Şimdi Ara

PIC Programlama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PIC programlayıcı devresiyle 16F84A programlamak istiyorum. Bunun için bilgisayarda Icprog 1.05A programını kullanıyorum. Bu programın bir de sistem dosyası var. Bu iki dosya aynı klasör içinde bulunması gerekiyormuş bu nedenle ben de programlamaya çalışırken aynı klasör içinde saklıyorum. İşletim sistemi xp olduğu için Icprog programında xp ayarları yapılıyormuş. Menülerden ayarları yapmaya çalıştım. Ancak daha programı açarken aşağıdaki 1-2-3 diye resmi olan hataları görüyorum. Sonrasında programlatmaya çalıştığımda program donuyor(Bir sonraki resim). Yama dosyasını görmüyor diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum . Sağolun..

• download adlı dosyayı Program Files\Ash\Pic Eeprom Programmer 2\ic-prog directory sine kopyala. programı aç.

-hardware settings de
    programmer--->propic2 programmer
    I/O delay---->4
    interface--->direct I/O
    communication--->invert mclr ve invert Vcc

olacak şekilde ayarla ok de
    program bir dizi hata mesajı verecek açıldıktan sonra
    settings den options a gir

-açılan penceredeki misc sekmesinden
    enable NT/2000/XP driveri işaretle

ok de program restart isteyecek tekrar açılışta driverları yüklemek isteyip istemediğini soracak evet diyeceksin. bu kadar basit :)

kolay gelsin...
  • ayrıca

-açılan penceredeki misc sekmesinden
    enable NT/2000/XP driveri

çıkmazzsa programın exe dosyasına sağ tıkla, özellikler----->uyumluluk---->kutuyu işaretle windows 2000 modunu seç uygula tammam kapat....

ardından açılan penceredeki misc sekmesinden enable NT/2000/XP driveri aktif olacak onuda işaretle programı kapa tekrar başlat

kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    #JAVA GUI PROGRAMLAMA DERSLERİ#
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.