Şimdi Ara

PIC C GLCD Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir süredir GLCD üzerinde bişiler yapmak istiyorum. PIC C kullanıyorum derleyici olarak. Kütüphanesin'de var olan HD24... vs vs grafik lcd için kütüphanenin kaynak kodlarına baktığımda genelde çizği çizdirme, daire cizdirme, yazı yazdırma komutları var. Ben 128x64 boyutlarında bir resmin hex kodlarını cıkartıyorum. Değişkene atıyorum fakat bir türlü GLCD'de yazdıramıyorum. Detaylı bir bilgi verebilcek varmı aranızda? İnternette araştırdım;

sprintf diye bir komut var kullanım şeklini de uyguladım fakat sonuç alamadım.

• yanlış kütüphaneye bakıyor olabilir misin? genel olarak 128x64 glcdler ks0108 çipseti ve bunun driverını kullanırlar..
  • İyi geceler tekrar'dan.

Cevabınızı okuduktan sonra bende elimdeki kitabı açıp biraz daha okumaya başladım. Öncelikle belirtmek isterim kütüphaneyi yanlış yazmışım tam olarak " HDM64GS12.c" olacaktı ve açıkcası cok fazla bir bilgiye sahip değilim grafik lcd'ler hakkında,genel olarak bilindik şeyler işte bildiklerim. Yani daha önce kullanmadım ve kullanmak istiyorum. Her türlü yardıma açığım bu konu ile ilğili.

Söylediğiniz kütüphaneye detaylıca bakmadım ama bakacagım. Elimdeki kaynakta yazan bilgiyi kısaca paylaşmak isterim.

CCS C de bulunan grafik lcd ile alakalı 4 adet kütüphane varmış. Bunlar;

GLCD.c : hantronix HMD64GS12 grafik lcd ile ilgili kontrol fonksiyonları içeriyormuş ve 128x64'lük grafik LCD'ler ile uyumluymuş.

HDM64GS12.c : Dediğiniz KS0108 lcd kontrolcüsüne sahip Hantronix HDM64GS12 frafik LCD ile ilgili kontrol fonksiyonlarını içerirmiş ve 128x64 lük grafik lcd'ler ile uyumluymuş.

Graphics.c : Grafik LCD'lere dörtgen,daire,bar çubuk ve karakter gösterimleri ile ilgili fonksiyonlar içeriyormuş.

KS0108.c : KS0108 lcd kontrolcüsü ile ilgili kontrol fonksiyonlarını içeriyormuş.

Anladığım kadarıyla HDM64GS12 ile KS0108 kontrolcüsüne sahip grafik LCD'ler de bu iki kütüphanede kullanılabilir. Yanılıyormuyum?

• konu hala geçerlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C programlama
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.