Arkadaşlar merhaba. Pikap almak istiyorum. Açıkçası giriş seviyesinde bir şeyler arıyorum. Hatta mümkünse biraz antika :) Bütçem çok yüksek değil. Bu nedenle anfili, hatta radyolu :D bir pikap bakıyorum. Yeni modeller hele bir de sıfırsa cep yakıyor. Benim bütçem 250 tl ki bunun da tamamını pikaba vermek istemiyorum. Malum iğnesi bakımı vs de var. Dediğim gibi bu ilginç pikap alemine yeni daldığım için ortalama bir pikapla 33 45 hatta 78 devir plakların hepsini denemek istiyorum. İnternetten bulduğum birkaç pikap var. Lütfen işin ehli arkadaşlar göstereceğim modellerin özelliklerini artılarını eksilerini bildiğiniz kadarıyla anlatabilir misiniz?
1- PHILIPS, 190 TL, ANFİLİ, 33 45 78 DEVİR ÇALIŞTIRIYOR, SAHİBİ ÇOK TEMİZ DEDİ: BENİM GÖNLÜM BUNDAN YANA AMA GÖRÜŞLERİNİZ DEĞERLİ
2- CROWN SHC 3150, 180 TL, PHILIPS'TEN ÇOK DAHA DONANIMLI DURUYOR, AMA TABİ İŞİ BİLMEYENİN GÖZÜNE ÖYLE GELİYOR.
3- ELTA MİNİ PİKAP 185 TL
4- GRUNDIG PİKAP 190 TL, TAM BİR ANTİKAYA BENZİYOR. ANCAK BİR ANTİKA İÇİN UCUZ ??
5- BİR PHILIPS DAHA ANCAK 295 TL, ÇOK PAHALI
6- LA MUSICA PİKAP 150 TL, MİGROSUN İNTERNET SİTESİNDE 169 TL'YE KAKTIRDIĞI ÇİN MALI PİKAP
7- DUAL PİKAP 150 $
8- FISHER PİKAP 140 TL
5 numaralı seçenek satıcısıyla tartıştığım için devre dısı :D
9 numara bence en iyisi Para biriktirip daha yeni birşey almak
9 numara yok, espri mi yaptınız yanlış mı yazdınız anlamadım. hem uygun bir şey almak istiyorum hem de daha eski modellerle haşır neşir olmak kronolojik bir sıradan gitmek istiyorum.
Espri yapmış racaca, para biriktir iyisini al diyor arkadaş
hocut haklı da şimdi gidip 700 1000 tlye alırız bir şekilde ama kullanmayı bilmiyoruz, inceliğini bilmiyoruz. sıfır aleti neden alimde patlatayım
quote:
Orijinalden alıntı: racaca
hocut haklı da şimdi gidip 700 1000 tlye alırız bir şekilde ama kullanmayı bilmiyoruz, inceliğini bilmiyoruz. sıfır aleti neden alimde patlatayım
hocam üzerinde tepinmeyecen ya.
almışken iyi bir şey al. (f/p ürünü)
quote:
Orijinalden alıntı: umut_baris
quote:
bana kalırsa al sen şimdi, o para birikmiyor hiç
quote:
quote:
tamam da yeni sistemler dediğim gibi çok pahalı. hem anfili pikap baktığım kadarıyla pek yok piyasada. hem sonuçta elektronik şans işi. bozulur bozulmaz bilemeyiz. bir işe baştan başlamak da en mantıklısı. bisiklet sürmeden de motosiklet sürmek öğrenilir elbet, ama onun tadı ve deneyimi olur mu
5 numaranın da şunda oluru var. ya 1 ya 5 var gözümde... pikaplardan anlayan bir dostumuz bana yardımcı olabilir mi artık gidip sıfır pikap al demek yerine
quote:
Orijinalden alıntı: Ugur851
quote:
quote:
aynen aynen
quote:
Orijinalden alıntı: Ugur851
quote:
quote:
aslında doğru birikmiyor.
yemeğe ayırdığım paradan kıssam en kral sistem bendeydi.
ama ses uğruna da aç kalacak değiliz.
yok mu pikaptan anlayan bir babayiğit
quote:
yok mu pikaptan anlayan bir babayiğit
Sn. Racacs pikaptan anlayan birinin bunlari onermesi pek zor. Bu aldigini cihazlarda en ufak arizada cihaza odediginizden fazlasini odersiniz. Misal devir bozuk olsa kimi bulur yaptirirsiniz, yapsa 10 tlyemi tamir edecek.
Bunun yaninda 78 devir calabilen bir pikap son ihtiyaciniz. Duzgun bir tas plagi pikabinizdan phaliya alirsiniz, kaldiki bulsaniz pikabin o devirde olmasi yeterli degil buna uygun kafa vs gibi gereksinmler var.
Bu fiyat ve kategoride bir urunle, plak keyfi yapmanizin cok mmkun olmadiginida uzulerek belirtmek isterim.
Bisiklet vs ornegi cok yerinde olmamis. Pikap kullanii basit ve beceri gerektirmeyen bir konu bir noktaya kadar. Eksik cok, butce az anliyorum ama para biriktirip daha iyi bir yol bulmak en iyisi.
Analoga giris yapmak isteyen birinin keyfini kacirmak istedigim bir sey degil yanlis anlamayin, sadece inandigimi paylastim.
bu modellerle kimseden tavsiye alamazsınız gibime geliyor...söylediğiniz gibi antika niyeti biblo olarak kullanacaksanız alın, bu pikaplarda çalacağınız plaklara yazık,üzerinde ki ne olduğu bellisiz iğneler mafeder plakları,bu işe başlayacaksanız 400-500 arası bütçe ayırın bunlardan daha iyi Denon Dp serisi yada Pioneer PL 990 gibi bir modelle başlayabilirsiniz bütçeyi 1000 TL civarı çıkabiliyorsanız Pro-Ject ,Thorens gibi markaların giriş seviyelerine bakın bu markaların ikinci elde de uygun fiyatlı pikaplarını bulabilirsiniz.
astramastra ve altanpsx, yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: astramastra
bu modellerle kimseden tavsiye alamazsınız gibime geliyor...söylediğiniz gibi antika niyeti biblo olarak kullanacaksanız alın, bu pikaplarda çalacağınız plaklara yazık,üzerinde ki ne olduğu bellisiz iğneler mafeder plakları,bu işe başlayacaksanız 400-500 arası bütçe ayırın bunlardan daha iyi Denon Dp serisi yada Pioneer PL 990 gibi bir modelle başlayabilirsiniz bütçeyi 1000 TL civarı çıkabiliyorsanız Pro-Ject ,Thorens gibi markaların giriş seviyelerine bakın bu markaların ikinci elde de uygun fiyatlı pikaplarını bulabilirsiniz.
bu paylaştıklarınız arasından numark dikkatimi çekti. pikap piyasası ve markalar hakkında hiçbir bilgim yok. gerek kalite gerek yedek parça için hangilerine iyi-kolay ulaşılır dersiniz?
quote:
bu paylaştıklarınız arasından numark dikkatimi çekti. pikap piyasası ve markalar hakkında hiçbir bilgim yok. gerek kalite gerek yedek parça için hangilerine iyi-kolay ulaşılır dersiniz?
Numarkın sesini dinlemedim all in one bir pikap,isteklerinizi ve bütçenize göre bir öneriydi sadece,yukarıdaki paylaştığınız modellerdense bunu almanızı yeğlerim...sorunuza gelince yedek parça servis desteğini ancak TR de distribütör ve yetkili satıcı ağı olan bir marka kullanırsanız bu konuda sıkıntınız olmaz ,önerdiğim markaları bir önceki mesajda yazmıştım zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: astramastra
quote:
Numarkın sesini dinlemedim all in one bir pikap,isteklerinizi ve bütçenize göre bir öneriydi sadece,yukarıdaki paylaştığınız modellerdense bunu almanızı yeğlerim...sorunuza gelince yedek parça servis desteğini ancak TR de distribütör ve yetkili satıcı ağı olan bir marka kullanırsanız bu konuda sıkıntınız olmaz ,önerdiğim markaları bir önceki mesajda yazmıştım zaten.
teşekkürler
arkadaşlar hazır konu açılmışken birşeyler sormak istiyorum. Benim yaşım 18, 70-80 li yılların şarkılarını seven ve dinleyen birisiyim ve uzun yıllardır da dinliyorum (genelde yaşıtlarım müzik zevki başka oluyor ama ) bu nedenle bir pikap almak istiyorum ama ;
1)Apartman dairesinde oturuyorum ve sürekli müzik dinlerim yani pikapın ses şiddetiyle ilgili ayar yapılabilir mi çevreye çok ses duyulur mu? 2)400 lira civarında bir pikap alsam o derinden gelen plak sesini alabilirmiyim (yani illa çok pahalı birşey mi almak lazım) ? 3)anladığım kadarıyla pikapların bazı parçaları arıza çıkarabiliyor bunların tamiri nasıldır pahalı birşeymidir ?
Orada resımde bulunanlardan DUAL marka olanı en garantılısıdır. Zira DUAL bu piyasada Cadillac gibi klasık olmus üretimler yapan bır firmadır, profesyonel bır pikap ureticisidir. Alırken iğne ve lastiğinde iyi durumda olup olmadıgını ogrenmek ıyı olur.