Şimdi Ara

Pioneer SE-CL751R subwoofer etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Arkadaşlar bu kulaklık elektronik müzik ve basslı müzik dinleyenler için vazgeçilmez bir kulaklık canavar gibi bass vuruyor kulaklarınızın içi titriyor resmen tizler için aynısını söyleyemicem ama basslı müzik sevenler sakın kaçırmasın kulaklık almayı düşünenler aynı zamanda bass meraklısı olanlar bir baksın bu yoruma tam bir bass canavarı bu kulaklık en kralını bile sollar inanın bana.
    Daha iyi anlamanız açısından video attım bakın nasıl titriyor laptoptan asaği düşüyor görün bir de kendi kulaklığınızla deneyin yerinden oynatamazsınız bile :)
    audiotechnica, seinnheiser sony mony bass konusunda bu kulaklıkla asla kafa tutamaz makine bildiğin olay budur abi hiç düşünmeden gidin basın parayı alın bence.
    101 desibel yazdığına bakmayın iyi bir cihaz da kaliteli şarkılarla gayet yüksek ses veriyor sizi kesinlikle tatmin eder merak etmeyin kablosu çok sağlam bir gün yanlışlıkla kulaklıklardan birinin üzerine bastım kırılmadı vayyyyyy be adamlar harbiden yapmışlar dedim o an, vereceğiniz parayı kuruşu kuruşuna hakeden bir kulaklık.

• Almayı planladığım kulaklıklardan birisi ancak şunlar beni düşündürüyor;
    1) Ağırlığı sebebiyle spor yaparken çıkma ihitmali,
    2) Bass elbette iyidir hoştur ama tiz eksikliği kulaklıkta bir zorunluluk olmamalı,
    3) Vücuttaki, özellikle boyundaki terleme kabloyu sertleştirir yapıda mı? Eğer öyleyse benim gibi bisikletçilere 1 ay dayanmaz.

Bunun kablosu değişebilen ve kablo korumalı olanı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: someone74

Almayı planladığım kulaklıklardan birisi ancak şunlar beni düşündürüyor;
    1) Ağırlığı sebebiyle spor yaparken çıkma ihitmali,
    2) Bass elbette iyidir hoştur ama tiz eksikliği kulaklıkta bir zorunluluk olmamalı,
    3) Vücuttaki, özellikle boyundaki terleme kabloyu sertleştirir yapıda mı? Eğer öyleyse benim gibi bisikletçilere 1 ay dayanmaz.

Bunun kablosu değişebilen ve kablo korumalı olanı var mı?

1. ağır olmasına ağır evet normal kulaklıklar gibi takarsanız ağırlığından dolayı düşüyor evet ama bu şekilde takıldığı için düşme sorunu ortadan kalkıyor. sağlam bass veren bir parçada sesi çok fazla açarsanız bass o kadar yoğun çıkıyor ki titreşimden kulaklığın kulağınızdan yavaş yavaş dışarıya doğru hareket etmesi sonuç olarak düşmesi olası, inanın bana bu bir sorun değil.
    2. basslar tizleri boğmuyor bu kulaklık gümbür gümbür tiz de veriyor aynı zamanda 101 desibel fakat çok güçlü bir kulaklık bu konuda asla hayal kırıklığına uğramazsınız merak etmeyin yeter ki 320den aşağı müzik dinlemeyin ve iyi bir kaynakta kullanın yeter. 9.4 mm sürücüsü ile herşeye yeter bir kulaklık merak etmeyin.
    3. ter kabloyu sertleştirir mi sertleştirmez mi bilmiyorum ama yumuşacık bir kablosu var kolay kolay birbirine dolanmıyor ve çok sağlam elinize aldığınızda kaliteyi hissediyorsunuz.
    4. Pioneer SE-CX9 buna bak bakalım kullanmadığım için yorum yapamıyorum.

• kadir.uluag kullanıcısına yanıt
    Kulakta duruş şeklini ilk kez gördüm ve istediğim gibi diyebilirim. Kaynak lg g3 ve mp3 ler 320kbps olduğundan sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum ama eski sony k810i telefonumun player başarısı gerçekten çok iyiydi ya neyse. Ter konusuna gelince; şu zamana kadar kullandığım bütün kabloları malesef sertleştirdi. Bazı markaların kablolarında özel alaşımdan bahsediliyor hatta bazıları da etrafı kumaş benzeri bir madde ile çevrelenmiş. Bu sorunu da aşarsak kesinlikle alacağım bir model olacaktır pioneer.
    4 numaralı modeli ise kendi açımdan son derece sakıncalı buluyorum.

Detaylı bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: someone74

Kulakta duruş şeklini ilk kez gördüm ve istediğim gibi diyebilirim. Kaynak lg g3 ve mp3 ler 320kbps olduğundan sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum ama eski sony k810i telefonumun player başarısı gerçekten çok iyiydi ya neyse. Ter konusuna gelince; şu zamana kadar kullandığım bütün kabloları malesef sertleştirdi. Bazı markaların kablolarında özel alaşımdan bahsediliyor hatta bazıları da etrafı kumaş benzeri bir madde ile çevrelenmiş. Bu sorunu da aşarsak kesinlikle alacağım bir model olacaktır pioneer.
    4 numaralı modeli ise kendi açımdan son derece sakıncalı buluyorum.

Detaylı bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkür ederim.

ben mediamarkt'ten 200 tlye aldım internette daha ucuz 130+10 kargo olsa 140 liraya sahip olabilirsiniz. vereceğiniz parayı kuruşu kuruşuna hakeden bir üründür bir yere gittiğinizde tüm gözler sizin üzerinizde olacak bu kulaklık sayesinde çok farklı ve şık duruyor kulakta. dışarıya ses vermiyor onu da belirteyim, elinize aldığınızda elinizin titrediğini hissediyorsunuz, tavsiye ederim hemen alın bence :)

• Bende bu kulaklığı almak istiyorum, bir sorum var. Farklı petler çıkıyormu içerisinden ? en ufak petler kulağıma tam oturuyorda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EDYGL -- 8 Mart 2016; 20:33:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Betümüren

Bende bu kulaklığı almak istiyorum, bir sorum var. Farklı petler çıkıyormu içerisinden ? en ufak petler kulağıma tam oturuyorda

çıkıyor evet S, M ve L olmak üzere üç farklı boyda ped var S olanı kulaklığın üzerinde geliyor.
    yalnız ben kulaklığın standart pedlerini biraz kalitesiz buldum kendi HTC kulaklığımın pedini taktım HTC'nin pedleri daha rahat sanki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kadir.uluag kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Vsonic VSD3S ile Pioneer SE-CL751 arasında kaldım diyebilirim. Sanırım test ettikten sonra karar vereceğim.
  • someone74 kullanıcısına yanıt
    vsonic'e boşuna para yedirmenize gerek yok. bu firma biricik gr07'sini yüksek fiyata satmaya çalışan bu arada insanları zırva zırva modellerle oyalamak isteyen bir firma. benim sık sık önerdiğim aliexpress cks77'si veya brainwavz beta (ikisi aynı cihazlar) çok daha düşük fiyat aralığında vsonic'ten her açıdan daha iyi iş çıkarıyor. pioneer vs'si hakkında şuan birşey diyemiyorum ama vsonic'e boşuna para yedirmeyin orda burda okuduklarınıza bakarak. pioneer en azından daha farklı bir cihaza benziyor, kalıcaksan beta ile pioneer arasında kal derim.

bu arada bu cl751'i henüz kullanmadım ama cl711'den uzak durun, şüphe uyandırıcı şekilde benzeyen 721'den de uzak durun. yani öyle iki videoya bakıp etkilenirsiniz, benim para az bir iki alt model alayım dersiniz aman diyeyim. neden bilmiyorum ama cl711 tam bir felakettir. hepsiburada'dan alıp faturasıyla beleşe vermek zorunda kaldığım bir ürün. benimki mi kötü geldi diyip forumda bir iki kişiyle konuşmuştum geçen sene, onlar da birebir aynı yorumu yaptılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 9 Mart 2016; 1:44:41 >

• vaziyetu kullanıcısına yanıt
    VSD3S i ön plana çıkarma sebebim tamamen netteki yabancı forumlarda ve videolarda çok fazla olumlu yorumlara rastlamış olmamdır. Değiştirilebilir kaliteli kablo ve kulak üstü yapısı gerçekten önemli. F/P ürünü seçtikleri için ve 10/8 puan verdikleri için aklıma yattı. Pioneer daki bass ın çok kuvvetli olması hoş ancak müzik sadece bass tan ibaret değil, orta ses ve tiz de en az onun kadar önemli. Tercihim en az vsd3s kadar bası sağlam ama bir o kadar diğer sesleride verebilmesi. Full bass istesem gr07 yerine pioneer tercih ederdim ancak dengeli bir cihaz daha önceden senheiser 200 serisi dinleyen biri için de elbet önemli. Kaldı ki bisiklet sporuyla haşır neşir olduğumdan o kablo birgün eninde sonunda bir aktivite esnası ya da terleme ile kopacak biliyorum. Benimki sanırım bir tercihten ziyade zorunluluk olacak.
  • someone74 kullanıcısına yanıt
    illa değiştirilebilir kablo istiyorsan moxpad x3-x6 düşünebilirsin. bu hadise zaten saçma, birincisi vsonic üretim serilerinde sık sık sorun yaşıyor öyle ki vsd 3 serisinin bir türlü altından kalkamayıp en sonunda kabloları yapıştırarak sorunu çözdüler, böylece kablosu değişemeyen vsd 3'ler ortaya çıktı ki ben bugün alsam değiştirilemeyenleri tercih ederim stabilite sorunu yüzünden. ben ilk aldığımda vsd3 almıştım, birçokları gibi konektör sorunlu çıkmıştı. sorunu çözer diye gümüş kaplamalı kablo gönderdiler 10 dolarımı da yediler bu arada, sorun çözülmedi. kabloyu hediye ettiler ama çalışsaydı 10 dolarım tatlı gidecekti. sonra vsd3s'le değiştirdim, geleni de denedikten sonra sattım ancak o cihazın konektörü de kısmen yapıştırılmıştı, çok uğraşmama rağmen kablosunu çıkartamamıştım, durum bu isteyen alsın diyerek sattım.

o dönem kablo sorunlarını göstermek için çektiğim videolar da burda, head-fi'da herkes sorunlu diye inliyordu sayfalarca o dönem:
    https://www.youtube.com/watch?v=gr4aJqATGbY
    https://www.youtube.com/watch?v=EMxHyurXyFc

her zaman söylüyorum kulaklık bozulan birşeydir ve ucuz olan makbuldür çünkü hem pahalı olanlar (birçoğu) seste fark yaratmaz hem de yeniden alınması kolaydır. kablosu değişmesi iyi birşey gibi görünse de mantıklı olmuyor. bu sefer de konektör sorunları başgösteriyor. şimdi moxpad'ler mesela aliexpress'te 12-15 dolara bulunabiliyor ancak sadece kablosunu alsan yine 10 dolara yakın bir para ödeyeceksin. ben sana beta daha iyi diyorum kargo dahil fiyatı 14 küsür dolar. kablo dediğin şey 5 lira değil ki bir avantajı olsun. fiyatları daha mantıklı kıyaslarsan ne demek istediğimi anlarsın. ha yok sen vsonic'e benim aklım takıldı diyorsan hayırlı olsun. ben kimsenin ne aldığına karışamam sadece tecrübemi anlatıyorum.

vsd 3'lerin tiz performansı klasik vsonic performansı, gr02-r02 ile aynı. oldukça ortalama performanslı tizlerdir. detaylı olsalar da tiz kalite seviyesinde oldukça düşüklerdir ki moxpad'lere benziyorlar bu bakımdan zaten. mid, akustik yapıları oldukça iyidir ancak moxpad burda zaten aşırı rekabetçi. bas olarak ise hepsi ortalama ancak moxpad biraz daha güçlü vuruşlar yakalar, yine de x3'ün derin bas çıkışını biraz sorunlu bulmuştum vsd3s'in derin basları daha düzgündür ancak onda da vuruş gücü eksikliği var. bas olarak vsd3 vs x6 daha doğru bir kıyaslamaya benzer. çok matematik kasmak gerekirse ben tizlerde yine vsonic lehine 0.2 puan fazla yazarım ama midlerde moxpad'e 0.3, baslarda da yine moxpad lehine bir 0.1 veririm. fiyatlara bakarsak kesinlikle moxpad winner'dır. dikkat edersen 0. şekline ifade ediyorum yani ağız tadıyla bir 0.5 yada 1 puan diyeceğimiz bir fark yok ürünler arasında.

daha önce de dediğim gibi beta-cks77 hepsinden iyi ve fiyatı moxpad'le yarışıyor. benim görüşlerim bunlar. bu arada cl751 sipariş ettim d&r'dan, uzun süredir karşıma çıkıyordu soranlar oluyordu bir aksilik olmazsa bakıcaz bakalım ne iştir. sattıktan sonra yorum yapmayı düşünüyorum. dün sipariş ettim tedarik sürecinde yazıyordu bugün de öyle yazıyor. tedarik edebilirse paşalar inşallah. pioneer hakkında kafadan birşey demek yanlış. bas dışında tam olarak ne yapıyor bilemeyiz. düzgün kıyaslama yapacak yok ki. adamlar daha bir m5 vs beta kıyaslaması yapmaktan aciz. ortalıkta konuşulan tüm kulaklıkları dolaştım ben yapılan tüm yorumlar tamamen saçma sapan. pioneer'ın basları eq ayarı yapılmış amfi destekli cks77-beta'ya göre nerde duruyor ? bas dışındaki alanlarda tam olarak ne kadar eksiği var bunu anlamanın tek yolu vaziyetu'nun alması şuan.

belki bas dışındaki alanlarda çok kötü çıkmayacak, belki de alınmaz diyeceğim. herkesin görüşü kendine. benim görüşüm kendime. en önemli olan da benim görüşüm. basları sağlam cihaz ille de başka alanlarda kötü olmak zorunda değil. beta-cks77 sektörün en sağlam baslarından birini ihtiva ediyor ama diğer alanlarda da kendi ve iki kat üstü fiyat aralığındaki cihazların nerdeyse hepsinin üstünde. ha evet baktığımız zaman cl751 gerçekten de sadece basa odaklı üretilmişe benziyor ve cl711 rezaletine bakarsak pioneer kulak içi kulaklık yapabiliyor mu tartışılır, ancak sektördeki bu ezberciliğin bizi götürdüğü yere bakarsak yine de denemeden konuşmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 9 Mart 2016; 18:17:50 >

• vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Zaten vsonic VSD3 yerine 2015 versiyonu VSD3S olanı alacağım. Sitesinde de yapılan güncelleştirme ve iyileştirmelerden bahsedilmiş. Ayrıca netteki (yerli site) incelemeler hep 2014 olanlar ama yabancı sitelerde 2015 sonu çıkan versiyonlarda bahsettiğiniz sorunlara rastlanmıyor. Ayrıca artık sabit kabloyu seçmek durumundayım çünkü harici kablo bile 28-30 usd ye geliyor ki bu saçmalık.

Müzik zevki ve tercihi yönünden bu tarz kulaklıklarda almadan ve yanma süresi bitmeden bişey söylemek yanlış olacak. Artık beklediğim gibi çıkmazsa bahssettiğiniz modellere bakarım ama kaliteninde bir bedeli var haliyle. En azından denediğim kulaklıklarda 40-50usd altında tatmin edici ses bulamıyorum.

Artık sizde cl751 yorumunu burdan paylaşırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaziyetu

bu arada cl751 sipariş ettim d&r'dan, uzun süredir karşıma çıkıyordu soranlar oluyordu bir aksilik olmazsa bakıcaz bakalım ne iştir. sattıktan sonra yorum yapmayı düşünüyorum. dün sipariş ettim tedarik sürecinde yazıyordu bugün de öyle yazıyor. tedarik edebilirse paşalar inşallah. pioneer hakkında kafadan birşey demek yanlış. bas dışında tam olarak ne yapıyor bilemeyiz. düzgün kıyaslama yapacak yok ki.

Hocam saygılar, pioneer se cl751 incelediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xconnect -- 21 Mart 2016; 0:51:34 >
  • xconnect kullanıcısına yanıt
    hala tedarik sürecinde yazdığı için henüz inceleyemedim. d&r incelemesi yaptım onun yerine: arkadaşlar d&r çok kötü almayın :D
  • 8 mart'ta yapılan sipariş güya 15'inde kargoya verilmiş. web sitesinde hala tedarik sürecinde yazıyor. 20 küsüründe ulaştım, bir kargo takip numarası verildi güya teslim almamışım da güya onlara dönmüş, öyle yazıyor yurtiçi kargo'da. kapıda not yok, telefonda mesaj yok, telefonda arama yok, web sitesinde tık yok, iletişim kutusuna 3 defa yazdım cevap yok. efendime söyleyeyim, onların eline geri döndükten 4 gün sonra telefon açıp bir de 4 küsür lira kontör parası yedirdim güya geri göndericeklerdi 4 gündür nerde diyorum takip numarası yine yok. üyelik mailine gelecekmiş falan, meyil möyül yok.

sipariş verileli 26 gün oldu hala bekliyorum. sanalpazar'dan 75 liraya mal sattım, gold pc iflas erteleme çekmiş kayyum atanmış bilmemne, adamlar sıçmış, adamlar batmış, adamlar sokmuş, milletin 3000 liralık 800 liralık ödemeleri bekliyor 1 aydır, şikayetvar yanıyormuş meğerse. memleketin diyenarsızı, sanalparasızı, yurtsıçı kargosu falan bu durumda... kimin neyin nereye ne diktiği, soktuğu belli değil kısacası...

welcome to turkey, home of istikrar...

• ivet arkidaşlağğğ... malı getirdiler bugün sağolsunlar (!). tamamen uykusuz bir inceleme yazdım, aslında epeyce didikleyip satıp sonra inceleme yazıcaktım ama malum çok vakit geçti. okuması biraz zor olabilir ama anlaması daha zor merak etmeyin (muahaha):http://forum.donanimhaber.com/m_115836116//tm.htm#115836116
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.