Şimdi Ara

Pikatel Airmax - 101 Wireless Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar;

    Pikatel Airmax 101 modemim ile 2 gün öncesine kadar hiçbir sorunum yoktu. Kablolu bağlantıda hala bir sorun yok. Ancak Wireless konusunda daha önce hiç tecrübe etmediğim ve görmediğim tarzda bir sorun yaşıyorum. Şöyle ki;

    Wireless bağlantıyı ilk başlatana kadar modemin WLAN ışığı gayet stabil yanıyor.(Sabit yanıyor, titreme yani veri alış-verişi yok). Ancak Laptopu ilk açtığımda ve wireless bağlantısı kurulduğunda modemin WLAN ışığı tabiri caizse çılgınlar gibi yanıp sönüyor. İnanılmaz bir veri akışı oluyor gibi. Ancak şöyle bir durum var bu veriler laptopa gitmiyor.

    Yani bu oluşan sorunun ardından laptopu tamamiyle kapatsam dahi modemdeki WLAN ışığı yine çılgınlar gibi yanıp sönmeye devam ediyor. Modem istatistiklerinden incelediğimde veri gidiyor ama istaston bilgilerine baktığımda modemime bağlanan başka bir aygıt yok.

    Yani bu veriler resmen havaya rastgele gönderiliyor.Wirelessta kullandığım güvenlik denetimi WPA-PSK, WEP-128 Bit 'de denedim. Aynı sorun devam ediyor.

    Modemi tamamen fabrika ayarlarına resetleyip sadece kablosuz ayarları değiştirmek suretiyle dene-yanıl ile birşeyler yapmaya çalıştım ( Kanal değişimi, Xpress teknoloji, gibi). Ancak sonuç yine hüsran oldu.

    Bu konuya benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar varsa fikirleriniz bekliyorum.

    Teşekkürler.







  • sorunu çözdüm arkadaşlar benzer durumla karşılabilecek arkadaşlar için aktarayım

    adsl bağlantıyı optimize etmek için kullandığım cfosspeed isimli programın son sürümü olan v6.00 da ayarlarda "Net Talk" isimli bir özellik varsayılan olarak aktif halde ve soruna bu özellik neden oluyormuş.kapattığım anda sorun düzeldi ve saatlerdir tekrar etmedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.