Şimdi Ara

PIC16F876 Saat-Derece-Alarm - taka8604

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

pic 16F876 ile saat derece alarm devresi yaptım.devrede 3 adet sıcaklık sensörü kullanılabilir.Devrede saat entegresi olarak DS1302 kullandım. Bu entegreye bağlanan 32,768KHz kristale 6,9pF kondansatör bağlarsanız sapma oranını azaltırsınız. hafıza pili sayesinde ise enerji kesilmelerinde saatin devam etmesi sağlanmaktadır.
    ISI sensörü olarak ise 3 tane Dallas sensörünü desteklemektedir. (DS1820 - DS18B20 - DS1822). Devrenin sensör kaydetme menüsünde hangi sensör olduğu belirlenip ısı çevirimi yapılmaktadır. Eğer sensörleri odadan odaya (8-10m) çekmek istiyorsanız DQ hattındaki 4,7k lık direnci 2,2k yapmalısınız. stereo jak kullanarak daha basit şekilde giriş çıkış yaparsınız. ben şahsen öyle yaptım.devrede sıcaklık uyarı menüsü var.Bu özellik sayesinde 3 sensörden birini seçerek onun sizin girdiğiniz alt ve üst seviyeleri geçtiğinde kısa bir bip uyarısı vermesidir. Bu sayede odanın sıcaklığını takip edebilirsiniz.
    İlk açıldığında saat ayarları yapılmadığı için ekranda 00 yazmaktadır menü tuşu ile ayarlama yapabilirsiniz...Devreyi ilk çalıştırdığınızda ekranda sensörler kaydedilmediği için sıcaklık gösterilmeyecektir. Bunun için DQ hattına ilk sensörü takarak KAYDET butonuna basın. (!!! sensör kaydetme sırasında DQ hattına sadece 1 sensör bağlayınız) Ekranda ilk sensör kaydetme mesajı gelecektir.Butona bastıktan ekranda sensör türü ve sensörün 64 bitlik ROM kodu ekrana gelecektir.Daha sonra tekrar KAYDET butonuna basılarak 2. ve 3. sensörler kaydedilir ve işlem bittiğinde saat ekranına dönecektir. Eğer sensörü boş geçmek için KAYDET tuşuna tekrar basın.
    Devrede ledler sayesinde hangi sensörü gösterdiği belli olur ve belirli aralılarla 3 sensör sıra ile ekranda gösterilir.

PIC in programı umut arkadaşımıza , baskı devresi ise bana aittir.

kolay gelsin arkadaşlar...

http://r a p i d s h a r e .com/files/54786150/PIC16F876_ile_Saat_Derece_Alarm.rar.html aradaki boşlukları kaldırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taka8604 -- 11 Eylül 2007; 0:27:48 >

• Yine döktürmüşsün hocam.Çok teşekkürler.Güzel çalışma olmuş.
    Saatin sapma oranı derken ne kadarlık bir oran bu ?.Mesela 1 ayda ne kadar sapabilir ?
    DS1302 ile de sapma yapıyor mu ?

Çalışmalarında başarılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: silicon

Yine döktürmüşsün hocam.Çok teşekkürler.Güzel çalışma olmuş.
    Saatin sapma oranı derken ne kadarlık bir oran bu ?.Mesela 1 ayda ne kadar sapabilir ?
    DS1302 ile de sapma yapıyor mu ?

Çalışmalarında başarılar.

zaten ds 1302 saat entegresidir kullanılması mecburi. devreyi aldığım sitede sapma oranı için 6,2 pf kullanın demiş. ben kullandım 6,2 pf ve sapıyor . çok bariz bir sapma değil ama sonuçta sapıyor. 6,9 pf kullandım 3 gündür çalışıyor, kendi kol saatim pc ye ayarlı kendi kol saatime göre ayarladım devreyi hiç sapma yapmadı diyebilirim saniyeler hem kol hemde pc saatinde beraber ilerliyor

derecede hiç sorun yok abimin saatinin termometresi var onunla aynı dereceyi gösteriyor. arabada da termometre var (volkswagen caddy) onda da aynı değerde gösteriyor

• düzeltme: indirdim hocam ellerine sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkaN -- 30 Mart 2007; 18:15:35 >
  •  PIC16F876 Saat-Derece-Alarm - taka8604

Simülasyonu yaptım elimden geldiği kadar.Ancak üç sensör olursa göstermiyor sıcaklığı.Tek sensörde oluyor.Bütün özellikler simülasyonda çatır çatır çalışıyor.İsteyen bakabilir.
    Aşağıdaki dosyada hem tek hem de üç sensörlüsü var.Tek olanda sıcaklık gösteriliyor.Proteus 6 SP5.
    Yalnız benim ufak bir isteğim var.
    Eğer mümkünse kaynak kodlarını alabilir miyiz ?Sistem başlarken Umut arkadaşın ismi yazıyor.Yani değişiklik için.
    Tabi mümkünse.Olmazsa da zaten saygı duyarım.Emek harcanmış ona saygımız vardır.
    Birde o PDFyi nasıl oluşturdunuz ?

http://rapid_share.com/files/23533929/1.rar.html

Not:Simülasyonu rüşvet olarak algılamayın.

Teşekkürler.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 30 Mart 2007; 20:40:42 >

• quote:

Simülasyonu yaptım elimden geldiği kadar.Ancak üç sensör olursa göstermiyor sıcaklığı.Tek sensörde oluyor.Bütün özellikler simülasyonda çatır çatır çalışıyor.İsteyen bakabilir.
    Aşağıdaki dosyada hem tek hem de üç sensörlüsü var.Tek olanda sıcaklık gösteriliyor.Proteus 6 SP5.
    Yalnız benim ufak bir isteğim var.
    Eğer mümkünse kaynak kodlarını alabilir miyiz ?Sistem başlarken Umut arkadaşın ismi yazıyor.Yani değişiklik için.
    Tabi mümkünse.Olmazsa da zaten saygı duyarım.Emek harcanmış ona saygımız vardır.
    Birde o PDFyi nasıl oluşturdunuz ?

http://rapid_share.com/files/23533929/1.rar.html

Not:Simülasyonu rüşvet olarak algılamayın.

Teşekkürler.

Teşekkürler.

kaynak kodlarını umut arkadaşımız emeğe saygı diye vermiyor.

benim bir sorum olacaktı. isiste böyle devreleri nasıl simule ediyoruz?
    pic e hex dosyasını nasıl atıyoruz? nasıl çalıştırıyoruz?

• Bak hocam.ISIS'te PIC'in üzerinde önce sağa sonra sola tıkla.Resimdeki gibi bir yer çıkacak.Orada kırmızı daire içindeki yere tıkla ve HEX dosyasını seç.
    Onun altında frekans girme yerine de frekansı gir.

Butonlarda söyle.Üstteki sensör kayıt,alttaki üçlü gruptan en soldaki menü,ortadaki arttırma,sağdaki azaltma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 31 Mart 2007; 0:16:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saat ayarlı lamba
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pic e hex i attım. daha sonra start a tıkladım. butonlara tıklamama rağmen lcd de hiçbir faaliyet göremedim. eksik yada yanlış bişeylermi yaptım?
  • SIMULATION LOG
    ==============
    Design: D:\Documents and Settings\m²st²k\Desktop\1.DSN
    Doc. no.: <NONE>
    Revision: <NONE>
    Author: <NONE>
    Created: 30/03/07
    Modified: 30/03/07

Compiling source files...
    Build completed OK.
    Compiling netlist...
    Linking netlist...
    Partition analysis...

Simulating partition 1 [F94A97A4]...
    PROSPICE Release 6.9 SP2 (C) Labcenter Electronics 1993-2006.
    SPICE Kernel Version 3f5. (C) Berkeley University ERL.

Reading netlist...
    FATAL: Cannot open 'D:\DOCUME~1\MıSTıK\LOCALS~1\Temp\LISA8144.SDF'.

Simulation FAILED due to fatal simulator errors.

Böyle bir hata veriyor daha öncede denemiştim aynı hatayı vermişti sebebi nedir hiçbir sikulasyon yapamıyorum.
  • 6.9 SP5 ile yapıldı simülasyon.Sizinki düşük sürümse ondan olabilir.
  • quote:

6.9 SP5 ile yapıldı simülasyon.Sizinki düşük sürümse ondan olabilir.

problemi çözdüm çok gariptir problem windowsun kullanıcı isminde türkçe karakter kullanmamdan kaynaklanıyormuş.
    fakat format atmadan düzelmedi şimdi sorunsuz çalışıyor sadece alarm sesi ve diğer sesler normal çıkmıyor o da versiyon uyuşmazlığından olabilir.
    düzeltme:kelime eksikliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilitci -- 1 Nisan 2007; 16:11:42 >
  • Buzzer seçiminden olabilir.Bir kaç tane buzzer denedim hepsi aynı.
  • Ahmet bu topiği senin için hortlatıyorum.

Hortla Topic!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taka8604 -- 9 Eylül 2007; 20:13:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: taka8604

Ahmet bu topiği senin için hortlatıyorum.

Hortla Topic!

hacı devreyi yapacam herşey okeyde pic için 10 ytl fiyat çektiler sence dogrimi bu fiyat yoksa bizi ayaküstü düzeceklermi
  • quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

quote:

Orjinalden alıntı: taka8604

Ahmet bu topiği senin için hortlatıyorum.

Hortla Topic!

hacı devreyi yapacam herşey okeyde pic için 10 ytl fiyat çektiler sence dogrimi bu fiyat yoksa bizi ayaküstü düzeceklermi

yok hacı normal fiyat çekmişler sana. bende 10,5 ytl ye almıştım

• zahmet olmazsa yeniden upload edebilir misiniz?
  • Dosya silinmiş ?
  • hepsini boş verde baskı devre mükemmel çıkmış.
  • Çok güzel bir devre
  • hocam güzel bir çalışma tebrikler

ama dosyayı tekrar yüklermisiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.