Şimdi Ara

PHP / Zip veya RAR Uygulaması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, elimizde 20.000+ resim var, bu resimler zip ortamında 800MB ve açıldığında 3.500MB biz bu noktadan yola çıkarak PHP ile veritabanından gönderilmiş adresi .zip veya .rar içerisinden çıkartmak istiyoruz. Sunucumuzda oluşturacağımız örnek bir uygulama var mı?

Veya şu noktadan yola çıkarak çözüm önerebilecek arkadaş var mı? Çok basit olacak ve istenilen dosyayı .zip içerisinden çıkarıp .jpeg veya .png olarak "Kaydet" imkanı sunacak bir kod..

• Merhaba, php.Net kaynağında karşılaştığım ZipArchive sınıfını inceliyorum. Yine de yorumlarınızı ve örnek uygulamalarınızı bekliyorum. Çözüm bulduğumda buradan yayınlayacağım..

http://php.net/manual/tr/book.zip.php
  • Evet arkadaşlar, şimdi bir örnek buldum fakat hala çözemedim. Bu konuyu tam olarak çözüme ulaştırabilirsek ne mutlu. Aşağıda kodları veriyorum. Bu kodlar ile istediğimiz oluyormuş. Bir açıklama ile destekleyebilecek bir arkadaş var mı?

Örnek 1 - Dosya içeriğinin basılması

<?php
    $zip = new ZipArchive;
    if ($zip->open('test1.zip') === TRUE) {
    echo $zip->getFromName('testfromfile.php');
    $zip->close();
    } else {
    echo 'failed';
    }
    ?>

Örnek 2 - Bir zip girdisindeki resimde dönüşüm

<?php
    $z = new ZipArchive();
    if ($z->open(dirname(__FILE__) . '/test_im.zip')) {
    $im_string = $z->getFromName("pear_item.gif");
    $im = imagecreatefromstring($im_string);
    imagepng($im, 'b.png');
    }
    ?>

• benimadimkuntakinte mesajınızı ekranda göremiyorum ama verdiğiniz linki inceledim ve işime yaramadı. Zip oluşturuyor. Ben ise mevcut zip dosyasının içindeki veriyi listelemeden verdiğim isimdeki dosyayı çekmek istiyorum. Arkadaşlar yok mu yardımcı olabilecek biri? Uygulamayı arıyoruz hala..
  • quote:

Orijinalden alıntı: UgurSirin

benimadimkuntakinte mesajınızı ekranda göremiyorum ama verdiğiniz linki inceledim ve işime yaramadı. Zip oluşturuyor. Ben ise mevcut zip dosyasının içindeki veriyi listelemeden verdiğim isimdeki dosyayı çekmek istiyorum. Arkadaşlar yok mu yardımcı olabilecek biri? Uygulamayı arıyoruz hala..

mesajımı silmemin neden sonradan farkettim ki bahsi geçen sınıf büyük boyutlu dosyalarda sorunluymuş. başka bir sınıf bakmak lazım. ayrıca siz sadece dosyanın ismini mi açma istiyorsonuz. yoksa sunucudaki dosyaları sıkıştırdıktan sonraki ismini mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimadimkuntakinte -- 18 Nisan 2011; 23:13:24 >
  • İşte olduğumdan sıkça giremedim. Ben .zip dosyasının içinde bulunan 20.000+ dosyanın isim verildiğinde tekil dosyayı çekmesini istiyorum.

Notalar.zip
    1.jpg
    2.jpg
    3.jpg
    4.jpg
    5.jpg
    6.jpg
    7.jpg
    8.jpg
    9.jpg

Ben örneğin 3.jpeg çağıracağım. Zip'ten çıkarıp bana indirme linki verecek tek isteğim bu.. Mümkün olduğunu biliyorum ama nasıl örnek bulacağım hala internette bulamadım bir örnek
  • Merhabalar

Oluşturmak istediginizi tam olarak anlayamadim. Sunucunuzdaki yer alan sıkıştırılmış dosyayi, sunucu içerisinde sıkıştırmadan cıkarmak istiyorsunuz değil mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet aynen oyle fakat zip'ten tekil dosya cikartmak istiyorum.
  • Hosting üzerinde mi yoksa size ait bir sunucu üzerinde mi deniyorsunuz.
  • Hosting üzerinde bir sunucu. 000webhost şirketi. (Premium Müşteri)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.