Proteusu yeni kullanmaya başladım. Normalde picbasicde yazdığım ve pic16f877 üzerinde çalıştırabildiğim programları proteusta simüle etmeye çalışıyorum. Yalnız Porta yı giriş olarak ayarladığım zaman normalde çalışan programlar doğru çalışmıyo. Örnek programı ve proteus ekran görüntüsünü devre şeması ile birlikte veriyorum. Bu program çalışınca led sürekli yanıp sönüyü doğru çalışmıyor. Yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler. program kodu TRISA=0 TRISB=255 @ DEVICE pic16F877 @ DEVICE pic16F877, WDT_ON @ DEVICE pic16F877, PWRT_ON @ DEVICE pic16F877, PROTECT_OFF ADCON1=7 TUS0 VAR PORTA.0 TUS1 VAR PORTA.1 LED0 VAR PORTB.0 LED1 VAR PORTB.1
PORTB=0 START: IF TUS0=0 THEN HIGH LED0 IF TUS1=0 THEN LOW LED0 GOTO START END
cevap vericek kimse yok mu
Düzeltiyorum yukarıDA yanlış yazmışım gerçekte TRISA=255 TRISB=0 ŞEKLİNDE GEÇİYO AMA OLMUYO Bİ TÜRLÜ
Sorun kendiliğinden çözüldü. Sanırım proteus ile ilgili bir problem vardı. Yalnız şu anda porta üzerinde porta.4 düzgün çalışmıyor. Diğerlerinde bir sorun yok. Bunun için ne yapmalıyım?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme