Şimdi Ara

MF4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün akşam öğrendim ki sınav sistemindeki bir değişiklik de ücretli bölümlerden -benim hayalim/hedefim olan- 'Pilotaj' bölümü için de sınır konulması olmuş. Aynı 'Tıp' ve 'Hukuk' gibi.. Ben 11.sınıf öğrencisiyim ve TM/Eşit Ağırlık bölümünde okuyorum. TM için bile fazla başarılı bir öğrenci sayılmam bugün baktığımızda. Ve 'Pilotaj' için sınır MF4 için 220bin (Özyeğin Üniversitesi - İstanbul) ve 190bin (Türk Hava Kurumu Üniversitesi - Ankara) olarak belirlenmiş. Önümde bir sene var. Açıkçası bugüne dek bu sınav sistemi ve onun şu MF 1 leri, 2 leri hakkında pek araştırma yapmadım. Bu konularla ilgili dostlar bana yardım edebilir mi? Bu konuyu bu yüzden başlattım. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtk8 -- 20 Nisan 2022; 10:38:44 >

• 1) mf4 demek sayısal demek kısaca.. yani ygs de barajı geçtikten sonra lys de mat-geo + fen bölümünü çözmek zorundasın bu puan türünden yerleşebilmen için.. tm okuman bi şeyi değiştirmez istediğin alandan tercih hakkın var yeterli puanı alınca..

2) 150binlik bi baraj, bi baraj değildir, bu sıralamanın içindeki öğrencilerin yarısı yata yata 150bine ulaşmıştır ve emin ol en az senin bahsettiğin kadar vasat öğrencilerdir..yani baraj diyip gözünde büyütme, dersler hakkında biraz fikir sahibi ol, testini çöz emin ol rahatça 100bin yaparsın.. rahatı geçtim yata yata yaparsın ama sen mutlaka çalış dersine herkesin kapasitesi farklı..

sana bi tavsiye vereyim, 11. sınıfsın, 2.dönem için ygs matematik soru bankası al, geometri soru bankası al, 2.dönem boyunca bu iki kitabı çöz, her gün paragraf testi çöz.. tabi bu arada 11.sınıf konularına da çalış yoksa hiç bi anlamı yok.. yaz gelince de ygs fen konularını 3 ay da yata yata bitir konu anlatım + soru bankası ile.. 12.sınıfta da dersini dinle mis gibi git oku.. azcık kafa varsa bu dediklerimi yaparak ilk 20bine bile girebilirsin.. bu bölümü istiyorsan fen çalışman mecbur, ygs de barajı geçtin diyelim lys fen de var, onlara 12 de bakarsın ayrıca ders alırsın okulda işlenmiyorsa..

bu arada tavsiyem özyeğini değil, thk üniversitesini hedeflemen.. piyasası çok önemli bi meslek pilotluk ve en kaliteli olanından mezun olman önemli..

varsa sorun sor

• İyi yapmışlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk adım:herkes den önce sen inanmalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

1) mf4 demek sayısal demek kısaca.. yani ygs de barajı geçtikten sonra lys de mat-geo + fen bölümünü çözmek zorundasın bu puan türünden yerleşebilmen için.. tm okuman bi şeyi değiştirmez istediğin alandan tercih hakkın var yeterli puanı alınca..

2) 150binlik bi baraj, bi baraj değildir, bu sıralamanın içindeki öğrencilerin yarısı yata yata 150bine ulaşmıştır ve emin ol en az senin bahsettiğin kadar vasat öğrencilerdir..yani baraj diyip gözünde büyütme, dersler hakkında biraz fikir sahibi ol, testini çöz emin ol rahatça 100bin yaparsın.. rahatı geçtim yata yata yaparsın ama sen mutlaka çalış dersine herkesin kapasitesi farklı..

sana bi tavsiye vereyim, 11. sınıfsın, 2.dönem için ygs matematik soru bankası al, geometri soru bankası al, 2.dönem boyunca bu iki kitabı çöz, her gün paragraf testi çöz.. tabi bu arada 11.sınıf konularına da çalış yoksa hiç bi anlamı yok.. yaz gelince de ygs fen konularını 3 ay da yata yata bitir konu anlatım + soru bankası ile.. 12.sınıfta da dersini dinle mis gibi git oku.. azcık kafa varsa bu dediklerimi yaparak ilk 20bine bile girebilirsin.. bu bölümü istiyorsan fen çalışman mecbur, ygs de barajı geçtin diyelim lys fen de var, onlara 12 de bakarsın ayrıca ders alırsın okulda işlenmiyorsa..

bu arada tavsiyem özyeğini değil, thk üniversitesini hedeflemen.. piyasası çok önemli bi meslek pilotluk ve en kaliteli olanından mezun olman önemli..

varsa sorun sor

Özyeğin hakkında ne biliyorsun da insanları yanlış yönlendiriyorsun ? Özyeğin'de mi okudun ? Senin haberin yoktur şimdi, böyle atıp tutmandan belli oluyor.

Konu sahibi arkadaş;

Özyeğin'de sıkı bir çalışmayla iyi bir ortalama yaparsan en başarılı öğrencileri 4. Sınıfta Pegasus mülakat yapıp bünyesine katıyor. Özyeğin'in Pegasus'la anlaşması var yani. Haberin olsun.

• lucilled kullanıcısına yanıt
    ne demisim ben ozyeginle alakali?

thk nin ozyeginden iyi olduğunu soyledim, ozyegin kotu demedim.. hala daha diyorum Thk daha iyi, pilot bi abim ve thk da okuyan akrabamin soyledigidir..

• quote:

thk nin ozyeginden iyi olduğunu soyledim, ozyegin kotu demedim.. hala daha diyorum Thk daha iyi, pilot bi abim ve thk da okuyan akrabamin soyledigidir..

bölümüm havacılık yönetimi ve özyeğin'de bizzat kendim okuyorum,pilot olmasam da pilotlukla ilgili de gayet bilgim var çünkü fakültemiz aynı pilotajla. Özyeğin'in önü daha açık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ts2 2700 TS1 3200
    13 yıl önce açıldı
    İTÜ SIRALAMALARI
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucilled

quote:

bölümüm havacılık yönetimi ve özyeğin'de bizzat kendim okuyorum,pilot olmasam da pilotlukla ilgili de gayet bilgim var çünkü fakültemiz aynı pilotajla. Özyeğin'in önü daha açık

anladim zaten orada okudugunu, ozyegini tarafli olarak savundugun ortada..

ben de aday olarak butun kurumlari arastirdim tarafsiz olarak.. arkadas ister dikkate alir ister almaz..

• quote:

quote:

quote:

ben de aday olarak butun kurumlari arastirdim tarafsiz olarak.. arkadas ister dikkate alir ister almaz..

İçinde bulunmadığın bir kurumu taraflı savunup savunmadığımı bilemezsin bu sallamak olur sadece. Ben gördüğümü söylüyorum sen ise görmediğini.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İçinde bulunmadığın bir kurumu taraflı savunup savunmadığımı bilemezsin bu sallamak olur sadece. Ben gördüğümü söylüyorum sen ise görmediğini.

Gormem icin hem thk da hem de ozyeginde okumus olmam lazim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gormem icin hem thk da hem de ozyeginde okumus olmam lazim

Birinde okusan savunmanı anlayacağım da sen ikisinde de okumuyorsun

• İnsanları yanlış yönlendirmeyin. THK şurada 5-6 yıl önce kurulan yeni bir üniversite. Sıralamanız yeterse kesinlikle Anadolu Pilotaj yazın, köklü ve bugün THY'de çalışan eğitmen kaptanlardan Anadolu mezunu bulunuyor. Gelelim Özyeğin ile THK kıyaslamasına. THK öğrencileri ve velileri isyandaydı hatta havacılık sitelerinde haber de yapıldı, mezun olduğu halde uçuşları tamamlamayan birçok öğrenciden bahsediliyor. Zaten rektörü falan da değişti bayağı olaylar oldu, maliyet konusunda sıkıntılar çektiği söyleniyor. Geçen gün de maliyeti azaltma konusunda belirledikleri personelleri işten çıkartacaklarını belirttiler. Özyeğin Pilotaj'ın Ayjet ile anlaşması var. Uçuş derslerini Ayjet hocaları veriyor. Ayjet'in uçuş kadrosuna internet sitesinden bakmanız yeterli. Hepsi airline kökenli hemen hemen hepsi THY gibi havayolu şirketlerde pilotluk yapmış insanlar. Özyeğin'deki arkadaşların köklü uçuş okulundan eğitim alma konusunda avantajları var. Anadolu pilotaj kazanamayıp maddi durumunuz yeterli olursa kesinlikle Özyeğin tercih edin derim. Bu arada THK ile THY aynı kurum değil, lisede okuyan arkadaşlar bu yanılgıya düşüp THK'yı bitirince THY'de başlayacaklarını zannediyorlar. Eğer DLR vs. seçim aşamalarını geçemezseniz hangi üniversite, uçuş okulu vs. mezun olursanız olun THY'de başlayamazsınız. Diğer havayolu şirketleri de tip eğitimi için 35-40.000 €'nuzu alıyor, sen X yerden mezunsun gel sana ayrıcalık yapalım diyen havayolu yok. Bırakın bu takım tutarmış gibi fanatikliği. :)
    http://www.airporthaber.com/thk-haberleri/thk-universitesi-ogrencileri-isyan-etti.html

• Ben de bundan bahsediyorum hem bölümüm havacılık hem kendi okulum gelmiş Allah'ın liselisi benden daha iyi bildiğini iddaa edip sidik yarıştırıyor.

Edit: son cümlenize katılmıyorum pegasusla özyeğinin anlaşması var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucilled -- 21 Mayıs 2016; 11:46:49 >
  • lucilled kullanıcısına yanıt
    O anlaşma iş garantili değil ve subjektif. Çünkü bizzat internet sitelerinde yaptıkları anlaşmaya yönelik:

"Özyeğin Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlayıp pilot olmaya hak kazananlar arasından belirlenecek adaylara, Pegasus tarafından TİP eğitimi verilecek. 20 yılı aşkın süredir Uçak Tip İntibak Eğitimi Otorizasyonu (TRTO) belgesi ile havacılıkta yüksek lisans eğitimi verme yetkisi bulunan Pegasus Hava Yolları, eğitimden başarıyla geçen pilotları da ihtiyaç olduğu takdirde kadrosuna alarak havacılık sektörüne akademik anlamda nitelikli personel kazandırmayı sürdürecek."

Tüm mezunlarına tip eğitimi verilmeyecek, ayrıca Pegasus her zamanki gibi açık kapı bırakarak "ihtiyaç olduğu takdirde" diye kadroya alınma şartı koymuş. Pegasus örneğin 2016 nisan ayında açtığı B737 tip eğitimi için bizzat tip eğitimi vereceğiz fakat şirketin 2017 şubat ayına kadar f/o yani ikinci pilot ihtiyacı yoktur diye açık açık söyledi. Bu da ne demek adayın tip eğitimi aldıktan sonra kadroya alınması şubattan önce olmayacak. Kaldı ki zaten Pegasus sadece Özyeğin değil birçok uçuş okulundan (Er-Ah, Ayjet, Tarkim vs.) tip eğitimine öğrenci kabul ediyor. Anlaşması olsa ne olur olmasa ne olur senden 35.000 € tip ücretini çatır çatır alıyor. Çok kanmayın böyle "anlaşmalar" a. Anlaşma dediğin THY Akademi'ninki gibi olur. Bitirdikleri gibi hemen kadroya alıp line'da işe başlatır pilotlarını. Öyle "ihtiyaç dahilinde" vs. subjektif şeyler konmaz maddelere. Pegasus'ta tip eğitimini başarıyla bitiren tanıdığım bir pilota ihtiyaç yok diyip kadroya almadılar mecbur gidip başka bir özel havayolu şirketinde tekrar tip eğitimi alıp orada çalışmaya başladı. Bu anlaşmalar daha çok üniversitelerin öğrencilerine pazarlama stratejisi, bakın ben şunlarla şunlarla anlaşıyorum bizi seçin deme göstergesi. Bu anlaşmaların hiçbirinin iş garantisi yok dolayısıyla bir ayrıcalığı da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91E6D8468 -- 21 Mayıs 2016; 12:59:59 >

• Ben tüm öğrencilere demedim zaten. Hocamızın kendisi de söyledi belirli bir başarı dilimindeki öğrencilere mülakat yapılıyor ve öyle alıyorlar dedi. Ama en azından hırslı bir insan için fırsat olabilir onu demek istiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.