Şimdi Ara

pınarhisar bilgi yönetimi hayat meselesi bakın lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar pınarhisar daki üniveresitede bilgi yönetimi diye bir bölüm kazandım ancak bilgi ve belge yönetimi ile bir ilgisi yokmuş galiba bilgi yönetimini bitirirsem Bilgi Yönetimi Meslek Elemanı ünvanı alıyorum ancak kpss alımı az galiba kpss 3001 puan türüyle filan alıyor ve alım sayısı az

    şimdi bilgi yönetimi ayrı bilgi ve belge yönetimi ayrı bölüm galiba bilgi yönetimini bitirince dgs ile bilgi ve belge yönetimini okuyabiliyorsun ancak dgs de çok zor acaba bu bölümü okumasam mı bu bölümü bitirsem devlete atanamam

    şimdi demek istediğim pınarhisardaki bilgi yönetimini bitirince devlette kütüphaneci arşivci olamıyormuyuz daha net açıklama aşağıda:

    Bilgi Yönetimi Önlisans Programı hakkında gelen sorulara genel bir cevap vermek istiyorum.

    Öncelikle bu bölümün 2 yıllığı diye bir şey yok, 2 yıllık bölümün adı “Bilgi Yönetimi” , bu bölümde verilen dersler ağırlıklı olarak bilişim teknolojilerinin işletmelerde etkin kullanımı konusunda yeterlilik kazandırmakta. Çeşitli genel dersler olan genel hukuk, işletme, internet programcılığı, ofis uygulamaları vs. dersler verilmektedir.

    Söz konusu program mezunları; her alanda faaliyet gösteren küçük, orta ve büyük işletmeler ile kamu sektöründeki kurumların ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların bir çok bölümünde; bununla birlikte, danışmanlık ve araştırma şirketlerinin proje ekiplerinde “ara eleman” olarak istihdam edilebilirler.

    Ayrıntılı bilgiyi bölümlerin bulunduğu üniversitelerden edinebilirsiniz.

    Ancak eğer düşünürseniz “Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ” sayesinde 4 yıllık eğitim veren bir bölüme yerleşebilirsiniz ki bu bölümlerin arasında “Bilgi ve Belge Yönetimi” bölümü de bulunmakta, geçebileceğiniz diğer bölümler ise Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği – İşletme – İşletme Bilgi Yönetimi · İşletme Enformatiği · İşletme-Ekonomi · Yönetim Bilişim Sistemleri · Lojistik Yönetimidir.

    Bu bölümlere geçiş yaptığınızda 2 yıllık bölümde aldığınız bazı derslerinizden fakülte kurulu tarafından muaf edilirsiniz ve kaçıncı sınıftan başlayacağınız üniversitelerin kendi kurul kararları doğrultusunda belirlenir ve çoğunlukla 2. sınıftan başlatılır 1. ve 2. sınıf derslerini birlikte alırsınız bir sonraki sene 3. sınıfa geçersiniz.







  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.