Şimdi Ara

Ping ile ilgili merak ettiğim birkaç sorunsal var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden sonsuz ama sonsuz teşekkür ediyorum.

    Benim 2 adet problemim var. Daha doğrusu merak ettiğim konu.

    Birinci problemim şu şekilde: Ben "cmd" üzerinden bazı sitelere ping atıyorum. Ancak bazı sitelerde hiçbir şekilde "request timed out" hatası vermez iken bazılarında ise 10 dakikada 1, bazen 20 dakikada 1, bazen 30 dakikada 1 bu şekilde bir hata alıyorum.

    Örneğin google'a ping atarsam hiçbir şekilde "request timed out" hatası almıyorum. Ancak örneğin mynet.com veya cesur.net gibi sitelere ping atarken bu request problemini yaşıyorum. Uzun süre kontrol ettiğim zamanlar da oldu. Örneğin hiç gözümü ayırmadan 1 saat baktığım zamanlar da oldu. Google'da bu hiç yaşanmazken (muhtemelen youtube, twittter, instagram vs. bunlarda da yaşanmaz) diğer sitelerde en az 1 kez yaşıyorum.

    Kabloluda da kablosuzda da durum aynı ve binamız yeni. Altyapısı ile alakalı olacağını da sanmıyorum. Altyapı ile alakalı olsa sanırım google'a da ping gönderirken aynısı olurdu. Bilgisayara yeni format attım, modemi resetledim, cmd üzerinden bazı komutları yazdım, ethernet driver güncelledim. Hiçbir şekilde çözemedim.

    Sizin fikriniz nedir acaba? Sizde de bu şekilde midir? (Ama uzun süre bakmanız lazım zaman ayırır mısınız bilemiyorum)

    İkinci problemim ise daha basit hemen test yapabilirsiniz sanırım: Ben herhangi bir siteye "cmd" üzerinden ping atarken aynı anda speedtest.net sitesine girip hız testini başlatıyorum. Özellikle upload hızını test ederken cmd'de sürekli sık şekilde "request timed out" yazıyor.

    Bu normal midir acaba? Yoksa problem olduğunu mu gösterir?

    Ping atma yöntemlerim ve adresler:


    Cmd'yi açarak;

    ping www.google.com.tr -t
    ping www.mynet.com -t
    ping www.cesur.net -t

    Ne olur tatmin edici bir cevap verin ailecek huzurumuz kalmadı, ben de çıldırmak üzereyim onlar da :( Her şeyden şüphelenmeye başladım ve ruh sağlığım cidden bozuluyor. Empati yaparak cevap verirseniz hepinize dua ederim.







  • normal gibi duruyor, için rahat etsin istiyorsan wireshark programı ile giden gelen tüm paketleri inceleyebilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asoran

    normal gibi duruyor, için rahat etsin istiyorsan wireshark programı ile giden gelen tüm paketleri inceleyebilirsin
    Normal gibi derken hocam? Normal mi değil mi? anlamadım.

    Siz de test eder misiniz rica etsem ne bilim anlamadım bu işi ben:(

    Günceldir.
  • anlattiginiza gore normal hocam :) her sey yolunda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son kez güncel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.