Şimdi Ara

PIONEER Plazma Ansiklopedisi ® (1029. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.701
Cevap
59
Favori
941.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10271028102910301031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dasarum D kullanıcısına yanıt

    Hem size cevap hemde forumda merak edenlere biraz bilgi mahiyetinde cevap vereyim.


    Sıfırlama işlemi servis menüsüne girerek yapılıyor . Bunu yapmanın bir kaç yöntemi var . En kolayı 9. nesil tüm Pioların servis menüsüne kodlanmış bir kumanda almak. (ebay üstünden)

    https://www.ebay.com/itm/Replacement-Remote-Control-for-Pioneer-service-tv-menu-TVs-9th-gen/372877981533?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649



    Yada bilgisayara bir kaç program indirip rs232 kablo ile tv'ye bağlanmak.

    https://www.avsforum.com/threads/pioneer-8g-9g-kuro-reset-guide.1510500/


    Sıfırlama işlemi , televizyonun hafızada tuttuğu bir kaç parametreyi sıfıra getirmekle oluyor.Çalışma saati vb. parametreleri.Daha sonra bir kaç voltaj ayarıyla ve bir iki rgb ayarıyla oynayıp işlem tamamlanıyor. Kumanda ile 5 dakikalık bir iş. Bilgisayardan ise profesyonel kalibrasyon yapanlar genelde bağlanıp uygulamayı yapıyorlar. Gerçi profesyonel kalibrasyona en az ihtiyaç duyan tv sanırım yine bunlardır.


    Abl ise ışık çıkış gücünü temsil ediyor. Bunu biraz düşük olan gamayı yükseltmek için yapıyorlar. Yani ekran parlaklığını arttırmak gibi düşünün.Sonuç olarak siyah üzerindeki tüm kırmızı tonlar gidiyor , ışık çıkışı artıyor , plazma tv'lere has tüm artefaklar gidiyor.(bunu da voltaj ayarlarıyla yapıyoruz, kendi test desenleri zaten servis menüsünde var.)


    Kırmızı ton 2-3 bin saat sonra tekrar geldiğinde yine sıfırlama yapılabiliyor. Bunun bir sınırı yok .Tv'ye vereceği zarar ise göz ardı edilebilir.Çünkü en uzun ömüre sahip kalitede bir televizyondan bahsediyoruz.


    Gelelim işin sizin için kötü kısmına , sıfırlama işlemi 6090 larda tam olarak başarılı bir uygulama değil . 5090 ise cuk oturuyor.6090 için çok önerilmiyor , ama yinede servis menüsüne girip bir kaç voltajla oynayarak siyahlardaki kırmızı ton ve bazı yanlış pixel ateşlemelerini azaltabilirsiniz. ABL ise 6090 da bir tık orjinalin üstüne çıkarılabilir.ABL ye 6090 da fazla asılmak çok maliyetli olabilir.:) AVS forumda 6090 içinde bir takım tavsiyeler bulabilirsiniz.

  • fottili kullanıcısına yanıt

    Detaylı açıklamanız için teşekkürler.


    • Söz ettiğiniz kırmızı veya başka bir ton bozukluk/dengesizliğini gözle tespit etmek mümkün mü yoksa bunun için (kumanda temin edene kadar) RS232 kablo ile bağlanıp servis menusundeki söz ettiğiniz test deseni mi kullanmalıyım?
    • Eğer böyle bir test sonucu renklerde bir bozulma kırmızının öne çıkması vs söz konusu değilse yine de sıfırlama önerir misiniz?


    edit: Linkteki AVS forumdaki konuyu okudum. PC üzerinden yapmak şu an için pek mümkün değil gibi. çünkü register etmek için hem Paypal bağış istiyor hem de 35 $. (TL karşılığı yaklaşık 450 TL)  

    Diğer önerdiği kurocontrol programı ise KRP serisi KURO için sanırım o da bize uymaz.


    Bu durumda mecburen servis remote gerekecek.


    Soru: Servis menu vs açmadan TV'ye bir test görüntüsü USB vs ile atıp o görüntü üzerinden ayar/resetleme gerekip gerekmediğini öğrenebilir miyiz?

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Vay be. sadays üstad hala buralarda. Kuro' yu aldığımız dönemlerde bilgilerle doyururdu bizi sağolsun.


    Abi bilgiler için teşekkürler.


    %80 TV için kullanıyorum. Haftada 2 maç, 1 film izliyorum. Görüntü kalitesi tarafında bir arayış içinde değilim açıkçası. Tek derdim elektrik faturası :)


    Sadece ve sadece elektrik faturası bakımından değerleme aşamasındayım.

    HDR olsun, wifi ve smarttv içersin ve çok fiyat oynatmaz ise UHD olsun yeter diyorum. Yanlış yolda mıyım :)


    Kuroyu 1.500' e satıp, 6.000 civarına tv alsam hata mı yapmış olurum.


    Kuro' nun kitapçığında 298w yazıyor. Yaşlandıkça artıyordur bu herhalde???

    Günde 200w tasarruf ile 4 yılda kendini amorti eder gibi yeni tv. Üstelik bu elektrik zamlarının devamı olacak.


    Şu dolar biraz düşse keşke!!!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TWiST_oF_FaCe -- 3 Ocak 2022; 23:23:9 >
  • dasarum D kullanıcısına yanıt

    Gözle tespit edebilirsiniz. Karanlık ortamda alt üst şeritleri olan bir film açıp şeritlere dikkatli baktığınızda kırmızı tona kayan siyahları görebilisiniz.Karanlık sahnelerde de kırmızı tonlu siyahlar belli olur.


    Bunun olmama ihtimali yok. Her 9g kuroda olan bir şey.


    Sıfırlama öneririm , çünkü 6090 da tam ayar tutmasa da , servis menüsünde mevcut ayarları kaydedip sıfırlama sonrası eski ayarlara dönebilirsiniz.

    Servis menüsünden önce test etmek istiyorsanız yine karanlık bir ortamda tam beyaz ekranı açıp 30-40 cm kadar yakında mor ateşlemeleri görebilirsiniz.Televizyon açılırken olan yanlış pixel ateşlemeleri gibi.



    Programlar ücretsiz indirilebiliyor v e 9g tüm kurolarda uygulanabiliyor.


    https://www.avsforum.com/threads/kuro-command-program.3026292/#post-57119282

    https://www.avsforum.com/threads/kuro-tables-program.3026300/#post-57119378

    https://www.avsforum.com/threads/kuro-kapture-program.3026294/#post-57119292

    Ben yinede kumanda öneririm link attığım kumanda haricinde daha kullanışlı bir kumanda vardı , benimde aldığım bulursam onunda linkini atarım.Hem servis menüsüne girebiliyor hemde normal kumanda gibi kullanılabiliyor.

  • fottili kullanıcısına yanıt

    İlgi ve desteğiniz için çok teşekkürler. Verdiğiniz tüm bilgiler çok değerli, zaman ayırdığınız için teşekkürler. 


    Linkteki remote kontrol cihazı güzel ama Ebay'den sipariş gümrük vs ortalama 15 gün sürer sanırım. Oysa şimdi bu iş aklıma düştü, gönderdiğiniz linkler ve açıklamalarla en kısa zamanda bu işe girişirim.  


    Linkleri okurken 2 noktaya takıldım.

    1) PC'den TV'ye bağlanmak için bir tane USB/RS 232 ve 1 tane de RS232 F/F kablo kullanıyor. Laptopun USB'den TV'ye RS232 zaten bağlanıyor, iki ucu dişi RS232 kablo ne için?

    2) Bağlantı işlemlerini anlattığı bölümdeki ilk maddeyi anlamadım. Driver PC'ye kurarken USB den RS232 kabloyu nereye bağlıyoruz?

    "1. Connect USB to serial adapter to your PC and install its drivers"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 4 Ocak 2022; 0:41:38 >
  • TWiST_oF_FaCe T kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bütçen biraz düşük İstanbul'da isen benim outletçiden samsung bakabiliriz ama sıfır hiçbir tv olmaz senin de dediğin gibi sadece elektrik faturasından kurtarır pioneerı çok ararsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dasarum D kullanıcısına yanıt

    Öncelikle bende rs 232 ile bağlanmayı denedim ama başaramadım. Neyin eksik olduğunu tam olarak anlayamadığım için size de bu konuda tam bir bilgi veremeyeceğim. Aklınıza düştüğü için sabırsız olmanızı anlıyorum ama bence kumanda ile tek tuşla servis menüsüne girmek çok daha pratik ve kolay.Kumanda gelene kadar AVS yada AV forumda konuyla ilgili biraz bilgi edinerek uygulama yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum. 5090 için olsa ne yapmanız gerektiğini tek video ile hallederiz ama 6090 için tam ayarları bulmak ve artefakları gidermek zor. Servis menüsüne ve voltaj ayarlarına hakim olmak gerekiyor.

  • fottili kullanıcısına yanıt

    Anladım. O zaman kumanda siparişini vereyim bugün. Tüm bilgilendirme ve önerileriniz için teşekkürler.

  • fottili kullanıcısına yanıt

    Merhabalar;


    Harmony remote larda da servis menüsünü açıyordu diye hatırlıyorum. Buna da bir bakıılabilir.

  • iztech kullanıcısına yanıt

    Evet açılıyor ama astarı yüzünden pahalıya geliyor. Ebaydeki replacement remote kargo gümrük vs dahil 300 TL en ucuz Harmony remote 2,500 TL.

  • https://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=334178&hl=pioneer


    Bir yöntem daha var . IR blaster. Kızıl ötesi özelliği olan bir telefonla yapılabilir. @iztech evet ama arkadaşın dediği gibi astarı yüzünü geçiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fottili kullanıcısına yanıt

    İşte bu süper bir bilgilendirme!  


    Ufak bir katkı da ben yapayım. Telefonda IR blaster yoksa, bu videodaki gibi 1 jack 1 IR led ile bu imkan sağlanıyor.


    Mehmet Officialyoutube
    Akıllı Telefonunu Kumandaya nasıl çeviririz ? vido hazıladim umarım beğenmişsinizdir Videomu begendiyseniz bana destek olmak ve daha iyi videolarla karşınızı çıkmamı isterseniz "beğen" butonuna basıp kanalıma "abone" olabilirsiniz instagram: https://www.instagram.com/mehmetoffical09 Twitter: https://twitter.com/mehmet97883184 facebook: https://www.facebook.com/Mehmet-offical-310108629841353/ Ücretsiz YouTube kanalıma Abone Ol link https://www.youtube.com/channel/UCgDSpCamq1XML-mRL0m7OZQ?sub_confirmation=1 yotube kanal https://www.youtube.com/c/MehmetOfficial09 NCS: Music Connect with NCS: Snapchat: ncsmusic • http://soundcloud.com/nocopyrightsounds • http://instagram.com/nocopyrightsounds • http://facebook.com/NoCopyrightSounds • http://twitter.com/NCSounds • http://spoti.fi/NCS Elektronomia • https://soundcloud.com/elektronomia • https://www.facebook.com/Elektronomia • https://twitter.com/Elektronomia • https://www.youtube.com/c/elektronomia
    https://www.youtube.com/watch?v=cut00wXCje4

    Böyle lehim vs ile uğraşamam, hem de Apple telefonda 3.5 mm jack yok diyenler için de hazır aparat var.


    https://www.hepsiburada.com/ara?q=baseus+uzaktan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 5 Ocak 2022; 11:37:9 >
  • Bozacaksınız güzelim panelleri 

  • dasarum D kullanıcısına yanıt

    Bence bu müthiş oldu... Bravo

  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Hahahahaaaa aynen

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu konuya her geldiğimde acaba benim TV'ye bir şey olursa ne halt ederim diye düşünüyorum...Pioneer 507 KA Mart ayında 14ncü senesi dolacak...Bizde genelde akşamları çalışır en fazla 3-4 saat..Apple TV 4K ve Digiturk Plus 4K kutular bağlı...Keyif ile izliyoruz. Umarım daha uzun yıllar bizi mutlu etmeye devam eder.Sadece Kumanda eskidiği için Yeni kumanda aldım...Netflix - Amazon Prime - S Sport Plus gibi Üyeliklerimi Apple TV üzerinden izliyorum...


    çocukların odasında LG 49" 4K bir TV var bazen orada S Sport + Premier Lig maçlarına bakıyorum...tabii şimdiki uygulamaları yeni Jenerasyon TV'ler için daha uygun ve görüntü sanki daha güzel ...ama sonra tekrar Salona geçip Pioneer'dan bakınca diyorum yok Plazma daha iyi...LED TV'lerde bir donukluk var çözemedim neyin nesi...ama tabii Play Station 5 ile oyun oynarlarken veya bana 4K bir Video izlettiklerinde Oha bu ne ??? diyorsun o başka...


    Pioneer Plazma ile bir Film bir Dizi izlerken kadının saç telinin bile çok doğal gözüktüğüne eminim....Yaş oldu 60 gözler elbette eskisi kadar şahane değil ama yine de Plazma'nın keyfi için gözlüksüz yeteri kadar net görebiliyorum. :)


    Ayarları zamanında bir Forumda görmüştüm..10 küsür senedir aynı ayarlar hiç bozmadım...Tabii herkesin kendi zevki ama benim ayarlar bana yetiyor.


    Zamanında okurduk Amerika'da eve gelip Kalibrasyon yapıyorlar vs. Bir ara İstanbul'da o işi yapan birisi vardı ve bayağı para kazanmıştı..O zaman Google amca yok tabii..adamın Telefonu sanki Gizli Ajan gibi kimse bilmezdi.hahaha..ne günlermiş ...

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    @sadays

    Ben geçtiğimiz sene bir şekilde para biriktirerek. Ekonominin gidişatınıda göze alarak bir tane LG OLED 77C14 aldım. Ama itiraf etmeliyim, TL'de bu yalpalama olmasaydı, gittiği yere kadar diyerek Pioneer'ımı (PDP-LX5090)'ınımı değiştirmeyi düşünmüyordum. Klavuzundaki 1300knit değeri bile Oled EVO paneli ile sanırım aynı. Benimkinin rastlantısal o panelden olma ihtimali var. 12 sene önce, alırken Digicom'da başa çıkabilecek teknolojinin OLED olduğu söylenmişti. Şimdi OLED ve bu sene çıkan micro led ile sanırım olay başka bir yere gidecek. Uzun lafın kısası İkinci elden elden çıkarmak istersem gerçek ederi nedir? Bu konuda bilgi ve öneriniz var mıdır?


    Saygılarımla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doviz fırlamadan 3000 tl civarında gidiyordu ama şimdi desen 7000 millet ayıplamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 21 Ocak 2022; 19:51:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman, 5500 olarak vermiş olduğum fiyat gayet makul kalıyor. Geri dönüş için çok teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ayıplarım

  • 
Sayfa: önceki 10271028102910301031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.