hocam merhaba konuyu hortlanmak için yeni all season sf 3 modelini 215 50 17 ölçülerinde satın aldım . Yeni konu açmak istemedim , var olan konunun devamı gibi olması açısından faydalı olur diye buraya gözlemlerini yazmak istedim. Değiştirmeden önce lastiği üzerinde dunlop lm 705 yazlık lastikler vardı ,1 senedir ben kullandım . Aracı satın aldığım arkadaş 30 bin km de lastiği satın alığ hiç değiştirmeden 2 sene aynı lastikle yaz kış kullanmış. 82500 km de lastiği sökmüş olduk. Çatlaklar çok fazlaydı lastik üzerinde , gözümü km açısından da doldurduğu için lastik arayışlarım sonrasında pirelli all season sf3 modelinde karar kaldım. conti all season 2 alacaktım ama 215 50 17 ölçüsünde yoktu , bridgeston turanza all season niyetlendim ,o da bayilerde vs 215 ölçülerinde olmayınca süper oto firmasından 4 adet satın aldım . 1.İlk fark ettiğim şey direksiyonun biraz ağırlaşması oldu , yüzeye daha iyi tutunması ile mi alakalı tam emin değilim ama sağa sola dönüşlerde biraz fazla güç uyguluyorum gibi hissetmeye başladım.LAstik basınçlarını haftada bir mutlaka kontrol ederim. Her zaman ki kullandığım basınçlarda lastikler. 2. Çok az yol sesinde azalma hissettim 3. konforda biraz artış oldu . 4. hafif kumlu yollarda sağa sola dönüşlerde arabanın önden kaydığını hissediyordum , bu yeni lastik ile öyle bir kayma artık yok . 5.Yakıtta çok az miktarda azalma olmuş gibi duruyor . Takip etmeye devam ediyorum bu hususi. 6. uğultu için 100 km üzeri hızlara çıktım evet malesef uğultu 100 den sonra bariz var. Yüksek hıza henüz çıkmadım uğultu vs var mı emin değilim . 10 gün oldu on gündür hep şehir içinde kullanıyorum. Tipini beğenmesem de şimdilik bir anormallik hissetmedim. Yukardaki kıyaslama için 50 bin km kullanılmış bir lastikle yapıldığı için tabi ki daha iyi olacaktır , ona göre okunmasını tavsiye ederim. Tamamen kendi kişisel görüşlerim. Satın alma sürecinde deneyimlerini benimle paylaşan arkadaşlara da teşekkür ederim. Düzenleme ekleme. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 30 Ekim 2024; 11:51:37 > |
Pirelli cinturato all season (4 mevsim lastik) (3 yil, 50000km sonraki izlenimlerim) (2. sayfa)
-
-
Öncelikle tekrardan "iyi günlerde kullanın"
Konfor değil ama ses, yol tutuşu ve yakıt konusunda net bilgilere sahip olmanız için 1000 km geçmesi ve bir miktar aşınmaya uğramış olması gerekir.
Bende daha yeni yeni 1000 km yı geçtim buna istinaden en azından continental 4 mevsim için ses konusunda çok başarılı olduğunu soyliyebilirim.
Umarim sizin lastikte de zamanla uğultu azalır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 30 Ekim 2024; 16:52:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buna duyduğuma sevindim umarım uğultu vs geçer . Gerçekten geçmezse baya üzüleceğim . Bir dünya para verip en iyisini alalım diye uğraşıyoruz , umarım karşılığını alabiliriz .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Güncelleme ; ara tatilde yaklaşık 1200 km yol yaptık 4 yetişkin 2 çocuk ile birlikte. Lastikte uğultudan bahsetmiştim , bahsettiğim ses sadece 90 km de olmaktadır. Sanki böyle hız sınırı uyarı gibi . Bu lastiklerde böyle bir özellik var mı bilmiyorum pirelliyi arayıp sormak lazım 85 de yok 95 de de yok , resmen 90 km hızda oluyor ,90 km hızı geçince ses ya da altında kesiliyor.Sürekli 90 da gideyim ses orada sürekli duruyor , acaba poryada falan bir şey var mı diye üst hızlara çıktığımda titreme vs sıfır. Çok sınırları zorlayan 120 üzeri çıkan biri değilim.Deneme amaçlı 150 km hıza falan çıktım , yol tutuşundan vs bir fark hissetmedim . Normal hızlarda konforunu çok beğendim , sanki yeni süspansiyon takılmış gibi ekstra bir his kesinlikle var . Şu an iyi ki almışım diyorum . Fikrim değişirse yine buradan yazarım.
İyi forumlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X