Şimdi Ara

Pi sayısı ve Planck uzunluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-Beyler evrendeki en kısa uzunluk planck uzunluğu yani bundan daha kısa bir şey yok.

2-Bir noktaya eşit uzaklıkta olan noktaların oluşturduğu çizgiye çember diyoruz.Pi sayısının (hesaplarımıza göre) virgülden sonra sonsuza kadar gittiğini biliyoruz.Sonsuza gitmesinin sebebi bir noktaya eşit uzaklıkta sonsuz tane nokta olduğunu var saydığımız için.Yani dolaylı olarak çemberin çizgisinin her hangi bir noktasına ne kadar yaklaşırsak yaklaşalım asla tam bir düz çizgi yakalayamayız diyoruz.

E madem asla tam bir düz çizgi yakalayamayacağız sonsuza kadar küçültsekte,bu planck uzunluğu nası varolabilir o zaman ,planck uzunluğunun dediğine göre çizgiye çok fazla yaklaştığımızda düz bir çizgi görebiliriz çünkü o noktalar kümesinin en yakın iki nokta arası planck uzunluğunu belirleyecek düzeyde olacak yani düz bir çizgi çizecek.

1-Eğer planck uzunluğu gerçekten varsa pi sayısının bir sonu olmalı yani bir yerden sonra 0000000..... diye devam etmeli.
    2-Eğer pi sayısı sonsuza kadar gidiyorsa planck uzunluğu diye bir şey yok demektir.

• Goremeyiz iste sen kucukttukce (yakinlastikca) nesne arasi oran ayni kalacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bi mok anlamayanlar budan +lasın

• Planck uzunluğu da teorik bir olay.Bu işin sorrı da her şeyin birbiriyle uyuşuyor olmaması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım cahilim

• adamlar neleri araştırıyo nelerle uğraşıyo bunlar ropteşambır flnda giyyodur

• Helal olsun be iyi düşünmüşsün. Dediğini çok iyi anladım

Teknik olarak cevap verecek biri aranıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZippoCH

Helal olsun be iyi düşünmüşsün. Dediğini çok iyi anladım

Teknik olarak cevap verecek biri aranıyor

Verdim bile yukariya bak hocam ilk mesaj

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Goremeyiz iste sen kucukttukce (yakinlastikca) nesne arasi oran ayni kalacaktir.

ne alaka hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Errazi

quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Goremeyiz iste sen kucukttukce (yakinlastikca) nesne arasi oran ayni kalacaktir.

ne alaka hocam

O an yanlis anlamisim hocam tekrar bakinca daha iyi kavradim. Belki her ir nokta ayri olarak dusunuluyodur ve noktalar arasi mesafe zaten 0dir

Ayrica konu guzel tartisilsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 26 Temmuz 2016; 1:09:35 >
  • İkinci maddeden itibaren yazılanları anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

İkinci maddeden itibaren yazılanları anlamadım.

En yakın zamanda iq testi yaptırmanızı tavsiye ederim.
  • Hocam şöyle anlatmıştı:
    Doğrunun tanımı yoktur. Tanımsızdır. Siz bakmayın iki nokta arasındaki sonsuz noktalar kümesi dendiğine. İki nokta arasına sonsuz nokta konabiliyorsa o noktaların arasında da sonsuz noktalık yer vardır. O noktalar arasında da boşluklar vardır.
    İşte o anlattığı günden beri dedim yunus emre bu işler çok karmaşık işler. Matematik gerçekten de ya Tanrının ve evrenin dili, ya da bir yığın birikmiş saçma teorilerin üzerine kurulmuş işsizlik örneği. O yüzden matematiğe ve matematiği seven adama her zaman saygım vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Errazi

quote:

En yakın zamanda iq testi yaptırmanızı tavsiye ederim.

Hocam insanlari ezmeyelim herkes 160+iqlu olsa dunya cok saha mokran bir yer olurdu aptallik ve cahillik mutluluktur :(

Bu arada ustteki arkadasa degil bu son lafım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 26 Temmuz 2016; 1:21:49 >
  • Senin yaptığın evrim teorisi varsa neden karbonla oksijen birleşip karbondioksit oluşuyor gibi bir soru olmuş.
  • Burlarda kız konusu iş görür sen bilim bölümüne aç

• quote:

İşte bunlar hep matematik, anlaması ve kavraması, gündelik işlere odaklanmış ve uyuşmuş zihinlerimize zor geliyor. Ben 2 defa tane tane okuyarak anladım. Arkadaşın demek istediğini.
  • Az adam akıllı durun konu dışının seviyesini yükseltmeyin.
  • Hosgeldiniz saygideger hocam gunluk mat sorusu konumuzu nasil buldunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Senin yaptığın evrim teorisi varsa neden karbonla oksijen birleşip karbondioksit oluşuyor gibi bir soru olmuş.

Alakası var dostum olmaz olur mu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.