Şimdi Ara

IC PROG DA 000H HATASI ACİL YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • IC PROG WİN98 VE XP de 000h hatası veriyor. Kullandığım entegre pic 16f84A
    Acaba hex dosyasından dolayımı 000h hatsını veriyor. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

• hocam hex le alakası yok bu hata pc pic e ulaşamadığında verir sorunlar şunlar olabilir

1) pic in bozuk
    2) programlayıcı kartında sorun var
    3) ara kabloda sorun var
    4) ıc progda bazı ayarları yapmadın mesela com port seçimi
  • bence orkun pic in bozuktur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan8624 -- 23 Mart 2007; 19:26:05 >
  • ayhan bu kaçıncı pic olum yeter len...
  • bu hatayı alan çok kişi var herkesin pici bozuk değil ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: orkun561

ayhan bu kaçıncı pic olum yeter len...

picler böle ya. olmadık yerde bozulu veriyolar. daha geçen 877 yi programlarken, program hafızasının yarısını yakmışım. ufak bir program atıyorum yarıya kadar sorun yok. büyük program attığım zaman yarı geçtiğinde hata veriyo. olaya bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klutch -- 23 Mart 2007; 21:23:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ce-37732_2 hatası yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu konu daha önce de çok tartışılmıtı ve benim çözümüm ic-progtan vazgeçip winpicpr kullanmak...

http://forum.donanimhaber.com/m_7066044/mpage_1/key_ic%252Dprog//tm.htm#7088575
    http://forum.donanimhaber.com/m_3170576/mpage_1/key_ic%252Dprog//tm.htm#7080817

aşağıdaki adresten winpicpr yi indirebilirsin... eminim sorunu çözecektir...

http://rapid_share.com/files/22459138/winpicpr.zip.html (aradaki çizgiyi kaldırmayı unutmayın...)

• ben sadece ıc-prog kullandım bunu programla alakası yok ıc-prog programlayıcılar içinde en iyisi bende hiç hata vermiyor sadece bir iki konfigürasyon ayarı yapılması gerekiyor o kadar oda 2 dakikalık iş
  • ben winpic800 kullanıyorum ve henüz herhangi bir hatayla karşılaşmadım, ve sanki ic den cok daha hızlı, denemenizi tavsiye ederim.
  • arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyordum.programlayıcı olarak deniz elektronigin ürününü kullanıyordum fakat 0000h hatası veriyordu.programlama için gereken voltajları ölçtüm 13v programlama sırasında yarıya düşüyordu buda picin programlanmasına yetmedigi için 0000h hatası veriyordu.bende kendim yeni programlayıcı yaptım.bundada aynı sorunu yapıyordu 13v hattına baglı olan 10k lık direnci iptal ettim yerine 1k lıkdirenç tktım sorun kalmadı.hertürlü pici rahat programlıyorum.yoksa ıc-progla ilgisi yok.herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jantemirkan -- 24 Mart 2007; 9:47:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

ben sadece ıc-prog kullandım bunu programla alakası yok ıc-prog programlayıcılar içinde en iyisi bende hiç hata vermiyor sadece bir iki konfigürasyon ayarı yapılması gerekiyor o kadar oda 2 dakikalık iş

quote:

Orjinalden alıntı: jantemirkan

arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyordum.programlayıcı olarak deniz elektronigin ürününü kullanıyordum fakat 0000h hatası veriyordu.programlama için gereken voltajları ölçtüm 13v programlama sırasında yarıya düşüyordu buda picin programlanmasına yetmedigi için 0000h hatası veriyordu.bende kendim yeni programlayıcı yaptım.bundada aynı sorunu yapıyordu 13v hattına baglı olan 10k lık direnci iptal ettim yerine 1k lıkdirenç tktım sorun kalmadı.hertürlü pici rahat programlıyorum.yoksa ıc-progla ilgisi yok.herkese kolay gelsin.

arkadaşlar ben bunu bizzat yaşadım... okula hazır bir deneme ve programlama kartı alındı ve gelen cd de ic-prog vardı...önceleri onu kullanıyorduk ve sürekli 000h hatası veriryordu... ic-prog ayarlarını yapmamıza rağmen bu hatayı vermeye devam etti... ta ki winpicpr yi kullanana kadar... winpicpr ile şimdiye kadar 1 kere bile böyle bir hata vermedi...

bu sorun zaten donanım ile arayüz programı arasından kaynaklanan uyumsuzluktan dolayıdır... yani böyle bir problem varsa ya devre değiştirilir(yukardaki arkadaşın yaptığı gibi) ya da arayüz programı... arayüz prpgramını değiştirmek devre değiştirmekten çok daha kolaydır... bunu bizzat yaşadım ve bir çok arkadaşın bu sorununu bu şeklide de çözdük...

ii çalışmalar...

quote:

Orjinalden alıntı: kerelektronik

ben winpic800 kullanıyorum ve henüz herhangi bir hatayla karşılaşmadım, ve sanki ic den cok daha hızlı, denemenizi tavsiye ederim.

evet katılıyorum winpic800 çok ii ve çok hızlı bir arayüz programıdır ve ben multi bir programlayıcı ile bu arayüz programını tavsiye ederiyorum zaten... ama winpic800 de yukarıda bahsettiğim deneme ve programlayıcı kartta sorun çıkardı, bu yüzden bu kartla winpicpr kullanıyoruz...

dediğim gibi donanım - arayüz programı arasında uyumsuzluk problemleri olabiliyor...

ii çalışmalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamitco -- 24 Mart 2007; 13:43:39 >

• hiç uğraşmayın visual basici kurun
  • arkadaşım visual basici kurdum gine olmadı
  • ic progla sorunsuz 16f84a ve 16f877 yükleyenler ayarları ne şekilde yaptıklarını yazabilirler mi lütfen? sigortalardan hangileri seçildi? direk g/ç mi windows api mi? vs, vs... çünkü pic'i yüklüyorum ama devre üzerinde çalışmıyor. bütüm portlar 0V ve CLKIN ve CLKOUT bacakları da 0V. ölü gibi.
  • arkadaşım hangi direnç o
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.