Şimdi Ara

PIONEER Plazma Ansiklopedisi ® (933. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20.745
Cevap
60
Favori
947.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 931932933934935
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iylmz

Uzmanların kalibre ettikten sonra ulaştıkları degerleri uygulamada bı sorun olduğunu açıkcası düşünmüyorum.
    Ancak hangi modele hangi ayar konusu soru isareti ı olan ...
    Onunda esnek olabileceğini düşünüyorum açıkcası,dediğim gibi yukarıdaki ayarlari denedim ve daha doğru ve daha gerçekçi renk ve resimlere ulaştım diyebilirim.

Sizdeki kırılma sorunu farklı bir şey gibi geldi bana ,harici kaynaktan görüntü aldığınızda mı bu, yoksa herturlu kaynaktamı bunu yapıyor...

hemen hemen hepsinde diyebilirim..pio larda hz ayarı yok değil mi..otomatik algılıyor galiba..60 hz
  • @Albani,

Bahsettigim degerleri zaten sadece UM bölümüne girdim,SM girmeye teşebbüs bile olmadı ki bu konuda yetkinde değilim zaten :)
    Dediğiniz gibi isf day ayarlari tatmin etmemekde aksam oldukça good.

Bende sürekli neden movie mod a takılıyor bunlar diye düşündürdüm ,su nedenle pio zaten fabrika çıkışlı olması gereken en iyi ayarlarlar çıkarmış paneli daha ne ararsın yaklasimindaydim,ancak gelişecek bir alan var anlaşılan..

Dediğiniz gibi D-nice in set ettigi degerler oradaki ışıklar ve prof. düzeyde çalışmayla ortaya çıkıyor.

Bunari uyarlarayaip uyarlayamiyacagimizi öğrenmek istedim açıkcası.
    Bazı degerler vermişsiniz ,denemeyi düşünüyorum onlarida,bu noktadan hareketle Pro adjust ayarlari konusundaki önerilerinizde almak isterim.
    Saygılar
  • Hocam selamlar

Şimdi ayarlar derken bazı şeyler yine atlanıyor,şöyleki;sen şimdi "FILM" izleyeceksin(org.BD media olsun 1080p/24fps)
    ama senin ext.cihazını ben bilmiyorum!vasat bir BD de olabilir veya senin kullandığın sistemler gibi iyi veya süper bir cihazda olabilir!

Örneğin,imzana bakıyorum ama orada BD göremedim??işin Audio(Speaker kısmınıdan fazla çakmam!)sen şimdi 1080p leri
    ne ile izliyorsun??
    HI-FI dakiler Speak.ler+AVR var
    HTPC denmi izliyorsun 1080 leri??

A-Kısaca kaynağın önemli!

B-AVR lerden özellikle Pio panel kullanıyorsan,içeriğe müdahale ettirme!!RAW olsun ve her bir şeyi Pio nasılsa bir güzel hallediyor!
    AVR den müdahale edersen,bu ancak göze ve senin zevkine göre olur ama aslında böyle olmaz ve USA da bu tür cihazlar içinde
    prof.ISF yapılmaktadır!böylece RAW resim çok daha iyi işlenmiş olarak gider Pio ya!

C-Bu PDP ler ışığı hiç sevmezler özellikle FILMe takılacaksan ortam karanlık veya zifiri karanlık olsun!
    Gündüz ise perdeleri/pancurları ne varsa kapat ve karart ortamı
    Veya gündüz fazla takılıyorsan ve bizim gibi FILM ci isen o zaman sana tavsiye "Black-out" türü bir cins kalınca bir perde türü
    vardır(günümüzde çoğu yerde bulunuyor artık,bunları bu işlerde kullanırlar birde Fotoğrafçilar kullanırlar v.s ama ortamı
    ya tamamen veya çok hafif loş kalacak decerede karartırlar,pahalı değildir! ve tavsiyemdir)

D-Pio lar UM den fazla müdahale edilipte set edilemiyor ki iyiside doğrusuda budur zaten
    SM den ayrı bir olay!

E-örneğin bizim Sedatın ayarlarını bir dene(damasyus)
    Benim BLOG tan bakarsın,bir ara vermiştim bazı setler

+++
    bunlarıda deneyebilirsin!

Movie Mode>>>(under dim/dark ambient lighting!!)

Contrast 36
    Brightness +1
    Colour 0
    Tint 0
    Sharpness -12>>>(may vary it depend on source!so try plus/minus values!)

PRO ADJUST

PURE CINEMA>>
    Fim Mode OFF (SD&HDTR reception from Satellite)or Advanced(BLUE RAY HD)OFF(SD DVD)
    TXT Opt OFF

Intellegent Mode;OFF

PICTURE DETAIL

DRE OFF(more accurate)or Low if you want more "fake" contrast,(I do not recomm.)
    BLACL LEVEL OFF
    ACL OFF
    Enhancer Mode 2
    Gamma 2

COLOUR DETAIL

Colour Temp Manual(PUSH FOR ENTER FOR 3 SECONDS)

Red High -4
    Green High 0
    Blue High -2
    Red Low -1
    Green Low 0
    Blue Low -2

CTI OFF

Colour Management

Red 0
    Yellow -1
    Green 0
    Cyan -1
    Blue 0
    Magenta -4

Colour Space 2

Noise Reduction ;All Off

+++++++++++

For PS3>>>

THIS IS FOR "EU" SPEC.PS3 note:NOT A USA Version!!

TV SETTINGS>>>

DRIVE MODE

DRIVE MODE 1 (THIS IS SIMPLY THE BEST COMPRIMISE SETTING FOR THE PS3)

TURN PURE CINEMA OFF (A PS3 THING ONLY)

PS3 CONSOLE SETTINGS>>>

SETTINGS MENU

BD/DVD Seetings

Cinema Conversion Automatic
    DVD Upscaller NORMAL
    BD/DVD OUTPUT Automatic
    BD 1080P/24 hz Automatic
    BD/DVD Dynamic Range Automatic

DISPLAY SETTINGS

Video Output Settings HDMI ;Manual (Need 576p 720p & 1080i highlighted and
    for DVD media try 1080i which gives the best DVD picture!!)

Cross Colour Filter ;OFF
    RGB Full Range ;Limited
    Super White HDMI ;ON

+++++++++
    Ancak ben özellikle senin kaynaklarını merak ediyorum??
    Ve tabiki TV yayınlarını nasıl izliyorsun ve cihazın nedir??(SAT-Receiver)

+
    Bu arada,sakın paneli satmayı filan düşünme
    elindekinin kıymetini bil ve bundan iyisi "hala" yoktur!!
    yok 3D yok bilmem nereye giriyormuş yok MKV açıyormuş,yok Internette geziyorumuş v.s v.s v.s bir sürü ıvur-zıvır özellikli
    panellere sakın özenme!

++
    CAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 16 Ocak 2012; 15:34:24 >
  • @ Albani,

Öncelikle görüşleriniz için teşekkürler.

A-Kaynak HTPC Nvidia vga>Asus Hdav 1.3 ses kartı >Denon 3808 CI>LX6090. Player TMT5 platinum ,Bluray Disc (mkv değil )Hdd den kullanıyorum
    Tv için ise digiturk HD kullanıyorum. Ama primer noktam HTPC BR film , konser

B-Denon da görüntüyü etkileyecek bir ayara müdahale etmedim. Default ayarlarında duruyor. Ellemeyide düşünmüyorum. Denonda primlerimiz ses normal olarak.

C- Işıklı ortamdan uzak durmaya özen gosterenlerdenm. Bazen loş ortamda bazen full karanlıkta tercih ediyorum. Hafta sonları bazen gündüz izlemek zorunda da kalıyorum tabikide o zamanda olabildiğince karartmaya çalışıyorum.

D- Ben yaptıgım tüm ayarlari "user" bölümünde yapıyorum. Ayarların tamamını kontrol edebiliyorum. Neden movie mod da çalısmam gerektiğini anlayamadım. Movie nin saklı kalmasını ve ayarlari user dan yapmayı tercih ediyorum. Dolayısıyla istediğimde geçiş yapabiliyorum.

2 yil oldu 6090 kullanali tek kelime ile tarif gerekirse "dehset" Her defasında ürettiği görüntü kalitesine hayran kalıyorsunuz. Pio nin demo disklerini kac kere izlediğimi bilemezsiniz :))
    Paneli satmakmi? aklıma en son gelecek şeydir :)) Benim için teknoloji biryana KURO biryanadir. Projeksiyon sevdamı sonlandirmistir.

3d,Youtube ,wireless, vb...gibi saçmalıkların tv de olması gereken seyler diye tanımlamıyorum. Bunlar nedenle etrafındaki arkadaslara tv aldırmamaya çalışıyorum. Bunların tamamı pazarlama....

Doğru renk gerçeklik ve doğallık pesindeyiz.Derin siyahlarıda unutmamak gerekir ki bu siyahlara erisebilen yok KURO sahibi olmak ayricaliktir. Bu fırsatı yakalayipta bir sekilde kaybedenler için çok çok acı diye düşünüyorum.Hala yetişebilen bir ürün yok.

Verdiginiz ayarlari deneyip görüşlerimi yazarım. Drive mod genelde 2 seçilir ama yukarıda 1 secmiş sanırım ps3 den??

Dediğim gibi user bölümünde deneyeceğim.
    Saygılar
  • quote:

@ Albani,

Öncelikle görüşleriniz için teşekkürler.

A-Kaynak HTPC Nvidia vga>Asus Hdav 1.3 ses kartı >Denon 3808 CI>LX6090. Player TMT5 platinum ,Bluray Disc (mkv değil )Hdd den kullanıyorum
    Tv için ise digiturk HD kullanıyorum. Ama primer noktam HTPC BR film , konser

B-Denon da görüntüyü etkileyecek bir ayara müdahale etmedim. Default ayarlarında duruyor. Ellemeyide düşünmüyorum. Denonda primlerimiz ses normal olarak.

C- Işıklı ortamdan uzak durmaya özen gosterenlerdenm. Bazen loş ortamda bazen full karanlıkta tercih ediyorum. Hafta sonları bazen gündüz izlemek zorunda da kalıyorum tabikide o zamanda olabildiğince karartmaya çalışıyorum.

D- Ben yaptıgım tüm ayarlari "user" bölümünde yapıyorum. Ayarların tamamını kontrol edebiliyorum. Neden movie mod da çalısmam gerektiğini anlayamadım. Movie nin saklı kalmasını ve ayarlari user dan yapmayı tercih ediyorum. Dolayısıyla istediğimde geçiş yapabiliyorum.

2 yil oldu 6090 kullanali tek kelime ile tarif gerekirse "dehset" Her defasında ürettiği görüntü kalitesine hayran kalıyorsunuz. Pio nin demo disklerini kac kere izlediğimi bilemezsiniz :))
    Paneli satmakmi? aklıma en son gelecek şeydir :)) Benim için teknoloji biryana KURO biryanadir. Projeksiyon sevdamı sonlandirmistir.

3d,Youtube ,wireless, vb...gibi saçmalıkların tv de olması gereken seyler diye tanımlamıyorum. Bunlar nedenle etrafındaki arkadaslara tv aldırmamaya çalışıyorum. Bunların tamamı pazarlama....

Doğru renk gerçeklik ve doğallık pesindeyiz.Derin siyahlarıda unutmamak gerekir ki bu siyahlara erisebilen yok KURO sahibi olmak ayricaliktir. Bu fırsatı yakalayipta bir sekilde kaybedenler için çok çok acı diye düşünüyorum.Hala yetişebilen bir ürün yok.

Verdiginiz ayarlari deneyip görüşlerimi yazarım. Drive mod genelde 2 seçilir ama yukarıda 1 secmiş sanırım ps3 den??

Dediğim gibi user bölümünde deneyeceğim.
    Saygılar

Sayın İylmz,
    Ne tesadüftür , geçtiğimiz hafta sonu bende nette dezinirken ayarlarla ilgili bu siteyi buldum ve oradaki değerleri
    Um den kendi panelime uyguladım ama cuk oturdu diyemem,yanlız bende senin gibi bazı ip uçları yakaladım, şöyleki kontrsatı 38-40
    arası kullanıyordum şimdi 30 a kadar düşürdüm parlaklık -4 -2 arasında idi şimdi 0 olarak kullanıyorum.
    Renk uzayı 1 de idi 2ye aldım daha doğal renk ler elde ediliyor .
    Fakat sende bahsetmişsin bütün değerler OF durumunda verilmiş ama bana göre doğru değil
    Sharpnes -10 ile-15 arası veriyorki buda çok yanlış (bana göre) görüntü çok puslu ve netlik kayboluyor.
    Birde SD ve HD yayındaki ayarların farklılığı var neyse şimdi işyerindeyim yarın sana benim ayarları buradan yazarım bakarsın.
    Selamlar.
  • Bahsettiğiniz ayar veren sitelerde 508XD için de öneriler mevcut mu ? Mahsuru yoksa siteleri paylaşsanız veya mesajla bildirseniz göz gezdirsek mümkünmüdür ?
  • A-HTPC den indirdiğin BD-RIP lermi?? her neyse sen yinede RAW geçirt AVR den!
    TMT ise sanırım ArcSoft PC software??
    Ve sende sanırım BD cihaz yok?
    Ancak yinede bu sistemlerden iyi netice alıyorsun+

DT nin Receiver ı için bir şey diyemem vede yayınları için tabiki,çünkü bunlar bana göre iyi değil ama seni burada
    yine Pio kurtarıyor!

B-için,yazdığım gibi Pio bu işi iyi hallediyor ama her panel yani "Diğerleri" böyle değildir!
    zaten Pio daki bir çok espriden bir taneside budur,herifler haybeye en iyisi olmadılar dostum

C-Bahsettiğim "Black-out" perdeyi mutlaka yaptırt,çok memnun kalacaksın!
    Bu perde için Eve,yapan kişinin gelipte ölçü almasına filan gerek yoktur!!sen genişliği ölçeceksin
    sadece ve diyelimki 2,10cm çıktı sende 2,50 kestirip diktirirsin(ister klasik tip kornişe takılacak şekilde
    diktirirsin istersen Stor tarzı yaptırırsın çok daha pratik olur!)

D-Ben "Movie Mode" derken;FILM için bu modtan bahsettim normal olarak,sen istersen bunu USER Mode a uygularsın
    ama sana tavsiyem FILM için Movie Mode a uyarla ve diğer izlemeler(içerikler) içinde USER Mode a uyarla!

++
    Geçen hafta bir arkadaşa daha aldırdım,bayağı bir gaz vererek neyse arkadaş Hanımı bir şekilde ikna etmiş!
    Çünkü Hanımlar yakışıklı paneller diye kafadan ya Samy yada LGE seçiyorlar
    (Digicom/Çiftehavuzlar dan alındı panel)

6090,bana göre 5090 dan hem ebat olarak hemde "havası" olarak biraz daha iyi
    Ve en azından "büyük ekran" arama derdinden kurtulmuş oluyorsun!

Kısaca 6090 dan sonra gidilecek Durak yok,bundan iyisi çıkana kadar en iyisi bu
    Bak USA da bir ELITE tantanası gidiyor aylardır ve her msg ı takip ediyorum!
    Bu yeni panel alanlarında oldukça büyük bir kesimi Pio dan geçenler!!!
    Ama birde Pio dan geçmeyip,Elite Pio dan iyi değil,geçmeye gerek yok diyenlerde oldukça fazla
    ve bende şimdilik bu düşünceye aynen katılıyorum!!
    Kimisi ise Pio Referance "ELITE" kullandığı için,hiç ilgilenmiyor bile yeni ELITE LCD ile

"Projector" ayrı bir duygudur ayrı bir sistemdir ve dipsiz bir kuyudur,girdinmi çıkmazsın,üstelik buna
    ödenecek paranın sonu yok yaw
    Dolayısıyla en iyisi(EV ortamı için) yinede tartışmasız Projector olsada,bu Pio lar adama Proj.larıda unutturur

Şöyle bir şey yazmışsın ....3d,Youtube ,wireless, vb...gibi saçmalıkların tv de olması gereken seyler diye tanımlamıyorum.
    Bunlar nedenle etrafındaki arkadaslara tv aldırmamaya çalışıyorum. Bunların tamamı pazarlama....

Ama bunu DH de yazdınmı adama odunu veriyorlar!!! sakın bu lafları uluorta bir yerlerde yazma bu Forumda
    sanada odunu verirler bana çok veriyorlar ama bana işlemez böyle işler!

+++++
    Pure Cinema;aslında burada referans cihaz;BD/HD-DVD/PS3/XBox lardan>>>>1080p/24Hz içindir ama sende durum
    böyle olmadığı için,farklı bir değerde kullanabilirsin!!

Normalde "Advance" seçili olacak ve panel 72Hz de çalışacaktır(cadance doğru tutması için tutması!!)
    24fps adding x3 72fps şeklinde tam doğru oluyor(FILM formatının doğru işlenmesi için,Sinemada böyle değil tabiki!)

Option Menu>>Drive Mode;(bu ayarı her input için farklı seçebiliyorsun!)
    kullandığın sisteme ve içeriğe göre 1/2/3 seçebilirsin!

++
  • Sedat yeni forumdaki Ferit Bey de 6090 landı sonunda,Hanımı ikna ettikten sonra
    düşünsene tercihi! gidip Samy beğenmiş hanım,neyse arkadaş baskın çıktıda doğru adresi buldular

Kim Hanımı alıpta panel almaya giderse,direk Samy alıyorlar,şayet Hanımların sözlerini dinliyorlarsa
  • @Damasyus

Renk uzayı. 1 vividciler için belliki. Patlak dogaldisi renkler ,o nedenle bende 2 tercih ediyorum. O kısım ok...

Sharpnes -12 degerleri banada görüntüyü puslandiriyor gibi geliyor ama pio fabrika çıkışı movie modda bile bu deger -13 dolayısıyla film tabanı ayarlarda sarp ayarlarının bu degerlerde kalması gerektiğini düşünmeden

Kaynak tipine göre ayar farkı kesin gerekli.
    Pc den BR film ve konser izlediğim için;
    Film için movie modu düzenlemeyi ,
    Pc den konser BR Lee için ise standart ayarı düzenlemeyi,
    Digi SD ve HD için ise user bölümünü düzenlemeyi düşünüyorum.
    Bir basamak daha atlayıp digiSD ve digiHD ayarlarinida ayirabilirim. Deneyip gorucez.

Ayarlarinizi paylaşırsanız benim panelde de deneyebilirim.
    Görüşlerimi bildiririm.
    Hep Suna takılı kalıyorum ama özellikle pio nin 2008 demosunda black level için ayrı bölüm var. Bu kısmı nedenkapatiyoruz sanırım doğal görünüm için ,peki. BL açık oldugunda siyahlar daha siyah olduğu yazıyor kitapçıkta. Bu özelliği kaçırıyor gibiyiz. Ama ABD de Pro kullanıcıların ayarlarında sürekli kapalı. Hatta diğer ayarlarda full kapalı !!!
  • Kardeş kapalı olacak onlar ve açık olursa inky-black etkisi artıp detayları yutuyor,takılma buna şimdi,herifler prof.FILM ciler
    dolayısıyla herifler OFF demişse sende OFF yapıyorsun aynen
    Bunlar MOVIE MODE hastasıdır ve paso FILM cidirler

O diğer ayarların çok/fazla v.s olması olayı ise şöyledir

Şimdi sen Arabaları düşün,indeki Kumanda Bölümü,bir sürü ışıklı v.s ayarlar,renkler v.s v.s var
    Birde Uçakları düşün Kumanda sistemini,bir dünya böyle ayar yeri var,hatta o kadar fazlaki
    bunları tanımak bile ayrı bir alem

İşte bizim panellerdekilerde bunların çakmaları,hesapta varmı var halbuki çoğu hiç bir boka yaramıyor
    veya sistemi bozuyor v.s

++
  • @ Albani,
    Rip tarihe gömüldü benim için. İzlediğim kaynaklar full BD Disc. Anca arada bir rip mkv klip falan oda BD Disc olmadıgı için

TMT5 evet software,asus ses kartının icinden lisanslı olarak çıkıyor. Ses passtrough olarak direk amfi ye gidiyor.Goruntuyude ses kartı üzerinden amfiye gönderiyor. Pro seviyede bir kart.... [Carabeen sagolsun :)). Ah be kardesim 5080 verilirim be Yaw hala yanarım aklıma geldikçe :(( ]

BD cihaz yok evet ,HTPC de BD ROM da yok hard Disc ten TMT5 ile oynatıyorum.
    Mevcut sistemlerden oldukça iyi görüntü alıyorum.Bir ara ps3 ile BD disk ile karşılaştırma şansım oldu. TMT 5 daha başarılı oldu diyebilirim..

DT için bende sizin gibi düşünüyorum ama yapacak birşeyi yok. HD kanallar tam olmasada macı götürüyor. Özellikle eurosport HD nin görüntüsü digerlerinden daha iyi diye düşünüyorum.
    DT için user i set etmeyi düşünüyorum.

Denon da görüntü ayarlarına baktım ,raw olarak bir bölüm yok Hdmi setup bölümü altında,
    1.color space var ,rgb ve ycbcr var rgb seçili default
    2.RGB renge var ,normal ve enhanced ,normal seçili
    3.i/p Scaler var, Off, A to H ve A to H&H to H var Off seçili
    4.Auto Lip Sync, On/off. On seçili
    Bu bölümlerde herhangi bir degisiklik yapmadım....

24 Hz konusu HTPC de biraz sıkıntılı açıkcası....
    24 Hz i hem asus hem Denon destekliyor o konuda sıkıntı yok ancak,
    Windowsta tazelemeyi 24 Hz e aldığınızda mouse hareketlerinde yavaşlama ve kesik kesiklik meydana geliyor. Ancak filmlerde bu sozkonusu değil.
    Özellikle avalar BD 24hz denedim. Görüntü good, ancak mouse ile müdahale edildiğinden Sıkıntılı bir durum oldu. o yüzden 60 a geri dondüm windowsta.

6090 konusu ise 5090 cilar i üzmek istemem ama 60" i sakın ama sakın görmesinler. Yoksa...... Rüyalara falan girer:))
    70" falan olsa nasıl olur hiç düşünemiyorum.

Elite LCD olayını sayenizde takip ediyoruz,açıkcası pio ya nasıl rakip olacak bilemiyorum,ama pioculara beli olmaz...Led Tabanlı'da sistemde siyah üretme ve tepkimeyi nasıl asmışlar soru işareti ,bu elitelerde bana cazip gelen tek şey 70" e kadar çıkması.
    6090 dan sonra hiçbirşey kesmez ama olurda almak gerektiğinde 70 " almak gerekecek :)

Sunuda söylemek isterim 2 yıl önce bu sevdayla yola çıktığımda 5090 ilk hedefti,bulamayınca, gözler G9 görünce 6090 a yükselttik çıtayı. Ama iyikide 5090 bulamamisim.
    Hala varsa düşünmeden aliiiiiiinnn.

Bu arada bu Kuro elite olayınıda merak ediyorum,Tr de yok biliyorum ama bu elite Ler hangi acılardan xx90 lardan farklı,dahamı doğal,dahamı derin siyah vb...görüntü acısından?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reef1905

Bahsettiğiniz ayar veren sitelerde 508XD için de öneriler mevcut mu ? Mahsuru yoksa siteleri paylaşsanız veya mesajla bildirseniz göz gezdirsek mümkünmüdür ?

http://www.controlcal.com/forum/showthread.php?t=127

Bu sitedeki sekmelerde arastirabilirsiniz...
  • quote:

quote:

Bahsettiğiniz ayar veren sitelerde 508XD için de öneriler mevcut mu ? Mahsuru yoksa siteleri paylaşsanız veya mesajla bildirseniz göz gezdirsek mümkünmüdür ?

http://www.controlcal.com/forum/showthread.php?t=127

Bu sitedeki sekmelerde arastirabilirsiniz...

İlginiz için çok teşekkür ederim.
  • Kardeş sen 508 için öncelikle bu başlığın ilk başlarına doğru bakarsan sanırım bulursun setleri,bende vardı ama sildim
  • quote:

Sayın Ref bir önceki sayfada İylmz arkadaş linki vermişti
    Ben tekrar buraya kopyaladım 508XD içinde bir şeyler yazılmış umarım işine yarar

http://www.controlcal.com/forum/showthread.php?t=33

Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: damasyus

quote:

Sayın Ref bir önceki sayfada İylmz arkadaş linki vermişti
    Ben tekrar buraya kopyaladım 508XD içinde bir şeyler yazılmış umarım işine yarar

http://www.controlcal.com/forum/showthread.php?t=33

Kolay gelsin

Çok teşekkür ederim, gece denemelerini yapacağım.

Can abi, ilk aldığımda bir iki şey denemek istemiştim ama yarım yamalak kalmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sedat yeni forumdaki Ferit Bey de 6090 landı sonunda,Hanımı ikna ettikten sonra
    düşünsene tercihi! gidip Samy beğenmiş hanım,neyse arkadaş baskın çıktıda doğru adresi buldular

Kim Hanımı alıpta panel almaya giderse,direk Samy alıyorlar,şayet Hanımların sözlerini dinliyorlarsa

Can ağbi selamlar Ferit beyde şanslı kullar arasına girmiş hayırlı olsun paneli güle güle kullansın.
    Ağbi haklısın hanımlarla bırak panel almaya gitmeyi sehpa bile alınmaz bende geçmişte buna benzer bir hata
    yaptım ama panel alırken değil
    Panele sehpa almaya hanımla beraber gitmiştik bir sehpa beğendi her yeri açık siyah cam sehpa "sonrous"
    markaydı ülen her gün tozlanıyor hemde her yerinden kablolar görünüyor şimdide tutturdu ünite
    yaptıralım ,can ağbinin dedikleri nokta atışıdır herkes dikkate alsın
    Tv ve benzer cihazları alırken hanımları mağazalardan uzak tutunuz

Saygılar.
  • Arkadaşlar ayar konusunda sadece kullanıcı ve spor modunda kendi göz zevkime göre bazı
    ayarları değiştirdim Film modunu değiştirmedim özellikle yabancı film ve bazı yabancı dizilerde
    bu moddan olduğu gibi izlemek en doğrusu sinemada izleğimiz film gibi pek fark yok ortamda karanlık
    olursa çok daha iyi oluyor.

Selamlar.
  • Kuro sehpaya koyulmaz.....
    Asın duvara arkadaslar kirin duvarı gizleyin kabloları ...

Benim gibi...
  • ps3 ile BD disk ile karşılaştırma şansım oldu. TMT 5 daha başarılı oldu diyebilirim.. ...

Aslında BD media her zaman BD cihazda daha iyidir PS3 cihaza göre!
    Ama aynı içerik HD-DVD den ise her iki cihaza görede biraz daha iyi ama Tosh bu işten çekilmek zorunda kaldı sistem tamemen BD olunca!

++

İzlediğin bir kaç kaynağa göre,bahsettiğin Mode ları set edebilirsin FILM içinde Movie Mode kullanırsın(portlar ayrı ayrı set edilebiliyor!)

++
    Ne D-Smart nede DTürk;bunlar adam gibi SD&HD yayın veremiyorlar!!!hatta bana göre dandik yayın veriyorlar özellikle DT nin SD leri bayağı kötü!
    HD leride iyi değil!
    D-S nin bende Modüllü üyeliği var,ülen ben böyle çakma HD görmedim üstelik elimdeki Receiver lada süper olmasına rağmen
    Bir Frekanstan 15-17 HD kanal veriyorlar Band genişliği nanay olunca yayınlarda ya çakma HD oluyor yada SD nin iyisi oluyor ve bunları birde
    parayla satıyor bu çakallar

++

Benim "RAW" dediğim durum ise,AVR den dokunma hiç bir ayara ve sinyal aynen geçsin babında söylüyorum
    Pio bunlar için yeterlidir,ancak AVR de ve dahi panelde şayet ISF yapılmış olsaydı zaten AVR de buna göre yeniden set edilecekti v.s
    Ancak senin ihtiyacın yok bunlara

1-RGB de kalıyor

2-RGB range ise ve sen HTPC kullandığın için(PC formatına göre) 0-235/0-255 durumu söz konusudur!
    dolayısıyla Full-range(Enhanced) kullanabilirsin veya Normal de olabilir ama PC den(GCard çıkışlı olduğu zaman)>>
    Monitör dedecting formatı devreye girerse range 0-255 olarak işlenir!!!
    ANCAK bazı paneller bunu görmez-işlemez!! çünkü TV ler 0-235 range oluyor!ama sen Enhanced seçersen bunu
    görse de,örneğin karanlık bir sahnede(FILM de daha güzel belli olur) Full-range yaptığın zaman Brightness seviyesi
    yükselip sahne aydınlanacaktır ki böyle olmaması gerekiyor,dolayısıyla sen bence dene ve dediğim durum oluşursa
    Normal kullanmaya devam et!
    Ancak BD/HD-DVD/Xbox v.s kullansaydın yine FULL olmayacaktı!

3-"Scaler" ayarına dokunma,OFF ta kalsın,zaten Pio burada güzel iş görüyor!

4-"Lip-sync"(sanırım biliyorsun bunun ne olduğunu??)senin cihazını bilmiyorum,bunun ayarı kaydırma çubuklumu yoksa
    grafik sayılsamı v.s??
    Audio-Video ses senkronu bozuksa bunu devreye alıp(ON ile)gerekirse dudak okumadan audio yu videoya senkronize ediyorsun!
    ancak yeni nesil cihazlarda bu sorunlar heöen hemen hiç kalmadı ve AVR burada devreye girdiği için Auto-match ile
    bunu tam senkron edebiliyor!

++
    Gelelim zurnanın zırt dediği yere ve 24fps,bu konuda çoğu cihazda/panelde sorunludur!
    Bu meretin işlenmesi zordur(özellikle PAL yayın sisteminde ama NTSC de bu sorun ya yoktur yada çok azdır!)
    Ancak senin AVR bunuda çözer!
    GCard ise normalde çözer ama işin displaying kısmında(panelden bahsediyorum)yine sorun çıkabilir ve belki sende de
    sorun çıkıyor olsa bile AVR bunu hallediyor!

Sen işin Desktop(Windows)kısmını ise diğer işlemle karıştırıyorsun şimdi ve 24fps sadece org.içerik böyle ise işine yarayan
    bir çalışmadır ve elbette 24fps de bahsettiğin sorun olacaktır ve herkeste böyledir
    Sen sadece GC den ve şayet içerik 24fps ise bunu seçeceksin,normalde 60Hz de kalıyor!
    Panelin ayrıca V.Frequency değeride 60Hz sabittir!(veya içeriğe göre GCard tan 24/50Hz destekliyor)

Ancak sen 24fps li FILM izlerken 24 işleme sorunu olmaz dediğin gibi(ancak bazı ext.cihazlarda olur/olabiliyor!!)

Kısaca Desktopta(veya Clone mode ise Pio panelde)24Hz de bahsettiğin durum olması normaldir/doğrudur!
    O Hz sana sadece FILM içeriğinde iş görecektir başka bir yerde işini görmeyecektir!
    Kısaca sorun yok bu durumda!

60Hz e geri dönmen ise doğru ama bunu sadece Desktop ta kullanırsın ama istersen panelden görüntüyü 50/60Hz
    olarakta izleyebilirsin ama içerik 24fps ise o zaman bu değere alırsın,sorun olan durumda ise Hz değerini
    24 den 60Hz e çıkarınca yine durum düzelir ve en çok yapan;Judder/Stutter/drop-out dediğimiz atlama/kesilme/tavşan
    gibi sweke seke gitme v.s sıkıntıları kaybolur!

++
    Bak sana bir şey yazayım,bugün USA satılan Sharp&Pio ELITE LCD leri alanların çoğu eski Pio cular ve aldıkları ebatta 70" dir
    60" neredeyse hiç satılamıyor veya satılma oran 4/3 oranında 70" lehinedir

++
    ELITE olayı nedense Avrupa için hala "muamma",ülen ne iştir bende anlamadım yani Devlet sırrı filan değilki bu olay,ne iştir
    kimse bilmiyor Avrupada!(konudan biraz bahsetmiştim geçmişte,özellikle ELITE Lisans durumu sebebiyle ama herifler
    Çin e aştılar ve panel orada SHARP diye satılıyor!dolayısıyla Avrupa içinde pekala söz konusu olabilir!ama Avrupa panel
    kullanıcısı hem Fanatik hemde çok bilgili değil(UK hariç)hemde farklı zihniyette ve Sharp olarak Marka imajı bizim Kıtada çok sorunlu
    ama USA/Canada ve özellikle Sharp 1.numara özellikle Japonyada ki heriflerin pazar payı %56!!)

Elite ler prof.lara göre Pio PDP lerden iyi değil;bir görüş bu,ama bir görüşe görede Elite LCD almış başını uçmuş
    ciddi tartışılıyor ama ben kimin kimi yendiğini hala öğrenemedim ama bu arada Elite leri alanlarında neredeyse büyük çoğunluğu
    Pio PDP kullananlar ve büyük çoğunluklada 60" kullanıp 70" panele Transfer olanlar pahalı filan demiyorlar 70lik için ve
    $ 8/8,5bin kağıda şak diye basıp alıyorlar!!

Siyahlar,evet çok çok çok iyi ve siyah işlemeside süper değerler olarak test cihazından belki Pio Elite(PDP)biraz daha iyi
    görünebilir ama bunları insan gözü ayırt edemez!!dolayıaıyla KURO da siyahlar süper ama Elite lerde de süper
    Contrast ta ise inanılmaz iyi ve panelde bana göre en büyük artı işte burada ve Native(ANSI)CR değeri 15.194;1
    En yüksek LCD lerde ise Nominal CR değeri 5.000;1(Samsung S_PVA ile AUO-Taiwan nın A_MVA sında)

Böylece 3 katı daha yüksek Sharp Modülün CR değeri!

Tabi bu değerler Samy/LGE/Phil ilan ettiği Ultra/Mega/bilmem ne palavra CR değerleri gibi değil "harbi" CR değeridir!

Örneğin en büyük rakibi olan Pany PDP 65VT de bile CR si 6.679;1 dir anla gari farkı
    Motion handling çok çok iyi,ancak ebat 70" olduğu için elbette azda olsa bir hız düşmesi olsada herifler PDP lerden bile
    daha hızlı LCD yapmışlar ki buda bir gerçek(normalde tam tersi oluyor çünkü)

Ancak "doğru renk üretiminde"(Default)ilk sırada değil! bu konuda ilk sırada Samy nin PDP si var(64D8x Serisi ama bununda
    diğer sorunları sebebiyle 1.sıraya oturamıyor ama renkler çok doğru bu panelde)

++
  • 
Sayfa: önceki 931932933934935
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.