Bildirim
Pil kendiliğinden azalıyor!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
cihazı kapatırken hangi işlemleri uyguluyorsunuz?
"Başlat -> Kapat -> Bilgisayarı Kapat" adımlarını mı uyguluyorsunuz. Yoksa doğrudan eliniz ile monitörü indirerek mi kapatıyorsunuz?
Eğer doğrudan monitörü indirerek kapatıyorsanız, "Denetim Masası -> Güç Seçenekleri" sekmesine gelin. Sol tarafta "Kapak kapatıldığında yapılacak işlemi seçin" var. Oradaki ayarla bir bakın bakalım. Cihaz PİL modunda çalışırken kapak kapatılınca hangi işlemi gerçekleştiriyor.
Birde eğer normal "Başlat -> Kapat -> Bilgisayarı Kapat" şeklinde kapatıyorsanız. Pilinizin donanımsal bir sorunu olması da muhtemel. Tabi bu bilgisayardan yada şarj adaptöründen de kaynaklanabilir. Öncelikle siz tam olarak nasıl kapattığınızı söyleyin ona göre başka bir işlem var mı yok mu bakalım.. -
kapattıktan sonra bataryayı sökün. bir de öyle deneyin bakalım azalacak mı? -
bilgisayarı kapat tuşu ile kapatıyorum. çok kısa sürede %10 luk değişmeler oluyor. -
ilk aldığımda hemen kullanmıştım,uzun süre durmadan şarj falan uygulayamamıştım. ondan kaynaklanabilir mi? -
saatlerce düşündüm ve aklıma şu geldi:: acaba kullandığım priz dönüştürücü mü problem yaratıyor? prize takarken kıvılcım çıkıyorda -
prize takarken kıvılcım çıkartması hattınızın toprak hat olmadığını yada hattınızda bir sorun olduğunu gösterir-tabi şarj adaptörünün arızalı olması da muhtemeller arasında öncelik hatta olmak kaydıyal-
ilk kullanım aslında çok önemli. fakat bu kadar ciddi soruna dönüşmesinin onunla alakalı olacağını sanmam. örnek vermek gerekirse full şarjda 3 saat kullanmanız gerekiyorsa siz 2 saat kullanırsınız gibi düşünün bu ilk kullanım olaylarını ihmal etmenizin bedelini. bu kadar ciddi bir soruna dönüşmez.
çok kısa sürede değişmeler oluyor demişsiniz ama tam anlayamadım. bu değişim bilgisayarı kapat komutunu verdiğinizde mi gerçekleşiyor. yoksa cihazı kapattıktan sonra açıp baktığınızda mı gerçekleşiyor. haa çok mu önemi hangi aşamada olduğu. çokta önemli değil her iki durumda da bataryanın donanımsal bir sıkıntısı olabileceğine işaret aynı şekilde bununla entegre olarak şarj adaptörünü işin içine katabileceğimiz gibi batarya ile bilgisayar arasındaki iletimdede sıkını(kaçak) olabilir. en sağlıklı sonucu alabilmek adına varsa imkanınız bataryayı aynı modele sahip bir tanıdığınızda deneyiniz. uyumlu bir başka şarj adaptörü ile denemeyi de unutmayınız.
tüm bu işlemler sizin için karmaşık geliyorsa 3 aylık cihazınızı fazla yormadan bilgilerinizi yedekleyip yetkili servise şikayetinizi belirten bir mesajla gönderiniz
-
aç kapa %4 değişme , kullanırkende biranda %3 değişme olduğu oluyor. dediklerinizi tek tek deniycem. şuan kullanmadığım zaman pili çıkarıyorum. abd den olduğu için türkiyede servis yardımcı olmuyor. ayrıca pili 'eco' konumundan 'balanced' konumuna aldım daha iyi oldu gibi. manisali16 ve golkipir çok teşekkürler
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- sistem belirtilen yolu bulamıyor
- disk boot failure insert system disk and press enter
- monitör açılmıyor
- ctrl c çalışmıyor
- windows gereken dosyaları yükleyemiyor
- telefon ısınması neden olur
- silinen dosyaları geri getirme
- iso dosyası nedir
- dlss nedir
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X