Şimdi Ara

Pil tüketiminde Edgemi, Wifi mi daha tasarruflu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pil tüketimi konusundan ve şarj etme durumundan son derece bunalmış biriyim. Yani pilin daha uzun gidebilmesi için artık incelemediğim yer kalmadı.

Son olarak aklıma takılan; WİFİ bağlantısımı, Edgemi daha çok pil harcar acaba?

Bunu deneyen, sınayan yada konu hakkında bilgisi olan var ise fikirlerini yazarsa sevinirim.

• Tahminimce Wi-Fi ile şarj daha uzun gider. Şöyleki benim gözlemlediğim kadarıyla, mobil internetiniz yoksa ve telefon Wi-Fi'ye bağlıysa ve kilitlerseniz, 5 dakika içinde Wi-Fi bağlantısı kopuyor ve bildirimler gelmiyor. Ancak mobil internet açık olduğu taktirde, mesela birisi WhatsApp'dan mesaj gönderdiğinde ne olursa olsun anında geliyor. Ben bu mantıkla Wi-Fi ile daha uzun şarj süresinin olacağını düşünüyorum.
  • Cevap için teşekkürler. Mantıklı.
  • Nokia careda bahsediyordu. Wifi daha tasarruflu diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wi fi daha az şarj tüketir tabiiki .. birinde datayı yörüngedeki uydudan birinde kaç metre uzağındaysa oradaki routerdan alıyor..
  • Arkadaşların söylediği gibi mobil veri daha çok şarj harcar wifiye göre,ayrıca cihazı 3g de kullanmak 2g ye göre daha fazla şarj harcatır 3 g nin iyi çekmediği yerlerde çunku cihaz 3g den sinyal alabilmek için daha fazla güç harcıyor.çekim kalitesi de şarjı etkiler.blunduğum yere göre ben 2g de kullanıyorum.video falan izleyeceksem 3g ye geçiyorum

• Anlıyorum, söyledikleriniz banada mantıklı geldi. Zaten benim işimi 2g görüyor, 3g ye pek ihtiyaç duymuyorum.

Ben pil tüketimini en aza indirmek için bildiğim tüm yöntemleri uyguladım. Whatsapp, facebook, çok nadir sms ve çok az görüşme harici bir işim yok telefon ile. Bildiğiniz tasarruf yöntemleri var ise paylaşırsanız sevinirim. Cihaz 920. 8.1 yüklü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şarjın nekadar gidiyor hocam gunu çıkarıyorsa sorun yok zaten,ben 720 kullanıyorum herakşam şarja takıyorum.şarjı en çok goturen mobil olarak internete girmek ve oyun oynamak onları biraz azaltırsanız şarjınız daha çok gider

• quote:

Orijinalden alıntı: tanseltan

Şarjın nekadar gidiyor hocam gunu çıkarıyorsa sorun yok zaten,ben 720 kullanıyorum herakşam şarja takıyorum.şarjı en çok goturen mobil olarak internete girmek ve oyun oynamak onları biraz azaltırsanız şarjınız daha çok gider

Benim bu teli kullanmamdaki en büyük etken internet ve kamera. İlk zamanlar 5 saatte bitiyordu. Hard reset attıktan sonra 10 saat civarı dayanıyor, tabiki tasarruflu kullanarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxco

quote:

Şarjın nekadar gidiyor hocam gunu çıkarıyorsa sorun yok zaten,ben 720 kullanıyorum herakşam şarja takıyorum.şarjı en çok goturen mobil olarak internete girmek ve oyun oynamak onları biraz azaltırsanız şarjınız daha çok gider

Benim bu teli kullanmamdaki en büyük etken internet ve kamera. İlk zamanlar 5 saatte bitiyordu. Hard reset attıktan sonra 10 saat civarı dayanıyor, tabiki tasarruflu kullanarak.

Hocam bende 8 surumuyle daha uzun kullanıyordum ama 8.1 e geçtikten sonra azaldı şarj suresi,resmi olarak yayınlanınca eski haline döner umarım.bulunduğunuz yerdeki gsm operatörünunde etkisi var mesela ben avea kullanıyorum tarifeleri uygun diye ama çekişi okadar iyi değil 3g de nadir kullanıyorum sinyal zayıf,daha çok güç harcıyor cihaz.
    Bazen indirdiğiniz bir uygulamada çok şarj harcamanıza neden olabiliyor,ihtiyacınız olmayan uygulamaları yuklemeyin yada kaldırın

• quote:

quote:

quote:

Hocam bende 8 surumuyle daha uzun kullanıyordum ama 8.1 e geçtikten sonra azaldı şarj suresi,resmi olarak yayınlanınca eski haline döner umarım.bulunduğunuz yerdeki gsm operatörünunde etkisi var mesela ben avea kullanıyorum tarifeleri uygun diye ama çekişi okadar iyi değil 3g de nadir kullanıyorum sinyal zayıf,daha çok güç harcıyor cihaz.
    Bazen indirdiğiniz bir uygulamada çok şarj harcamanıza neden olabiliyor,ihtiyacınız olmayan uygulamaları yuklemeyin yada kaldırın

Zaten pek uygulama yok, whatsapp, facebook harici. Bu hava durumu uygulaması çok pil yermi acaba

• Noxco kullanıcısına yanıt
    Onu kapat bunu kapat ne anlamı kaldı akıllı tel kullanmanın :) siz mobil veriye fazla yuklenmeyin gunu çıkarır cihazınız

• quote:

Onu kapat bunu kapat ne anlamı kaldı akıllı tel kullanmanın :) siz mobil veriye fazla yuklenmeyin gunu çıkarır cihazınız

Mobil veri için taşıyorum zaten, onuda kapatacaksam, 3310 alayım daha iyi değilmi
  • quote:

quote:

Mobil veri için taşıyorum zaten, onuda kapatacaksam, 3310 alayım daha iyi değilmi

Wifi olan yerlerde wifiden gir hocam daha az şarj harcar,mobil veriyide idareli kullan video fazla izleme sörf 🏄 yaparsın :)

• quote:

quote:

quote:

Wifi olan yerlerde wifiden gir hocam daha az şarj harcar,mobil veriyide idareli kullan video fazla izleme sörf 🏄 yaparsın :)

300 mb internet yetiyor bana ayda, sadece whatsapp ve face, birde dh tabiki. Video müzik vs. hiç bir şey yok. Neyse buna şükür, ilk aldığımda 5 saat gidiyordu, bir arkadaş hard reset at dedide, süre 10 saate çıktı :)

• Senin pilde sorun var ozaman hocam 920 kullanmadım ama okadar kısa surede bitmesi normal değil servise ver istersen

• İş yerindeki wifi bozuldu günde bir takmaya başladım gene. Önceden de günde birdi zaten. Konuya cevap olarak wifi daha tasarruflu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wifi daha tasarruflu. Gerçi 520 var wifi ile internette 4 saat civarında pili bitiyor nedense.
  • ┌────────────┬──────────┬────────────┬──────────┐
    | Standard | Upload | Download | Standby |
    ├────────────┼──────────┼────────────┼──────────┤
    | 3G | 1410 mW | 1349 mW | 18,3 mW |
    | 2G | 1179 mW | 853 mW | 11,6 mW |
    | Wifi | 479 mW | 1158 mW | 7,8 mW |
    └────────────┴──────────┴────────────┴──────────┘

Bekleme modunda Wi-Fi daha tasarrufluyken, indirmede 2g daha az yer aynı süre içinde ama daha az veri indirir.

Özetle wifi diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahz-ı yed -- 11 Temmuz 2014; 17:24:47 >
  • Ben sürekli 2G hızında kullanıyorum.Sonuçta internet paket kotası olsun olmasın hız düşükte olsa yinede webde hızlıca geziniyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.