Şimdi Ara

Pitbull mu Dogo mu kararsız kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
28.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda bir köpek edinicem. Bahçede kalıcak. Bu iki köpek arasında kaldım. Sizin tavsiyeniz nedir. Sebebiyle birlikte yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 15 Eylül 2013; 16:45:52 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pitbull mu Dogo mu: Karar Verme Rehberi

Pitbull ve Dogo Argentino, güçlü ve sadık köpek ırklarıdır. Hangisinin sana daha uygun olduğuna karar vermeden önce aralarındaki farkları anlamak önemlidir.

Saldırganlık ve Agresiflik

Pitbull'lar genellikle daha saldırgan ve agresif olarak kabul edilirken, Dogo Argentinolar daha sakin ve daha az saldırgandır. Ancak, her iki ırk da uygun şekilde eğitilmezse saldırgan davranışlar sergileyebilir.

Güç ve Büyüklük

Dogo Argentinolar, Pitbull'lardan daha büyüktür ve daha güçlüdür. Bir Dogo Argentino tipik olarak 40-45 kg ağırlığında ve 60-65 cm boyunda iken, bir Pitbull 15-25 kg ağırlığında ve 45-53 cm boyundadır.

Kişilik ve Mizaç

Pitbull'lar genellikle sahiplerine karşı sevgi dolu ve sadıktır. Enerjik ve oyuncu olabilirler ve çocuklarla iyi geçinebilirler. Dogo Argentinolar da sahiplerine karşı sadıktır, ancak genellikle daha bağımsız ve daha az oyuncu olabilirler.

Sağlık ve Bakım

Her iki ırk da orta düzey sağlık sorunlarına sahiptir. Pitbull'lar kalça displazisi, tiroid sorunları ve alerjilere daha yatkındır. Dogo Argentinolar sağırlık, kalp sorunları ve cilt sorunları geliştirebilir. Her iki ırkın da düzenli egzersize ve uygun bakıma ihtiyacı vardır.

Eğitim ve Sosyalleşme

Hem Pitbull'lar hem de Dogo Argentinoların erken eğitim ve sosyalleşmeye ihtiyacı vardır. Sağlam bir liderliğe ihtiyaç duyarlar ve uygun eğitimi almazlarsa problemli hale gelebilirler.

Uygunluk

Pitbull'lar aktif aileler, bekarlar ve deneyimli köpek sahipleri için uygun olabilir. Dogo Argentinolar, geniş alanlara ve deneyimli köpek sahiplerine ihtiyaç duyan büyük, güçlü köpeklerdir.

Sonuç

Pitbull mu Dogo mu sorusunun cevabı, yaşam tarzına ve tercihlerine bağlıdır. Her iki ırk da sadık ve güçlü köpeklerdir, ancak farklı kişilikleri ve ihtiyaçları vardır. Hangisinin sana daha uygun olduğuna karar vermeden önce araştırmanı yapman ve bir profesyonele danışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Belli kriterleriniz varmı? onları söyleseydiniz ona göre birşeyler söylerdim. Şu an birşey diyemem ama bana kalırsa dogo.
  • Enes4125 kullanıcısına yanıt
    Daha önce köpek besleme konusunda tecrübeniz var mı?2 adet dogo arjentino besliyorum köpekler konusunda fazla bilgim ve tecrübem olmasına rağmen beni oldukça zorladılar.Sandığın kadar beslenmesi kolay değil.Dogo arjentino soğuğa fazla dayanıklı değildir fazla rüzgar almayacak bir barınağa ihtiyaç duyacaktırlar.Geçen kış belli zamanlarda kaldıkları yerde ısıtıcı olmasına rağmen üşüdüklerine sahit oldum.Resimlerde gördüğün dogo arjentinoları ülkemizde bulman oldukça zor.Aylarca yavru aradım en sonunda almanyadan bulabildim yavrularımı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezeryildirim

Daha önce köpek besleme konusunda tecrübeniz var mı?2 adet dogo arjentino besliyorum köpekler konusunda fazla bilgim ve tecrübem olmasına rağmen beni oldukça zorladılar.Sandığın kadar beslenmesi kolay değil.Dogo arjentino soğuğa fazla dayanıklı değildir fazla rüzgar almayacak bir barınağa ihtiyaç duyacaktırlar.Geçen kış belli zamanlarda kaldıkları yerde ısıtıcı olmasına rağmen üşüdüklerine sahit oldum.Resimlerde gördüğün dogo arjentinoları ülkemizde bulman oldukça zor.Aylarca yavru aradım en sonunda almanyadan bulabildim yavrularımı.

Kardeş ben daha önce cins köpek beslemedim. Birçok sokak köpeği sahiplendim onlara baktım. Küçüklüğümden beri seviyorum bu köpekleri. Ben sürekli araştırıyorum bu konuda , ayrıca ilerde karşılaşcağım sorunlarda da senin gibi insanlara danışırım. Ama soğuğa dayanıklı olmadığını söylemen çok iyi oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sailyn

Belli kriterleriniz varmı? onları söyleseydiniz ona göre birşeyler söylerdim. Şu an birşey diyemem ama bana kalırsa dogo.

Güçlü , dayanıklı , atletik ve sadık bir dost. Soğuk ve sıcakla arası iyi olan. Oynamayı seven, yeri geldiğinde bekçilik yapabilecek bir köpek. Ama en önemlisi beni ailemi çok seven sadık bir dost.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

quote:

Belli kriterleriniz varmı? onları söyleseydiniz ona göre birşeyler söylerdim. Şu an birşey diyemem ama bana kalırsa dogo.

Güçlü , dayanıklı , atletik ve sadık bir dost. Soğuk ve sıcakla arası iyi olan. Oynamayı seven, yeri geldiğinde bekçilik yapabilecek bir köpek. Ama en önemlisi beni ailemi çok seven sadık bir dost.

Alıntıları Göster
    Bekçilik konusunda dogo zayıftır. Bekçilik için pek önerilmez. Dogo nun soğuğa dayanıklılığıda düşüktür. Pitbull'unda çoğu ırka göre düşüktür ama yaşayabilir sanırım. Bence bir alman çoban köpeklerini araştırın. Bu iki ırkın haricinde size onu öneririm.

• quote:

Bekçilik konusunda dogo zayıftır. Bekçilik için pek önerilmez. Dogo nun soğuğa dayanıklılığıda düşüktür. Pitbull'unda çoğu ırka göre düşüktür ama yaşayabilir sanırım. Bence bir alman çoban köpeklerini araştırın. Bu iki ırkın haricinde size onu öneririm.

Sağolasın o ırkla ilgilenmiyorum. Ben Kocaeli'de yaşıyorum burası çokta soğuk olmaz zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Sağolasın o ırkla ilgilenmiyorum. Ben Kocaeli'de yaşıyorum burası çokta soğuk olmaz zaten.

Alıntıları Göster
    ben sizin ilgilendiginiz ırk türlerini anladım az çok zaten. Presa canario bakın isterseniz birde o da çok güzeldir.

• quote:

Bekçilik ve koruma özellikleri açısından ilk sıralardaki türlerden biri dogo arjentinodur.Yurt dışındaki pek çok güvenlik kuruluşu bu türleri koruma köpeği olarak kullanmakta neye dayanarak bekçiliği zayıf diyorsunuz anlamadım.
  • quote:

quote:

Kardeş ben daha önce cins köpek beslemedim. Birçok sokak köpeği sahiplendim onlara baktım. Küçüklüğümden beri seviyorum bu köpekleri. Ben sürekli araştırıyorum bu konuda , ayrıca ilerde karşılaşcağım sorunlarda da senin gibi insanlara danışırım. Ama soğuğa dayanıklı olmadığını söylemen çok iyi oldu.

Köpeğinizi alırken özellikle dogo alacaksanız kesinlikle anne ve babasını görün.Mümkünse şeceresiz yavru almayın.Dogo arjentino larda doğan yavruların yarısına yakını ya sağır oluyor ya da büyük ölçüde duyma kaybı yaşıyor.Bunu sadece iyi kana sahip köpekler alarak önleyebilirsiniz.Benim köpekleri aldığım almanyadaki çiftlikten soy kütüğünü ve şimdiye kadar dünyaya gelen kardeşlerinin kayıtlarını talep ettim.Köpeklerimden önce dünyaya gelen 100 kardeşinden 1 tanesi hasta olarak dünyaya gelmiş bu güzel bir oran olduğu için yavruları oradan aldım.Yavruların anne babasından dedesine kadar hepsinden meydana gelen gen aktarımı sonraki neslin sağlık durumunu direk etkiliyor.Almadan önce iyi araştırın daha sonra üzülmeyin.

• quote:

ben sizin ilgilendiginiz ırk türlerini anladım az çok zaten. Presa canario bakın isterseniz birde o da çok güzeldir.

Presa canario çok güzel köpek , PitBull a da çok benziyo. Ama yavru bulmak biraz zor galiba.
  • quote:

quote:

Presa canario çok güzel köpek , PitBull a da çok benziyo. Ama yavru bulmak biraz zor galiba.

Alıntıları Göster
    Ben Dogo alıcam seni bilmemde yalnız pitbul daha zor bir köpek Dogoya göre bence Dogo al

• quote:

quote:

Bekçilik ve koruma özellikleri açısından ilk sıralardaki türlerden biri dogo arjentinodur.Yurt dışındaki pek çok güvenlik kuruluşu bu türleri koruma köpeği olarak kullanmakta neye dayanarak bekçiliği zayıf diyorsunuz anlamadım.

Bakın sizde koruma diyorsunuz bekçilik değil. Bekçilik ve koruma farklı şeyler dikkatinizi çekerim.

Bekçilikde ilk sırada falanda değildirler.

Ben size söyleyim ilk sıradakileri;

-Alman çoban köpeği
    -Rottweiler
    -Presa Canario
    -Doberman
    -Pitbull terrier
    -Amerikan Bulldog
    -Kurt Köpeği

ve tabikide gururumuz olan Kangalı unutmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sailyn -- 21 Eylül 2013; 12:29:41 >

• Sailyn S kullanıcısına yanıt
    Bekçilik ve koruma çok farklı kelimeler gibi bahsetmişsiniz.Bekçilik bir nesneyi veya alanı koruma işi olarak nitelendirilebilecek bir kelimedir.Dogo arjentino da bunu tam anlamıyla gerçekleştirebilecek kusursuz bir ırktır.Okuduğum bölüm gereği bazı köpek eğitim çiftliklerinde bulunma fırsatım oldu.Dogo arjentino en az alman ve belçika çoban köpekleri ve diğer mastif ırkları kadar rağbet görüyor bir o kadar da başarılı sonuçlar alıyor.Sırf bu ırkın en iyilerinden birini almak için dil öğrenmeyi de bahane ederek Almanya'ya gittim.2 adet yaklaşık 8 aylık dogo arjentino sahibiyim gereken eğitim verildiğinde inanın yazdığınız pekçok ırktan daha iyi sonuç alınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzgibilimonata -- 21 Eylül 2013; 13:48:07 >
  • Gereken eğitim verildiğinde demişsiniz aradaki fark bu işte benim dediklerim içgüdüsel olarak yapıyor bunu. Korumacılığa gelince koruma olayı aslında body guarddır. Köpekleriniz yanındayken sıkıyosa size biri elini kaldırsın. Bakın bu konuda çok çok iyiler ona birşey diyemem ama bekçilikte birazda içgüdü olcak dogoların %80ni sağırdır veya işitme problemleri vardır. Ses duymadan yapılan bekçilikte ne kadar iyi olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Gereken eğitim verildiğinde demişsiniz aradaki fark bu işte benim dediklerim içgüdüsel olarak yapıyor bunu. Korumacılığa gelince koruma olayı aslında body guarddır. Köpekleriniz yanındayken sıkıyosa size biri elini kaldırsın. Bakın bu konuda çok çok iyiler ona birşey diyemem ama bekçilikte birazda içgüdü olcak dogoların %80ni sağırdır veya işitme problemleri vardır. Ses duymadan yapılan bekçilikte ne kadar iyi olabilir.

Gerçekten dogoların %80 i sağır mı ?
  • quote:

quote:

Gereken eğitim verildiğinde demişsiniz aradaki fark bu işte benim dediklerim içgüdüsel olarak yapıyor bunu. Korumacılığa gelince koruma olayı aslında body guarddır. Köpekleriniz yanındayken sıkıyosa size biri elini kaldırsın. Bakın bu konuda çok çok iyiler ona birşey diyemem ama bekçilikte birazda içgüdü olcak dogoların %80ni sağırdır veya işitme problemleri vardır. Ses duymadan yapılan bekçilikte ne kadar iyi olabilir.

Gerçekten dogoların %80 i sağır mı ?

%80 değil %10 lütfen doğru bilgilendirelim,kulakdan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyelim
  • quote:

Eğitim vermediğiniz taktirde hiçbir tür istenilen performansı sergilemeyecektir.Her köpek bulunduğu alanı işaretleyerek koruma güdüsünde bulunur.Bekçi köpeklerinde daha sert iri ırklar kendine güvenen ırklar olarak niteliyeyim çok fazla havlamazlar kendilerinin yetersiz olacağını düşündüklerinde havlama güdüsünde bulunurlar.Alman çoban köpeği,doberman gibi ırklar neredeyse her şeye havlayıp haberdar eder zaten çoğu insanın bekçi köpeğinden istediği 1. öncelik haberdar etmesidir bu yüzden bu ırklar bekçilik için tercih edilen türlerdir.Dogo arjentinolarda bilinçsiz çiftleşme sonucu doğan yavrulardan %80 e yakın bir oranda sağır olmakta bilinçli çiftleştirme sayesinde safkan köpek eşleşmelerinde bu oran %10 lara kadar düşüyor.Sıradan çiftlikten alacağınız yavru büyük oranda ya sağır olacak ya da duyma kaybı yaşayacaktır.Bazı çiftlikler internet sitelerinde yavrularındaki oranları açıklıyor benim aldığım almanya da ki çiftlikteki oran %7'di.

• quote:

Orijinalden alıntı: buzgibilimonata

quote:

Eğitim vermediğiniz taktirde hiçbir tür istenilen performansı sergilemeyecektir.Her köpek bulunduğu alanı işaretleyerek koruma güdüsünde bulunur.Bekçi köpeklerinde daha sert iri ırklar kendine güvenen ırklar olarak niteliyeyim çok fazla havlamazlar kendilerinin yetersiz olacağını düşündüklerinde havlama güdüsünde bulunurlar.Alman çoban köpeği,doberman gibi ırklar neredeyse her şeye havlayıp haberdar eder zaten çoğu insanın bekçi köpeğinden istediği 1. öncelik haberdar etmesidir bu yüzden bu ırklar bekçilik için tercih edilen türlerdir.Dogo arjentinolarda bilinçsiz çiftleşme sonucu doğan yavrulardan %80 e yakın bir oranda sağır olmakta bilinçli çiftleştirme sayesinde safkan köpek eşleşmelerinde bu oran %10 lara kadar düşüyor.Sıradan çiftlikten alacağınız yavru büyük oranda ya sağır olacak ya da duyma kaybı yaşayacaktır.Bazı çiftlikler internet sitelerinde yavrularındaki oranları açıklıyor benim aldığım almanya da ki çiftlikteki oran %7'di.

Alıntıları Göster
    Eğitim konusuna katılmıyorum. Gittiğim veterinerin arka bahçesinde bir tane sokak köpeği var. Tamamen içgüdüsel. Eminim ki o çoğu safkan ırktan daha iyi bekçilik yapar. Ben dogoya hayır bekçilik yapamaz veya dogo kötüdür sakın onu almayın gibi şeyler demedim. Sadece bekçilik konusunda zayıftır dedim dikkatinizi çekerim. Bakın siz dogonuzu almanyadan özel olarak getirtmişsiniz. Ki almanyada da çok çok iyi bir breeder'dan almışsınız. Aldığınız köpeği profesyonel olarak yetiştirmişler. %7'e kadar indirdiğine göre çok iyi bir soy ağacından gelmekteler. Adamlar üstünde oturmuş çalışmışlar. Ama her dogoyu kendi dogonuzla kıyaslamayın. Bakın dogo bire bir adam korumada çok çok çok iyidir. Ama bekçilik konusunda ne yazıkki aynı şeyi söyliyemiyorum ben. Sizin köpekleriniz eğitimli ve çok iyi bir soydan gelmekte. Belki de dünya çapında köpekler, çok iyi breederlardan alınmış. Sizin dediğiniz kadarıyla öyle ya da ben öyle anladım. Herkes sizin gibi dışarıdan çok iyi köpek getirtemez öneride bulunurken lütfen herşeyi dikkate alarak öneride bulunun. Türkiyede yetiştirilen dogoların %70'i köpek dövüşü için. Ne yazıkki böylede bir gerçek var. Bu köpeklerin psikolojisi ne kadar iyi olabilir ki?

Ki yukarıda saydığım köpekler bekçilik konusunda kendilerini dünya çapında kanıtlamış köpekler. Amerikan bulldog hariç hepsinide yakından bildiğim köpekler olduğu için onları rahatça sayabiliyorum.

Edit:

@Enes4125

Yanlış bilgi değildir bu doğru bilgidir. Size şöyle açıklayım. Breederlık diye bir olay var dünya çapında çok yaygın türkiye'de de yeni yeni yaygınlaşıyo. İnsanlar bir cinsi alıyorlar. Sonra o cinsin devamını getiriyorlar. Ama amaçları mesela o cinste bulunun hastalıkları en aza indirmek veya daha uzun boylu ya da daha iri köpekler yetiştirmek. Size şöyle örnek veriyim aslında Macar Rottweiler diye birşey yoktur. Rottweiler alman köpeğidir. Macar Rottweiler denilen şey Macaristanda breederların daha iri ve daha büyük rottweilerlar yetiştirmesi sonucu ortaya çıkmıştır ve Macar rott olarak geçmeye başlamıştır.

Başka bir örnek Cane corso. Cane corsoların 2 farklı yüz tipi vardır. Uzun yüz tipini Amerikan breederlar üretmiştir.

Türkiyede bu konuda alman çoban köpeği meşhurdur. Mesela Ankara'da çok yakından bildiğim bir çiftlikte Kızıl ve standartlarına uygun alman çoban köpekleri yetiştirilmekte. Kızıl ama öyle böyle kızıl değil köpek sadece kızıl ve siyahtan oluşuyor ve gerçekten çok güzel hayran olduğum köpekler. Mesela Trabzonda başka bir çiftlikte Uzun tüylü alman çoban köpeği breederlığı yapılmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sailyn -- 24 Eylül 2013; 12:35:04 >

• quote:

Dogo nun soğuğa dayanıklılığıda düşüktür. Pitbull'unda çoğu ırka göre düşüktür ama yaşayabilir sanırım.

quote:

Dogo arjentino soğuğa fazla dayanıklı değildir fazla rüzgar almayacak bir barınağa ihtiyaç duyacaktırlar.Geçen kış belli zamanlarda kaldıkları yerde ısıtıcı olmasına rağmen üşüdüklerine sahit oldum.

Hocam soğukta yaşayan bir pitbull , kısa zamanda yavru pitbulum olucak malum kışta geliyor. Sorun olmaz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 25 Eylül 2013; 13:23:14 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.