor. 2-3 gün aç kalsa sizi bile parçalar mazallah.
    Yasağı sonuna kadar destekliyorum, yurda sokulmasın satışı yapılmasın böylece uyutulmasına da gerek kalmaz.

Kendi adıma cevap veriyorum. Size ne ?

İşin içinde bir iş olduğunu düşünüyorsan o senin fesatlığın...

Bize ne gibi bir anlayış olur mu ? Bu vahşi hayvanı sokakta gezdirdikleri sürece çoluk çocuk herkesi tehlikeye atıyorlar.
    Birsürü zararsız köpek türü içinden bu türü seçmekte ısrar edenin amacı zaten bellidir. Kimsenin sokakta terör estirmeye hakkı yok.
    Evine bağlayıp sokağa çıkarmadıkça bizi ilgilendirmez, fakat topluma açık yerlerde gezdirilmesi hepimizi ilgilendirir, kusura bakmayın.
    Kimin aklı yerinde, kim psikopat kim düzgün bunu devlet bilemeyeceğine ve ona göre izin veremeyeceğine göre, bu vahşi hayvanlar yasaklanmalı, ve sonuna kadar da destekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 4 Mart 2011; 5:00:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Oberstgruppen

quote:

Diğer yüzlerce köpek cinsleri dururken neden pitbull ? Daha akıllı, daha iyi huylu, daha iyi görünüşe sahip birsürü cins var.
    Özellikle bu vahşi cinsi beslemekte ısrar ediyorsanız işin içinde bir iş vardır, tamam siz eğitebilirsiniz belki ama hayvan şiddete meyilli.
    Şiddete meyilli bir sahibin eline de geçtimi tam bir canavar oluyor. 2-3 gün aç kalsa sizi bile parçalar mazallah.
    Yasağı sonuna kadar destekliyorum, yurda sokulmasın satışı yapılmasın böylece uyutulmasına da gerek kalmaz.

Kendi adıma cevap veriyorum. Size ne ?

İşin içinde bir iş olduğunu düşünüyorsan o senin fesatlığın...

Bize ne gibi bir anlayış olur mu ? Bu vahşi hayvanı sokakta gezdirdikleri sürece çoluk çocuk herkesi tehlikeye atıyorlar.
    Birsürü zararsız köpek türü içinden bu türü seçmekte ısrar edenin amacı zaten bellidir. Kimsenin sokakta terör estirmeye hakkı yok.
    Evine bağlayıp sokağa çıkarmadıkça bizi ilgilendirmez, fakat topluma açık yerlerde gezdirilmesi hepimizi ilgilendirir, kusura bakmayın.
    Kimin aklı yerinde, kim psikopat kim düzgün bunu devlet bilemeyeceğine ve ona göre izin veremeyeceğine göre, bu vahşi hayvanlar yasaklanmalı, ve sonuna kadar da destekliyorum.

arkadaşım "vahşi" köpek sahibine göre vahşi olur.Bende hem golden var hemde pitbull.İkiside o kadar uysal ki inanamazsın.Yani herşey eğitimiyle ilgili.Sen en uysal köpeklerden biri olan golden ı "vahşi" olması için yetiştirirsen dediğniz pitbulldan daha beter olur.Ve pitbull şiddete meğilli bir köpek değildir sadece güçlü bir köpektir.Şiddet ve güç ayrı kavramlardır.Ayrıca toplumsal ortamda köpekten daha tehlikeli ve daha önemli şeyler var.Madem toplumsal ortamda güven istiyorsun köpekten önce 2 ayaklı hayvanların yasaklanmasıyla ilgilen!

• Bir adamın psikopat olup olmadığını kimse anlayamaz, psikopatlık içte gizlidir zihinsel olarak gayet normal görünen insanlardan çıkmıyor mu zaten cinayetler ?
    Diyeceksiniz sorun sadece vahşi hayvanların beslenmesi mi ? Hayır. Sivil silahlanma da yasaklanmalı, sivillere ruhsat vs. verilmemeli.
    Yasaklanması gereken daha birsürü konu var fakat burada konumuz pitbull'a getirilen yasak, ve hakkındaki görüşlerimiz. Diğer konular siyasete giriyor.
    Binbir çeşit köpek ırkı dururken gidip de en sorunlu, vahşi, saldırgan olanını beslemeyeceksin arkadaş ! Sahibi parçalayan kaçtane pitbull haberi var araştırın.
    Kusura bakmayın ama pitbull besleyenler dışında neredeyse herkes yasaktan memnun Yarın o uysal dediğiniz köpek fırlayıp birinin çocuğuna saldırsa yine
    aynı şeyleri düşünebilecekmisiniz bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 4 Mart 2011; 13:07:37 >

• quote:

Bir adamın psikopat olup olmadığını kimse anlayamaz, psikopatlık içte gizlidir zihinsel olarak gayet normal görünen insanlardan çıkmıyor mu zaten cinayetler ?
    Diyeceksiniz sorun sadece vahşi hayvanların beslenmesi mi ? Hayır. Sivil silahlanma da yasaklanmalı, sivillere ruhsat vs. verilmemeli.
    Yasaklanması gereken daha birsürü konu var fakat burada konumuz pitbull'a getirilen yasak, ve hakkındaki görüşlerimiz. Diğer konular siyasete giriyor.
    Binbir çeşit köpek ırkı dururken gidip de en sorunlu, vahşi, saldırgan olanını beslemeyeceksin arkadaş ! Sahibi parçalayan kaçtane pitbull haberi var araştırın.
    Kusura bakmayın ama pitbull besleyenler dışında neredeyse herkes yasaktan memnun Yarın o uysal dediğiniz köpek fırlayıp birinin çocuğuna saldırsa yine
    aynı şeyleri düşünebilecekmisiniz bakalım...

onbinlerce hayvan severin aktifolduğu bir siteye üyeyim vede pittbıl yasağından bunların hiçbiri memnun değil.belki sadece %2-3 lük bir kısım pittbul beslyor ama tüm hayvan severler bu kısma destek veriyor!sizin baktığınız açıdan bakılırsa ozaman şöylede diyebiliriz;nedne köpek besliyorsunuzki kesi besleyin balık besleyin....bu sizin karar vereceğiniz bir durum değil.bir insan köpek besleyebilecek şartları yaratmış ise istediği ırkı besleyebilir vede vahşi olarak nitelendirdiğiniz bu hayvanların yaşama üreme hakkı vardır.bu evrensel bir yasa ile korunmaktadır ve ülkemiz bu yasanın altına imzasını atmıştır!sizler beslemeyin bu vahşi dediniz diye bu olay sonlanacak değil.bende kedileri vahşi buluyorum ozaman onlarda yasaklasnsın...saçma sapan örnekler vermeyin ne olur.sizlerde biliyosunuzki basında pittbul saldırısı diye sokak köpeklerinin saldırdığı insanları gösteriyorlar.neden?çünkü öyle bir anlatılıyorki bu hayvanlar her saldıran köpek pittbul sanılıyor ülkemizde.bak bu benim köpeğim,yasaklı ırklardan dogo argentino...ağızlıksız sokağa çıkıyoruz,ava gidiyoruz,çoluk çocuk gelip sevebiliyor,ısırmayı bırak hırlamasını duymadım bugüne kadar.sence benim bu köpeği kısırlaştırıp bu soyun tükenmesine izin vermemmi doğru olan yoksa devletin bu tür köpekleri besleyenlere belli bir yol izletmesimi?örneğin yılda birkere köpeğin agresifliğini ölçmek,sahibnin akıl sağlığını test ettirmek gibi...
     Pitbull yasağı olmasın!

• @haliTr
    hocam ağzınıza sağlık çok güzel ve doğru bi açıdan yakaladınız konuyu.Ayrıca köpeğiniz çok güzel:)Bende bir golden retreiver var birde pitbull:)
    Aynen bende kedileri vahşi buluyorum yani o da beklemediğiniz bir anda bir tırmık atarak sizi kör edebilir.Yani pitbulla hala vahşi ve saldırgan bir köpek olarak nitelendiriyorsunuz.Kaç kere aynı şeyi dedim ama anlamamakta ısrar ediyosunuz.Pitbull cinsi sadece güçlü bir hayvandır.O gücü kontrol etmedğinizde ortaya saldırgan bi köpek çıkıyor.Bütün köpek türlerinde bu olay aynı.Atıyorum bir ingiliz bulldog u da çekiştirmeyi seven inatçı bir köpektir.Siz bu köpeği alıp ondaki gücü kontrol edemezseniz o oda saldırgan olur.Bakın üstteki arkadaşın dogo argentino su da ülkemizde yasaklanmış bir klöpek ama ne kadar sakin dimi? TOPLUMSAL ORTAMDA rahatça gezdirebiliyor sahibi çocuklar vs herkes sevebiliyor.Benim pitbulumda öyle.İsteğen herkes çoluk çocuk yaşlı geçnç herkes sevebiliyor.Ve beni tebrik ediyorlar böyle bir köpeğe sahip olduğum için.Yani sonuçta olay sahibinde bitiyor köpeklerin hiç bir suçu yok.Madem böle bir yasa var, "saldırgan" ve sokak köpekleri için terapi merkezi açsınlar alınan köpekleri de orada eğitsin devlet.Köpek sahibine sadece para cezası kesiyor adam onu ödeyip tekrar başka bir köpek alıp dövüştürüyor vs.Madem böle bir yasa var SALDIRGAN köpeklerin değil APTAL sahiplerinin cezalandırılması gerek.Aklı başında olan bir köpek sahibi köpeğini bile bile saldırgan vahşi yapmaz.

• benimde hem goldenım hem dogom var.ikisini tutayım sizde karşımda durun inanınki goldenım dogomdan daha atak ama ısırmak için değil oda sadece havlıyor.bu yetiştirme ile alakalı bir durum.dogoyu goldendan sonra aldım.goldenımda yanlız olunca eve bekçilik eder oldu.bu kadar ön yargılı yaklaşmayın bu ırklara.tabiki köpeğini iyi eğitemeyen insnalar vardır.parklarda bu ırkları tasmasız boş bırakan vardır.biz bunlara karşıyız zaten ama bi ırkı bu saldırgn diyip böyle dışlamak,besleyenlerede piskopat gözüyle bakmak cahilliktir
  • birşey daha söyleyim sizlere.ülkemizde yasaklı 4 ya da 5 ırk var ve bunların 1-2 tanesi ülkemizde yok!bu yasağı getirenlerde hayatında hiç bu ırkları görmemiş olan insnalar.yani bunlar hayvan bilimci vs değil!şimdi bu ırkın yasaklanmasını savunanlara bir sorm olucak.tamam bunlar yasaklandı.piyasada hiç bu ırklardan kalmadı.sizce köpek dövüştürenler(kangalda dövüştürülüyo ama yasaklanmadı),köpekle hava atmak isteynlr ya da köpeğini insanlarının canını yakmak için kullananlar başka ırklra yönelmeyecekmi?pittbul bitti biz köpek beslemeyelim,dövüştürmeyelimmi diyecekler sizce.alıcklar rottları,cane corsaları,dogo canieroları onları bu işler için kullanacaklar bu sefer bu yanlış beslenen köpekler insanları ısıracak.onlar yasaklancak başka ırk...... böyle gidecek bu olay...çözümün ırkla ilgili bir yasaklama olmadığını göremiyorsanız siz o ırklardn aslında daha vahşi oldğunuz içindir

• Çocuk parçalayan başka türün haberini görmedim, onlar da parçalıyorsa onlar da yasaklansın. Uyutulmasın, ülkeye sokuşu yasaklansın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal can

Çocuk parçalayan başka türün haberini görmedim, onlar da parçalıyorsa onlar da yasaklansın. Uyutulmasın, ülkeye sokuşu yasaklansın.

çocuk öldüren başka köpekler nerdeyse ev ortamında devlet tarafından besleniyor unutmayın!yazdığımı okursanız anlıycaksınız.pittler bitse rott besliycekelr bu sefer rottlat ısıracakisonra golden,sonra daha küçük ırklar,,bunun sonu yok.bunun tek yolu köek sahiplenmenin belli şartlar altında GERÇEKLEŞMESİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal can

Çocuk parçalayan başka türün haberini görmedim, onlar da parçalıyorsa onlar da yasaklansın. Uyutulmasın, ülkeye sokuşu yasaklansın.

Bilip bilmeden konup yorum yapıyorsunuz.Pitbullun zamanında ismi çıktı o yüzden medya da haber ilgi çeksin kendi haberi okunsun,bilinsin diye hep pitbulları haber yapıyorlar.Sanki pitbul dışındaki diğer köpekler insanlara hiç saldırmıyor, sanki sokak köpekleri hiç ısırmıyor.Yani insanın adı çıkacağını canı çıksın diye boşuna dememiş atalarımız.
    Dünyada en çok ısıran köpeklerin başında kimler geliyor bir bakın isterseniz.Ve ne yazıkki o insan öldüren köpekler var.bakın pitbullar demiyorum çünkü her köpek insan öldürebilir, zarar verebilir.Sizinle alakalı bişi yani.Siz nasıl eğitirseniz öyle davranır.Bunu düşünemiyorsanız şöyle bir örnek vereyim: Mesela sizin küçük bir çocuğunuz var.Siz ona gerekn ilgiyi,sevgiyi ve eğitimi verirseniz ileride mükemmel,çevre tarafından sevilen bir birey olur.Aynı şey köpekler içinde geçerli.Umarım anlamışssınızdır.

• O zaman belli aralıklarla hem köpek hem de sahibi psikolojik denetimden geçsin.

Ayrıca evet, bilip bilmeden gelip bu konuya yazıyorum. Çünkü benim olayla hiç alakam yokken çok bilgili(?) köpek sahipleri ile aynı kaldırımda yürümek zorunda kalıyorum. Aynı yaşam alanını kullanıyoruz, o yüzden fikrimi belirttim. Dediğim gibi medya bize hangi olayları gösterirse onu görüyoruz. Sokaktaki vatandaş olarak bunun takibini yapamam. Köpek sahipleri olarak siz yasağa karşı çıkıyorsunuz ama bunun yanında da yapıcı davranış sergilemeniz lazım.

Bu arada hayvan düşmanı değilim. Adı bu olaylarla duyulmuş canlılarla ilgili aynı türde olayların bir daha yaşanmaması gerektiğini düşündüğüm için buraya fikrimi belirtiyorum.

• bizlerin istğide bu zaten.denetim!her önüne gelen bu köpekleri değil hiçbir köpeği alamasın.amerikada bir köpek alıp ona gerekli şekilde bakamıyrsanız köpeğinizi elinizden alıyorlar vede mahkemeye veriliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L4st

onu tasmasıyla taşımayan hayvanları kısırlaştırmalı...

sıkıntı buradan doğuyor zaten. köpekle insanların üzerine giderek artistlik yaptığını zanneden tipler var aramızda.

quote:

Orijinalden alıntı: Marksman84

Bence pitbull sahibi olmak isteyenler özel lisans almalı ve eğitimden , testlerden geçmeli emin olun ki sorun köpekde değil sahiplerinde.Köpek zaten yırtıcı yönü yüksek olan bir ırk , sahipleride bunu teşvik ederse.Bu yüzden böyle sonu kötü biten olaylar görüyoruz.

+1.güzel çözüm. böyle bir işlemle önlem alınabilir ancak lisans almadan besleyenler olacaktır.
    lisansı ucuz,lisanssız besleme cezasını ağır yapıp böyle bir düzenleme getirilirse gerçekten güzel bir tedbir olabilir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.