Şimdi Ara

pirelli p7 cinturato lastik nasıldır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
66.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 205/55/r16 91h modeli 112.5 tl ye geliyor. 30 eylülde biten kampanyadan (600 tl alışveriş - 150 tl indirim kuponu - 12 taksit - montaj bedava : toplam 450 tl çok iyi fiyat) faydalanınca. 2 tane aldım su an sorun yok gayet sessiz yol tutuş fena değil (sıkıntı yaşamadım ama yerler ıslanırsa daha iyi test ederim) üretim tarihi de 10/13 yeni sayılır. 2 tane daha ayın 8 ince geliyor. o zaman daha iyi test edilir.. kolay gelsin.
  • VetBat kullanıcısına yanıt
    Maşallah...Üstüne para alacakmışsınız neredeyse...
  • Merhaba 2012 Model aracımın üzerinde gelen lastikler gayet konforsuz ve sert bir yapıya sahip, bir daha alırken lastiklere kesinlikle dikkat edeceğim
  • 215 55 r16 goodyear efficentgrip performance lastik aldık iki hafta önce tanesi 300 dü 205 lerin 200 dü içim gitmişti aynı lastiğin 10 mm büyüğüne 400 lira verdik diye..

Lastiğe gelecek olursak pirelli p7 ile goodyear effgrip performance arasında üretim teknolojisi olarak goodyear bir değil iki gömlek üstün genel olarak yani model değil marka bazındada durum böyle..

Ancak pirelli p7 de gayet tatminkar bir lastik..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende345 kullanıcısına yanıt
    haklisiniz gercekten iyi denk geldi. ayrica islak zeminde deneme sansim oldu. tatmin edici derece iyi. lastik sifir onunda etkisi var ileride nasil olur hayirlisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Bu arada; P7 ile Cinturato P7 tamamen farklı lastikler onun da altını çizmiş olalım. Bazı arkadaşlar farkında olmadan düz P7 kullanıpta onun hakkında yorum yapıyor olabilirler sert, yol tutuş zayıf vs. diye zira Cinturato P7 ne kadar iyiyse, düz P7 de o kadar kötü haberiniz olsun... Bu ince ayrımın farkında olmadan bendeki P7 şöyle böyle diye yorum yapmayın bence.

Şimdi baktım sadece P7 yok ki. Cinturato P7 ve Cinturato P7 Blue var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tg04

quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Bu arada; P7 ile Cinturato P7 tamamen farklı lastikler onun da altını çizmiş olalım. Bazı arkadaşlar farkında olmadan düz P7 kullanıpta onun hakkında yorum yapıyor olabilirler sert, yol tutuş zayıf vs. diye zira Cinturato P7 ne kadar iyiyse, düz P7 de o kadar kötü haberiniz olsun... Bu ince ayrımın farkında olmadan bendeki P7 şöyle böyle diye yorum yapmayın bence.

Şimdi baktım sadece P7 yok ki. Cinturato P7 ve Cinturato P7 Blue var.

o mesajın tarihi 2011 birader. o zaman blue falan yoktu.
  • :) Arabayı teslim aldım ve lastikler çok güzel bence
  • 5200 kilometrede yanaklarda balon yaptı ön lastikler. 225/45/17. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
  • Bende Yeni Pirelli Cinturato P7 aldım 215/60/16

Daha yeni lastikler 2019 47. hafta üretimi .

daha 300 km yapmadım ama giderken bi uğuldu çıkıyor. bu yeni olduğu için mi acaba

• Arkadaşlar ben de bu lastikten var. Ama artık yıl ömrünü tamamladı. Yine aynı lastikten bakıyorum. Bir satıcıda 225 50 17 98Y xl ao buldum uygun fiyata. Aracım ağır bir araç, zafira tourer... O yüzden xl almam lazım. Ancak AO ya kafam takıldı. Audi içinmiş sanırım. Fark nedir? Bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanrevan -- 20 Mayıs 2023; 13:42:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaanrevan kullanıcısına yanıt

uygun fiyat dediğiniz nedir eğer 3000 liraya yakınsa bu bütçede ve ebatta birçok üst seviye seçenek var ve fiyatları da birbirine oldukça yakın. p7 eski bir model, p7c2 var ama fiyatı diğerlerine göre yüksek ve hak ettiğini düşünmüyorum, michelin pilot sport 5'den bile yüksek fiyatı. ayrıca daha yeni çıkış yapmış olan modeller var turanza 6, premiumcontact 7 gibi, onlardan bile yüksek. AO, MO vs. diye yüksek fiyattan veriyorlar galiba. yine de bahsettiğiniz fiyata göre değişir eğer gerçekten uygunsa iş görmez bir model değil, zaten zaman içerisinde lastik hamuru da güncelleniyor.

• Benim de 225-50-17 W94 RFT ihtiyacım vardı. Araç üzerinde Pirelli Cinturato P7 var ve 5 yıla yakın zamandır da kullanıyoruz. Bir memnuniyetsizlik olduğundan değil ama başka marka mı seçsem bu sefer diye çok araştırdım. ContiSportContact 5, EcoContact, Bridgestone T001 arasında çok gittim geldim. Michelin ve Good Year düşünmedim, çabuk bitiyor, yumuşak ve ülkemiz yollarında kullanım ömrü az. Bridgestone çok sert, EcoContact sessiz daha yumuşak ama testlerde hep ortalarda derece yapmış, araç F30 kasa 170 beygir arkadan itiş, ıslak zemine güvenemedim, CSC 5 halihazırda diğer aracımız C200 de 18 inç olarak kullanıyoruz ama sanki çabuk tükeniyor, kullanım ömrü az gibi, 2 yıl oldu bayağı bir diş derinliği azaldı. Ayrıca Continental lerin üzerinde çoğunlukla Mercedes MOE amblemi oluyor, BMW de kullanmak garip olacaktı çok önemli olmasa da:)

Bakınca aracın üzerinde kullandığımız P7 den gayet memnunuz, her konuda tatminkar, hatta ortalamaların üzerinde diye düşünerek tekrar Pirelli Cinturato P7 ile devam kararı aldım. Kullanım ömrü, sertlik oranı, sessiziliği, ıslak ve kuru zemin yol tutuş ve frenlemesi çok iyi.

Fiyat olarak da 3.050 TL ye aldım tanesini. Contiler ve Bridgestone ise 2.900 - 3.150 TL arasında idi zaten.

• Ben 2150 tl ye bulmuştum Pirellileri. Ama dot 2021 çıkınca üstüne 500 ekleyip Continental Premium Contact 7 XL 2023 almaya karar verdim son anda. Pirelli Cintrutato P7 den kullandığım 4 senenin iki senesinde oldukça memnundum ama özellikle son 1 sene Bridgestone dan farkı kalmadı sertlikte. Zaten çatladı her taraf, bir de yanaktan durduk yere hava kaçırınca vazgeçmiş oldum bir şekilde.

Dün premium Contact 7 ler geldi. Henüz takmadım. Ancak şöyle bir durum da bu lastiklerin yanak bölgeleri olsun, sırt kısımları olsun aşırı yumuşak geldi bana. Sanki tırnaklasam koparacakmışım gibi bir his veriyor özellikle yanak bölgesi. İlginç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene 2.el olarak aldığım A3'ün üzerinde geldi P7 cinturato'lar. ( AO-71db )

Artık bir önceki aracım Kadjardan sonra mıdır bilemem ama pamuk gibi geldi. Dişleri de çok iyi durumdaydı.

Fakat 3 tanesinin 2017, birinin 2021 olduğunu görünce içime sinmedi. Bir de ön lastiğin yanağında yırtık görünce değiştirmeye karar verdim.

O kadar araştırdım, en sessiz lastik olduğuna kanaat getirdiğim Nokian Wetproof lastikleri aldım. ( 68db )

Daha takar takmaz bir sorun olduğunu anladım. Özellikle düşük hızlarda uğultu yapıyordu.

3 ay 5000km kullandım ve iddia edilen en sessiz lastik olmadığından yola çıkarak tüketici hakem heyetine şikayet ettim. Uğraşlar sonucu ücret iadesi aldım. Zaten eski lastiklerimi takınca sorun olduğunu nokian bayisi de belirrti.

Tekrar aklım pirelliye gitti, bu sefer P7'nin yenilenmiş versiyonu olan P7C2'yi ( AO-68db ) aldım.

Sanki ilk kullandığım P7 kadar yumuşak değil ama nokian gibi de değil. Kuzey anadolu otobanından çıkıp TEM'e bağlanırken ki yolda gürültü yapıyor. ( Hendek tarafları ) Onun haricinde bir gürültü hissetmedim.

Ama bir sonraki lastiğim Michelin olur herhalde.

Yanlız şu da var, araba lastik seçiyor gerçekten de. Sizin aracınızdaki lastik başka benzer bir araçta iyi sonuç vermiyor.

Bir de bu desibel olayı tartışılır bir durum. Belli bir yol tipinde, belli bir hızda, belli bir sıcaklıkta, belli bir yükte yapılan test sonuçlarıdır. Her zaman db'si düşük lastik en sessiz lastik olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 1 Haziran 2023; 11:2:17 >

• passat'ımın orijinal lastikleri bunlardı. daha önce hiç 60binde lastik değiştirmemiştim, bunları değiştirdim. bir süre önce kaymaya başladı, yağmurda daha da fazla bu kayma. aslında dişleri de daha bitmemişti. yerine primacy 4+ aldım. ses + konfor + yol tutuş olarak çok daha iyi. pirelli'de düşük hızda giderken, özellikle yokuşta ani gaza yüklenmelerde hemen esp devreye giriyordu, bunda defalarca denedim, esp devreye girmedi. yokuşta ani hızlanmalarda hemen kendini salıyordu, bunda yok öyle birşey. ses + konfor zaten karşılaştırılamaz bile.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.