Şimdi Ara

PIC ile I2C iletişim hakkında doküman arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, TDA7449'umu kullanabilmem için PIC ile I2C iletişim hakkında doküman, örnek vesaire arıyorum. Araştırmalarınız esnasında gözünüze çarpan, "adam güzel anlatmış" dediğiniz belgeleri paylaşmanızı rica ediyorum. Ve bonus soru olarak ekliyorum, I2C seri bir protokol, o halde sadece USART'ı bulunan PIC'lerle mi iletişebileceğiz, yoksa PWM'i bulunmayan PIClere software olarak yazılabildiği gibi bunun da çözümü var mı?
    Yarım yamalak bilgimle, (HPWM özellikli PICler gibi) dahili özelliği bulunan PIC'lerde işlemi "arka planda" çalıştırabiliyormuşuz. Bir nevi multitasking gibi. Doğru mudur.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• en güzel anlatım uygulama notlarındadır.www.microchip.com daki I²C uygulama notları.
    AN1028 Recommended Usage of Microchip I2C? Serial EEPROM Devices 237KB
    AN245 Interfacing The MCP23016 I/O Expander With The PIC16F877A 369KB
    AN515 Communicating with IIC Bus Using PIC16C5X 93KB
    AN536 Basic Serial EEPROM Operation 159KB
    AN541 Using PIC16C5x as a Smart IIC Peripheral 182KB
    AN554 Software Implementation of I²C Bus Master 465KB
    AN572 Questions and Answers Concerning Serial EEPROMs 64KB
    AN578 Use of the SSP Module in the IIC Multi-Master Environment 185KB
    AN610 Using the 24LC21 Dual Mode Serial EEPROM 81KB
    AN667 Smart Battery Charger with SMBus Interface 483KB
    AN674 Solving Second Sourcing Issues with the 24LC00 Device in a SOT-23 Package 62KB
    AN690 I²C™ Memory Autodetect 94KB
    AN709 System Level Design Considerations When Using I2C Serial EEPROM Devices 92KB
    AN734 Using the PICmicro SSP for Slave I2C Communication 134KB
    AN735 Using the PICmicro MSSP Module for I2C Communications 221KB
    AN736 An I2C Network Protocol for Environmental Monitoring 467KB
    AN974 Interfacing I2CTM Serial EEPROMs to PICmicro® Microcontrollers 347KB
    AN976 Using the MSSP Module to Interface I2C? Serial EEPROMs with PIC16 Devices 334KB
    AN979 Interfacing I2C? Serial EEPROMs to PIC18 Devices 345KB
    AN982 Interfacing I2C Serial EEPROMs to PIC10 and PIC12 Devices 444KB
    AN989 Using the MSSP Module to Interface I2C? Serial EEPROMs with PIC18 Devices 335KB
    AN991 Using the C18 Compiler and the MSSP to Interface I2C? EEPROMs with PIC18 Devices 336KB
    AN997 Using the C18 Compiler to Interface I2C? Serial EEPROMs with PIC18 Devices 358KB
    TB052 Multi-Zone Temperature Monitoring with the TCN75 Thermal Sensor 54KB

UART rs232 haberleşmesini sağlayan modüldür. I²C ile karıştırmayın. I²C de aynı hat üzerinde birden çok slave bulunabilir ve çift yönlü haberleşilebilir. tabi herhangi bir haberleşme modülü olmayan pic e de yazılım ile bu tarz protokollerle haberleşebilmesi sağlanabilir.
    µC larda modüllerin arka planda çalışıp core a kesme göndermesi multitasking anlamına gelmiyor. multitasking in anlamı µC ünün çevre donanımlarının değil core un yapacağı işlemleri zaman bölmeli olarak işleyip tüm işlemlerin aynı zamanda yapıldığı izlenimi vermektir...

• Merhaba ben de I2C' kullanmayı düşünüyorum. Sizin de fikirlerinizi alayım. Projemde Haberleşmesi gereken 4 tane 877 var. Biri master olacak diğerleri ise slave olarak çalışacak ama bazen , slave olarak çalışan 3 pic ten ikisi de slave olan pic e veri gönderecek. Bu tarz bir haberlşeme için I2C kullanmayı düşündüm. Sizin bir öneriniz varmı. Özetlersek

a)1.Pic her zaman master
    b)2. ve 4. Pic çoğunlukla slave fakat bazen veri göndermesi lazım.
    c)3. pic her zaman slave.

Bu 4 pic in de tek bir hat üzerinden haberleşmesi lazım.
  • master, multi master, slave olarak haberleşebilirsiniz. datasheetinde 9.4 I²C bölümünü okumanız yeterli...
  • quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

master, multi master, slave olarak haberleşebilirsiniz. datasheetinde 9.4 I²C bölümünü okumanız yeterli...

Teşekkürler.
  • 877 kullanıcak arkadaş,
    aşağıdaki sayfa benim hoşuma gitmişti,güzel güzel anlatıyor.Buradan biraz yardım alabilirsin. ama en iyisi datasheet tabiki,ötesi yok :)

http://members.home.nl/b.vandam/lonely/pagina19.html

kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gepetto

877 kullanıcak arkadaş,
    aşağıdaki sayfa benim hoşuma gitmişti,güzel güzel anlatıyor.Buradan biraz yardım alabilirsin. ama en iyisi datasheet tabiki,ötesi yok :)

http://members.home.nl/b.vandam/lonely/pagina19.html

kolay gelsin.

Sağolasın.Bu sayfayı vermen iyi oldu gerçekten. Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muuzoo -- 10 Mayıs 2007; 23:54:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00976A.pdf
    basit bir şekilde slave ile haberleşmesi anlatılmış.
    mantık açısından datasheet ve uygulama notları işinizi görecektir. yazılımda ise kullanacağınınz programlama dilinin örnekleri sizin için yeterli olacaktır. diye düşünüyorum.
    kolay gelsin...
  • Kaynaklar için sağol. r2d2droids şunu da sorayım sana. Benim istediğim iletişişm biçimi içiçn i2c uygundur değil mi? Yapmak istediğim şeye en uygun iletişim biçiminin i2c olacağını düşünüyorum. senin önereceğin başka bir biçim var mı? Ayrıca bu haberlşemenin rs485 üzerinden yapılması gerekiyor. Daha önce USART ile rs232 üzerinden haberleşme yapmıştım. i2c'de de bir sorun olacağını düşünmüyorum,sen nedersin?
  • I2C olur CAN olur IBIS olur hangisi size kolay gelirse. I2C de sorun olmaz nasıl olmaz uygulama notlarını ve datasheet ini anlarsanız, sorun olmaz...
  • merhaba arkadaşlar sp5055 entegresini kulanan varmı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.