Şimdi Ara

Pil Sorunu ve kapanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar HP G62 dizüstü bilgisayarım dün aniden kapandı. Tekrar açtığımda pili değiştirmeniz yararlı olabilir mesajını alıyordum. Bataryayı çıkartarak kullanmayı denedim ancak bilgisayarım tekrar kapanıyordu. Bataryayı taktığımda da kapanıyor bataryasız kullandığımda da kapanıyor. Donanımsal bir sorun olabilir mi? Pili değiştireceğim ancak bataryasız kullandığımda bilgisayarın kapanması kafamı kurcalıyor. Destek ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar teşekkür ederim.



  • Batarya ve fişi çıkarın 5dk bekleyin fişle çalıştırın statik elektrik oluşmuş olabilir.Ne zamandan beri kullnıyorsun uzun süre olduysa batarya bitmiştir şarj aletiylede sıkıntı devam ederse şarj aletinde de sıkıntı olabilir yada güç kartında da sorun olabilir dediğimi yapın sonucu yazın
  • 3 yıldır kullanıyorum. Bilgisayarım neredeyse her gün açık kalıyor. Online oyun oynadığım için devamlı başındayım. Bir de şöyle bir şey var bilgisayar kapanırken tık diye bir ses geliyor o ses ne olabilir hddnin sesi mi acaba? Dün gece bilgisayarımı bataryada açık bıraktım ve kapandı bugün şarja takılı halde 3 saate yakın kullandım ve kapanmadı. Sorunum düzeldi sanıp sevinmiştim ama öyle değilmiş. Dediğinizi birazdan yapacağım.
  • Değini yaptım pili takmadan çalıştırdım ama biraz önce tekrar kapandı. Dikkatimi çeken bir şey oldu bu arada. Bu konuyla ilgili araştırma yaparken bir siteye girdim sitede çok fazla flash reklam vardı ve bilgisayarın fanı o ara hızlanmaya başladı tam hızlı şekilde çalışacağı sırada bilgisayar kapandı. Demek istediğim asıl sorun ekran kartında olabilir mi ?Bilgisayarın fanı şuan çok aheste şekilde çalışıyor. Sanki bir şeyler engel oluyor. Sizce de olabilir mi arkadaşlar ?
  • Isı değerlerini ölçüp atmanı istiyorum senden hw monitör'ü kurup ölçüp buraya yaz sıkıntın ısınma muhtemelen,batarya bitmiş artık yenisini istersen alırsın.Evet dediğin ses hdd'den geliyor hdd'nin durma sesi.3yıl olmuş bilgisayarın fanı temizlenmeli işlemciye termal macun sürülmeli heleki hp'nin bu serileri en ufak tozda kapanmaya bahane arar.
  • Bencede ısı ile alakalı bir sorun gibi, fanlar temizlenmeli,eğer sorun bu değilse hdd. den de olabilir.Bad sector taraması yapılabilir.
  • Dün bu programı kurdum ve ısı değerlerini böyle gösteriyor. Bilgisayarımda şu zamana kadar ısıdan dolayı kapanma hiç olmamıştı ama 3 yıl boyunca baya zorlandığının farkındayım. Bad sector taramasını yapacağım birazdan

    Resmi yükleyemedim sanırım değerleri yazayım ben
    CPU 24 C
    CPU1 Çekirdek1 22 C
    CPU1 Çekirdek2 24 C
    PCH diyot 59 C
    IMC 27 C
    GMCH 50 C
    GPU diyot 27 C

    Bu arada bu değerleri AIDA64 Extreme adlı bir programdan aldım onu dün kurmuştum.
     Pil Sorunu ve kapanma


     Pil Sorunu ve kapanma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesiraee -- 2 Mart 2013; 14:44:34 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.