Şimdi Ara

Phpmmyadmin tarih ve saat ayarını nasıl değiştirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben bugün Amerika kaynaklı bir hosting firmasından hosting + domain aldım. Fakat sunucular Amerika kaynaklı olduğu için benim yaptığım veri kayıtları onların saat formatına göre kaydoluyor. Mesela şuan yaptığım kayıt burada gece 11 iken server'a gündüz 2 olarak kaydoluyor ve bu benim için önemli bi sorun. Phpmyadmin'e baktım saat formatını GMT +2 şeklinde yapacağımız bir yer bulamadım. Bunu nasıl değiştirebilirim arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

• phpmyadmin senin veritabanını tutan yazılım değil ki. mysql senin veritabanı işlemlerini yapıyor. phpmyadmin sadece mysql içindeki verileri görmen, üzerinde değişiklikler yapmanı sağlayan, kendi arayüzü olan bir yazılım.

yani demek istediğim senin mysql saatini yani makinanın saatini değiştirmen lazım. hosting hizmeti aldığın şirket tek makina ile birden fazla kişiye hizmet veriyorsa ki %99 öyledir, istediğin şey mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 7 Şubat 2012; 23:39:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

phpmyadmin senin veritabanını tutan yazılım değil ki. mysql senin veritabanı işlemlerini yapıyor. phpmyadmin sadece mysql içindeki verileri görmen, üzerinde değişiklikler yapmanı sağlayan, kendi arayüzü olan bir yazılım.

yani demek istediğim senin mysql saatini yani makinanın saatini değiştirmen lazım. hosting hizmeti aldığın şirket tek makina ile birden fazla kişiye hizmet veriyorsa ki %99 öyledir, istediğin şey mümkün değil.

Hadi ya :( Bu çok kötü oldu şimdi. Benim için kayıtların tarihi çok önemliydi bide karşıma böyle bi sorun çıkınca kötü oldu. Firmaya'da mesaj attım umarım bi çözümü vardır yoksa daha yeni aldığım hosting çöpe gidecek :(
  • hazır script filan kuracaksan onun gmt ayarları vardır mutlaka. ülkemize göre olanı seçersen problem kalmaz. ama phpmyadmin ile veri girişi yaptığında gene zaman kayması olacaktır.

saati elle girmen de çözüm ama zor olur tabi.
  • quote:

hazır script filan kuracaksan onun gmt ayarları vardır mutlaka. ülkemize göre olanı seçersen problem kalmaz. ama phpmyadmin ile veri girişi yaptığında gene zaman kayması olacaktır.

saati elle girmen de çözüm ama zor olur tabi.

Yok hazır script felan değil kullanacağım şey. Bi otomasyon programı. Türkiye'deki sunuculara güvenmediğim için yabancı sunucu tercih ettim ondada saat sıkıntısı çıktı.

Saatleri elle girmek dediğiniz gibi bi yerde çözüm olur ama zor. Tüm sistemi ona çevirmem gerekecek. En son çare olarak onu uygulamayı düşünüyorum.
  • başka bir çözüm de geldi aklıma. localde tüm bilgileri girip sonra veritabanını yedeğini sunucuya kurabilirsin.
  • quote:

başka bir çözüm de geldi aklıma. localde tüm bilgileri girip sonra veritabanını yedeğini sunucuya kurabilirsin.

Evet oda mantıklı ama şöyle birşey var bu programı aslında ben kullanmayacağım bi mağazaya yaptım ve yarın kullanmaya başlayacaklar. Ben sadece yarın yanlarında bulunacağın onun haricinde her işi onlar yapacaklar. O yüzden sürekli local'de girip tekrar sunucuya atmak olmaz. Acaip canım sıkıldı bu işe. Hosting i aldığım firma justhost.com bilmiyorum onun hakkında bi bilginiz var mı acaba?

Saat sorunun yanında serverları da çok yavaş site geç açılıyor barkod okuyucuya çok geç tepki veriyor çok kötü sinirimi bozdu. Olmadı dediğiniz gibi yarın 1 günlük kendi bilgisayarımdan girerim ama sonrası ne olur bilmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sonuçta bu adamlar phpmyadminden girip veri girmeyecek herhalde. saat farkını basit bir matematik hesaplama yaparak kullanacakları yazılıma entegre edebilirsin. her saat tarih verisini artık kaç saat ileri veya geriyse çıkarıp toplayarak kendi saatimizi bulabilirsin.
  • quote:

sonuçta bu adamlar phpmyadminden girip veri girmeyecek herhalde. saat farkını basit bir matematik hesaplama yaparak kullanacakları yazılıma entegre edebilirsin. her saat tarih verisini artık kaç saat ileri veya geriyse çıkarıp toplayarak kendi saatimizi bulabilirsin.

peki şöyle bir şey sormak istiyorum hocam;

hostingi kendi vps sunucumdan açtım bu durumda hostingimin saat ayarını vps sunucumdan yapabiliyor muyum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.