Şimdi Ara

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Piranhalar Güney Amerikadaki Amazon nehrinde yaşarlar. Suyun Sertlik derecesi 8-10 GH dır. Birçok çeşidi vardır. En popüler olanı P. Nattereri dir. Piranhalar bu nehirdeki leş yiyicilerdir. Ölü ve yaralı balıkları yerler. Aç kalmadıkları sürece kolay kolay saldırmazlar. Suyun titreşiminden ve kan kokusundan etkilenirler. Suların çekildigi dönemlerde çok tehlikeli olabilirler. Piranhalar normalde sağlıklı bir balığa saldırmaz. Eğer balığın hasta, güçsüz olduğunu hisseder ise veya yaralı ise bu onların dikkatini çeker ve saldırıya geçerler. Eğer avının yarası kanıyor ise hiç sansı yok demektir. Piranhalar çok asil hayvanlardır. Başka hiç bir balığı beslemek bu kadar zevkli olmayabilir. Ancak piranha beslemek için biraz bilgiye sahip olmak gerekir. Bu balıkların kendine has özellikleri vardır.

PİRANHA TÜRLERİ

Pygocentrus NATTERERI
    Türkiye'de bulabileceğiniz en iyi türdür. kırmızı karınlı olarak bilinir ve agresif bir türdür. Sürü halinde yaşar. En az 6 tane almak gerekir. Gerçek renklerini 10 cm den sonra alır. Bakımı çok zor değildir. Akvaryumcularda Nattereri diye genelde Pacu denen otçul türü satılır. satın alma bölümüne bakınız. Akvaryum en az 300lt, 26C su sıcaklığı, 6,5 pH gereklidir. 35 cm kadar büyür. Ortalama ömrü 10 yıldır.

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

Pygocentrus CARIBA Serralmus RHOMBEUS Pygocentrus PIRAYA
    Amazon nehrinde su içindeki agaç dallarında yuva yapan kusların oldukları yerlerde yuva altında bekler ve yuvadan düşen yavruları avlarlar. Orta agresifliktedir. Yüzgecinin arkasında siyah bir leke vardır. Nattereri ile beraber yaşayabilir. Amazonda çok sayıda bulunur. Sular çekildiginde kuşlara yem olur. Küçük sürüler halinde yaşarlar. bakımları kolaydır. Nattereri ile aynı koşullar saglanmalıdır.

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

Serralmus RHOMBEUS Pygocentrus PIRAYA
    Bulunması ve bakımı çok zor bir türdür. Doğada tek yaşarlar. Çok büyük bir akvaryum gerektirir. Black, Niger, White gibi çesitleri vardır. En agresif ve tehlikeli türlerden biridir. Çok güzel renkleri vardır. 40cm kadar büyüyebilir. Su değerleri çok önemlidir.

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

Pygocentrus PIRAYA
    En güzel renklere sahip ve türleri arasında en büyük olanıdır. 55 cm kadar büyür. Çok büyük bir akvaryum gerektirir. Brezilya'da yaşar. bakımı çok zordur. Çok çabuk büyür. Akvaryumda tek veya en fazla bir çift olarak yaşar.

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

AKVARYUM

Sağlıklı ve çabuk gelişen Piranhalar için belli şartlar yerine getirilmelidir. Şimdi bunları madde madde yazacağım.
    1. Akvaryum hacmi en az 300 lt olmalıdır. Ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur.

2. Akvaryum ortamı amazon şartlarına benzetilmelidir.Market bölümündeki belgesel çok faydalı olacaktır. Akvaryum dizayn edilirken amazon ortamına benzetilecek şekilde amazon bitkileri ve mongo kökleri koyulmalıdır.

3. Su biraz bulanık olursa daha iyi olur. Su kimyası bölümünde açıkladım. Sera Morena işinizi görür.

4. Piranhalar biraz ürkektirler. Bu yüzden saklanabilecekleri, kendilerini güvende hissedebilecekleri yerler yapmalısınız. Bol bitki, mongo kökü ve derelerden toplanan taşlardan yapılmış kovuk bu işinizi görür.

5. Mutlaka bir dış filitre gerekmektedir. Eğer paranız varsa Eheim yada biraz daha ekonomik olan ve benimde kullandığım Atman F4 kullanabilirsiniz. Dış filitre malzemelerini 2 ayda bir kesinlikle çesme suyu ile degil, akvaryumdan çektiginiz su ile temizleyin. Filitre 24 saat çalişmalıdır.

6. Akvaryum ısısı 26 C olmalıdır.
    7. Iyi bir hava motoru ile oksijen gereksinimini karşılayın. Hava motorununun ayarını yaparak 24 saat çalıştırın veya Filitenizin çıkışını su üstüne vererek dalgalar ve su üstünde akıntı oluşturur iseniz bu da gerekli oksijeni karşılar ve hava motoruna gerek kalmaz.

8. En önemli konu ise akvaryum suyudur. Su değerleri amazona yakın olmalıdır. Ph degeri 6,2-6,8 olmalıdır. Reverse Osmose cihazı ile bu değerleri yakalayabilirsiniz. Damacana ile su satın alıp kullanabilirsiniz. En yakın değer Nestle marka suda. Çeşme suyu kullanıyorsanız mutlaka 3-4 gün suyu bekletin. Sera Aquatan kullanarak sudaki ağur metalleri çözebilirsiniz. Haftada bir mutlaka 1/8 oranında dip suyu çekerek eksilen suyu beketilmiş su ile takviye edin. Hiç bir zaman komple suyu boşaltarak akvaryumu deterjan ile temizlemeyin. Haftada bir dip suyu çekmek ve dış filitre temizliği yeterli olacaktır.

9. Akvaryumun kapağını tam yaptırın. Yarım ise açık bölge için bir cam kestirin. Bu hem ısı kaybını önler, hem toz girmemesini sağlar ve hem de en önemlisi balıkların atlayıp ölmesini önler.

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

BESLENME

Piranhaları beslenirken izlemek en zevkli olaylardan biridir. Fakat Kendi kanımca bunuda kendi doğalarında olduğu gibi amazondakine benzetilerek doğal hayattaki gibi yapmak gerekir. Piranhalar doğada ölü, hasta ve yaralı hayvanlar ile beslenir. Tabi sular çeklidiği ve besin kıtliğı başladığı zaman her şeye saldırabilirler.

Günde bir kez düzenli olarak yem veriniz. Civciv, kuş gibi aşırıya kaçmamak kaydı ile canlı yem verilmesine karşı değilim. Ben haftada bir canlı japon balığı veriyorum. Japon balıkları en sevdikleri yemlerden biridir. Eğer balıklarınız japon balığını yemek yerine beraber yüzüyor ise gerçek etçil piranha değil demektir. Yada biraz alıştırma süresi geçmesi gerekiyor demektir. Iki gün aç bıraktıktan sonra, japon balığının kuyruğunun birazını kesip atınız. Yaralı balık daha çok ilgisini çeker. Doğada da yaralı balıklara saldırırlar.

Yavru balıklar mutlaka her gün beslenmelidir. Aksi taktride birbirilerinin gözlerini yerler.

3 cm kadar olan yavrulara tubifex, artemi salina, solucan.

3 cm den büyüklere temizlenmiş alabalık ,canlı balık, tavuk cigeri ve kalbi, dana yüregi, ciger ve dalak.

Yetişkinlere kurbağa dahil hersey. hamsi gibi deniz balığı ve kıyma vermeyin, suyu aşırı kirletir.

En iyi renklenme ve saldırganlık için : Haftada iki gün canlı balık (japon), haftada iki gün temizlenmiş alabalık ve haftada bir gün kurbağa. Bunlar haricinde bir şey vermeye gerek yoktur.

AYDINLATMA

Akvaryumda aydınlatma önemli bir konudur.

- Grolüx florasan kullanmanızı tavsiye ederim.

- Günde 12 saat aydınlatma idealdir. Fazlası yosunlasmaya sebep olur.

-Balıklarınızı aydınlatma açık iken yemleyin. Buna alıştıklarında izlemesi daha zevkli olacaktır.

-İlk basta ışık açılınca korkabilirler, ancak zamanla alışırlar. Korkuyorlar diye ışığı hemen kapatmayın.

- Akvaryumu pencere kenarına kurmayın. Çok fazla yosunlaşma olur.

- Florasanın watti çok yüksek olmamalıdır. 18 wat olabilir .Akvaryumun büyüklügüne göre optimum bir watt seçin.

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

• TIRSTIM
  • çok saol bilgiler için peki bende evde beslemek istiyorum en az kaç tane almam lazım?
  • neee !!! Türkiyede de mi varmış bunlardan ??? yani doğal ortamda , ben de tırstım şimdi
  • Ne puşt bir balık türüymüş
  • bu hayvancağızlar nerde satılıyo.
  • cok tatlı gorunuolar
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeRtuLaN

çok saol bilgiler için peki bende evde beslemek istiyorum en az kaç tane almam lazım?

en az 6 tane beslemek zorundasın çünkü bunlar sürü balıklarıdır amazondada bu şekilde yaşar ve beslenirler.eger almaya karar verirsen 10-20 ytl arası değişiyo fiyatları büyüklüklerine göre.
  • Hocam bizde de var piranha'ya benzer balıklar. Ama bunlar gibi vahşi bir görünümleri yok, dişleri falan görünmüyor. Resim ekleyeyim hatta:

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

Nedir bunlar piranha mıdır? Ciğer, böbrek falan veriyoruz yiyorlar. Bir de bunların daha büyükleri var, siyah renkte. Pacu falan sanırım, ben biraz araştırmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantele -- 20 Aralık 2005 22:48:44 >
  • kantele bu resim herhalde

@@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

ayrıca bunun manyak ızgarası olur ha baksana löp et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piêr Dé Sans -- 20 Aralık 2005 22:49:18 >
  • Hemen atlama, düzelttim
  • Bi ara bende beslemiştim yaw bunlardan 4 tane

Tabi sonunda hayatları kaydı
  •  @@@@@@@PİRANHA@@@@@@@

ßalığa ßak ya Utanmadan Ne GüzeLde PozLar veriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: daldandala

quote:

çok saol bilgiler için peki bende evde beslemek istiyorum en az kaç tane almam lazım?

en az 6 tane beslemek zorundasın çünkü bunlar sürü balıklarıdır amazondada bu şekilde yaşar ve beslenirler.eger almaya karar verirsen 10-20 ytl arası değişiyo fiyatları büyüklüklerine göre.

peki bana kabataslak bi fiyat çıkarır mısın herşey içinde sana zahmet en azından kaç para gidicek biliym.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: daldandala

quote:

peki bana kabataslak bi fiyat çıkarır mısın herşey içinde sana zahmet en azından kaç para gidicek biliym.

1-önce balıklardan başlıym 10-20 ytl arası değişiyo tanesi büyüklüklerine göre (bir piranha 35 cm e kadar büyüyebilir)

2-akvaryum 35-180 ytl

3-filtre 20 ytl,dış filtre 80 ytl (isteğe bağlı)

4-ısıtıcı 15 ytl

5-derece 5 ytl

6-akvaryum için arka plan resmi 5 ytl

7-kütük 25 ytl (suyun dengesini sağlar ve hafif bir kahverengi renk vererek suya amazon nehrındeki gibi olmasını saglar)

8-plastik agaç 15 ytl,gerçek bitki 25 ytl

9-cam silici 25 ytl (içten ve dıştan mıknatıslı)

10-yem 25 ytl

11-suya dökülecek iki çeşit damla toplam 25 ytl

Not:piranhalar hassas balıklardır ve kesinlikle akvaryumu koydugun yer ayakustu herkesın gectıgı bıyer olmasın dıkkat et.balıkların suyunu iki haftada bir yenile yani akvaryumdaki suyun yarısını boşalt ve üstüne içme suyu veya 2 gün dinlenmiş terkos suyu koy.filtreyi 2 haftada bir temizle ama temizlerken dikkat et içindeki süngeri sadece suyla ve bikere çalkala daha fazla diil.haftada 1-2 kere canlı balık at.ve elini sokarken mutlaka eldiven tak ilk başlarda korkarlar bişi olmaz ama büyüdükçe agresifleşirler.kesinlikle mor yada mavi renk ışık kullanma çünkü sevmezler beyaz grolüx ışık kullan.filtre hep açok kalsın.ışıgı gündüzleri kapatabilirsin ama sakın karanlıkta bırakma balıkları.eğer piranhaları çiftleştirmeyi basarabılırsenız bır pıranha 1000-1500 kadar yavru verır ve bu ısten para kazanırısınız.

Eğer piranhalar hakkında sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım ark lar.

• akvaryum dediğin insana huzur vermeli, sakinleştirmeli..
    içindeki balıklar elini kolunu kaparsa diye stress olup gerginleşirsek huzur mu kalır insanda, bu ne yaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: antique

akvaryum dediğin insana huzur vermeli, sakinleştirmeli..
    içindeki balıklar elini kolunu kaparsa diye stress olup gerginleşirsek huzur mu kalır insanda, bu ne yaa

• bu balık adamı yerr
  • valla ben bi tane almıştım bi kaç yıl önce. bi kaç ay besledim biraz büyüdü götürdüm aldığım yere geri verdim japon falan aldım. canvar gibi bişe la bunlar.
  • Konu hort...suan tankimda 16 adet natteri var 3 ve 4 cmler. İzlemisi asiri keyifli yavru olduklari halde. Korkunca yaptiklari sacma hareketler bile guzel 😅

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.