Şimdi Ara

Pikap hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam millet. Şimdi elimde Dual hs 130 amfili pikap ve itt s3 70nf hoparlörler var. Pikap habire arıza veriyor ve orjinal iğneside bulunmuyor replika iğnelerde distorsiyonlu ses veriyor yani plaklarımı koyup keyifle dinleyebileceğim bi sistem değil şu an. Sorum ise şu, ben lenco l3807 diye bir pikap beğendim fiyatıda benzerlerine göre daha uygun. Ama deck bir pikap ve amfiye ihtiyaç duyuyor. Ben bu pikabı alsam benim külüstür duali amfi olarak kullanabilirmiyim? Yani lenco pikabın arkasındaki kırmızı ve beyaz girişleri dual pikabın band tape girişine bağlasam ses alırmıyım? Şu an telefonu band tape girişine bağlayarak gayet güzel ses alabiliyorum mesela. Bu işlerde bilgisi olan biri cevap verebilirmi.

    http://i.hizliresim.com/zaVznB.jpg
     Pikap hakkında bir soru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Şuanda lence 3807 üzerinde modlamakla çalışıyorum .kısa sürede sitede çalışmalarımı yayınlayacağım techmics ,pioneer kopyası bir pikap .kafa ve iğneyi değiştirirseniz daha güzel sonuç alırsınız Lenco da .yoksa yinede idare edecek kıvamda ..
    sizin dediğiniz şekilde bağlantı olmaz . tape veya tuner girişine bağlamanız için mutlaka harici phono preamplifikatöre ihtiyaç duyar .
    ancak elektronik bilgisi olan birine dulaın pikap preemplisinden ın girişinden hat çekerseniz arkadaki bağlantıya . lencoya bağlayabilirsiniz ,aksi takdirde çok cılız bir ses alırsınız tuner veya tape girişine bağlamakla .
  • Teşekkürler peki dediğim lenco pikap için şu linkteki hangi amfiyi tavsiye edersiniz? Birde elimdeki itt hoparlörleri kullanmak istiyorum.

    http://ses.sahibinden.com/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden bu satıcı özellikle .
    siz bütçenizi belirleyin arkadaşlar sahibinden com da herhangibir satıcıdan bütçenize uygun olanı seçsinler .
  • Burdaki fiyatlar uygun geldi bana 250 300 gibi fiyatlar vermiş üstelik bulunduğum yere yakın. Pikabı aldıktan sonra amfi için 300 350 gibi bir bütçem kalıyor. Birde bu lenco pikabın dahili phono preamlisi mevcutmu yoksa birde onamı para vericez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenco 3870 de dahili preampli yok , sizde amplifikatör seçiminizi yaparken phono katı olan amplifikatör seçeceksiniz phono preamplifikatöre ihtiyacınız olmamış olacak .

    size yakın firma değil size uygun kaliteli en önemlisi dürüst esnaftan seçim yapın .
  • Link verdiğim satıcı sıkıntılı birimi? Alışverişiniz oldumu hiç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 el cihaz alacaksanız x kişi veya y kişi satın almanız farketmez , eğer bu konulara uzaksanız ,yanınızda uzman olan birisiyle gidip inceleyip satın alın.
    Yakın bana ucuz fiyat verdi ,güleryüzlü o sebepten satın aldım ,daha sonra süprizlere açık olursunuz .
  • Peki dahili preamplisi olan bir pikabı dediğim gibi dual e bağlasam düzgün bi ses alırmıyım? Eğer mümkünse en fazla 1300 liraya böyle hangi pikap var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy_Vercetti -- 4 Aralık 2016; 19:15:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tommy_Vercetti T kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz fiyatın az üzerinde Lenco L-3808'in içinde dahili preamp var.
    http://www.lenco.com/p/l-3808/

    Veya daha önce bahsettiğiniz Lenco L-3807'yi alıp yanına Pro-ject Phono Box E pre alabilirsiniz.
  • Ama sorun şu tamam dahili preamplisi olan pikabı aldık diyelim ama bunu dual pikabın band tape girişine bağlayarak dual pikaba bağlı hoparlörlerden ses alabilirmiyiz? Aynı girişe telefon bağlayarak gayet güzel ses alıyorum. Pikabı bağlayıncada o sesi alabilecekmiyim. Yada hiç uğraşmadan 1500 tl bütçe ile hoparlör hariç nasıl bir kombinasyon kurarım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy_Vercetti -- 4 Aralık 2016; 20:08:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tommy_Vercetti T kullanıcısına yanıt
    Preamp (dahili veya harici) çıkışını pikabınızın band/tape veya tuner girişine uygun bir ara kablo ile bağladığınızda tatmin edici bir ses almanız gerekir.

    Başka bir alternatifiniz mevcut pikabınızı tamir ettirmek...
    Sanıyorum pikabınız seramik tip kartuş kullanıyor. Seramik kartuşlar kaliteli ses vermediği gibi plağın ömrünü de kısaltır.
    Çözüm olarak mevcut pikaba bir manyetik kartuş takılıp cihazın içine ucuz bir pikap preamplisi monte edilebilir.

    Tabi başka bir seçenek cihazın orijinalliğini hiç bozmadan meraklısına satmak ve işe sıfırdan başlamak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 4 Aralık 2016; 21:22:33 >
  • Meraklısına satabileceğim durumda değil şu an ama manyetik kafa olayını bi araştırayım. Pikaba baştan aşağı düzgün bir bakım gerekiyor. Ama istanbul anadolu yakasında kime yaptırırım? Orjinal iğne yok pitch kontrol çalışmıyor kol plak göbeğine yaklaşınca zor hareket ediyor asansör çalışmıyor bir sürü problemi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski çalışmayan cihazlara yapılacak hakkıyla onarım bakım bazen 2.el temiz bir cihaz tutarı kadar masraf çıkarabilir .
    Bu sizin cihazınıza ne kadar manevi olarak baktığınıza bağlı .

    Aynı otomobil gibi , hurdalıktan alınan klasik bir arabayı tekrar eski orijinal haline getirmek için bazen harcanan para yeni bir lüks araba kadar olabiliyor .

    Ya sistemi tümden yenileyecek yeni nesil cihazlar alacaksınız ,veya ben bunu çok seviyorum asla satamam kullanmak istiyorum diyerek masraf edeceksiniz .
  • Çıkardığı problemler yüzünden pek sevdiğim söylenemez. Hem içimden bi ses o pikabı yaptırsamda hemen geri bozulur diyor. En iyisi ben biraz daha bütçe oluşturup yeni sistem kurayım. Değerli cevaplarınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dual ı dual yapan mekanizmasıdır , başka bir özelliğide yoktur , Alman markalarının çoğu dual mekanizma motor kullanır .

    sağlam yapıdadır . yeterki düzgün adam akıllı elden geçsin .
  • Selam arkadaşlar bende bir pikak var çalışırken ses açarken yanlışlıkla elim ignenin ustüne çarptı plak çizildi igne zarar görmüşmüdür öyle oldukdan sonra moralim çok bozuldu pikap çalışıyor hemen hasar görürmü okadar hassasmı bilgi verirseniz çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.