Merhaba arkadaşlar. Bugün aklıma yapay zeka konusu geldi. Şunu biraz kurcalayayım dedim. Çok kaynak yok istediğim gibi. Şu mantığı kullanmayı düşünüyorum;
İlk Çalıştırma'da: > Kullanıcı siteye girer. > Kullanıcı robota sorar; - Sizinle nasıl iletişime geçebilirim? > Robot cevap verir; - Bu konuda herhangi bir bilgim yok. En kısa zamanda veri tabanıma ekleyeceğim. > Kullanıcı İletişim menüsüne tıklar. > Robot bu işlemi kayda alır ve veri tabanına aktarır.
İkinci Çalıştırma'da: > Kullanıcı siteye girer. > Kullanıcı robota sorar; - Sizinle nasıl iletişime geçebilirim? > Robot cevap verir; - İletişim menüsünü kullanabilirsiniz.
Tabi bu göründüğü kadar kolay değil. Lütfen elinde kaynak olanlar paylaşsın. Veya önceden böyle bir projesi olanlar yazsın...
Hocam bu yapay zeka değil
Nasıl düşündüğünüzü anlıyorum fakat bu if() else() mantığı değil. Sistem kullanıcıyı takip ederek yaptığı işlemi kayıt altına alıyor (ki web 3.0 yani yapay zekayla güçlendirilmiş web'de de böyle) ve bu doğruluktan emin olduktan sonra (atıyorum 100 kişi aynı işlemi yaptıktan) onu kullanıca sunuyor. yani ilk olarak hiçbir şey bilmiyor, eğitiliyor.
teknoyardimci
kullanıcısına yanıt
If else olarak anlamadım. Fakat yapay zeka tam olarak bu değil hocam. Bunun karar vermesi, düşünmesi, araştırması, vs lazım. Siz direk koşullandırmışsınız. Yani sadece yapaylaştırmışsınız.
Yani; "> Sizinle nasıl iletişime geçebilirim?" sorusu sorulduğunda bunun anlamını bilmesi lazım. Örn. "'Sizinle' ne demek", "'nasıl' ne demek", "'iletişim' ne demek" diye düşünmesi lazım ki bu PHP'yi bir noktadan sonra aşar. Yapılır mı yapılır fakat belli bir yere kadar sonrasında gitmez.
Ben burada zaten basit bir örnek verdim. Zaten PHP / ASP.NET ile Google'ın robotunu yazamayız yani ;) Araştırmayı yaptırmak basit fakat dediğiniz gibi bir yerden sonra aşar.