Şimdi Ara

PIC programlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

anlayacagınız gibi bi türlü su lanet olası pici programlayamadım :D arkadasımdan aldığım programmeri kendi bilgisyarıma taktm. üzerindeki led i sürekli yanmaya basladı . ama arkadasta pic'i programlarken yanıyor sadece :S ic-prog tan programlarken 000h dogrulama hatası veriyor.. acaba programmer bnm pc ile uyuşmuyormu ? daha oncede de boyle idi yeni pic aldm pici yakmısımdr die ama simdi de aynı şey....

saygılar...

• programlayıcın com üzerinden mi beslemesini alıyor?

eğer com üzerinden alıyorsa bazı pc lerin com voltajı yeterli değil belki neden bu olabilir başka bir programlayıcı dene
  • burada arama yap bunula ilgili çok konu çıkıyor.
  • sezer hocam saol bi deniim baska bi tane :Ç bi yapamadık zaten sennle programmer :D

quote:

Orjinalden alıntı: klutch

burada arama yap bunula ilgili çok konu çıkıyor.

arama yapacam da nasil arama yapiim bilemiorm =) eger bildiğin bi konu varsa linkini verrssen memnun olurum =)

ilgilenenlere teşekkür edermm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kepche

sezer hocam saol bi deniim baska bi tane :Ç bi yapamadık zaten sennle programmer :D

quote:

Orjinalden alıntı: klutch

burada arama yap bunula ilgili çok konu çıkıyor.

arama yapacam da nasil arama yapiim bilemiorm =) eger bildiğin bi konu varsa linkini verrssen memnun olurum =)

ilgilenenlere teşekkür edermm...

http://forum.donanimhaber.com/m_13122025/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_3302069/tm.htm

bu sorunu çözmek için winpicpr diye bir arayüz programı yüklemiştim yukarıdaki sayfalara... onu bir dene istersen... umarın sorunun çözer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamitco -- 28 Mart 2007; 20:51:23 >

• hamitco hocam ilgin için saol da ben zaten o linklere önceden bakmıştım.. benim sorunum farklı acaba sorun bnm pc ile programmer arasında mı die düşünüorm... winpicpr yi de önceden yüklemiştm de orda da bi hata verior
     PIC programlama sorunu
  • quote:

hamitco hocam ilgin için saol da ben zaten o linklere önceden bakmıştım.. benim sorunum farklı acaba sorun bnm pc ile programmer arasında mı die düşünüorm... winpicpr yi de önceden yüklemiştm de orda da bi hata verior
     PIC programlama sorunu

bu olay ta kendisi yine başıma geldi...

yapabileceğin 2 şey var; elideki pic i öncelikle başka ve sağlam çalışan bir progralayıcı ile sil ve herhangi bir program at ve sonra kendi kartın ve winpicpr ile dene(başıma geldiğinde böyle çözdüm), diğer yol elindeki kart ile hiç denemediğin bir pici elindeki kart ve winpicpr programı ile dene... umarım sorunun çözülür...

ekleme: başıma gelen durum;

bizde bir deneme ve programlama kartı bulunmakta... bu kart ile gönderilen cd de ic-prog yerildiğinden önceleri ic-prog kullanıyorduk ve 000h hatasını çoğu kez alıyorduk... daha sonra winpicpr programını bulduk ve bunu kullandıktan sonra hem hızlı programlamaya başladık ve 000h hatasından da kurtulduk... bir süre sonra daha gelişmiş ve daha kullanışlı olan winpin800 programını bulduk ve bu kart ile kullanmayı denedik... sonuç olarak programlama esnasında hata verdi ve programlayamadık... biz de o zaman winpicpr ile kullanmaya devam edelim dedik, ama winpic800 ile denediğimiz pici artık silemiyor ve programlıyamıyorduk, sadece okutabilidik ve okutunca aynı sizin resimdeki gibi kırmızı alanlar oluştuğunu gördük... biz de pici öncelikle başk bir programlayıcı ile sildik ve "bahsettiğim deneme ve programlama kartı" nı winpicpr arayüz programını kullanarak başarılı bir şeklide programlamaya devam ettik...

umarım anlaşılabilir olmuştur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamitco -- 28 Mart 2007; 23:13:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    #JAVA GUI PROGRAMLAMA DERSLERİ#
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

selam arkadaslar =)

anlayacagınız gibi bi türlü su lanet olası pici programlayamadım :D arkadasımdan aldığım programmeri kendi bilgisyarıma taktm. üzerindeki led i sürekli yanmaya basladı . ama arkadasta pic'i programlarken yanıyor sadece :S ic-prog tan programlarken 000h dogrulama hatası veriyor.. acaba programmer bnm pc ile uyuşmuyormu ? daha oncede de boyle idi yeni pic aldm pici yakmısımdr die ama simdi de aynı şey....

saygılar...

arkadaşım bende ilk programlamada kartı takınca led yanmıyor diye sorun var sanmıştım.led sadece programlama,deneme ve okuma esnasında yanacak.eyer sürekli yanıyorsa ayarları değiştirmen gerek bence.bir ara ayarlarla oynarken seceneklerden ''MCLR gibi Vcc etkin'' işaretledim galiba led sürekli yanıyordu,sonra eski haline getirdim ve sorun kalmadı.veya ayarlar kısmıda iletişim kutuları işaretlemiş olabilirsin.bu iki yere bir bak, sanırım fazladan işaretli özellik var(ic-prog).hamitco arkadaşım winpic 800 önermişti, bunda fazla ayar yok daha kolay,altaskitap sitesinden indirmiştim.kolay gelsin saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.