Şimdi Ara

Pikap'ın farkı nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar beyler öncelikle şundan bahsediyim ben eski şarkıları çok seviyorum ve sesteki duyguya ve kaliteye çok önem veririm.Birkaç yerde plaktan müzik dinlemenin daha güzel olduğunu duydum.Gerçekten de plak bu kadar bariz bir fark yapıyor mu?

Yani çalışma mantığına bakılırsa bilgisayardan vb. şarkı dinlediğimizde ses sinyallerini elektriksel sinyallere çevrilmiş olarak dinliyoruz.Plakta bu sesin daha gerçekçi olması gerçektende mantıklı ama daha önce hiç plaktan bir şarkı dinlemedim.

Pikabı olan yada dinlemiş olan arkadaşlar görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim
  • Daha sıcak geldiği doğru. Ama herkes bariz fark edemeyebilir çünkü artık çoğunlukla düşük kalite kaynaklardan müzik dinlemeye alıştı millet. Analog olmasından dolayı ses tüm hatlarıyla yakalanıyor(du) zamanında. '90lar öncesi albümler için plak hala en ideal medya ortamı.

Günümüzde durum biraz çetrefilli. Analog kayıt büyük oranda bitti ve kayıtlar dijital ortamda yapılıyor. Eğer şu an plakları CD'ye hazırlanmış masterdan hazırlıyorlarsa, işin mantığı yok. Plağın masteringi ayrı olmak zorunda ve CD medyasına düşürülmüş masterlar olmamalı. Günümüzde bir de dinamik aralık sıkıştırma denen müziğin ruhuna eden durum var. CDlerde bu sıkıştırmayı sonuna kadar basıyorlar, plaklarda biraz daha insaflı oluyorlar. Şu an çoğu yeni albümün plak baskısının dinamik aralığı daha iyi.

Plak işinin de kendi çapında zorlukları var. Türkçe plakların çoğunluğunun durumu temiz değildir, distorsiyon, cızırtı, hiss sıklıkla çıkabilir. Pikapların ayarlamasını da iyi bilmek gerekiyor, sesi etkileyen çok faktör var. Mesela inner groove distortion diye bir illet var ki ben hala uğraşıyorum, plağın içine doğru yer alan son şarkıda ses kalitesinde düşme olabiliyor. Detayları iyi yakalayan bir kartuş ve ince uçlu bir iğne gerekiyor ki onlarda pahalı biraz. Ama kesinlikle '90 öncesinde analog kayıtlarla doldurulmuş albümler için en iyi format plaktır, sesi daha bir sıcak ve yakın geliyor. Çok üstün sistemlerde CD'de tatmin edicidir artık. Plak biraz daha fetiş objesi, koleksiyon değeri daha yüksek.

Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

Daha sıcak geldiği doğru. Ama herkes bariz fark edemeyebilir çünkü artık çoğunlukla düşük kalite kaynaklardan müzik dinlemeye alıştı millet. Analog olmasından dolayı ses tüm hatlarıyla yakalanıyor(du) zamanında. '90lar öncesi albümler için plak hala en ideal medya ortamı.

Günümüzde durum biraz çetrefilli. Analog kayıt büyük oranda bitti ve kayıtlar dijital ortamda yapılıyor. Eğer şu an plakları CD'ye hazırlanmış masterdan hazırlıyorlarsa, işin mantığı yok. Plağın masteringi ayrı olmak zorunda ve CD medyasına düşürülmüş masterlar olmamalı. Günümüzde bir de dinamik aralık sıkıştırma denen müziğin ruhuna eden durum var. CDlerde bu sıkıştırmayı sonuna kadar basıyorlar, plaklarda biraz daha insaflı oluyorlar. Şu an çoğu yeni albümün plak baskısının dinamik aralığı daha iyi.

Plak işinin de kendi çapında zorlukları var. Türkçe plakların çoğunluğunun durumu temiz değildir, distorsiyon, cızırtı, hiss sıklıkla çıkabilir. Pikapların ayarlamasını da iyi bilmek gerekiyor, sesi etkileyen çok faktör var. Mesela inner groove distortion diye bir illet var ki ben hala uğraşıyorum, plağın içine doğru yer alan son şarkıda ses kalitesinde düşme olabiliyor. Detayları iyi yakalayan bir kartuş ve ince uçlu bir iğne gerekiyor ki onlarda pahalı biraz. Ama kesinlikle '90 öncesinde analog kayıtlarla doldurulmuş albümler için en iyi format plaktır, sesi daha bir sıcak ve yakın geliyor. Çok üstün sistemlerde CD'de tatmin edicidir artık. Plak biraz daha fetiş objesi, koleksiyon değeri daha yüksek.

Anladım Yorumun çok açıklayıcı gerçekten çok teşekkür ederim.Ben bu pikap işini şimdilik biraz askıya alıyım o zaman hem daha kaliteli birşey almış olurum.Teşşürler tekrar
    Ses'te Boğulma'nın Sebebi Nedir?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.