Şimdi Ara

Pilotlar dikkat ! Maaş bilgileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
12.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dix1

hangi uçuş okulunu tercih etmeliyiz
    iş imkanı açısından ?
    iş bulamazsak dadanıcam bende..

Uçuş okuluna pek bakmıyorlar. Şu okula kötü gözle bakılıyor diye söylenti yayılıyor, sonra bir bakıyorsun thy o okul mezunu 6-7 öğrenciyi alıvermiş. Okul şu açıdan önemli; eğitim süresi zaten uzun ve sınavlarda zorlu, okul bu süreyi uzatmasın ve sen sınavlara hazırlanırken uçuş derdin olmasın. Gerisi senin donanımınla alakalı. Pilot alacak firmalar kendi sınavlarını ve mülakatlarını yapıp bir eleme yapıyorlar zaten, sonrada DLR'a gönderip senin ne kadar pilot olduğunu iyice anlıyorlar.
  • amerika ve kanadada eğitim alma durumuda olaiblir aslında 9 ay sürüyormuş sonuçta pilotluk sertifikası tüm dünyada geçerliliğe sahip birşey ve türkiyeye dönüp avantajlı olabilirmiyiz ?
  • Valla pm'den ulaşsa okuyan arkadaşlar veya bilgisi iyi olanlar olmaz mı ?
  • Duha ve ayjet olarak 2 tane sivil havacılık var yaklaşık 55 000 euro eğitim ve sınavları zor 7 dil bilmene gerke yok ingilizce yeter ama % 100 olucak

7 milyarla başlıyosn kabin pilotmu öle bişi 3 sene sonra kaptan oluyosun 15 alıyosn ama 2 ayda bir çift maaş var pilot eksikliğindne dolayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

Valla pm'den ulaşsa okuyan arkadaşlar veya bilgisi iyi olanlar olmaz mı ?
    http://web.shgm.gov.tr/sektorel.php?page=sss

quote:

Orijinalden alıntı: A ®h Pozitif

Duha ve ayjet olarak 2 tane sivil havacılık var
    Sadece onlar yok. Okul listesi:http://www.shgm.gov.tr/doc3/fto2.xls
  • http://www.thkucusokulu.com/
    buna ne diyorsunuz birde yurtdışında daha kısa sürede ve daha ucuza veriliyor bu commercial pilot sertifikasını
    ve bir çok hava yolu şirketine yerleştirme imkanları var tabi yurt dışında..
    duha'yı önermiyor thy'dekiler birtek bunu biliyorum..
  • Uçuş saatine göre artar maaşları.Kaptan pilot,yardımcı pilot olmana göre değişir birde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1

http://www.thkucusokulu.com/
    buna ne diyorsunuz birde yurtdışında daha kısa sürede ve daha ucuza veriliyor bu commercial pilot sertifikasını
    ve bir çok hava yolu şirketine yerleştirme imkanları var tabi yurt dışında..
    duha'yı önermiyor thy'dekiler birtek bunu biliyorum..

Duhayı bende önermiyorum ayjet ile arasında dağlar kadar fark var ha fiyat farkı 3 4000 euro fazladır bu bana dağ gelmez okadar parayı verdikten sonra ama kalite için ayjet bnce

• her kelimesi doğru olmasada kısmen doğru söyleyen bir arkadaşı 9 köyden kovmuşsunuz arkadaşlar :)

tabiki yetenek isteyen bir iş pilotluk..ama bi arkadaşın söylediği gibi kamyon ve otobus şöförlüğünede dönüyor bi zaman sonra..
    tamamen otomatiğe bağlanmış bir şekilde sürekli aynı güzergahta kalk in şekline dönüşüyor..ve hergün aynı meydanlara gittiğinizi düşünürseniz iş iyice monotonlaşıyor

allahtan sürekli farklı route lar uçan bir şirketteyin onun için biraz daha eylenceli oluyor..

bu arada kartal gibi gözlere ihtiyacınız yok..gözlüklü bir sürü pilot var..

selamlar
  • Bir akrabam para verip öğrenmişti.Ancak mesleki olarak da daha çok sevdiği için yapmıştı.Arada uçuşa falan gidiyordu.Bir ara merak edip sormuştum da bayağı bir zor iş.
  • quote:

Duha ve ayjet olarak 2 tane sivil havacılık var yaklaşık 55 000 euro eğitim ve sınavları zor 7 dil bilmene gerke yok ingilizce yeter ama % 100 olucak

7 milyarla başlıyosn kabin pilotmu öle bişi 3 sene sonra kaptan oluyosun 15 alıyosn ama 2 ayda bir çift maaş var pilot eksikliğindne dolayı

%100 ingilizce öğrenmek ?
  • Hangi şirkete girdiğine ve hangi okuldan mezun olduğuna göre değişir başlangıç olarak 6-8 milyar aralığında başlıyorlar diyebilirim. Yukarıda birisi 7 dil biliyor 15kağıt alıyor demiş 15 kağıt alabilir ama dil bilmesi bunu etkilemez thy uçucu personele dil tazminatı vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sproob

quote:

Duha ve ayjet olarak 2 tane sivil havacılık var yaklaşık 55 000 euro eğitim ve sınavları zor 7 dil bilmene gerke yok ingilizce yeter ama % 100 olucak

%100 ingilizce öğrenmek ?

harbiden ha % 100 ne demek ...

Shekspiri mi çevirecen Türkçe'ye 10 saat üzeri uçuşlarda ?

• bende mezun olunca iş bulamazsam pilot olucam

lakapta bulucam şöyle karizmatik genzimden konuşucam kaptanınızzz yakup şahin konuşuyor arrrgh istanbul bodrum arası uçuşumuzdaa ....
  • Maaşı güzel ama okulu için dünya para dökmek gerek. Eğitim, babadan ya da kenardaki birikimden olmazsa zor...
  • Hayattında birebir pilot görmemiş kişiler burada yorum yazmış

Hani derler ya '' ağzı olan konuşuyor '' buradaki bazı arkadaşlarda aynen öyle

pilot olmak için uçuş okullarına paranız yetmiyorsa thy akademisne gidebilirsin

ama ünversite mezunu olmak zorundasınız 4 yıllık devlet özel istemiyorlar ve 2 yıllıkta istemiyorlar

kendi sitesine girip hangi bölümlerden alındığını yazıyor

siz üniversiteyi bitirdğiniz zaman başvuru yapıyorsunuz sonra sağlık kontrolü sonra eğer sorun çıkmazsa eğitimlere başlıyorsunuz

başladıktan sonra cebinizden hiç bir kuruş çıkmıyor ama sözleşme imzalamanız lazım

15 yıl boyunca thy de çalışmanız lazım pilot olduğunuzda direk sizi pilot yapmıyorlar 2.pilot oluyorsunuz belirli bir milden sonra 1.kaptan oluyorsunuz

eğer gerçekten pilot olmak istiyorsanız aynı yerlere gidip gelmeniz sizi sıkmaz hatta tam tersi zevk alırlar uçuşlarda

çünkü hem kendisine güvenir hemde tüm yolcular ve diğer yardımcılarınız size güvenir

maaşlara gelirsek 2.kaptanlar tam emin değilim 6-7 bin tl arasında alıyorlar 1.kaptanlar 15-20 bin tl arasında alıyorlar

ama yabancı havayollarında çalıştığınızda daha fazla alırsınız

şunuda yazayım thy akademesinden mezun olursanız maaşınız taksitlendiriyorlar yani kesiyorlar yarı yarıya maaş alıyorsunuz

atıyorum 10 bin tl alan bir pilot 5 bin tl alıcak çünkü diğer 5 bin tl akademiye gidiyor

konuyu açan arkadaş pm den msn adresini versin konuşuruz elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webconn -- 4 Kasım 2010; 3:53:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: by_Gıvenchy1907

siz üniversiteyi bitirdğiniz zaman başvuru yapıyorsunuz sonra sağlık kontrolü sonra eğer sorun çıkmazsa eğitimlere başlıyorsunuz

Koyu kısımla belirttiğim yeri biraz hızlıca geçmişsiniz orda birsürü sınav aşaması var. Toelf yada toeic den belli bir puan aldıktan sonra VTS,DLR,Sağlık raporu,Uçuş,Mülakat sonra sorun çıkazsa eğitime başlıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_Gıvenchy1907

Hayattında birebir pilot görmemiş kişiler burada yorum yazmış

Hani derler ya '' ağzı olan konuşuyor '' buradaki bazı arkadaşlarda aynen öyle

pilot olmak için uçuş okullarına paranız yetmiyorsa thy akademisne gidebilirsin

ama ünversite mezunu olmak zorundasınız 4 yıllık devlet özel istemiyorlar ve 2 yıllıkta istemiyorlar

kendi sitesine girip hangi bölümlerden alındığını yazıyor

başladıktan sonra cebinizden hiç bir kuruş çıkmıyor ama sözleşme imzalamanız lazım

15 yıl boyunca thy de çalışmanız lazım pilot olduğunuzda direk sizi pilot yapmıyorlar 2.pilot oluyorsunuz belirli bir milden sonra 1.kaptan oluyorsunuz

eğer gerçekten pilot olmak istiyorsanız aynı yerlere gidip gelmeniz sizi sıkmaz hatta tam tersi zevk alırlar uçuşlarda

çünkü hem kendisine güvenir hemde tüm yolcular ve diğer yardımcılarınız size güvenir

maaşlara gelirsek 2.kaptanlar tam emin değilim 6-7 bin tl arasında alıyorlar 1.kaptanlar 15-20 bin tl arasında alıyorlar

ama yabancı havayollarında çalıştığınızda daha fazla alırsınız

şunuda yazayım thy akademesinden mezun olursanız maaşınız taksitlendiriyorlar yani kesiyorlar yarı yarıya maaş alıyorsunuz

atıyorum 10 bin tl alan bir pilot 5 bin tl alıcak çünkü diğer 5 bin tl akademiye gidiyor

konuyu açan arkadaş pm den msn adresini versin konuşuruz elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışırım

yazdıklarında yanlışlıklar var..belli bir mili geçince kaptan olunmaz.. airline da kaptan olmak için 5700kg üzeri ağırlıkta 4500 saat ve üzeri uçuşun varsa kaptan olabilirsin..
    thy de uçmuyorum ama 10 bin tl lik maaşında 5bin tl gibi bir kesintiye uğramıyor..çok cüzi bir miktar 500 tl gibi bir kesinti oluyor..ben özel bir şirkette çalışıyorum ama arkadaşlardan çok cüzi bir kesinti olduğunu biliyorum..
    direk pilot yapmıyorlar demişsin 15 yıl thy de çalışmak lazım demişsin öle bir durumda söz konusu değil..Atpl lisansını alırsın,lisansı aldıktan sonra artık pilotsun demektir..bundan sonra iş type rating i almaya gelir.yani hangi uçakla ucucaksan o ucağın özel eğitimi.yer dersi , simulator ,line training derken..safety kalkar ve artık o ucakta ucacak yeterlilikte pilotsun demektir..

sorusu olanlara yardımcı olurum
    selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: penguen24
    Pilotlar sürekli uçak kullandıkları için radyasyondan çabuk ölüyorlar diye biliyorum. Para olsa ne olur...

uzun süre sürünmektense kısa süre keyif sürmeyi tercih ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: |S|P|Q|R|

quote:

Orijinalden alıntı: penguen24
    Pilotlar sürekli uçak kullandıkları için radyasyondan çabuk ölüyorlar diye biliyorum. Para olsa ne olur...

uzun süre sürünmektense kısa süre keyif sürmeyi tercih ederim

Bu zaten kulliyen yanlışda genelde pilotların yaşam süreleri ortalamaya göre yüksektir çünkü sık sık medikal testlerden geçiyorlar. Birde thy de 15yıl gibi(tam 15 olmayabilir ama zorunlu bi çalışma süresi var) bir süre çalışma zorunluluğu mevcut eğer lisansını THY akademiden alırsan.Olmasaydı lisansımı THY akademiden alıp pesagusa geçip maaş kesintisi olmadan işe başlardım bi mantık hatası olurdu dimi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.